Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokKépernyőképek, Rendszerprogram → AOMEI Partition Assistant képernyőképek

AOMEI Partition Assistant képernyőképek

Az AOMEI Partition Assistant Standard Edition 8.6-os verziójáról egy pár kép … Láthatjuk hogy több lemez nehezen fér ki még elég nagy kijelzőre is, szerencsére jobb fent át tudjuk állítani egyfajta lista nézetre…
AOMEI Partition Assistant Standard

… ami így néz ki, no meg akkor már egy jobbklikkes menü is hozzá…
AOMEI Partition Assistant lista nézet és menü

A baloldali menüben a Minden eszközre kattintva láthatjuk a Partition Assistant további eszközeit.
AOMEI Partition Assistant minden eszköz

Régebbi verziók…

Az AOMEI Partition Assistant feltelepítve, első indítás Windows 10-en. Egy betűjel nélküli rendszer számára fenntartott partíció és a C: a Windowszal.
AOMEI Partition Assistant

Mozgatás és partíció átméretezése, megfogom a végét egérrel és odahúzom ahová szeretném, vagy lejjebb beírom a partíció méretét. Nyilván a felhasznált területtől nem lehet kisebb.
AOMEI Partition Assistant partíció átméretezés, mozgatás

Lemezmásoló varázsló. Választhatjuk a gyors lemezmásolást, ilyenkor akkora területre is másolható a lemez amennyi adatot tartalmaz, a szektorról szektorra másolás esetén a teljes lemez – beleértve az üres terület is – mérete, vagy attól nagyobb szükséges a cél lemez esetében. Ha érthető voltam … :)
AOMEI Partition Assistant lemezmásoló varázsló

Partíciómásoló varázsló. Itt is van gyors és szektorról szektorra másolás, kb. ugyanaz mint az előző, csak partícióval.
AOMEI Partition Assistant partíciómásoló varázsló

Migrálás SSD-re vagy HDD-re, az operációs rendszert másolja mindenestől egy másik lemezre, ahonnan az később visszaállítható. Ez a legjobb megoldás, ha pl. a laptopba SSD-t rakunk, és az eddigi HDD-ről mindenféle telepítgetések nélkül szeretnénk pontosan ugyanazt a rendszert megkapni.
AOMEI Partition Assistant migrálás SSD-re, HDD-re

Partíció helyreállító varázsló, ha egy partíciónk valamiért elveszett, az adatok még megmaradnak többnyire, ha a hiba keletkezése után nem piszkáltuk a lemezt. Ilyen esetekben ez a program elég nagy valószínűséggel visszaállítja az elveszett partíciót …
AOMEI Partition Assistant partíció helyreállító varázsló

Jobb ha a teljes keresést választjuk, nem jó kapkodni, ráérünk, többnyire nem csinálunk ilyet óránként. A lényeg: sok esetben nagyon nagy különbség van a kétféle keresés találatai között. Ha az elveszett partíció előtt volt korábban több partíció is a lemezen, nem árt tudni az utolsóról ezt-azt, pl. a méretét, a kötet címkét, ilyesmit, ez segíti sikeres visszaállítást.
AOMEI Partition Assistant gyors vagy teljes keresés

NTFS-t FAT32-re vagy FAT32-t NTFS-re alakító.
AOMEI Partition Assistant Ntfs2Fat32

Indítható WinPE CD készítése. Azt írja, hogy a hordozható Windows lehetőség jobb, azt Windows telepítő fájlból hozhatjuk létre.
AOMEI Partition Assistant WinPE

Itt is van a hordozható Windows készítő. USB meghajtó és Windows 8 vagy 10 fájl kiválasztó rész.
AOMEI Partition Assistant hordozható Windows

Partíciók összevonása, itt ezeket most éppen nem lehet, de egyébként ki kellene választani, hogy miket vonjon össze, melyik célpartícióba.
AOMEI Partition Assistant partíciók összevonása

Partíció elfelezése, két kívánt méretű partíciót csinálhatunk egycsapásra. A felhasznált területtől itt sem lehet kisebb a partíció. A legtöbb helyen láthatjuk lent a “Partíció elrendezés engedélyezése az SSD teljesítményének optimalizálásához” szöveget. Ha szükséges éljünk a lehetőséggel!
AOMEI Partition Assistant partíció elfelezése

Partíció létrehozása. Itt nem a sima, még ki nem osztott területen való létrehozásról van szó, hanem a meglévő partíció üres területét csoportosítja át, és ebből csinál nekünk egy újat.
AOMEI Partition Assistant partíció létrehozása

Aktív partíció beállítása, ha beállítjuk aktívra, akkor erről bootol a masina, már ha van rajta boot record meg oprendszer.
AOMEI Partition Assistant aktív partíció

Partíció rendezése, ha optimalizáltnak jelzi, akkor nincs szükség átrendezésre, amúgy választhatjuk a különböző szektorméreteket, már ha tudjuk mit miért csinálunk, enélkül nem érdemes állítgatni.
AOMEI Partition Assistant partíció rendezése

Partíció ellenőrzése, a chkdsk.exe keresi a hibákat, kijavítja vagy csak szól róla, de ellenőrizhetjük csak a hibás szektorokat is.
AOMEI Partition Assistant partíció ellenőrzése

Partíció és a fájlrendszer tulajdonságai.
AOMEI Partition Assistant tulajdonságok

Merevlemez törlése, ha mindent el szeretnénk tüntetni.
AOMEI Partition Assistant merevlemez törlése

Minden partíció és ha akarjuk az összes adat törlése. Ez nem tudom pontosan miben különbözik az előzőtől, ezen kívül lehet még az MBR-t törölni partíciós táblástól … nem tudom ez megteszi e, az előző valószínűleg. Bár, ha nincs partíció, akkor MBR se kell :) … esetleg még az lehet, hogy ez, ha akarjuk nem törli az adatokat, a másik pedig mindenképp. Szóval felhasználói oldalról nem nagyon van különbség, esetleg csak akkor, ha valaki úgy szeretné elrejteni az adatokat, hogy törli csak a partíciókat, majd később visszaállítja :)
AOMEI Partition Assistant minden partíció törlése

Lemezfelület ellenőrzés
AOMEI Partition Assistant lemezfelület ellenőrzés

Konvertálás MBR-ről GPT-re
AOMEI Partition Assistant MBR to GPT

MBR újjáépítése a különféle választható Windowsokhoz.
AOMEI Partition Assistant MBR újjáépítése

Eddig 3 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Árpád

Még soha nem formatáltam 2 TB-nál nagyobb Winchestert. Hogyan kell 3-4 TB-os Winchestert formatálni az Aomei programmal? Tudtommal ez már GPT rendszer.

Zsolt

Vagyis az a 450 MB-os rendszer számára fenntartott hely megakadályozza, hogy összevond a C-t és a csökkentés után fennmaradt részt? Így nem fog menni az összevonás, törölni kellene a 450 MB-ost … de azt meg nem merem biztonsággal ajánlani, nem ismerem pontosan a rendszert, telepítés körülményeit …
Az is lehet probléma, hogy a felszabadított hely nem a C: logikai partíciója, hanem egy másik elsődlegesé.

tanuló

Az én problémám kicsit másképp néz ki.Én egy régi csinált partíciót csökkentettem és szeretném az alap C.hez hozzátenni,de közben van még egy 45oMB kifogástalan rész.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.