Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokBiztonsági mentés, backup, Fájlkezelő, Titkosítás, adatvédelem, biztonság → Biztonság, adatvédelem, titkosítás

Biztonság, adatvédelem, titkosítás

Biztonsági fájl törlő és szöveg, adat, fájl, könyvtár, fájlrendszer titkosító programok.
Adataink biztonságos tárolására vagy törlésére alkalmas szoftverek.

Zer0

Zer0A Zer0 biztonságos fájl törlő program. Ez esetben a biztonság szó arra vonatkozik, hogy biztos, hogy nem fog senki rátalálni a gépen az általa törölt fájlra. Tehát a Zer0 egy vissza nem állítható fájl törlő program.

Könyvtárakat nem lehet vele törölni, mivel nem lenne nagy kunszt megoldani ezt is, ezért úgy gondolom ez a véletlen könyvtár törlések elkerülése miatt van így. Drag and Drop módon is működik, vagyis bárhonnan belehúzhatjuk a törlendő fájlt vagy fájlokat. Ettől többet nehéz lenne írni róla, mert ennyit tud, kegyetlenül töröl örökre.

A programnak csak a hordozható verziója került fel a Csillagporra, mert a telepíthetőben annyi marhaság van, hogy nem tennék ki ennek senkit.

Zer0 végleges fájl törlő

AxCrypt

AxCryptAz AxCrypt egy nyílt forrású fájltitkosító szoftver Windowsra. Pontosabban: “Fájlok tömörítésére, titkosítására és visszafejtésére alkalmas eszköz, elektronikus dokumentumok biztonságos tárolásához és megosztásához.

Rendkívül kicsi, beépül a rendszerbe és könnyen kezelhető.

Pár tulajdonsága: ingyenes és magyar nyelvű, rögtön használatba vehető (semmi konfigurálgatás), titkosítás AES 128 bites kulcsokkal, jobb klikkel megjelenő környezeti menü, két kattintással és jelszóval megnyithatók a titkosított fájlok (axx kiterjesztés), a titkosító kód fájlban is tárolható, visszaállíthatatlan törlés támogatása, titkosítás .exe fájlba, biztonságos memóriakezelés, ipari standard algoritmusok, adatintegritás ellenőrzés (nincs észrevétlen módosítás), egyedi titkosítókulcsok.

AxCrypt fájltitkosító

Wipe

Wipe - törlő programA Wipe törli dolgainkat. Tisztaság és adatvédelem a két fő célja. Törli a böngészők és a Windows átmeneti fájljait, törli egyre több program szükségtelen vagy éppen fontos, de eltüntetendő állományát. Ezeket egyenként választhatjuk ki, és dupla kattintásra meglátjuk mik a kiválasztott tételek. Törölhetünk egyenként is (jobb klikk).

Indítás után elég sok ideig tarthat az állományok feltérképezése, a telepített szoftverek számától és használatának hosszától függően, várjuk meg türelmesen míg a lista végére ér. Ha mindent bepipálunk, akkor sem lesz semmi bajunk, max. mentett jelszavak, begépelés történetek, mindenféle előzmények vesznek el.

Wipe biztonsági törlő

Rejtjelező

RejtjelezőA Rejtjelező számtalan módszerrel, algoritmussal védi szövegeinket, emailjeinket, amiket az alábbi módszerekkel titkosítva, a címzetten kívül senki nem fog érteni. A program segítségével könnyedén, egyszerűen, gyorsan és biztonságosan kódolhatunk többféle módon, tetszőleges hosszúságú és nyelvű szöveget.

A következő titkosító, rejtjelező módszerek használhatóak a program által: AES algoritmus, TEA algoritmus, Lenyomatkészítő algoritmusok (MD5), ABC eltolás (Caesar-módszer), ABC tükrözés (ATBAS), Morse kód, Kircher-féle módszer, Vigenére-féle módszer, One time pad rejtjelezés (véletlen átkulcsolás), Playfair-rejtjel.

A legnagyobb biztonságot az AES titkosítás nyújtja.

A Rejtjelező hasznos lehet a kriptográfia iránt érdeklődők és/vagy azt tanulók számára is, széles körű tudásanyaggal lát el bennünket a kódolás, dekódolás mikéntjéről, a kriptográfia történetéről.

Rejtjelező titkosító program

TrueCrypt

TrueCrypt - titkosítóIngyenes, nyílt forráskódú, multiplatformos, lemez és fájl titkosító szoftver. Nagyszerű megoldás több fájl, könyvtár esetleg meghajtó hordozására titkosan.

A létrehozott fájlunkat pl. pendrive-ról felmásoljuk, feltesszük a programot (a program indításakor megkérdezi, hogy telepítés vagy kibontás, csatolás lesz e), beírjuk a jelszót és kész a meghajtónk.

A TrueCrypt létrehoz egy virtuális titkosított lemezt adatainknak. Titkosításkor több titkosító algoritmus közül választhatunk (AES 256 bites, Blowfish 448 bites, CAST5 128 bites, Serpent 256 bites, Triple DES és a Twofish 256 bites kulccsal titkosít). A teljes leírással nem bajlódnék, képekkel illusztrálva megteszik a készítők maguk, és egy könyvet lehetne írni a képességeiről.

A 6.1 verziótól a sebesség növekedés mellett, támogatja a Windows system drive titkosítást, kihasználja a több processzor(mag) adta párhuzamosság lehetőségeit és létrehozhatók vele rejtett oprendszerek, pre-boot hitelesítéssel. A 6.2-től akár 50%-al is gyorsult az SSD meghajtók kezelése, és a 6.3-tól teljes Windows 7 támogatással dicsekedhet.

TrueCrypt lemez és fájl titkosító

Secret File

…vagy egyszerűen csak Titok.
Fájl titkosító programFájl titkosító.
Ahogy a szerző írja: “A program képes file-ok titkosítására, visszafejtésére. A jelszó semmilyen formában nem kerül eltárolásra, ilyen módon a program nem tudja ellenőrizni, hogy megfelelő jelszó került-e megadásra, elvégzi a dekódolást, de a kapott file rossz jelszó esetén használhatatlan lesz.

További leírás és a letölthető program is megtalálható a weboldalon. Egy ilyen szoftver esetén mindent fontos elolvasni!

Titok titkosító program

Frissítve: 2020. április 23. 21:32

Hasonló programok: Biztonsági mentés, backup, Fájlkezelő, Titkosítás, adatvédelem, biztonság

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Hát pl. a Secret File is ilyen. A jelszót meg megmondod a címzettnek mondjuk telefonon.

laller

Szia,

Egy olyan file-t szeretnék létrehozni,amit ha elküldök e-mailben,csak a címzett tud felhasználni.feltörni,másolni,megosztani nem tudja.Technikailag lehetséges ez?Ha igen,hogyan,mivel?

Köszönöm a választ

Zsolt

Nem tudok ilyen szoftverről. Próbáltam utána nézni, de max. a biztonságos törlésig jutottam és az sem automatikus. Elképzelhető, hogy lehetne ilyen szoftvert készíteni, sőt biztos, csak a biztonsági szoftverek akadékoskodnának egy kissé, ha elindulna egy időzítő, majd egy automatikus törlés.

Valószínűleg van is hasonló, de nem ingyenes és nem két “sima” felhasználó között működik, pedig jogvédett dolgoknál kipróbálásra vagy mondjuk bérlet esetén igen hasznos lenne.

Miska

Létezik-e olyan program, mely úgy titkosít, hogy a megnyitás után törli a fájlt!
Példa: titkosítok egy fájlt, elküldöm valakinek e-mailben, majd az megnyitja, látja egy darabig, majd a fájl törlődik?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.