CD, DVD, Blu-Ray író programok

CD, DVD, Blu-Ray, vagyis optikai lemez összeállító, író programok. DVD írás, újraírás, formázás, boot lemez, audio, video DVD, lemezkép írás …

DVDStyler

DVDStylerA DVDStyler DVD szerkesztő és író szoftver. Videóinkból, fényképeinkből készíthetünk DVD-t, menüvel, gombokkal, mintákból vagy saját anyagból.

Készíthetünk fényképeinkből vetítést, hozzáadhatunk hangot, feliratot a képekhez vagy videókhoz. Támogatja az avi, mov, mp4, mpeg, ogg, wmv, divx, xvid, mp3, ac3 és más hang és videó formátumokat. A készítendő lemez videó és hang minőségét és formátumát részletesen beállíthatjuk, csak úgy mint ahogy a DVD írás és ISO készítés paramétereit, parancsait is.

Egyszerűen használható eszköz, a magyar fordítás is jól halad, már csak itt-ott van angol nyelvű szöveg.

DVDStyler, DVD készítő, író

BurnAware Free

BurnAwareA BurnAware Free egy könnyen használható, ingyenes de teljes értékű CD, DVD és Blu-ray író alkalmazás. Képes CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, BD-R/RE és DVD-RAM írására, beleértve a dupla rétegűeket is. Támogatja az UDF, ISO9660 és Joliet fájlrendszereket, a multisession írást DVD-RW/+RW lemezeken, a boot lemez készítést és On-the-fly írást (lemezről lemezre, puffer nélkül).

Használható lemezképfájl készítésére (beleértve a boot image-t is), lemez ISO formátumba másolására, majd a lemezkép lemezre égetésére, az ISO és CUE/BIN formátumok támogatásával. Készíthetünk vele audio CD-t, (mp3, wma, ogg, m4a, aac, wav és flac hangfájl formátumokból), DVD-video formátumú lemezt, MP3 lemezt.

Kis erőforrás igényű, magyar nyelvű, kicsi, gyors, stabil, és minden lemezt támogat, letöltés indul …

BurnAware Free CD, DVD, Blu-ray író letöltése

True Burner

True BurnerA True Burner egy kicsi, gyors, egyszerű, áttekinthető mégis nagy tudású CD, DVD és Blu-Ray író program.

Adat, Audió, MP3 CD/DVD/BD, DVD-Videó lemezeket képes írni akár lemezkép fájlokból is. Képes továbbá Rendszerindító lemezek készítésére, multisession CD/DVD/Blu-ray írásra, CD/DVD másolásra, újraírható CD/DVD/BD törlésre, CD/DVD/BD képfájl készítésre akár bootolható formában, ISO képfájl írásra.

Jelenleg IDE, SCSI, USB, 1394, SATA eszközökkel tud lemezt írni, UDF, ISO9660, Joliet fájlrendszerekre. Támogatja az On-the-fly írást, CD-Text-et és az unicode karaktereket, és még biztos valami kimaradt …

True Burner CD, DVD, Blu-Ray író

ImgBurn

ImgBurnAz ImgBurn oldalán szereplő leírás végéről a figyelmeztetéssel kezdeném: Kérlek ne használd jogvédett lemezek illegális másolására! Az ImgBurn CD, DVD, HD DVD, Blu-ray író alkalmazás.

Beolvassa lemezeinket és létrehozza a lemezképeket fájlokból, könyvtárakból, még hálózatról is, de akár rögtön lemezre is írhatjuk vele az adatokat. Lemezre ír lemezkép fájlokat mint pl: BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG, PDI. Ellenőrzi lemezeinket, hogy 100%-ig olvashatók e, és összehasonlít lemezeket, képfájlokat, adatokat. Letesztel eszközöket, meghajtókat, hogy milyen minőségben írhatók.

Audio CD írásra is rávehető ACM, AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA, WV fájlokból. DVD, HD DVD, Blu-ray videó lemez is felépíthető vele könnyedén. Sokrétűen konfigurálható program, de a legfőbb funkciója a nevében is benne van képfájl égető.

ImgBurn lemezkép fájl létrehozó, író program

CDBurnerXP

A CDBurnerXP egy mindenki számára ingyenes szoftver, még cégek is ingyen használhatják.

CDBurnerXP - CD íróCsak pár a tulajdonságok közül: bármilyen adat írása CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, DVD-RAM, BD, HD-DVD lemezekre, két rétegre is, bootolható lemezek készítése, újraírható lemezek gyors és teljes törlése, adatlemezek másolása (a másolásvédelem nincs kihagyva), audio CD-k készítése mp3, wav, ogg, flac, wma, aiff, bwf, mp2 és mpc fájlokból, egy vagy több sáv hozzáadása audio CD-ről, közvetlenül az új összeállításba, rippelés nélkül, szünet nélküli audio CD-k támogatása, ISO fájlok CD-re írása, saját ISO fájlok készítése, bin és nrg fájlok ISO-ba konvertálása, CD/DVD elmentése ISO-ként, borító nyomtatás, a legtöbb IDE, USB, Firewire és SCSI meghajtó támogatása, CD-Text támogatása rippelésnél is, túlírás.

CDBurnerXP CD író

DeepBurner

DeepBurnerA DeepBurner ugyanott készül ahol a DeepRipper, az Astonsoft-nál. Egyszerű és minden megtalálható benne ami egy átlagos CD/DVD íróba kell. Autorun felületet tervezhetünk vele, Boot lemezt is készít, címketervezője és nyomtatója is van.

Amit csak a Pro tud: lemezről-lemezre másolás, videó DVD írás, backup alkalmazás, fotóalbum lemez, parancssorból égetés és meghajtó/lemez diagnosztika, javítás. Ezeken kívül mindenre jó a CD, DVD égetés terén.

DeeBurner CD író program

Kapcsolódó oldalak:
Bármilyen videót DVD lemezzé átalakító
ISODisk lemezkép kezelő
DAEMON Tools lemezkép kezelő
Visual Subst virtuális meghajtó
DVD Shrink DVD archiváló
DeepRipper
Konvertáló programok

24 hozzászólás

 1. Névtelen says:

  MAP, térkép DVD t melyik progival tudok irni GPS hez

 2. Névtelen says:

  Olyan programot keresek ami tud dvd-rol usb-re egetni koszi

 3. Zsolt says:

  A DVD -R lemez az nem újraírható, tehát nem lehet róla törölni az adatokat. Ha nincs lezárva a lemez, akkor hozzáírni esetleg lehetséges.
  Ha le van zárva egy optikai lemez, akkor még az újraírhatót (DVD RW) sem lehet törölni, vagy hozzáírni, csak formázni, és megint megírni.

 4. Nyári Mátyás says:

  DVD -R lemezen az írásvédettséget szeretném megszünteni, hogy újra írható legyen, illetve a korábbi fájlokat törölni UBUNTU LINUX rendszerben, nem WINDOWS-ban. Eddig nem sikerült. Köszönöm. Van e megoldás és hogyan?

 5. Zsolt says:

  Innen a Deep Ripperrel pl. mp3-at csinálsz belőle és azt felmásolod a csatolt USB meghajtóra. Ennyi kb…

 6. Dukay József says:

  Hogy a legegyszerűbb CD-ről USB-re zenét átírni, vagy Samsung mobil telefonra?

 7. Zsolt says:

  A CDBurnerXP tud pl. mp3-ból audio CD-t, ha erre gondoltál.

 8. kristof says:

  Nekem 1 olyan kéne, hogy tudjak zeneket írni? Írj ha tudod xD

 9. Zsolt says:

  TrueBurner jó lesz. Baloldalon kiválasztod, hogy CD, DVD vagy Blu-ray, aztán a jobb alsó sarokban van a másolás.

 10. Gyuri49 says:

  Olyan programot keresek, mellyel egy windows telepítőlemezt tudnék átmásolni (természetesen hogy ugyanolyan azaz telepítőlemez legyen)

 11. Zsolt says:

  Általában mindegyik programnak a legújabb verziója a legjobb. A Nerot bár ismerem, de nem használtam már régen. Ingyenes verziója most nem tudom van e, de ha van, akkor is érdemesebb szerintem a True Burnert vagy a CDBurnerXP-t innen használni.

  A DVD Shrink az nem DVD író. Egy DVD tömörítő, összeállító, ezután más programmal kell megírni a kész válogatást. El is fog majd innen kerülni egy átrendezés keretén belül hamarosan.

 12. Gábor says:

  A nero melyik verziója a legjobb szerinted? Azt hol tölthetném le. A fönti programok közül dvd shrinket letöltöttem, de hogy kell használni?

 13. Zsolt says:

  Sokféle szempont szerint lehetne a DVD írókat osztályozni, tehát általánosan nem hiszem, hogy ki lehetne mondani, hogy ez vagy az a legjobb, de az biztos, hogy a Nero pályázhatna erre a címre.
  A ti esetetekben nem valószínű, hogy a programmal van gond.
  Az, hogy nem írhatónak ismeri fel a lemezt, az vagy az amit írtam, hogy a DVD író (nem a program, az eszköz) nem ismeri a lemez formátumot (régebbi vagy egyszerűbb típus), vagy egyszerűen már lett írva a lemezre valami.

 14. Imre says:

  Melyik a legjobb DVD író program? A pipa a nem írhatónál van, amikor írni akartuk volna a Néróval.

 15. Zsolt says:

  Nem értem a kérdést. Ha nem írható, akkor mire jó?
  Az előfordulhat, hogy nem tudja kezelni a DVD íród. Igen, ezt kifelejtettem a felsorolásból…
  Tehát akkor sem tudja megírni a lemezt, ha nem képes rá fizikailag az eszköz.
  Mondjuk nem tud Blu-ray-t írni, de te azt tettél bele.

 16. Imre says:

  Ez írható amúgy?

 17. Zsolt says:

  Nem tudom konkrétan, de a maxell az jó.

 18. Imre says:

  Maxell DVD-R DATE/ VIDEO. Ez szerinted mennyire jó DVD?

 19. Zsolt says:

  codec
  A K-Lite a legteljesebb.

 20. Imre says:

  Codeceket hol lehet letölteni hozzá?

 21. Zsolt says:

  Nem értek a Nerohoz (hivatalból :-)).
  Mik lehetnek egy DVD írásnál gondok?
  Codec hiányában nem ismeri a bemeneti formátumot, így nem tudja átalakítani. Nincs lemez az íróban, vagy nem írható, vagy nem férne fel rá a videó. Az átalakításhoz nincs elég hely az átmeneti fájlnak, mert előbb megcsinálja a lemezképfájlt a merevlemezre, aztán írná fel (vagyis annyi szabad hely minimum kell, amekkora a DVD mérete)…. most ennyi jutott eszembe.

 22. Imre says:

  Mit tehetek a Néró vision 4 -nél ezt a hibát írja ki.Mit tehetek?

 23. Imre says:

  Az íráshoz az adatok nem készíthetők elő, menetelőkészítés sikertelen. A videók átkódolása sikertelen

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!