Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokCodec-kodek, Hang és videó lejátszó, Windows kiegészítők → Codec letöltés, szűrők, hang és videó kodekek

Codec – Kodek

Hangok, videók, feliratok lejátszásához szükséges ki/be kódoló codecek, szűrők. Windows rendszerünkből hiányzó kódoló, dekódoló szoftverek média fájljaink maradéktalan élvezetéhez.

Windows 7 Codecs

(Win7codecs)

Windows 7 CodecsA Windows 7 média lejátszási és átalakítási képességeit egészíti ki, mindenféle stabilitási probléma nélkül ez a kodek csomag. A rengeteg coder, encoder és filter igen részletes beállítási lehetőségekkel rendelkezik.

Az amr, mpc, ofr és divx, továbbá mka, ape, flac, evo, flv fájlok lejátszásának lehetőségével bővül az m4b, mkv, ogg, ogv, ogm, rmvb és xvid videó támogatása mellett az operációs rendszerünk telepítés után. Az MKV lejátszás teljes mértékben támogatott, beleértve a miniatűr lejátszást is. Ha a RealPlayer telepítve van érdemes a Custom telepítési típust választani és ott törölni a RealMedia komponenst.

Windows 7 Codecs kodek csomag

Windows Media kódoló 9 Series

Windows Media Encoder 9

A Windows Media kódolóval letöltése és telepítése után felvehetünk, vághatunk, manipulálhatunk Windows Media fájlokat. Mint a Windows Media oldalán olvashatjuk, ez nagyszerű eszköz a tartalomszolgáltatóknak, akik ki szeretnék aknázni a Windows Media 9 Series által nyújtott előnyöket, a kiváló minőségű többcsatornás hangot, a nagy felbontású videó minőséget, a kevert, beszédhang és zene továbbítására alkalmas üzemmódot.

Windows Media kódoló

K-Lite Mega Codec Pack

K-Lite Mega Codec Pack

A K-Lite Mega Codec Pack egy igen sűrűn frissített kodek csomag, mely kezdők és hard userek számára egyaránt megfelelő.

A Codec Pack lejátssza az összes népszerű film és hangformátumot és még sok ritkaságot. Felsorolhatatlan mennyiségben tartalmaz összetevőket, melyek nagyjából az alábbi csoportokba rendezhetők: Média lejátszó (Media Player Classic Homecinema), DirectShow videó, audio szűrők és elemzők, felirat és egyéb szűrők, videó és audio kodekek, eszközök és kiterjesztések. Hozzáértőknek egy pár hívószó … LAV Video, ffdshow, XviD, AC3Filter, Monkey’s Audio, Haali Media Splitter, DirectVobSub, x264, MP3 LAME, Codec Tweak Tool, MediaInfo Lite, Haali Muxer

A 10-es verziótól kezdve egy csomagban van a 32 és 64 bites rendszerekre szánt codec gyűjtemény.

K-Lite Mega Codec Pack kodek csomag

DivX Plus Software

DivX

A DivX Plus szabadon letölthető, és mindent nyújt amire szükséged van a jó minőségű digitális videók élvezetéhez.

A DivX csomag összetevőinek tulajdonságai:

DivX Plus Player: DivX, AVI, MKV, MP4 és MOV videó lejátszás, Videó átvitel a DivX To Go-val hordozható eszközökre, Gyorsabb és pontosabb videó “tekerés”, pozicionálás …

DivX Plus Web Player: DivX, AVI és MKV videók megnézhetők a böngészőben, 1080p videó 5.1 surround hanggal, többszörös audio track felirat lejátszás…

DivX Plus Codec Pack: Csúcs minőségű videók DivX Codec-el, DivX, AVI, MKV és MP4 lejátszása egyéb ismert média lejátszókban, MKV videó folyam játék konzolon (Windows 7) …

DivX Plus Converter: Videók átalakítása DivX vagy MKV fájlokba egy lépésben, Nagy felbontású MKV videók ingyen, Saját DVD-k mentése MPEG-2/DVD Plug-innel…

DivX Codec média dekódoló és lejátszó

X Codec Pack

X Codec PackAz X Codec Pack egy komplett dekódoló csomag, ami minden elterjedtebb audio és videó formátumot lejátszik. Korábban XP Codec Packnak hívták, csak mindenki azt gondolta Windows XP-re jó csak, pedig 64 bites Windows 8-on is fut már. A Media Player Classic Home Cinema a lejátszója, amit tartalmaznak a Mega csomagok is. Könnyen kezelhető, telepíthető. Ha semmi extrára nem készül az ember fia/lánya, ezzel elindulhat multimédiás útjára, minden Windowson.

A csomag tartalma: AC3Filter, AVI Splitter, CDXA Reader, CoreFlac Decoder, GPL MPEG-1/2 Decoder, LAV Filters, madVR, Matroska Splitter, Media Player Classic HC, MediaTab, RadLight APE, MPC, OFR, TTA Filter, RealMedia Splitter, The Codec Detective, xy-VSFilter

X Codec Pack kodek csomag

Kapcsolódó oldalak:
Konvertáló programok
A Free Studio részeként letölthető videó és audio átalakító szoftverek.

Frissítve: 2020. április 21. 14:12

Hasonló programok: Codec-kodek, Hang és videó lejátszó, Windows kiegészítők

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 15 hozzászólás, szólj hozzá te is!

alex950

Segitsetek ! Windows Movie Maker 2.6, egy ido ota nem tolti be a Giffes kepeket, valamit kiutottem valahonann, de nem jovok ra ?

Zsolt

Codecek alatt kódoló és dekódoló programokat értünk, tehát nem csak a lejátszáshoz szükségesek, hanem átalakításhoz, hang és videó szerkesztéshez, tömörítéshez … A VLC Media Player mindent lejátszik codec nélkül, még letölteni sem kell “benne” semmit, én mindenkinek azt ajánlom.

Névtelen

Semmi ilyen szarság nem kell. Zoom player és azon belül letölteni mindent. Nincs olyan formátum amit ne vinne. Gond nélkül 10 éve használom.

Zsolt

Áttettem ide, mert itt vannak a kodekek …
Szóval próbálkozz az ikonok méretének állításával, ha semmi akkor a csillagpor.hu/remek/programok/klite-codec-pack-64bit is lehet, hogy segít … egy helyen azt is olvastam, hogy elképzelhető, hogy ez a funkció csak akkor működik, ha az adott fájlok a Windows Media Playerhez vannak rendelve… lehet benne valami, mert az a rendszer beépített lejátszója.
Én nem használom ezt a funkciót…
A leírt kodekeket az MPC telepítette fel szerintem, ami eltér az eredetitől, és a KLite-é is eltér … még az is lehet, hogy ua., mert annak is az MPC a beépített lejátszója, ha telepíted. Nem hiszem, hogy a RealMedia codec hibája a miniatűrök nem működése.

Ha sikerült vagy ha nem írj légy szíves … érdekel. Köszi, Zsolt

Kovács István

Kedves Zsolt.
A problémám az,hogy az intézőben a videók (avi,mpg,stb…) miniatűrjei nem jelennek meg, a wmv miniatűrök megjelennek.
A képeké mind megjelenik.
Mappa beállításoknál “mindig ikonok jelenjenek meg(miniatűrök soha)” elől pipa kivéve.
A “GSpot”-tal átnézettem a telepített codekeket és három codeket talált problémásnak ezek: RealMediaSplitter, RealVideoDecoder, RealAudioDecoder. RealMediaPlayer nincs telepítve a gépemen. Letörölhetem-e a jelzett 3 codecet, és ha igen, hogyan?
Kérlek segíts mit tegyek?
Az MPC-HC mindent hibátlanul lejátszik.
Jogtiszta Win7/64-t használok.
Előre is köszönöm a segítséget.

Zsolt

Örülök hogy megoldódott! Jó munkát!

teddy

Köszönöm a segítséget, ez a LameXP műxik. (Érdekes egyébként, hogy amióta ezt beszereztem és kipróbáltam, a GoldWave is összekapta magát és egész tisztességesen képes maga is lementeni…) Minden esetre most dógozás folyik. :)

üdv: teddyted

Zsolt

Igen a LameXP az pont a tárgyalt keretprogramok egyike, de az XP nem az oprendszert jelzi :-)
XP avagy eXPert vagyis szakértő.

teddy

Köszönöm, Zsolti,

kipróbálom, amit javallasz – magam is bányásztam közben kicsit a Neten, és találtam egy megvilágosító okosságot. Cca frontend program nélkül a legmélyebb középkori sötétség nem oszlana el… Mivel XP-m van, élből van egy olyan program, hogy LameXP, a legújabbja a v4,02. Kis imaszőnyegeket is lehet mellé állítólag letölteni, hogy leborulva lehessen csodálni, mindenesetre tény, hogy egyszerű, még én is értem, és gyors meg okos. Mindjárt nekifogok bekapcsolni és tönkretenni, mert én “csak” gép és program fel- és elhasználó vagyok, meg így-úgy olvasni tudok hangosan :)

üdvözlettel: teddyted

Zsolt

Ezek a parancssoros verzió kapcsolói, csak arra az esetre valók, ha nem használsz grafikus programot hozzá, szerintem ne szenvedj velük, a keretprogramok megcsinálják helyetted!
Töltsd le az Any Audio Convertert és ebbe töltsd be a wav-ot!
A beszéd hangminőségének 128 kbps és mono bőven elég, de akár 64 kbps is, tehát ez nem nagyon lehet gond.

Szóval a program … ne telepítsd vele a PC Speed Up-ot!
Indítsd el, töltsd be a fájlt, állítsd be jobb fent az mp3 profilt, lent pedig az opciókat, aztán kódolás. Ha nem jó még próbálkozás… nekem ezzel még sosem volt bajom.

Azt is megpróbálhatod, hogy valami más eszközre átmásolva is meghallgatod a fájlt, vannak még csodák néha :-)

Sok sikert!

teddy

Köszönöm a válaszod. Próbálgattam én mindenhogy, de a hajam téptem ki, mert egy többórás anyagot automatikusan visszamentegetve trackenként, a legvégén derült ki, hogy úgy torzítja az egészet, ahogy van… Próbáltam oggba, detto. Érdekes, ha az MooO voicerekorderrel veszem, az tökéletesen menti le, de miután azzal nem lehet szerkeszteni, se vágni, csak a nyers jó anyag van, ette fene, mert ahogy belenyúlok a szerkesztővel, visszamentve már torzít. Próbáltam vagy négyféle felvevőprogrammal, de miután a Lame-et használja (gondolom) mindegyik, szinte ugyanúgy torzítja.

Még egy kérdés: belenéztem és leszedtem most a 3,99béta1lame-ot. Olvasgattam a beállításait, a mindenféle kapcsolóit, nagy okosságokkal együtt, de én buta vagyok: hogy a csudába lehet a Lame-ban ezeket a beállításokat megtenni, vagy érvényesíteni, mint pl.: -b 192 -m j -h -V0 – B 320 ? Mert nagy okosságoknak tűnnek, mindenféle formában, talán a torzítás a rossz lame-beállítás miatt van, csak épp azt nem tudom, hol lehet ezt megcsinálni…

Köszönettel: teddy

Zsolt

Ha valóban nem az eszközzel és a felvétellel van gond akkor csak a bitrátával lehet … de furcsa lenne, ha azt nem próbálgattad volna még. Próbáld meg monóban is!
De az is lehet a gond, hogy túl hangosan vesz fel a mikrofon, bár a lejátszásnál akkor miért lenne jó ? … nem tudom, most más ötletem nincs így messziről.
A lame codec pedig manapság már az egyetlen elfogadható minőségű és ingyenes mp3 kódoló, ami nyilván többféle csomagban van, de a lényegén ez nem változtat.
Én a K-Lite válogatását használom, ha ez segít valamit.

teddy

Szervusztok,

kis segítség kellene, hátha okosabbak vagytok. XP-vel dolgozom, írott anyagokat mondok fel. A mikrofon egy jó U1es, a felmondott, szerkesztőn lehallgatott minőség kiváló. Ha azonban le akarom menteni akár Mp3ba, akár Oggba, a lejátszáskor a mentett felvétel recsegősen háttértorzítani kezd. Flac, egyébbe tudnám ugyan menteni, de egyrészt helyzabáló, másrészt Mp3ban kellene leadnom, ha kész. Próbáltam a legfrissebb lameMp3at, próbáltam az Audacity spec lame-jét, más programot, mindent, de nem megy. Ha felveszek, addig szól jól, míg le nem mentem.

Nincs véletlenül valami ötlet, kodek, akármi erre…? Köszönettel: teddy

Zsolt

Nem, nem működik XP-n.
Miért szeretnéd, hogy működjön?

Narya

Azt kérdezném, hogy a Windows 7 Codecs windows XP-n is működik?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.