Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokMagyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Vírusirtó, tűzfal, védelem → Comodo Internet Security telepítés és beállítások

Comodo Internet Security telepítés és beállítások

Most a Comodo Internet Security telepítéséről és egy pár beállításáról írok keveset… Egy Windows 7-es gépen frissítem az 5.0-s verziót a most legújabb 5.8-asra, tehát letöltöm, elindítom, magyar nyelv, OK …

… majd el kell döntenem, hogy használjam e a COMODO SecureDNS szervereit, (én nem szoktam, a Google DNS szervereit használom: 8.8.8.8 illetve 8.8.4.4-es IP-vel) és azt hogy engedélyezzem e beazonosítatlan programok elküldését a COMODO-nak. Döntse el mindenki magának, mindegy … és azután Elfogad és telepít!
Az én beállításaim, hogy mindkettőből kiveszem a pipát és az Egyedi telepítőt választom, ahol is a Comodo GeekBuddy-t nem telepítem, ezenkívül az itt és a többi fülnél lévőket alapbeállításon hagyom. Így felkerül az Antivirus, a Firewall és a Defense+.

A GeekBuddyban is vannak hasznos dolgok, csak nekem annyi pluszt nem nyújt, mint amennyi erőforrást zabál, a supportot pedig szerintem nem sokan használhatják Magyarországról, főleg a fizetőst!

COMODOVissza – Elfogad és telepít … majd elérhetővé teszem a hálózatot a számítógép számára .. azt hiszem :-) … ez a tűzfal üzenet volt … vírusadatbázis frissítés … közben beállítgatok ezt-azt.

A Defense+ Általános beállításainál a biztonsági szintet lejjebb veszem Tiszta PC módra, mivel én biztos vagyok benne, hogy most tiszta a gép, a Végrehajtás vezérlés beállításainál kikapcsolom a Beazonosítatlan fájlok automatikus vizsgálatát a felhőben, mert minek?

Én a Sandboxot ki szoktam kapcsolni, mert alapvetően nem szoktam ezzel a géppel semmi potenciálisan veszélyes helyre látogatni, akármit letöltögetni, tehát még a megmaradt Comodo védelem is túl paranoiás lesz számomra, az erőforrásokkal meg sosem árt takarékoskodni, a felesleges üzenetek, pláne a téves riasztások, blokkolások meg mérhetetlenül bosszantanak.

A Figyelési beállítások maradnak, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy olyan is volt már, hogy az egész Defense+ cuccot úgy ahogy van kikapcsoltam. Másik két gépen az Avast és a ZoneAlarm megy, tehát nem sok viselkedés alapú vizsgálat van, és semmi gondom.

De, leírom még egyszer, ez rám vonatkozik, az én PC használati szokásaimtól lényegesen kockázatosabb az átlag is, nem hogy sok vadorzóé!

Ha valami nagyon lelassul vagy egyáltalán nem működik (volt hogy pl. fél percet kellett várni a Start menü előbukkanásához), akkor meg kell nézni a Defense+ eseményeket, vagy a Számítógép biztonsági házirendeket, mivel van a gond és engedélyezni vagy ki kell kapcsolni az egészet a fenébe, de csakis akkor, ha tudjuk, hogy tiszta gépen vagyunk, és tudjuk, hogy mit csinálunk!

Az Antivírus beállításainál eltávolítom az ütemezett vizsgálatokat, mert még soha nem volt olyan, hogy ne állítottam volna le, mikor elindult nekem automatikusan.

A kereső beállításainál a Valósidejű keresőnél a Tanácsok mutatását kikapcsolom, a többi marad ahogy volt, illetve a Kézi vizsgálatnál be lehet kapcsolni a felhő alapú vizsgálatot és a memória vizsgálatot meg a rootkit vizsgálatot is, ha már mi indítottuk kézzel, akkor vizsgáljon rendesen!

Nézzük a Tűzfalat!
Itt a Tűzfal eseményeknél és a Hálózati biztonsági házirendeknél érdemes körülnézni, ha valamit úgy gondoljuk ok nélkül kapott el a kis testőrünk. A tűzfal viselkedés beállításainál be szoktam kapcsolni a Szabályok létrehozása biztonságos alkalmazásokhoz opciót, a többi beállítást hagyom alapértelmezetten.

comodoAz Egyéb beállításoknál én ki szoktam kapcsolni a Comodo üzenetközpontot, a Megjelenésnél beállíthatunk egy témát magunknak ha akarunk, a Naplózást bekapcsolva hagyom, hogy nagyobb biztonsággal tudjam megállapítani mi volt a gond, ha volt.

És végül, az óra melletti kis ikonjára kattintva be szoktam pipálni a Játék módot, hogy hagyjon engem békén, védjen csendben!

Frissítve: 2020. április 21. 14:13

Hasonló programok: Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Vírusirtó, tűzfal, védelem

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.