Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokÁtalakító, Képnézegető, Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás → Csoportos kép átméretezés és tömörítés XnView programmal.

Csoportos kép átméretezés és tömörítés XnView programmal

    Szólj hozzá elsőként! Frissítve: 2016. december 25. 15:01

Az XnView egy remek képnézegető program, tőle több képformátumot és kiterjesztést egyik program sem ismer, emellett jó pár képszerkesztői képességgel is rendelkezik.

 

Ezek közül a konvertáló tulajdonságaiba pillantunk most bele, annak is csak abba a részébe, amivel gyorsan átméretezhetünk és tömöríthetünk bármennyi képfájlt.

Így a képernyőn látható minőségromlás nélkül, akár hatod akkora fájlt is kaphatunk.

Tehát megnyitjuk a képfájljainkat, vagy az XnViewhoz vannak rendelve a képek, és akkor Enter vagy kattintás után a program indul el, vagy elindítjuk a programot és a Fájl – Megnyitásból nyitjuk meg a képet.

Igen egyet, mert úgy a legegyszerűbb. Megnyitunk egyet, majd Enter, és megnyílik a könyvtárban látható összes kép a képböngészőben (remélem ez az alapértelmezés és nem vezetek félre senkit :-)).
Itt kijelöljük az átalakítandó képeket (Shift és a kurzor billentyűk), majd az Eszközök menüpontból a Konvertálást választjuk.

Itt középen beírjuk annak a mappának a nevét, ahová a kész képeket szeretnénk menteni (hasznos nem ugyanoda, mert felülírhatjuk az eredeti képeinket), majd fent az Átalakítások fülre kattintunk, lejjebb kiválasztjuk az Átméretezést és jobboldalt a Hozzáadás gombra kattintunk.
Így már beállíthatjuk a paramétereket lejjebb.

Ezután vissza az Általános fülre, itt beállítjuk középen a fájltípust (ez esetben JPEG), majd mellette az Opciókkal finomhangolhatjuk.
Itt a Haladó és a Huffman tábla optimalizálása opciókat bepipáljuk, lejjebb kivesszük mindenből a pipát (főleg ha “csak” internetre készül a kép) és beállítjuk a csúszkánál a minőséget.
Ezt 50% alá ne nagyon vigyük, mert akkor már látható a minőségromlás!

Ezután OK és a bal lenti Küldés gombbal elindítjuk az átalakítást, majd a megadott könyvtárban megtaláljuk az optimalizált fotóinkat.

Sok sikert!

Kapcsolódó:
XnView képnézegető letöltése
Hordozható XnView

Hasonló programok:

Átalakító, Képnézegető, Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás

Kérdezz, szólj hozzá!
Nem kötelező semmilyen adat megadása... a név azért hasznos.


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2017 : Csillagpor.hu / ReSpeedy.Berlin ... hogy neked jó legyen!