Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokÁtalakító, Képnézegető, Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás → Csoportos kép átméretezés és tömörítés XnView programmal.

Csoportos kép átméretezés és tömörítés XnView programmal

Az XnView egy remek képnézegető program, tőle több képformátumot és kiterjesztést egyik program sem ismer, emellett jó pár képszerkesztői képességgel is rendelkezik.

 

Ezek közül a konvertáló tulajdonságaiba pillantunk most bele, annak is csak abba a részébe, amivel gyorsan átméretezhetünk és tömöríthetünk bármennyi képfájlt.

Így a képernyőn látható minőségromlás nélkül, akár hatod akkora fájlt is kaphatunk.

Tehát megnyitjuk a képfájljainkat, vagy az XnViewhoz vannak rendelve a képek, és akkor Enter vagy kattintás után a program indul el, vagy elindítjuk a programot és a Fájl – Megnyitásból nyitjuk meg a képet.

Igen egyet, mert úgy a legegyszerűbb. Megnyitunk egyet, majd Enter, és megnyílik a könyvtárban látható összes kép a képböngészőben (remélem ez az alapértelmezés és nem vezetek félre senkit :-)). Itt kijelöljük az átalakítandó képeket (Shift és a kurzor billentyűk), majd az Eszközök menüpontból a Konvertálást választjuk.

Itt középen beírjuk annak a mappának a nevét, ahová a kész képeket szeretnénk menteni (hasznos nem ugyanoda, mert felülírhatjuk az eredeti képeinket), majd fent az Átalakítások fülre kattintunk, lejjebb kiválasztjuk az Átméretezést és jobboldalt a Hozzáadás gombra kattintunk. Így már beállíthatjuk a paramétereket lejjebb.

Ezután vissza az Általános fülre, itt beállítjuk középen a fájltípust (ez esetben JPEG), majd mellette az Opciókkal finomhangolhatjuk. Itt a Haladó és a Huffman tábla optimalizálása opciókat bepipáljuk, lejjebb kivesszük mindenből a pipát (főleg ha “csak” internetre készül a kép) és beállítjuk a csúszkánál a minőséget. Ezt 50% alá ne nagyon vigyük, mert akkor már látható a minőségromlás!

Ezután OK és a bal lenti Küldés gombbal elindítjuk az átalakítást, majd a megadott könyvtárban megtaláljuk az optimalizált fotóinkat.

Sok sikert!

Kapcsolódó:
XnView képnézegető letöltése
Hordozható XnView


Frissítve: 2017. június 9. 07:04

Hasonló programok:

Átalakító, Képnézegető, Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:

Kattints a fehér négyzetre a "Nem vagyok robot" szöveg előtt!
Majd ha nem vagy robot, elküldheted a hozzászólást!

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.