Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokE-book, Irodai programok, PDF → Dokumentum olvasó programok

Dokumentum olvasó programok

Dokumentum megjelenítő programok, Office fájl, QR kód, ebook (elektronikus könyv), DjVu, PDF és más digitális kiadvány olvasó alkalmazások.

Sumatra PDF

Sumatra PDFA Sumatra PDF egy szabad forrású, rendkívül kicsi, nagyon gyors dokumentum megjelenítő, mindenféle felesleges sallang nélkül.

Mint neve mondja PDF olvasó, de emellett olvassa az eBook (ePub, Mobi), XPS, DjVu, CHM és képregény (CBZ és CBR) fájlokat is. Beépül a Firefox, Chrome, Opera böngészőkbe és a Windows rendszerbe, hogy bárhonnan megtekinthessük a támogatott fájlok előnézetét, persze csak ha akarjuk, ezek alapértelmezésben nincsenek bekapcsolva. Sokkal többet nem is igen lehet róla írni, annyira egyszerű, de olvasni a legjobb!

Sumatra PDF dokumentum olvasó

Foxit Reader

Foxit ReaderA Foxit Reader a legjobb PDF olvasó, több mint 100 millióan használják. Gyors, kicsi, biztonságos, képes a fertőzött PDF fájlok kiszűrésére. PDF fájlok olvasására, jegyzetelésére, szöveges fájlba mentésére, kisebb szerkesztésére képes a program.

Érdemes az Adobe Readert leváltani, és ezt alapértelmezett PDF olvasóvá tenni, ha esetleg valami hiányzik használat közben, akkor visszaválthatunk, de mindkettő ingyenes lehetőségeit tekintve, én nem találtam semmi okot erre.

Foxit Reader PDF olvasó

STDU Viewer

STDU ViewerAz STDU Viewer egy ingyenes kép és dokumentum olvasó, mely jó pár formátumot ismer, ezáltal sok nézegető szoftver kiválthat egymaga. Támogatja “a legnépszerűbb tudományos és műszaki dokumentációk” formátumait is. Olvassa az ismertebb képformátumok mellett a pdf és djvu dokumentumokat, és még sok további kép és szöveges fájlt.

Füles kezelőfelülettel rendelkezik a program és mindenféle kényelmi szolgáltatással, amik egy ilyen programtól elvárhatók, bélyegkép nézet, lap elfordítás, keresés, kép és szövegfájlba exportálás, könyvjelzőzés, nagyítás, emailben küldés, szöveg kiemelés … ilyesmik. Ezenkívül kicsi, gyors és magyar nyelvű.

STDU Viewer dokumentum olvasó

Microsoft Reader

Microsoft ReaderA Microsoft Reader a Microsoft Ebook olvasója a Windows asztali és mobil változataira. A lit kiterjesztésű fájlokat olvassa, amely az MS tömörített HTML help formátum digitális jogvédelemmel ellátva.

Rendkívül egyszerű megjelenésű program, de képes feljegyzések készítésére, könyvjelzőzésre, kiemelésre, bele is rajzolhatunk a dokumentumba, ha szeretnénk, kereshetünk, másolhatunk … kb ennyi. Ha a text-to-speech fel van telepítve gépünkre, akkor fel is olvassa a szöveget a Play-re kattintva. A program és a .lit formátum támogatása hamarosan megszűnik, természetesen az eddig elkészült fájlok olvasására még elérhető lesz a program.

Microsoft Reader ebook olvasó

Microsoft Office megjelenítők

Microsoft OfficeA Microsoft Office irodai programjai nem kerülhetnek ide, hiszen nem ingyenes szoftverek. Létezik azonban hozzájuk megjelenítő alkalmazás. Ezek az Excel Megtekintő, a PowerPoint megjelenítő 2007 és a Word Viewer. Mindegyiket hívhatjuk megjelenítőnek, viewernek, nézőkének vagy bárminek, én az oldalairól másoltam ide a neveket.

Ezek a szoftverek a Microsoft Office programjaival előállított dokumentumok megnézésére szolgálnak, szerkesztésre nem biztosítanak lehetőséget. Azoknak is hasznos lehet, akik régebbi, 2007 előtti Office-al rendelkeznek, amely még nem támogatta az Open XML fájlformátumot.

Az programok által olvasott kiterjesztések:
PowerPoint megjelenítő 2007: ppt, pptx, pptm, pot, potx, potm, pps, ppsx, ppsm
Excel Megtekintő: xlsx, xlsm, xlsb, xltx, xltm, xls, xlt, xlm, xlw
Word Viewer: docx, docm, rtf, txt, htm, html, mht, mhtml, wpd, doc, wps, xml

PowerPoint megjelenítő 2007
Excel megjelenítő
Word Viewer
Office 2007 fájlok szerkesztése

Adobe Reader

Adobe ReaderAz Adobe PDF olvasója, az Acrobat Reader utóda.

Az Adobe dokumentum formátuma a PDF, ma az egyik legelterjedtebb fájl típus, olvasója mára kötelező programmá vált minden számítógépen, minden operációs rendszeren. Kisebb mértékben szerkeszthetők is a PDF dokumentumok és megoszthatók, felolvastathatók is sok egyéb mellett az Adobe Readerrel.

Adobe Reader PDF olvasó

Universal Viewer

Universal ViewerA mindent olvasó alkalmazás. Alapban képes (az oldaláról másolva) a következő fájlok és hozzá hasonlók megtekintésére:
Szöveg, bináris, hexadecimális, unicode: bármely fájl, fájl méret korlát nélkül (4Gb felettiek is)
RTF, UTF-8: RTF és UTF-8 kódolású szövegek
Képek: minden általános grafikus formátum: BMP JPG GIF PNG TGA TIFF … plusz minden IrfanView és XnView által támogatott formátum külső nézegetőkkel
Multimédia: minden MS Windows Media Player által támogatott formátum: AVI MPG WMV MP3 …
Internet: minden MS Internet Explorer által támogatott formátum: HTML PDF XML MHT …
Plugin-ek: minden formátum amihez készült Total Commander Lister plugin
MS Office: minden Office fájltípus (ha telepítve van): DOC DOCX XLS PPT …
Átalakítók: több típus egyszerű szövegként is megtekinthető: DOC DOCX PDF PPT ODT …

Megnyitottam vele exe fájlt: megmutatta a benne rejlő képeket, zip-et: könyvtárként megnyitotta, mindenféle képeket, HTML-t, weboldalakat, JavaScript-et, odt-t, pdf-et … és egyikre sem mondta, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha a beépülőkkel bővítjük és Office alkalmazások, képnézők, telepítve vannak gépünkön, akkor az összes létező állományt megnyitja saját magában. (Ha az összes Lister plugin-t felpakoljuk, akkor se Office, se Adobe izé, semmi sem kell.)

Universal Viewer fájlkezelő

Kapcsolódó oldalak:
Irodai programok
QR kód készítő és olvasó

Frissítve: 2020. április 20. 20:05

Hasonló programok: E-book, Irodai programok, PDF

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Különféle formátumú dokumentumokat olvasó, megjelenítő, de nem vagy csak kis mértékben szerkesztő alkalmazások szerény gyűjteménye.

pallag rober

mi pontosan ez

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.