Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokFájlkezelő, Tömörítő - archiváló → Fájlkezelő programok

Fájlkezelő programok

Fájlkezelő programok, Total Commander klónok, vagy egyéb kétpaneles fájlkezelők, továbbá más, az operációs rendszer fájl és könyvtárkezelési tulajdonságát kibővítő, megkönnyítő szoftverek.

Saladin

SaladinA Saladin egy nyílt forrású, kétpaneles fájlkezelő szoftver. Mindent tud amit a Windows fájlkezelője, ezeket kiegészítve működik kétpaneles módban, de lényegesen egyszerűbben mint pl. a Total Commander. Beépített szöveg olvasóval, tömörített-fájl kezeléssel, képnézegetővel és egyszerű FTP támogatással is rendelkezik. Az eszköztár ikonjaiból minden fájlműveletet elérhetünk, de akár el is tüntethetjük az eszközsort. Menti az előzményeket és létrehozhatunk könyvjelzőket a gyakran látogatott könyvtáraink elérésére. Kicsi, gyors, egyszerű, ingyenes, a Windows fájlkezelőjét teljesen kiváltja, más kétpaneles fájlkezelők tulajdonságaiból is csaknem mindent tartalmaz.

Saladin fájlkezelő

Double Commander

Double Commander képernyőképekA Double Commander Windowson és Linuxon egyaránt működő, szabad forrású kétpaneles fájlkezelő program.
Linuxon, eltekintve az operációs rendszerek sajátosságaiból adódó alapvető különbségektől, gyakorlatilag kaphatunk egy Total Commandert általa, akár hordozható formában! Minden fájl műveletet elvégezhetünk vele, mappafüleken kezelhetünk meghajtókat, könyvtárakat. A Total Commander plugin API-ját használja pluginek készítésére, vagyis használhatunk vele Total Commander beépülőket is. Előre telepített beépülőként lett felvértezve az FTP lehetőséggel is, és a Linux csomagfájlok és tömörített állományok (pl. rar, zip, 7z) megnyitását és tömörítését is tömörítő beépülőktől kapta. További pár tulajdonsága: kedvenc könyvtárak, konfigurálható eszköztár, panel, mappafülek és kinézet, panelek és fájltípusok színezhetősége, fájl hozzárendelés, attribútum állítás (dátum, idő is), beépített szövegszerkesztő szintaxis kiemeléssel, gyorskeresés (csak betű is), gyors nézőke, minden művelet háttérben folyik, csoportos átnevezés, archívum kezelés könyvtárként, támogatott archív fájltípusok: zip, tar gz, tgz, lzma, bz2, rpm, cpio, deb, rar, 7z, ace, arj, txz, fejlett keresés (szöveg keresés bármely fájlban), Total Commander WCX, WDX, WLX plugin támogatás, fájl művelet naplózás és még sok minden …

Double Commander fájlkezelő

Multi Commander

Multi CommanderA Multi Commander egy ingyenes egy vagy két paneles fájlkezelő program. Az hogy Intéző vagy Commander kinézetűre állítjuk e be, vagy még tovább osztjuk a paneleket, csak tőlünk függ. Gyakorlatilag mindent tud amit fájlkezelés névvel illethetünk. Teljes egészében kiválthatja a Total Commandert, ha hajlandóak vagyunk elviselni pár kis különbséget. Már magyar nyelvű, de akár át is szerkeszthetjük (főleg a még le nem fordított újdonságoknál), mert beépített nyelvi szerkesztőt is kapunk hozzá!
Az alap másolás, törlés, átnevezés műveleteken kívül sok mindenre képes, például két panelben láthatjuk a fájlrendszert és füleket is használhatunk, konfigurálható az egér és a billentyűzet, teljes-körű szín beállíthatósággal is bír. Adminisztrátor módba is válthatunk, a fájlok kiválasztását szűrőkkel finomíthatjuk, a kijelölést memóriába vagy fájlba menthetjük. Képes még panel összehasonlításra, USB lecsatolásra a Multi Commanderen belül, gyors keresés és keresés helyi és hálózati meghajtókon amiket még tud.
Pluginekkel bővíthető, FTP SSL/TLS támogatással bír, Windows registry böngészés fájlrendszerként megoldott, az archív fájlok pedig mappaként kezeli. Minden fájl művelet háttérben fut, fejlett olvasási/írási stratégiákat használ, kicsomagoló szűrők be vannak építve és bármely fájl megtekintése kis memória foglalással jár. Változtathatjuk a fájl attribútumot, időt és dátumot, tud többszörösen átnevezni és szöveg fájlt átalakítani. Ascii, UTF8, Unicode, bináris és Hexa fájl nézője is van, tud kódolni és dekódolni, továbbá képet, hangot és videót megnézni.
Van beépített kép átalakítója, veszteségmentesen el is forgatja a képünket, és még írhatnám egy ideig …

Multi Commander fájlkezelő

Stuff Organizer

A Stuff Organizer katalogizálót levélben ajánlotta a készítője számunkra:

Stuff OrganizerA program egy katalógus program, amivel kategóriákba és tagelve rendszerezhetőek a számítógépen található, programok, filmek, játékok, zenék … Van egy tulajdonsága, ami kiemeli a többi katalógus program közül, hogy az emberek nagy többsége által letöltött dolgok (torrent, dc, ftp) amelyek zipelve, rarozva, vagy duplán vannak tömörítve, azokat a szoftver kicsomagolja, majd a kitömörített tartalmat egy a felhasználó által megadott könyvtárstruktúra szerint rendszerezi. Ezen felül a “pluginelhetősége” miatt lehetőség van leírások képek legyűjtésére is a netről. Erre jelenleg filmeknél van lehetőség. Hamarosan ez is bővülni fog.

Én még annyit tennék hozzá, hogy kicsomagolja az ISO lemezkép fájlt is, és ha akarjuk automatikusan törli az nfo, diz, sfv fájlokat. A Stuff Organizerről, remek oktatóvideók is elérhetők!

Stuff Organizer fájl katalogizáló

A43 File Management Utility

A43 File Management UtilityAz A43 File Management Utility egy ingyenes, kétpaneles (vagy 3) fájlkezelő alkalmazás. Beépített szövegszerkesztővel, képnézegetővel, hexa nézővel, fájlkeresővel, zip/unzip funkcióval, gyors indítással, kedvenc és navigációs gombokkal is rendelkezik egyebek mellett.

Nem kell telepíteni, csak kitömöríteni és elindítani az A43.exe fájlt. (A letöltött .exe fájl a magyar nyelvi fájllal lett újratömörítve. Az A43 könyvtárba tömöríti ki magát.) A Windows Intézőn nevelkedetteknek hasznos kiegészítő program lehet.

A43 fájlkezelő

Free Commander

Free CommanderAki nem vásárolja meg a Total Commandert és a számokra kattintgatást unja, de mindenképpen szüksége van egy kétpaneles, fájlkezelőre az most rátalált a Free Commander képében! Csak címszavakban egy pár képesség: gyorsbillentyűk definiálása, kedvenc programok, képernyőkép készítése, egyéni nézetek, gyors nézet (számtalan kép formátum, html, doc, stb.), fájllista készítése, csomagolás, darabolás, összehasonlítás, szinkronizálás, több fájl átnevezése, zip, rar, cab tömörített fájlok kezelése, beépített FTP kliens, stb.

Free Commander fájlkezelő

Kapcsolódó programok:
7-Zip
TUGZip
Universal Extractor
Universal Viewer

Frissítve: 2020. április 20. 17:41

Hasonló programok: Fájlkezelő, Tömörítő - archiváló

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.