Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokFejlesztő környezet → Fejlesztő eszközök, környezetek

Fejlesztő eszközök, környezetek

Fejlesztő környezetek, eszközök, webfejlesztéshez és más nyelvekhez, projektekhez is.

Texter

texter manage hotstringA Texter-t a LifeHacker-en ismertem meg évekkel ezelőtt és azóta olyan szinten rászoktam, hogy komoly gondot okoz ha valahol sablonos, sokszor előforduló szöveget, kód részletet, jelszót, e-mail címet, webcímet, stb. végig ki kell írnom.

Később írtam egy bejegyzést róla, Texter a szöveg behelyettesítő címmel.

Tulajdonképp bárhol használható a szoftver, azért került mégis ide, mert kétségtelen, hogy a legnagyobb haszna a rövid kódrészletek pillanatok alatt végbemenő begépeltetésében rejlik, bár én már mániákusan olyan dolgok beírását is vele helyettesítem, mint pl. a nevem, e-mail címem, vagy éppen HTML kezdő és záró tag-ek beíratása, egy s és Tab egy strong tag kezdete pl., a vége pedig kétszer az s és Tab.

Ha automatikussá válik a használata, akkor egyre növekedve akár 1-200 billentyűkombinációt is bírhat a “nagyobb fejű” programozó. Bármelyik alkalmazásban, bármilyen szövegmezőben működik (feltéve, hogy nincs ugyanaz a karakter és billentyű más művelethez is rendelve). Scriptekről, operátorokról olvashatunk a fent belinkel leírásban még röviden, továbbá a Texter oldalán még bővebben, ahol több videó is bemutatja a használatát. Akkor mostantól kíméljük az ízületeinket!

Texter szöveg és kód behelyettesítő

Nvu, KompoZer

KompoZerSzabad forrású “webszerkesztő program“, Linux, Windows és Mac OS X verziója egyaránt letölthető. Az Nvu a Mozilla Composer továbbfejlesztése. Aki webfejlesztéssel foglalkozik és még nem találkozott vele, itt az ideje!

A KompoZer a már nem fejlesztett Nvu 1.0 javítása, továbbfejlesztése és honosított folytatása. A W3C web szabványait követő WYSIWYG HTML és CSS szerkesztő eszköz, DOM Explorer-el, Webhelykezelő-vel, FTP-konzol-al, többféle nézettel és még 100 egyéb tulajdonsággal.

NVU és KompoZer webszerkesztő

Notepad++

A Notepad++ egy szabad forráskód-szerkesztő (Notepad helyett), ami több programnyelvet támogat és Windowson fut, GPL Licence alatt. C++ programnyelven írja a fejlesztő, win32 API-ra és a szabványos STL-re építve. Notepad++Csak pár a Notepad++ előnyös képességei közül: kódkiemelés és egységbe zárás, WYSIWYG, felhasználó által állítható kódkiemelés, automatikus kiegészítés. File állapotváltozásának automatikus figyelése, nagyítás és kicsinyítés, könyvjelzők, összetartozó nyitó- és zárójelek színezése, macro-k felvétele és lejátszása.

Csak a fontosabb beépítetten támogatott nyelvek közül egy pár, amihez kódkiemelést és automatikus kiegészítést használ: ASP, batch fájl, C, C#, C++, CSS, html, Java, Javascript, JSP, PHP, Pascal, Perl, Postscript, PowerShell, Python, Ruby, SQL, VB és VBS, XML

Notepad++ fejlesztői program

Programmer’s Notepad

Programmer's NotepadA Programmer’s Notepad ahogy neve is mondja programozóknak szánt szerkesztő program. Beépített szintaktikai szín kiemelőjével, nyelvi kód sémáival, a kód összecsukható fában megjelenítésével, projekt kezelésével gyorsabbá teszi a programozást több mint 40 program nyelven!

Egyszerű, áttekinthető a felülete. Egy pár kiterjesztés és séma letölthető az oldaláról, ha még szükséges valakinek (pl: Python).

Programmer’s Notepad

Matrix Y2K

Matrix Y2K Website Studio 2005A Matrix Y2K egy kódbázisú HTML szerkesztő kezdőknek és haladóknak. Jelenleg 14 nyelven él a program. Sok hasznos tulajdonsága és beépített kódrészletei mellett, egyszerre nézhetjük meg egy osztott ablakban Internet Explorer és Firefox böngészőkben megjelenő előképet.

Matrix Y2K HTML szerkesztő

Kapcsolódó oldalak:
Az XAMPP Apache webszerver átkerült a webszerverek közé, ezután onnan érhető el.
Weboldal költöztetés ellenőrző lista
Texter a szöveg behelyettesítő
Web Slice készítés

Frissítve: 2020. április 20. 18:00

Hasonló programok: Fejlesztő környezet

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.