Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokIrodai programok, Szövegszerkesztő → Feladatkezelő, naptár, jegyzetfüzet

Feladatkezelő, naptár, jegyzetfüzet

Feladatkezelő, naptár, jegyzetfüzet szoftverek és mindenféle olyan programok, amiknek az időbeosztás, a teendők látható formába szervezése, ötleteink gyors lejegyzése, minél átláthatóbb tárolása, majd előhívása a feladatuk.

RedNotebook

RedNotebookA RedNotebook egy modern napló szoftver. Beépített naptár navigál minket az elmúlt bejegyzéseinkben és a jövőbeni terveinkben. Címkékkel láthatjuk el bejegyzéseinket, amikben később kereshetünk, vagy fanézetben jeleníthetjük meg őket, illetve egy címke felhőből válogathatunk.

Előre beépített mintákból is dolgozhatunk, de magunk is létrehozhatunk ilyeneket. A szövegeket elég széleskörűen formázhatjuk, beilleszthetünk linkeket (weboldalak és e-mail címek URL-jeit, automatikusan linkké alakítja), fájlokat, képeket is bejegyzéseinkbe. Nem használ adatbázist, automatikusan ment, statisztikát készít, zip fájlba készíthetünk biztonsági mentést, exportálhatunk PDF, HTML, Latex vagy egyszerű szöveges formátumba.

A RedNotebook szabad szoftver, GPL jogokkal terjeszthető.

RedNotebook napló szoftver

CintaNotes

CintaNotesA CintaNotes ingyenes, kicsi és felhasználóbarát jegyzetelő alkalmazás. Gyorsan létrehozhatunk új jegyzeteket billentyűkombinációkkal, akár mi fogalmazzuk meg, akár vágólapról beillesztve tesszük ezt. A vágólapról beillesztés különösen hasznos, hiszen nem arról van szó, hogy kimásoljuk, megnyitjuk a szövegszerkesztőt, majd beillesztjük, hanem az akár általunk megadott billentyűkombinációval egy lépésben megy a program megnyitása, új jegyzet létrehozása, vágólap tartalmának beillesztése.

A jegyzeteket címkék és alcímkék rendszerébe szervezhetjük, gyakorlatilag bármilyen mélységben. A címkék egy címke oldalsávban is láthatóvá tehetők, így könnyen áttekinthető minden bejegyzésünk. Ezenkívül sokféleképp rendezhetjük a jegyzeteket, és sokféleképp kereshetünk is bennük bármit. URL-t is beilleszthetünk, a jegyzeteket később átszerkeszthetjük, vághatjuk, másolhatjuk, átcímkézhetjük, bárhogy alakíthatjuk.

Magyar nyelvű és hordozható is lehet.

CintaNotes jegyzetelő program

Rainlendar

RainlendarA Rainlendar egy naptár, határidőnapló és emlékeztető alkalmazás egyszerre. Linuxon, Windowson és Mac OS X-en egyaránt működik, több mint 50 nyelven. Témákkal alakítható és nagyon széleskörűen testre szabható a kinézete.

Események és feladatok jegyezhetők be a naptárba, akár évekkel előre, melyek kategóriákba sorolhatók, beállítható, hogy mennyivel előtte kapjunk riasztást, és beállítható, hogy ismétlődjön e minden nap, és ha igen meddig tegye ezt. Külön ablakokban megjeleníthetjük az Asztalon az eseményeket és teendőket, egy analóg órát, heti, napi, havi, több havi nézetet akár egyszerre, és rács naptárt, amiben a napok teendői is olvashatóan látszanak. A Tálcán is megtalálhatjuk az óra mellett, ahol láthatjuk az értesítéseket, és gyakorlatilag minden funkcióját elérhetjük, az új feladat hozzáadásán át a beállításokig.

Érdemes megnézni a képernyőképeket a magyar nyelvre állításhoz!

Rainlendar naptár

The Guide

The GuideAz útmutató egy ingyenes, szabad forráskódú információ szervező program. Fa struktúrában tárolhatjuk jegyzeteinket, vázlatainkat teendőinket, szöveges információkat, linkeket, de akár képeket is, könnyen kezelhető módon. Teljes mértékig testre szabható a jegyzet fánk, ikonokkal jelölő négyzetekkel is ellátható, Rich Text és Unicode támogatással bír, ezáltal a szövegünk is igen széleskörűen formázható. Kis méretű, gyors és ha akarjuk egy beállítással hordozhatóvá is tehető.

The Guide információ szervező

Mozilla Sunbird

Mozilla SunbirdMinden platformon elérhető, a nyílt iCal szabványon alapuló naptár program.” A Mozilla naptár projektjének Sunbird része. Ez különálló program, a Lightning pedig egy Thunderbird Add-ons, a Mozilla levelező programjának beépülője.

A naptárban feladatokat és eseményeket tárolhatunk, melyekről a beállított időben (illetve előtte) akár hangjelzéssel is értesít. Napi, heti, 4 heti és havi nézetben tekinthetjük meg tennivalóinkat, de a kiterjesztések között éves nézetet is találhatunk, sok más mellett. Kategóriákba rendezhetjük a feladatokat, színeket is megadhatunk egyenként nekik, ezek mellett sok lehetőségünk van még konfigurálgatni.

Mivel Mozilla programról van szó, a beállítások és adatok mentéséhez felhasználhatjuk itt is a MozBackup programot.

Sunbird naptár program

Frissítve: 2020. április 20. 18:01

Hasonló programok: Irodai programok, Szövegszerkesztő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 4 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Szerintem ezt érdemes megnézni e témakörben … justdoo.hu

Stampel Péter

Olyan software-t keresek, amely a feladatokat kezeli:

a. bárki megrendelhet feladatot PC-n keresztül,
b. az így összegyűlt igényeket napról-napra változtatva priorizálhatom,
c. látható a feladatot kinek adtam ki, s mi a várható elkészülési ideje,
d. prioritás változás esetén a megrendelőt automatikusan értesíti,
e. naponta, műszakonként előre látható pl. egy hétre előre, milyen feladatok várnak elvégzésre,
f. az elvégzett feladatot dokumentálja: ki, mit, mikor, milyen gép használattal tette; hol található meg a munkáról készített jelentés

Itt nem projekt managementről, hanem task managmentről van szó!

Zsolt

Köszönjük Péter, jónak tűnik!

Péter

Egy teljesen magyar fejlesztésű feladatlista, ami szintén ingyen használható és bárhonnan elérhető, akár mobiltelefonról is: feladatlista.hu.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.