Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programok3D szoftverek, Oktatási segédlet, Online alkalmazások, Térkép és navigáció → Föld, térkép és navigációs szoftverek

Föld, térkép, navigáció

Virtuális Föld, illetve más a Földdel, térképekkel, esetleg navigációval foglalkozó szoftverek.

MapSphere

MapSphereA MapSphere egy szoftver és szolgáltatás utazóknak és azoknak, akik szeretnék figyelemmel kísérni az utazókat. Megjeleníthetünk vele fényképeket, térképeket, műhold felvételeket több forrásból, csatlakoztathatunk GPS-t gépünkhöz és akkor láthatjuk vagy láthatja más is az aktuális pozíciónkat, rögzíthetjük járművünk vagy magunk pályáját. Geocímkézhetjük fényképeinket, chat és blogbejegyzésekkel tarkíthatjuk utunkat. Kereshetünk is több adatbázisban, akár utcára is.

Szoftverben egyszerre 4 nézetben láthatjuk magunkat vagy a térképet, köztük a GSP helyzetünket is Geocachingelni is lehet vele, vagyis kincset keresni GPS segítségével. A regisztrált felhasználók interneten keresztül csoportokat hozhatnak létre vagy csatlakozhatnak egy csoporthoz, képeket tölthetnek fel, beszélgethetnek más MapSphere felhasználókkal. GPS-el összekötve bármilyen közlekedési eszközön, de online, otthon is érdekes időtöltés annak, aki szeret utazni vagy kincset keresni vagy csak utazókat figyelni.

MapSphere útkövető szolgáltatás

EarthView

EarthViewAz EarthView egy dinamikus Windows háttér és képernyőkímélő program. Így hát nem nagyon tudományos valami, de Föld is meg térkép is, vagyis itt a helye. Nagy felbontású képekből épít fel nekünk földgömböt vagy térképet. Akár percenkénti frissítést is beállíthatunk (sőt nullát is), és ha megadtuk a tartózkodási helyünket és a pontos dátumot, akkor a “valós” képet láthatjuk, nappallal és éjszakával, városokkal, felhővel is akár (további felhőket is letölthetünk). A kameránk bejárhat egy általunk is megadható utat a Földön, vagy nagyíthatunk is, és természetesen megjeleníthetünk csak egy nekünk fontos helyet, a többit hanyagolva.
Láthatjuk a növényeket és a hó, illetve jég hatását is, mert egy egyszerű dátum váltással évszakot is váltunk ugyebár. Részletesen beállítható az atmoszféra és a napfény mellett más is, és a több monitoros megjelenítést is támogatja.

EarthView dinamikus Föld háttér és képernyőkímélő

Google Föld

Google FöldA Google Föld egy virtuális Földgömb … írhatnám, de már jóval több attól. Virtuális Hold, Mars, Égbolt és Óceán is, ahol különféle módszerekkel bebarangolhatjuk ami minket érdekel. Úszhatunk mint egy búvár, vagy repülhetünk repülőgép-szimulátorral, sétálhatunk az utcán utcanézetben (már Budapesten és egyre több magyar városban is), de maradhatunk műhold magasságban is vagy kicsit közelebb, de a Föld felett.

Az épületek és már fák is egyre több helyen rajzolódnak ki 3D nézetben, fényképeket és videókat tekintetünk meg szintén egyre gyarapodó mennyiségben, sőt már történelmi fotók is elérhetők, ha bekapcsoljuk a történelmi kép nézetet. Üzleteket, éttermeket, látványosságokat és még millió és millió dolgot jeleníthetünk meg benne a baloldali réteg beállításokkal.

Szinte leírhatatlan mire képes már és csak tovább bővül!

Google Föld virtuális földgömb

Frissítve: 2020. április 18. 21:50

Hasonló programok: 3D szoftverek, Oktatási segédlet, Online alkalmazások, Térkép és navigáció

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.