Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokIrodai programok, Magyar nyelvű program, Open Source, Táblázatkezelő → Gnumeric táblázatkezelő program, számolótábla letöltése

Gnumeric táblázatkezelő

A Gnumeric nyílt forráskódú táblázatkezelő program, rendkívül gyors, kis erőforrás igényű és szinte minden táblázatkezelő formátummal kompatibilis. Windowsra és Linuxra is létezik.

gnumeric
  • Verzió: Gnumeric 1.10.16
  • open source
  • magyar nyelvű
  • Készítő: Gnumeric Team
  • Operációs rendszer: Windows 7, 8, 10, 32 és 64 bit, Linux
  • 17,2 MB

Táblázatkezelő: Gnumeric

Letöltés és képernyőképek

Gnumeric képernyőképek
A Gnumeric letöltése
A hordozható Gnumeric letöltése
Gnumericből minden Linuxra

Weboldal: gnumeric.org

Frissítve: 2020. április 17. 20:03

Hasonló programok: Irodai programok, Magyar nyelvű program, Open Source, Táblázatkezelő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 14 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Igen … ezek szerint az én tudásom is kevés ehhez … jelenleg.

tete

“Szóval ez alapján működhetne úgy, hogy a List-nél megadod, hogy mit”-no éppen ez a gondom, hogy nem tudom hogy mit távolítson el. Ha tudnám, akkor keresővel megkeresem az adott számot és kitörlöm. Pl. adott egy 600 db-os eszközkészlet aminek minden darabjának külön gyári száma van.Ezeket a számokat beviszem egy oszlopba,de (figyelmetlenség,elírás,véletlen ismétlés miatt) 600 db helyett, 605 db lesz mire begépelem, ami úgye lehetetlen. Ezt a plusz 5 darabot kellene megkeresni, ami Excelben az ismétlődők eltávolítása gombra kattintva egyszerűen meg van,OpenOffice calc-ban és LibreOffice calc-ban is működik, de ott már kicsit bonyolultabb,de megoldható. Gnumeric-ban is biztos valahogy meglehet oldani,csak rá kell jönni akár véletlenül is, de hát ehhez az én tudásom kevés, ezért is kértem a segítséget.

Zsolt

Próbálkoztam vele én is egy ideig, de semmi … azt nehezen tudom elhinni, hogy a Gnumeric ne tudna ilyet. Nem tudom hogy kell mindenre vagy egy tól-ig részre szűrni, és hogy kell megadni a feltételt :) … mindössze ennyi.
Ha esetleg rájövök vagy találok róla valamit akkor megírom ide.
Bár … itt van róla valami, de az ismétlődőket így nemigen szűri ki projects.gnome.org/gnumeric/doc/sect-data-filter-advanced
Szóval ez alapján működhetne úgy, hogy a List-nél megadod, hogy mit a Criteria-nál, hogy mettől meddig, és az Output Range-nél megint, hogy mettől meddig … szerintem, de nem működött :-)

tete

Köszi a választ, én is azon a környéken keresgettem,csak valami oknál fogva a számokat szöveggé változtatja,bármely opciót jelölöm be, és ezzel nem tudok mit kezdeni, legfőképpen azért mert angolul van.

Zsolt

Szerintem az Adat – Szűrő – Haladó szűrő környékén meg tudod oldani.

tete

Sziasztok! Valaki árulja el legyenszives, hogy kell gnumericban az ismétlődőket eltávolítani.

Zsolt

Köszi a részletes leírást! Hasznos …

apa66

Szia bánatos!

Én leginkább portable programokat használok és én is beleszaladtam abba, hogy nem tudtam átállítani magyarra a Gnumeric programot! Azonban találtam rá megoldást, de ezt a telepítés nélküli változaton próbáltam ki. Azon tökéletesen működött! Igaz hogy nincs minden lefordítva benne, de még is csak magyar! A megoldás a következő: nyissuk meg a GnumericPortable\Data\settings\GnumericPortableSettings.ini fájlt. Itt adjunk hozzá egy sort: Language=hu

Újraindítás után már magyar felülettel jelenik meg!

Zsolt

Először is mennyi MB-ban az a 60%? Windows 7-nél 500 MB alá menni elég nehéz.
Nézd meg az automatikus indítást és a szolgáltatásokat!

A futtatásba írd be, hogy msconfig és indítsd el. Itt láthatod az automatikus indítást. Itt telepítéskor semmi sem indul. Később lehet itt valami egér, videókártya, stb. segéd alkalmazása, vagy vírusirtó, ilyesmik. Ami ezeken kívül van itt azt kikapcsolhatod. Megnézheted a szolgáltatásokat is ugyanitt, vagy a Vezérlőpult – Felügyeleti eszközök – Szolgáltatások … Na most itt elég nehéz elmondani, hogy mi kell, mi nem, és eléggé szét lehet vele vágni a rendszert … de nézegetheted, hátha.
Egy régen írt, Windows XP-re vonatkozó írás van a Csillagporon, talán segíthet … csillagpor.hu/remek/windows-szolgaltatasok-leallitasa … de mondom, ez már XP és már elég régi.

Ha kb. 1 GB van a gépben, akkor csodákat ne várj, de ha 2 vagy több és annak a 60%-a, akkor érdemes keresgélni. Ha leírod ide, hogy mik futnak legalább az automatikus indításban, akkor segíthetek még …

bánatos

Köszi, hogy ránéztél a problémámra! Magyar nyelvű Windows 7 Starter van aláterítve, és ezen nem lett automatikusan magyar :(

Igazából azért kerestem valamit, hogy az adatfolyamos telepítésű Office Startert kiiktassam. (LibreOffice kicsit sok lenne erre a notebookra.)

Semmilyen felhasználói programot nem indítok el, mégis alapjáraton 60 százalékban foglalt a memória, automatikus update-ek letiltva, úgyhogy az office-ra gyanakszom. Van valami ötleted erre? Ha nagyon off a téma, esetleg mélben válaszolnál? Nagyon megköszönném!

Zsolt

Telepítéskor automatikusan felteszi az összes nyelvet, így a magyart is, és magyar nyelvű Windows XP-n, magyar nyelvi beállítások mellett, automatikusan magyarul indul el. A nyelvet átállítani a program menüiből valóban nem lehet, úgyhogy köszi, hogy leírtad mindenkinek az alternatív megoldást.
Én csak Linuxon használom, ott szintén magyar nyelvű, de szintén automatikusan, úgyhogy eddig nem kellett bajlódnom vele.

Még egyszer köszi, minden jót!

Zsolt

Most válaszoltam volna, de megoldottad!
Ha ez tényleg ilyen bonyolult, akkor jár a fekete pont, de azért mindjárt megnézem mi a helyzet, és még írok …

bánatos

Huh! Nagy nehezen megtaláltam a megoldást, egy olasz akart angolul táblázatozni, neki írták ezt:
“Right click on My Computer, choose Properties, click on the Advanced tab, click on the Environment Variables button. On the top window, click on New and on the New User Variable, type LC_ALL in the Variable Name field and “en_US gnumeric &” without the quotes in the Variable Value field.”

Tehát: Számítógép / Tulajdonságok / Speciális rendszerbeállítások / Környezeti változók / Rendszerváltozók / Új
ide beírtam: LC_ALL, illetve hu_HU gnumeric &
Most már a Dia is ért magyarul! Ezért a megoldásért a készítőknek egy nagy-nagy fekete pont!!!

bánatos

Kedves Csillagpor!

Sehogy sem sikerül Windows alatt a Gnumeric táblázatkezelőt magyar nyelvűvé tennem. Nem találom a nyelvi beállítást sehol, az Edit/Preferencies-ben nincs, máshol sem. A kicsomagolt programban több helyen van Locale mappa “hu”-s fájlokkal, ezeket kellene valahova behúzni?

A súgóban bash parancsot írnak. Lehet,hogy csak Linux alatt ért magyarul? Ez a gondom a Dia diagramszerkesztővel, az is gnome-os, biztos ugyanaz a megoldás, de micsoda???

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.