Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokHangszerkesztő → Zeneszerkesztő, hangszerkesztő programok

Zeneszerkesztő, hangszerkesztő

Zeneszerkesztő, hangszerkesztő programok. Hang felvételre képes majd azt szerkesztő, vágó, effektező szoftverek.
Zene készítő alkalmazások, hangmintákból és/vagy fájlokból zenék komponálására képes programok.

Wave Editor

Wave EditorA Wave Editor egy gyors, könnyen kezelhető, kicsi, digitális hangszerkesztő.
Az alapvető hanghullám szerkesztési műveleteket mind tudja, úgymint vágás, másolás, beillesztés, egy részlet törlése, felvétel, lejátszás.
Ezenkívül a következőkkel is megbirkózik: MP3, WMA, WAV formátumok kezelése maximum 2 Gb méretben, csend beillesztése, normalizálás, csúcs erősítés, fade in/fade out, kijelölt rész mentése, visszajátszás, sztereósáv megfordítás, végtelen visszavonás, nagyítás, WAV és MP3 formátumba exportálás.

Ha nem kell effekteznünk zenefájlunkat csak vágni, szerintem kiváló eszköz!

A Tools menüpontban található eszközök, csak letöltés után működnek, a legtöbbjük nem ingyenes.

Wave Editor zeneszerkesztő

Traverso DAW

Traverso DAWA Traverso DAW (Digital audio workstation) egy többsávos hangrögzítő és hangszerkesztő program. A kis méretű ingyenes zeneszerkesztő könnyen kezelhető felülete alkalmassá teszi arra, hogy kezdők és profik egyaránt gyorsan dolgozzanak vele.

Átlagos erőforrású gépre és átlagos méretű kijelzőre van optimalizálva a program, ehhez egy innovatív felület kellett, ahonnan jobb egérkattintással mindet elérhetünk és pl. az egyes sávok hangerő és hangcsatorna beállításait egérgörgővel kezelhetjük, kattintás nélkül.
A hangerőket normalizálhatjuk, a betöltött vagy felvett hangsávokat egérrel bárhová mozgathatjuk, a History-ból könnyen elérhetjük bármelyik előző lépést.
Zenék gyors összedobásához vagy pl. zenére beszéd tevéséhez kiváló gyors eszköz.

Az elkészült zenét vagy bármilyen hanganyagot CD-re írhatjuk vagy flac, ogg, wav, aiff, wavpack fájlba menthetjük.

Traverso DAW zeneszerkesztő

LMMS – Linux MultiMedia Studio

Természetesen nem csak Linuxra!

LMMS - Linux MultiMedia StudioAz LMMS egy ingyenes, többplatformos (Windows és Linux) alternatívája olyan kereskedelmi programoknak, mint az FL Studio, mely lehetővé teszi, hogy zenét készíts a számítógépeden.

A program képességei a dallam és ritmus készítés, szintetizálás, hangok keverése, minták kezelése (sampler és sequencer is).
Kapcsolódhat MIDI eszközökhöz is, egy felhasználóbarát és modern kezelőfelületen.

További tulajdonságok csak címszavakban:
Song-Editor, Beat + Bassline-Editor, Piano-Roll, FX keverőpult 64 FX csatornával, tetszőleges számú effekttel és végtelen keverési lehetőséggel, LADSPA hangszer és effekt plug-in, teljes automatizálás, VST plugin támogatás, a legtöbb szabvánnyal való kompatibilitás, pl: SoundFont2, VST (i), LADSPA, GUS Patches, MIDI, képes MIDI és FLP (Fruity Loops) fájlok importálása.

Az oldalán szépen alakul a közösségi zene megosztás, ahonnan Presets, Projects és Samples főkategóriába és sok-sok alkategóriába gyűjtve találhatók megosztott művek.

LMMS zene készítő, szerkesztő

MP3Gain

MP3GainMP3 hangerő normalizáló program.

Ha nem akarjuk folyamatosan a hangerőszabályzót tekergetni ide-oda, akkor használjuk MP3 lejátszónkra másolás, vagy CD írás előtt ezt a programot.

Normalizálja, azaz közel azonos hangerőre hozza, állítja be a hangfájlokat.

Nem a legtöbbször használt csúcsnormalizálást alkalmazza, hanem statisztikai elemzés alapján az emberi halláshoz igazítja a hangokat, s mindezt kikódolás és minőségromlás nélkül hajtja végre az MP3 fájlokon.

MP3Gain mp3 hangerő normalizáló

Audacity

Audacity hangszerkesztő programAz Audacity ingyenes, több operációs rendszeren működő, nyílt forráskódú, pluginekkel bővíthető hangrögzítő, hangszerkesztő, keverő, vágó program.

Képes felvenni mikrofonról, vonal bemenetről, USB/Firewire eszközről, rögzít adatfolyamot és egyebeket.
Képes egyszerre több eszközről, több csatornába is hangot rögzíteni.

Az ogg, mp3, mp2, ac3, m4a, m4r (AAC), wma, wav és aiff hangfájlokat szerkeszti, végtelen lépésig visszavonhatók a vágó, törlő, beillesztő, másoló művelet.

Pár használható effekt felsorolás-szerűen: Equalization, Bass Boost, High/Low Pass, Notch Filter, Compressor, Amplify, Normalize, Fade In/Out, Remove Vocals, Auto Duck, Echo, Phaser, Wahwah, Reverse, Truncate Silence

A jelenlegi stabil verziója és a folyamatosan fejlődő bétája is letölthető.

Audacity hangszerkesztő

Kapcsolódó oldalak:
MIXVIBES Free 5, Auto Mute, MediaMonkey, Songbird, Format Factory, Any Audio Converter
Konvertáló programok
Internetes rádiók
Autóval a hangok szigetén
Free Studio videó és hang átalakítás
Internet rádió felvétel – RadioSure

Frissítve: 2020. április 19. 20:57

Hasonló programok: Hangszerkesztő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 82 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Csillagpor.hu

Tisztelt SzabóMiki! Innen az Audacityt érdemes választani és a legfrissebb verzióját a hivatalos oldaláról letölteni, majd telepíteni. Telepítés után elindítani, majd Fájl – Megnyitással a kívánt fájlt betölteni. Ezután egyszerűen Ctrl-A-val a teljes fájlt kijelölni és a Hatás – Sebesség változtatása útvonalon rátenni ezt az effektet, persze időközben beállítani. Elképzelhető hogy próbálgatni kell egy kicsit, ezért érdemes betöltés előtt egy másolatot készíteni az eredeti fájlról, nehogy a kísérletezgetés közben valami hiba csússzon be … úgy kb. ennyi … ha kell még segítek. Minden jót!

Csillagpor.hu

Hopp, elnézést, ez elkerülte a figyelmem, körülnézek, nemsokára válaszolok.

SzabóMiki

Sziasztok,

nagy nehezen találtam egy orsós magnót, amiről digitalizálhatnám gyerekkori hangfelvételeinket, melyeket azonban felezővel vettek fel a szüleink. Hogyan tudnám a digitalizást, hallgathatatlanul gyors felvételt visszalassítani és úgy digitálisan rögzíteni?

Köszönettel: SzM

Zsolt

Melyik szoftverrel próbálkozol?

Tiberius

Segítséget kérek. Ha pl. kettő hang fájlt mixelek, hogyan menthetem, rögzíthetem…sehogy sem sikerül felvennem…

Zsolt

Szia! Ha a YouTube-ra akarod feltenni, akkor megoldja maga az egészet, nem kell hozzá külső program. Ha csak én gondolom, hogy ezt szeretnéd, akkor írj még!

Balázs

Sziasztok
Milyen programokat tudtok ajánlani ahhoz, hogy egy mp3-as formátumú zeneszámra képeket tudjak tenni?
Előre is köszönöm!

Zsolt

Köszi! Mindenképp kipróbálandó. :)

aileeDG23

Meg lehet próbálni az online hang szerkesztő, apowersoft.hu/ingyenes-online-hangszerkeszto
Ezt találtam az eszközt könnyű vágás, kötő- és keverés MP3 fájlokat.

Zsolt

Melyikre gondolsz?

Névtelen

Heló lehet evvel zenéét szerkeszteni?

Névtelen

Sziasztok , jó lehet ez ?

Zsolt

Szia! Ahhoz hasonló ingyenest nem tudok. Szerintem nincs. De miért nem jó az LMMS?

Krisztiáán

Sziasztok!

Nekem az lmms-hez hasonlo ingyenes progi kene!
valaki tud segiteni? Koszi elore is..

Zsolt

Szia! Biztos megoldás nincs, de pl. az Audacityben van ilyen szűrő … vagy hatásnak hívják azt hiszem. A neve Vocal Remover. Kísérletezgetni kell vele. Én nem vagyok szakmabeli, de azoktól mindig azt hallottam, hogy ez nem lehetséges :) (csak lusták szerintem). Innen másban ne keresd, sok professzionális hangszerkesztő ismer ilyesmit, de ez sohasem egy kapcsoló és hopp kijött!

Lacko

Sziasztok. kerdesem az volna, hogy hogyan lehet a zenerol leszurni a hangot csak instrumental kellene es lke szeretnem szurni a hangot. lehetseges? koszi

Zsolt

Nincs köztük ilyen. Van ilyen program egyáltalán, sőt ingyenesben?! Ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Az emberi beszéd rendkívül sok összetevőből áll, nem csak egy ilyen vagy olyan hangból és a szöveg.

Szandra

Hello!
Ezek a programok közül van olyan amik ha van egy alap felvétel egy ember hangáról és, pl: én beszélek és az alap felvétel mondja azt az alap felvétel hangjával?

Niki

Köszönöm a gyors választ, megpróbálkozom vele!

Üdv
Niki

Zsolt

Szia!
Az MP4Gain erre való: mp4gain.com
bár őszintén szólva még nem próbáltam. A napokban megtörténik, s ha megfelel, akkor felkerül majd ide is.

Addig is próbálkozzatok vele, sok sikert!

Niki

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Egy emlékesten vetítést tervezünk, ahol kb.20 év felvételeiből csináltunk egy 15 perces videóanyagot. Mivel a felvételek más technikával lettek felvéve a hang sajnos nem a legjobb, az egyik hangosabb, a másik halkabb. Létezik olyan letölthető program, amivel a hangot optimalizálni lehetne, hogy élvezhető legyen a vetítés? Köszi előre is!

Sterk Péter

Köszönöm a gyors reakciót és a javaslatodat. Végül is kikötöttem ennél: Bigasoft Flac Converter. Azért döntöttem e mellett, mert jó kezeli a nagyobb bitmélységű és felbontású flac file-okat.
Mégegyszer kösz a segítséget,
Üdv,
Péter

Zsolt

Kedves Péter,

Azt hiszem ez kell neked, bár még nem próbáltam. xact.scottcbrown.org

Írd meg légy szíves, ha nem jó!

Sok sikert!

Sterk Péter

Tárgy: egyetlen flac file szétszedése trackekre

Tudnál olyan programot ajánlani OS X Yosemite alá, amelyik egy bakelit lemezről készített egyetlen nagy, 24-96-os flac file-t különálló trackekre bont (számonként szétszedi) a cue file szerint.

Üdv. Péter

Zsolt

Szia!

Nemrég született egy ilyen bejegyzés :) … csillagpor.hu/remek/42/film-alol-torolni-hangot-massal-helyettesiteni

Apé

Sziasztok! Keresek 1 programot amivel Letudom cserélni a videoklipből az egész hangot PL van 1 videoklip amire rá szeretnék tenni egy sokkal jobb minőségű hangot pl. Mp3-at Avi- ra vagy bármilyen más formátumra ami gyakori. Előre is köszönöm a válaszokat!

Zsolt

Köszönjük és én is kívánom neked viszont!

Zsolt

Koszi szepen a lehetoseget,felveszem az illetovel a kapcsolatot es visszajelzek mire jutottunk. Addigis kivanok neked es minden idelatogatonak kellemes karacsonyt es boldog uj evet.:)))

Zsolt

OK! Elküldtem … :)

Zsolt

Szia

Beirtam az email cimemet.:))))

Zsolt

Írj légy szíves egy olyan hozzászólást ahol megadod az e-mail mezőben a mail címed. Azt majd csak én látom, és oda elküldöm a srác címét. Köszi.

Zsolt

Azthiszem inkabb rabiznam az illetore:)

Zsolt

Nos … azt vállalja hogy belenéz, és megmondja lehet e vele valamit kezdeni. Azt mondta igen macerás, egy programot is ajánlott, amivel ő is csinálná. izotope.com/products/audio/rx
Döntsd el megveszed e, vagy rábízod! Ha meg lehet csinálni, ő megcsinálja, én nem vállalnám. :) Ha vele akarsz értekezni, akkor elküldöm a mélcímét …

Zsolt

Írtam egy ismerősömnek, várom a válaszát és az álláspontját…

Zsolt

Szia Zsolt!

Koszonom szepen a valaszod. Akkor azt hiszem nem marad mas minthogy utana nezzek a Soundsoap pro 2 proginak hatha…..:) Viszont lenne egy otletem bar ez penzbe kerulne nekem ami persze nem problema. Arra gondoltam,hogy talan letezik olyan studio ahol ezt a keresemet orvosolni tudjak. Ismersz olyan studiot ahova esetleg fordulhatnek?

Udv
Zsolt

Zsolt

Üdv…

Elég bonyolult dolog, szóval nem olyan egyértelmű, hogy létezik ilyen program. Ha csak valami búgást kell pl. eltávolítani, akkor egyszerűbb, de egy koncert közönséget és zajt mindenestől …
Különböző és változó magasságú, mélységű, hangerejű zajokról kellene valaminek megállapítania, hogy az nem a zene, vagyis neked nem hasznos. Nehéz így mintát venni a zajból. Nehezen tudom elképzelni, hogy a szoftver használójának aktív közreműködése nélkül lehetséges lenne ez … bár lehet, hogy csak az én fantáziám szegényes :)
Az általad említett program is azt írja magáról, hogy: “SoundSoap is the first professional–quality noise reduction solution” tehát ha működik, akkor is ő az első (ha hiszünk neki).
Amúgy nem ismerem a szoftvert, de ígéretesnek tűnik, van rajta egy LEARN NOISE gomb, vagyis láthatjuk, hogy ő sem tudja mi itt a zaj, majd most tanulja … :)

Szóval más tuti megoldást nem tudok, a SoundSoap … talán, csak hát fizetős, ezért nem kerül fel ide.

Sok sikert!

Zsolt

Sziasztok!

Erdeklodom,hogy letezik olyan audio program, amivel a koncert zajt(kozonseg)eltudnam tavolitani valamilyen formaban.Van egy eredeti Kraftwerk koncertem a “Minimum Maximum” ami alol szeretnem eltavolitani a koncert zajt.Jelenleg az Audacity programot hasznalom, de azzal sajnos nem lehet megoldani.Egyszeru zajok eltavolitasara alkalmas,de amit en szeretnek arra sajnos kivitelezhetetlen. Ajanlottak egy progit ami allitolag tudja. A neve Soundsoap pro 2. Tudtok errol valamit? Szivesen fogadok barmilyen otletet megha fizetos is a program. Gondolom csak letezik egy profi audio program ami tudja ezt.:))))

Udv
Zsolti

Zsolt

Szerintem kezdd el tanulmányozni az LMMS-t! lmms

krisz

sziasztok nekem egy olyan programra lenne szükségem amivel remixet tudok csinálni egy meglévö zenének megváltoztatni az ütemét stb a reasson 4 el probálkoztam de zenét nem tudtam be rakni már az is jo volna ha acapellát tudnék be rakni és én szerkeszteném az ütemet dobot stb tehát remixet szeretnék csinálni ha tudtok segitsetek köszönöm

Zsolt

Helló, nem tudom létezik e egyáltalán ez a program. Sok helyen próbáltam letölteni, de sehonnan sem ment.
Ha valaki ír egy jó szoftvert vagy adja el pénzért vagy adja ingyen, de ez mi? mindenféle hülyeségek árán lehetne hozzájutni, de igazán úgy sem…
Mit ajánlanék helyette? … Semmit nem igazán, mert olyan hogy eltávolítja az éneket még csak-csak, de hogy csak a zenét, és ezt akár egy lépésben két fájlba … túl szép lenne. Erre a keresésre google.de/search?q=Remove+vocals+or+instrumental+software a találatok között leginkább az Audacity emelkedik ki, talán azzal próbálkozhatsz. csillagpor.hu/remek/programok/audacity-letoltese

András

Helló nekem olyan progi kéne ami a zeneszámot két verzióra bontja fel.
1. szövegre
2. a zenei alapra
de itt a példa a progira csak nem tom letölteni ezt sajna pedig nagyon jóóóóóóó youtube.com/watch?v=KkcOSpIb8-o

Zsolt

Innen az LMMS lmms az amivel érdemes próbálkozni.

Csaba

Sziasztok! Engem speciel olyan progi érdekelne, amivel zenét lehet létrehozni! Konkrétabban pl. film zenékre gondolok, amiben nincs ének. Pl. a Gyűrűk ura, Transformers stb. betétzenék nagyon tetszenek, és arra gondoltam, ha létezik olyan progi amivel lehet ilyen zenéket készíteni ( ne keljen felbérelnem egy szimfónikus zenekart :D ), akkor a zenés gyakorlatommal megpróbálnék összedobni valamilyen zenét! :) Nem azt mondom hogy olyan jó lenne mint a filmekben, de egy sok oldalú, rengeteg hangszer hangját tartalmazó progival szerintem össze tudnék dobni valami tetszetős melódiát! Ha valaki tudna nekem ebben segíteni, akkor annak nagyon megköszönném! :)

zollye

Köszönöm megtisztelő válaszodat!
Üdvözlettel: z

Zsolt

Hello!

Itt az is a kérdés, hogy a hangkártyád képes e erre. Egy csomó integrált hangkártyáról nem lehet … nem is tudom mi a neve, szoftvercsatorna vagy kevert mód … vagy mi, felvételt készíteni. Tehát a hangerőszabályzó felvétel beállításainál nem találsz mást csak mondjuk vonal és mikrofon bemenetet, akkor nem hiszem, hogy van olyan program ami felveszi a hangkártyán átmenő hangokat. A legtöbb videó stream vagy játék hang, videó rögzítő program is ezért nem működik mindenhol.

Az Audacityben egyébként az eszköztárról is elérhetők a felvétel beállításai, ha tud ilyet a hangkártya, akkor ott kell lennie.

zollye

Üdvözlet Mindenkinek!

Van egy Audacity bétám…
Huzamosabb ideje küzdök azzal, hogy a hangkártya hangját megpróbáljam felvenni – lehetőleg wav vagy mp3 formátumban – és miközben ilyen programra vadásztam, olvastam, hogy az AC-vel is lehet ilyen hangfelvételt csinálni.
Igen ám, de füstöm nincs arról, hogy mi módon “küldjem be” a programnak a hangkártya jelét… :(
Ha szépen kérem, – “Szépen kérem!” :) – segítene valaki “megetetni” az AC- a szükséges információval?
Köszönettel!

Zsolt

Na, az megint más … :-)
Az a hangkártyát vezérli, abban sincs zene, csak a hangkártya számára értelmezhető információk. Nem hiába olyan kicsi egy midi fájl, mert tulajdonképp adatfájl.

Na persze ebből is elő lehet állítani zenét, elő is szoktak, csak szerintem te nem ezt keresed.
Neked az eredeti zeneszám hangsávjai kellenének hangfájlban (leginkább wav), tehát külön egy dob, külön egy gitár, külön az ének, stb…

Vannak előadók, akik néha kiadnak ilyesmit …

Vagy saját zenéhez hangminták … pl: freesound.org/browse

niki

köszönöm az infót! tehát akkor a feladatom midi fájlok összekaparása ha jól értettem.
köszi még egyszer! szép napot

Zsolt

Üdv …

Ezzel az a helyzet, hogy vagy meg van az a fájl – nevezzük projekt fájlnak – amiben “benne vannak” a hangsávok, ebben az esetben a fájl kiterjesztéséből ki lehet találni hogy kb. melyik program kell hozzá.

Vagy van egy MP3 vagy WAV vagy egyéb fájlod, amiben meg nincsenek hangsávok, csak maga a zene egyben, és sajnos szétválaszthatatlanul.

Az első esetben, a projekt fájl, csak a hangok helyét, az effekteket, stb írja le, vagyis valójában nincs benne hangfájl, azok külön-külön találhatók a gépen.
Gondolom nem ez a helyzet, mert akkor meglennének a “sávok” már.

A második esetben, ha van egy zenefájlod és kész, sajnos nem tudod csak egyben kezelni, vagyis nem tudod az éneket és a hangszereket, satöbbit külön-külön betölteni, és szerkeszteni, hangosítani, egyebek.

Hogy egy példával írjam le a különbséget, az első esetben megvannak a leveshez a hozzávalók, és bármit készíthetsz még belőle, a második esetben pedig már kész a leves, és úgy akarsz mondjuk csak a répa ízén változtatni.

Ha ennek ellenére tudok segíteni valamiben, akkor írj még bátran!

niki

halihó!
nagyon zöldfülű vagyok még a dologban, úgyhogy bocsi ha evidens a válasz a kérdésemre
zenét szeretnék készíteni, próbáltam már mixelős programokat használni, valamint profibb zeneszerkesztőket de még mindig nem találom amit keresek. amire szükségem lenne: adott szám hangsávjait, effektjeit szeretném szétválasztani, hogy aztán újrakeverhessem őket. melyik program lenne ehhez a legmegfelelőbb?
köszi a választ!
niki

Zsolt

Biztos van valami ehhez hasonló program, de az nem ingyenes. A lényeg, hogy ez rettenetes nagy munka, és semmiképp nem automatikus, hanem, ha lehetséges egyáltalán, hangról hangra kell aprólékos munkával igazítani. Ez már majdnem olyan lenne, mintha az egész éneket szoftveresen csinálnád meg.
Ez jó példa erre:

Névtelen

Sziasztok! Van olyan program, ami a hangot szépíti ki? Pl: valakinek nincs jó hangja az énekléshez, azt nem lehet valahogy, valamilyen programmal finomítani, vagy ilyesmi?

Zsolt

Itt mindegyik ingyenes, a Wave Editor eszközei (Tools) között van amelyik nem ingyenes. Ez csak azt jelenti, hogy külön le kell tölteni hozzá, és akkor kerül(ne) pénzbe.

Lillykee

az elsőt letöltöttem, de csak utána olvastam el h nem mindegyik ingyenes.. most akk az első az vagy nem?

Zsolt

Innen a legalkalmasabb az Audacity, de csodákat azért ne várj, mert a zaj szétválasztása a hasznos anyagtól nem egyszerű feladat, főleg akkor nem, hogyha nem is monoton zaj, hanem változatos, változó hangerejű és hangmagasságú. Mert ugye egy sima zúgást mondjuk akár hangszínszabályzóval is megszűrhetnél …

Ákos

Sziasztok!

iPhone-nal vettem fel előadásokat. A hangjegyzetekben attól függően, hogy éppen mekkora volt a padtársak által generált zaj, illetve attól, hogy milyen távol ültem az előadótól, eléggé gyengén hallható az előadó hangja. Ha viszont a felvétel visszajátszásakor felhangosítom a felvételt úgy hogy viszonylag jól halljam az előadót, akkor egy-egy zaj, akkora hangerővel hallatszik, hogy majd’ kiesik a dobhártyám.

Melyik szoftver lenne a legalkalmasabb ennek korrigálására?
Továbbá, természetesen meg is vágnám a nem kellő részek miatt, illetve felgyorsítanám a felvételt egy-egy előadónál gyakran 1,5-2x-es sebességre, hogy a visszahallgatás optimális információ áramlási sebességgel történjen. :)
Köszönöm a válaszokat előre is!

Gergely

Szia Zsolt!

Köszönöm a segítséget és a gyors választ!

:D Hát nem sikerült kiműteni a zenét! Volt régebben egy dos-os programom illetve egy futtatható fájl amivel a Shadow Warrior ős fps adatfájljából tudtam voc fájlokat kiszedni. Azt hittem ez is valami olyasmi lesz,legalábbis használatának egyszerűségében hasonlítani fog rá :D
Nem baj,próbálkozom tovább :)

Zsolt

Ezek exe buherálásra valók: heaventools.com/overview.htm, restuner.com/tour-resourceeditor.htm, angusj.com/resourcehacker/ … bár zenét még nem próbáltam velük kiműteni, de hátha…

Jobb ötletem nincs pillanatnyilag.
Bár most elolvastam még egyszer amit írtál, ezek sem kevésbé körülményesek :-)

Gergely

Szia Zsolt!

Egy olyan kérdésem lenne hogy lehetséges egy installer fájlból zenét kiszedni valahogy?
Konkrétan arra gondolok hogy találkoztam több olyan programmal aminek az installálása
alatt nagyon kellemes zenét hallottam.Próbáltam 1-2 olyan programot ami felvesz hangot
a gépről,de körülményesnek találom mégha annyi is az egész hogy nyomok egy felvételt
aztán egy leállítást és adok egy nevet a fájlnak.

Előre is köszönöm a válaszod!

Zsolt

István, itt a program: Traverso DAW

Zsolt

Üdv István!

Nos ez egy viszonylag egyszerű feladat, csak még nincs fent ilyen program.
Hamarosan körülnézek és több többsávos szerkesztőt is szeretnék feltenni, de most hirtelen ezt a kettőt találtam: kreatives.org/kristal
A másik online működik: advanced.aviary.com/tools/myna

Most nem tudok leírással is szolgálni, de ha a napokban visszanézel, valószínűleg hasznosabb infók lesznek itt a témáról…

Illetve az LMMS-el meg lehet csinálni, de az meg túlzottan komplex program ehhez.

Német István

Olyan progit keresek, amelyik segítségével, a meglévő meditációs zenét, háttérzenének tudom beállítani, a meditációt kísérő szöveget pedig rá tudnám rakni, a kettőt egyesítve már rá tudom írni a CD-re!
Köszi!

Viktor

Kedves Zsolti!

Köszönöm a kimerítő és hozzáértő szakmai véleményedet! Tetszik a fórum, ha felmerül bennem újabb kérdés, nem fogok habozni és megírom.

ÜDV

Zsolt

Igen, akkor jól értelmeztem, de nincs ilyen szoftver, azt bátran állíthatom.
Először is óriási minta kellene hozzá, hogy bármilyen szöveget ugyanúgy el tudjon mondani egy szoftver, ráadásul egy másik és rengeteg tulajdonságában különböző nyelven.
Pl. el tudom képzelni, hogy spanyolban egyszerűen nincsenek bizonyos hangok amik a magyarban és viszont, a ragozás sajátosságairól nem is beszélve.

Közben az is eszembe jutott, hogy nem is beszéd volt amiről olvastam, hanem hangszer. Vagyis mondjuk egy már nem élő előadó hangfelvételeiből elő tudták állítani a … mondjuk úgy stílusát, amiből kiindulva, el lehet “játszatni” vele olyan zeneműveket is, amit életében nem játszott soha.

Ez is nagy szenzáció volt akkor (és vita tárgya is), de ez a beszédhez, egy ember előadói karakterének az újrahasznosításához képest szerintem technikailag szinte semmi.

Valószínűleg lesz egyszer ilyen szoftver, de most sajnos le kell mondanod róla :-)

Viktor

Kedves Zsolti!

Reméltem, hogy nem lesz nagyon zavaros a levelem, igen arra lennék kíváncsi. Pontosítok, a chilei telenovelas egyik konferance-ja, egy pasi, annyira eszement hangja van, hogy azt szeretném youtube-ról leszedni, amivel nincs baj. Kettéválasztani a hangot a szövegtől és a megmaradt hangot (rezgés, hangszín, mélység, stb jellemzőkkel) felhasználni, hogy az általam megadott szövegre rátenni. Úgy tudom elképzelni a programot, ami paralel és szimultán tud működni a megadott tulajdonságokkal. Kivágott hang és aláfestett szöveg egyidejű kombinálása. Szerintem jól értelmeztél. Ha emberfeletti munkába kerül neked bármiféle kis információ felhajtása is, kérlek akkor hagyd…így is ezer hála az erőfeszítéseidért.
Üdvözletem,

Viktor

Zsolt

Tehát valaki más hangjával elmondatni a te szöveged?
Lehet, hogy nem jól értem, de ha ez kell, akkor az nem fog menni.
Hallottam már hasonló szoftverekről, de elég speciális dolgok ezek, többnyire kísérleti állapotban, és semmiképp nem ingyen hozzáférhetően.

Ha nem jól értem és csak arról van szó, hogy valami “alá” egy másik szöveget szeretnél tennie, akkor írd meg, mert itt most nincs olyan program, de nemsokára átrendeződik ez a kategória is, és jelentősen bővül, tehát ha a második, akkor tudok segíteni.

Üdv …

Viktor

Sziasztokt!

Nem vagyok jártas a hangszerkesztésben, de olyan program érdekelne, amivel egy hangforrást megtarthatnék és a saját magam megadott szövegét tudnám ráerőltetni. Nekem csak a hang volna fontos, a szöveg pedig általam lenne megadva. Youtube-on van egy konferance, eszméletlen hanggal megáldva és az ő hangja kellene, hogy aztán azzal saját szöveget megadva azt lejátszani. Remélem érthető voltam valamennyire. Ha nem, akkor korrigálok. Segítséget előre is köszönöm.

köszönöm, Viktor

Attila

Köszönöm! Azt simán megtudom csinálni, csak (ugye) időigényes. Azért keresek olyat ami gyors, és EGYSZERŰ! Berakom a CD-t, begépelem az adatokat, és már indítom is a műveletet. Azért még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Biztosan valahol belehet állítani, de énnekem abszolút nem sikerül! …és már sokat szenvedtem vele.

Zsolt

Egyben … ? Hát nem tudom … olyat nem ismerek. Van egy olyan, hogy Asunder, az tud Linuxon audio CD-t FLAC-ba, keress rá! De azt hiszem nem tud egyben CD-t rippelni.
Ha elszánt vagy rippelheted wav-ba, aztán összerakod Audacity-ben, és elmentet flacba.

Attila

Sziasztok!

Először is… nem vagyok egy “PC MÁGUS!”… Csak egy egyszerű kérdésem lenne:
Valaki tudna nekem ajánlani olyan programot, (Linuxra) ami a zene CD-ből FLAC-ot készít, de nem számonként, hanem 1 CD = 1*.cue, 1*.flac, 1*.log.
Előre is köszönöm a segítséget!

Zsolt

Van pl. egy ilyen : free-audio-editor.com

Ha telepíted, vigyázz ne telepítsd a toolbar-t, aztán az e-mail-t sem kell megadni, ha kiveszed a pipát!

Ezután elindítod, megnyitsz egy fájlt, majd megkeresed a Stereo Imagery-t és az alatt a Channel Mixer-re kétszer kattintasz. Itt beállíthatod mi legyen az új bal illetve jobb csatornában.
Vagyis pl. a balban csak a bal, a jobban semmi, így elmentheted a balt külön, majd a jobban csak a jobb a balban semmi, így meg a jobbat. Mentéskor asszem csak wav-ot enged, tehát Save file as… aztán meg átalakítod valamivel, mondjuk erről az oldalról.

Sok sikert !

sofiel

Sziasztok!
Egy olyan programot keresek, amivel külön látom az mp3 fájl jobb, illetve baloldali hangsávjait, és van lehetőségem csak az egyiket elmenteni (magyarul szétszedhetem őket). Ha valaki tud segíteni, megtenné, hogy elküldi e-mailben a program nevét? Köszi előre is
Sofiel

Zsolt

Tehát egy program kellene, ami a zenédre ritmusra változó kép effekteket tesz, és elmenti videó fájlba? Nem ismerek ilyet, de attól semmikép nem lenne kevesebb idő, mintha elmentenéd a Media Player-ből valami képlopóval effektekkel együtt.
Az a minimum, hogy egyszer végig kellene mennie a zenének, hogy legenerálja a ritmushoz a képet, az meg már ugye ugyanannyi, mint a képlopás az Asztalról.

Próbáltam keresni, de még magyarul is nehéz megfogalmazni ezt nem, hogy 3-4 szóban angolul… a legértelmesebb ahová eljutottam az “mp3 to video with picture effect”, de köze sincs ehhez a találatoknak, de még az “mp3 to video”-ra is “video to mp3” találatokat ad a Google.

Imi

Sziasztok!
Régóta keresek egy olyan programot, amivel az mp3 zenét valamilyen videó formátumba tudom konvertálni, de ne csak fekete kép, vagy változó képek jelenjenek meg, hanem ritmusra mozgó effektek, hasonlóan ahogy a media player lejátszása közben is mennek azok az effektek.
Tudnám rögzíteni a media playerből, de kicsit hosszadalmas lenne. Kocsiba kellene, hogy kicsit látványosabb legyen a zenehallgatás, ha nem klipet játszok le!
Köszönöm!

Zsolt

Sok ilyen effekt létezik, hogy mennyire eredményes az már más kérdés …
Azt hiszem majd írok erről egyet, most előzetesen egy oldal ahol a “Top 4 Free Vocal Removers” kerül említésre, ha jól értettem a problémád …

Sok sikert!

Ja az oldal :-) : mp3.about.com/od/essentialsoftware/tp/Top_Vocal_Removers

Vittorio

Sziasztok!
Nekem olyan progi kéne amivel a szöveget tudom kivágni a zenéből. ( Már ha létezik olyan)
Válaszotokat előre is köszönöm.

Zsolt

Nincs mit … működik az a lényeg!

Szabó János

Köszönöm én se találtam de közbe megoldottam nem laptopról megy a zene hanem egy dj cd lejátszóról igy olcsóbb is lett és nem kellet befogni egy laptopot, de köszönöm a keresést
üdv Jani

Zsolt

Sajnos nem jártam sikerrel…

Keresgélés közben gondolkodtam a dolgon.
A megoldástól függően vagy minden hangkártyát, vagy minden fájltípust és lejátszót ismernie kellene egy ilyen programnak. Először is egy tempó elemző algoritmus kellene, majd megint csak attól függően a hardvert vagy a szoftver figyeli e, vezérelni kellene vagy minden hangkártyát vagy minden szoftvert, de ez esetben minden szoftvert, mert ugye közvetlenül a hangkártyán nem tudja változtatni mondjuk egy DivX film sebességét, ezzel próbálkozni is felesleges.
Vagyis marad a szoftveres megoldás és akkor minden szoftver vezérlésének tudása…

Szóval nem egyszerű.
Én ezeken a helyeken kerestem, kizárólag a tempo és a bpm kifejezésekre.
Találtam hasznos dolgokat, de ezzel kapcsolatosat sajnos nem.
Hátha te több sikerrel jársz:
filehippo.com
fileforum.betanews.com
freewarefiles.com
updatestar.com
softpedia.com
en.softonic.com

Sok sikert!

Szabó János

Igen erre gondoltam de én se hallottam ilyen programról. Előre is köszönöm ha utána nézel. Jani

Zsolt

Vagyis ne kelljen megnyitni mondjuk egy szerkesztő programmal, hanem bármi ami átmegy a hangkártyán gyorsítható vagy lassítható legyen?
Erre gondolsz?

Olyanról nem tudok ami úgy működik mint a hangerőszabályzó, csak média lejátszókról, de azok meg a “betöltött számon” változtatják… pl. a VLC meg ugyanitt a KMPlayer…
De érdekes ötlet, még utána nézek!

Szabó János

Sziasztok!

Nekem lenne egy kérdésem? létezik olyan bpm vagy tempó állító program amely nem egy betöltött számon változtatja ezt hanem a számítógépen éppen lejátszott hangot vagy videót vagy zenét mint egy segéd program?
Köszönöm Jani

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.