Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokHardver, Rendszerprogram, Windows kiegészítők → Hardver figyelő programok

Hardver figyelő programok

Számítógépünk hardver elemeit feltérképező, hardvereinket figyelő, ellenőrző, mérő, róluk információkat szolgáltató szoftverek. Minden ami hardvereinkkel kapcsolatos.

CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfoA CrystalDiskInfo egy merevlemez egészség figyelő alkalmazás. A HDD-ről, SSD-ről begyűjthető adatokat és a S.M.A.R.T. értékeket, no meg a lemez hőmérsékletet mutatja meg számunkra. Kis program, magyar nyelvű és hordozható változata is létezik.

A következő adatokat, értékeket tudhatjuk meg belőle: Firmware, sorozatszám, csatoló, átvitel módja, műszaki jellemzők, puffer mérete, NV cache mérete, fordulatszám, bekapcsolások száma, munkaidő…

S.M.A.R.T. értékek: olvasási hibák száma, átviteli teljesítmény, felpörgési idő, elindulások/leállások száma, tartalék területekre áthelyezett szektorok, fejpozicionálási hibák száma, átlagos fejpozicionálási idő, bekapcsolva töltött idő, felpörgési újrapróbálkozások száma, ki-be kapcsolások száma, G-érzékelő hibák száma stab (ez mi?), kikapcsolási visszavonások száma, ki-be töltések száma, működési hőmérséklet, áthelyezési kísérletek száma, függőben lévő szektorok száma, javíthatatlan szektorok száma, adatátviteli hibák száma.

Az adatok felett folyamatosan szép nagy kék gombokon látható a kondíció és a hőfok. Pl: ez jó és 31 fokos.

CrystalDiskInfo HDD egészség figyelő

HWiNFO

HWiNFOA HWiNFO a DOS-ra készült verziója a hardver információs eszköznek, a HWiNFO32 és HWiNFO64 a Windowson használható változat, attól függően, ki milyen rendszert szeretne letesztelni.

A HWiNFO egy profi és teljes körű hardver, rendszer információs eszköz és diagnosztikai szoftver. Felismeri a legújabb összetevőket is, ha hagyjuk rendszeresen frissülni a programot. A készítők oldaláról a driver és BIOS frissítésekről is értesülhetünk. A program teljesítmény tesztre is képes összehasonlításokkal, így megtudhatjuk, hogy régi és új hardverek között milyen erőt képvisel a processzorunk.

A fő kategóriák amiből sok-sok megnyíló alkategóriában nézhetünk szét:
Computer (számítógép név, márka, operációs rendszer, felhasználó), Processor (processzor név, típus, sebesség, cache, szorzó, busz, frekvencia, feszültség, CPU tulajdonságok, stb…), Motherboard (alaplap márkanév, chipset, szlotok, tulajdonságok, BIOS, LPC, TPM, stb…), Memory (memória méret, maximális és jelenlegi órajel, időzítés …), Memory Module (FPM, EDO, SDRAM, DDR2, DDR3, FB-DIMM, EPP, XMP részletes információk, méret, típus, sorozatszám, időzítés, stb…), Bus (buszok: PCI, PCI-X, AGP, PCI Express), Graphics (GPU Chipset, grafikus kártya név, modell, RAM méret, típus, Bus, RAMDAC, Video BIOS, GPU és memória órajel, sávszélesség …), Monitor (fizikai információk, úgymint sorozatszám), Drives (ATA, ATAPI, SATA meghajtók, részletes információk: méret, típus, sorozatszám, S.M.A.R.T. analízis …), Audio (controller, AC’97 és HDA codec), Network (hálózati adapter, MAC cím, sebesség), Ports (Serial, Parallel, USB), Smart Battery (akkumulátor információk), PnP/ACPI/DMI (Plug-and-Play, ACPI, SMBIOS DMI meghajtók adatai), HW Monitoring (hardver figyelés: hőmérséklet, feszültség, hűtőventilátorok fordulatszáma, és minden ami mérhető)

HWiNFO32, HWiNFO64 hardver információs eszköz

Speccy

SpeccyA Speccy egy kibővített rendszerinformációs eszköz. Indítása után megvizsgálja rendszerünket és kis idő múlva részletes adatokkal szolgál gépünk hardver elemeiről és az operációs rendszerünkről. Operációs rendszer, CPU, RAM, Alaplap, Grafika, Merevlemezek, Optikai meghajtók, Audió, Perifériák, Hálózat fő csoportokba osztva ismerhetjük meg elég részletesen a hardveres, szoftveres környezetet.

Sok egyéb mellett az oprendszernél láthatjuk Windowsunk sorozatszámát, meghajtófáját a különféle védelmek és futó szolgáltatások. Processzorunkról a valósidejű buszsebesség mellett, a gyorsítótáron és az utasításkészleten kívül még igen sok mindenről értesülhetünk. Ettől még többet tudhatunk meg a rendszermemóriáról, de részletesen megismerhetjük BIOS-unkat a merevlemezünkről S.M.A.R.T adatokat, mindenhonnan hőmérsékleteket, méreteket, frekvenciákat, feszültségeket, IP címeket, pontos eszköz típusokat … Vagyis nagyon hasznos eszköz, ha egy számítógépről mindent tudni szeretnénk!

Speccy rendszerinformációs eszköz

BIOS Beep Codes Viewer

Beep Codes ViewerA Beep Codes Viewer a PC BIOS füttykódokat gyűjti össze és magyarázza, angolul.

Ha bekapcsoljuk gépünket, lefut egy önteszt, s ha eközben hibát illetve hiányt észlel az alaprendszer, vagyis a BIOS, akkor füttyjelekkel közli a masina, hogy mi a gond. Ezeket a jeleket magyarázza a program. A program hordozható, és természetesen egy másik gépen kell futtatnunk, miközben teszteljük a beteget, de ez manapság sok esetben kisebb gond, mintha elő kellene keresni a gépünk kézikönyvét. Na persze be is lehet magolni …

Jelenleg az AMI, AST, AWARD, Compaq, IBM, Phoenic BIOS-okat ismeri.

Beep Codes Viewer BIOS füttykód leíró

CPUMon

Denis Kozlov remeke. CPU monitorKijelzi a processzor frekvenciát és a szabad memóriát, egy grafikonon és egy szintjelzőn láthatjuk ezek foglaltságát, illetve ezekről készít statisztikát, ezek mellett sok adatot megismerhetünk a processzorunkról.

Egy fájl és nem kell telepíteni.

CPU monitor processzor figyelő

Kapcsolódó oldalak:
Tápegység kalkulátor
Töredezettségmentesítő programok

Frissítve: 2020. április 16. 20:21

Hasonló programok: Hardver, Rendszerprogram, Windows kiegészítők

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.