Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programok64 bites program, Képszerkesztő, Magyar nyelvű program, Open Source, Rajzoló program, Telepítés nélkül → Hordozható GIMP letöltése Windowsra, magyar nyelven

Hordozható GIMP

A GIMP szabad forrású, multi platformos képszerkesztő és rajzoló program, a Photoshop alternatívája. Fejlett rétegkezeléssel és némi vektorgrafikus képességgel is rendelkezik. Az összes Linux alapból tartalmazza. Ez a 32 bites hordozható, magyar nyelvű változata Windowsra, de innen vigaszul elérhető a 64 bites hordozható kísérleti verzió is. A telepíthető változatnál letölthető a magyar nyelvű GIMP könyv is!

gimp
  • Verzió: Portable GIMP 2.8.18 Portable GIMP Experimental 64 bit (az oldalán a legfrissebb)
  • open source
  • magyar nyelvű
  • Készítő: The GIMP Team, PortableApps
  • Operációs rendszer: Windows XP – Windows 7, 8, 10, 32 és 64 bit
  • 47,8 MB

Képszerkesztő: GIMP
Telepítés nélkül használható program

A GIMPPortable könyvtárba csomagolódik ki, ahonnan a GIMPPortable.exe fájllal futtatható a képszerkesztő program.
Az Experimental verzió pl. a Gimp-2.9 mappába kerül, ahonnan a gimprun-2.9.exe fájllal indítható.

frissítések:

A 2.8.14 csak javításokat tartalmaz és frissült a GTK+ könyvtár.

A GIMP 2.8.2 változásai: a GIMP mag memória kezelésének javítása, javított megjelenítési sebesség a szűrőknél, javítva a JPEG megnyitás, mentés alapértelmezéseinek megőrzése, Windows installer infrastruktúra hozzáadva, további javítások …

A képszerkesztő 2.8-as változatában nagy változásokat találhatunk a felhasználói felületben… folytatás a telepíthető verziónál.

Alapműveletek. Ismerkedés a GIMP-pel.

Letöltés és képernyőképek

GIMP képernyőképek
A 32 bites hordozható GIMP letöltése
A telepíthető GIMP, nem csak Windowsra
Innen a 64 bites kísérleti hordozható GIMP tölthető le, pl: GIMP 2.9.3 64-bit Experimental portable

Weboldal: portableapps.com/gimp_portable

Frissítve: 2020. április 15. 18:28

Hasonló programok: 64 bites program, Képszerkesztő, Magyar nyelvű program, Open Source, Rajzoló program, Telepítés nélkül

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 14 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

A GIMP-ben nem tudom, lehet hogy sehogy, de a GIMP-be is, ahogy szinte minden programba, a bármilyen fájlkezelőben kijelölt fájlok egyszerű húzd és ejtsd módszerrel átdobhatók megnyitásra.

Névtelen

Sziasztok!
Hogyan tudom a GIMP Képszerkesztőnél feltenni
az egész mappát szerkesztéshez?

Tibor

Letöltöttem és telepítettem az eredeti programot is. Ugyanaz a hiba lépett fel. Nem mondtam eddig, hogy mindezt a jelszóval védett számítógépemen merevlemezén próbáltam. Az XNView és más programok hordozható változatai is így futnak. Ezután kipróbáltam pendrive-ra is (azt a változatot, ami a cikkben szerepel) és ott rendben működik minden. Betölti a képeket. Még a kezelését kell elsajátítani, mert amit akartam, azt nem tudtam teljesen megvalósítani. Valószínűleg a gépen lévő védelem blokkolja a plug-i exe-k futtatását, és ez pen-drive esetében valamiért nem áll fenn.

Zsolt

Letöltöttem, futtattam a 32 bites hordozható verziót, és meg tudtam vele nyitni egy jpg fájlt. Tehát nem általános a jelenség, nálam működik. A plugineket nem lehet direkt módon indítani, csak a program indíthatja, a 32 bites verzió pedig futtatható 32 és 64 bites Windowson is, csak a 64 bites nem fut 32 bitesen.
Próbáld meg az eredeti hordozhatót letölteni innen, kíváncsi lennék az megy e…
Amúgy sajnos nem tudom mi okozhatja, még nem találkoztam ilyennel. Az hogy hordozható elméletileg semmiféle gondot nem okozhat.
Milyen oprendszeren futtatod?

Tibor

Hordozható 32 bite-es GIMP-et telepítettem fel.
El is indul a program, de nem nyit meg egy egyszerű .jpg képet sem. Az a hibaüzenet, hogy a ‘file-jpeg.exe’ bővítmény nem indítható el. Megkerestem az alkönyvtárakban ezt a plug in-t, de közvetlenül sem futtatható. Mi okozhatja ezt a jelenséget? Összefügghet azzal, hogy hordozható verzióról van szó? A gépet is ellenőriztem valóban 32 bit-es a Windows.

Zsolt

Letölteni már nem lehet, beleépítették. A Szűrők – Animáció útvonalon érhető el. De sokat ne várj tőle! Amúgy rétegenként kell szerkeszteni a képet és animációként elmenteni. Ebben segítenek ezek az animációs eszközök.

Névtelen

szeretnem kerdezni hogy a gimp 2.8 ban hol van az animacio package program mert en nem talalom vagy honnan lehet letolteni elore is koszonom

Zsolt

A Szerkesztés – Beállítások – Felhasználói felület – Nyelv-nél tudod beállítani. De amúgy csak angol és magyar van benne… a Windows nyelvi beállításaitól függ elvileg, hogy automatikusan melyikkel indul. Ha nem, akkor nem tudom … de amit írtam, ott át lehet állítani, az biztos.

Névtelen

a hordozhato gimp eddig magyar volt de most nem az

Zsolt

Még nem jelent meg a GIMP 2.9.

kárándi imrre

szeretnem kerdezni hogy a 2,9 gimpet honan lehet letolteni

Zsolt

A beállításokban található a Téma beállítása is. Ha ott van sötét színű, akkor arra át lehet állítani. Ha nincs, akkor pl. innen thegimp.ca/gimp-2-8-dark-theme-stonewashed-2 letölthető egy sötét téma.
A pluginek helyét szintén a beállításokban találja meg.
Tehát: Szerkesztés – Beállítások – Téma és ugyanitt Mappák – Bővítmények …

kárándi imrre

karandi vagyok a 2.8.6 gimpbe szeretnem masolni a2.8-32bit bol azokat a szuroket amelyek nem magyarul vannak a 2.8 32bit ben mert a 2.8.6 feher es a masik fekete az amelyikben van a raw feldolgozo csak az a baj hogy a fekete rontsa a szemem es a programozashoz nem ertek de szerintem az lenne a legjobb ha a 2,8 32 bitnek meg tudnam valtoztatni a szinet akkor teljesen megfelelo volna maskulonben en Nagyvaradrol irok elore is koszonom viszlat

kárándi imrre

szeretnem kerdezni nekem a 2.8.6 gimpem van amekben benne van a raw feldolgozo program is es a gimp szine fekete de nem akarom lecserelni masikra mert nekem tokeletesen megfelel azt szeretnem kerdezni hogy a szinet nem lehet e megvaltoztatni mert zavar vagy ebbol egy masik vilagos gimpbe nem lehetne e azokat a programokat atmasolni amik nekem kellenenek varom a valaszat elore is koszonom

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.