Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokTelepítés nélkül → Hordozható programok, telepítés nélkül használható szoftverek

Hordozható programok

Telepítés nélkül futtatható programok, DVD-ről, USB meghajtóról, merevlemezről vagy bármiről indítható, hordozható szoftverek kategorizált gyűjteménye. A lista folyamatosan bővül …

A hordozható programok telepítés, telepítő program lefuttatása nélkül is használható programok.

Egy hordozható programot a Csillagporról letöltés után csak ki kell csomagolni (“kitömöríteni”), és utána rögtön futtatható is, használható minden funkciója, ugyanúgy, mint telepíthető társa esetében (ha létezik egyáltalán telepíthető verziója).

Ezek a programok futtathatók DVD-ről, pendriveról, külső HDD-ről is, így mindig magaddal viheted. Innen a hordozható program elnevezés. Természetesen futtatható helyi merevlemezről is, ez esetben nagy előnye, hogy nem “szemeteli” tele a Windows rendszerleíró adatbázisát, nem kell fájlokat másolnia rendszermappákba, csak a saját könyvtárában lévő fájlokat használja, nem szükséges a futtatásához semmilyen más Windows összetevő vagy keretprogram sem. Ez a tulajdonság segíthet abban is, hogy számunkra ismeretlen vagy csak újabb verziójú programokat kipróbáljunk telepítés nélkül, Windowsunk számára fájdalommentesen.

Nagy előnye egy hordozható programnak továbbá, hogy ha adminisztrátori hozzáférés hiányában nem tudsz telepíteni egy programot, sok esetben akkor is használhatod a hordozható változatot, (ha) nem okoz semmilyen változtatás a Windows rendszerben.

Jelenleg 133 program érhető el innen.

Amelyiknek benne van a nevében hogy hordozható, annak van telepíthető változata is, amelyik nevében nincs hordozható, annak nincs telepíthető verziója.

Válassz kategóriák szerint:
3D modellezők, animációAdatvédelemAdat-visszaállítókAdatmentőkAnimációCAD/CAM, tervezőkCD, DVD, Blu-Ray, lemezképDokumentum és ebook olvasókFájlkezelőkFájlrendszer és registry karbantartókFejlesztésFTPGeometriaHangszerkesztőkHardver információInternet böngészőkInternet rádiókIrodai programokKépnézegetőkKépszerkesztő, rajzoló programokKiadványszerkesztőkKonvertáló programokLetöltésLevelezésMédialejátszókNyelvPartíció kezelőkSzövegszerkesztő programokTitkosító programokTömörítőkÜzenetküldőkVideó szerkesztőkVírusirtók, tűzfalakWindows AsztalWindows rendszerWebszerverek

3D modellező és animátor programok

Hordozható Blender
A Blender szabad forrású, rendkívül gyors és sokoldalú 3 dimenziós grafikai modellező és animátor szoftver. Innen a 32 és 64 bites telepítés nélkül futtatható változata tölthető le.

Adatmentő programok

Hordozható Dropbox
A hordozható Dropbox fájlszinkronizáló programot a DropboxPortableAHK projektnek köszönhetjük. Ebből kibogarászva csak a lényeget, a “fölösleges” folyamatoktól megszabadítva, újracsomagolva adja közre a Csillagpor a hordozható Dropboxot.

Hordozható MozBackup
A MozBackup (Mozilla Backup) Mozilla programokról és beállításainkról, készít biztonsági mentést, majd a backup fájlokból visszaállíthatjuk az elmentett állapotot.

Hordozható SyncBack
A SyncBack biztonsági mentő szoftver és szinkronizáló program is egyben. Beállítható mikről, mikor akarunk biztonsági mentést készíteni vagy összehasonlítani két könyvtárat. Tud hálózatra menteni és szinkronizálni is oda-vissza.

ODIN Free Disk Imager
64 bites ODIN Free Disk Imager
Az ODIN egy merevlemez backup alkalmazás, elmenthetjük vele a teljes merevlemezünket, vagy csak a partíciókat. Lemezkép fájlt hozhatunk létre vele, akár tömörítve is, amiről később vissza állíthatjuk a mentett merevlemez állapotot. Telepítés nélkül működő program.

Adatvédelem

Hordozható Zer0
A Zer0 biztonsági fájl törlő program, véglegesen és vissza nem állítható módon törli a megadott fájlt vagy fájlokat. Ha nem szeretnénk, hogy valaki vissza tudja állítani a gépünk valamikori tartalmát, akkor a Zer0 segít nekünk ebben.

Adat-visszaállító programok

Hordozható Recuva
A Recuva véletlenül törölt vagy hibás gépleállás miatt törlődött, fontos fájljaink visszaállítására készült program. Visszaállítja a fájlokat a merevlemezről, memória kártyáról, MP3 lejátszóról, pendriveról…

Mail-Cure for Outlook Express
A Mail-Cure az Outlook Express levelezőprogram elveszett e-mailjeit állítja vissza. Megkeresi a sérült vagy törölt dbx fájlt, fájlokat, és ezekből megpróbálja visszaállítani a leveleket. Telepítés nélkül működik.

SoftPerfect File Recovery
A SoftPerfect File Recovery véletlenül törölt fájlokat állít vissza merevlemezen, flopin, USB meghajtókon, CF és SD kártyákon … FAT12, FAT16, FAT32, NTFS és NTFS5 partíciókon, ha tömörítettek vagy titkosítottak akkor is. Telepítés nélkül működik.

Undelete Plus
Törölt fájl visszaállító, helyreállító program. Keresés után megjeleníti, hogy milyen eséllyel állítható vissza az adat. Ezután a verzió után már csak pénzért érhető el a program. Nem kell telepíteni.

Animáció készítők

Movie to Animated GIF Converter
A program nevében minden benne van: mozit vagyis videót alakít át animált gif formátumba, tehát mozgó képfájlba. Egy fájl az egész, tehát telepítés nélkül működik.

Pencil
A Pencil animáció rajzoló szoftver, hagyományos 2 dimenziós kézzel rajzolt animációt (rajzfilmet) készíthetünk vele. Telepítés nélkül futtatható.

CAD/CAM, tervező programok

Hordozható Sweet Home 3D
A Sweet Home 3D lakástervező, lakberendező program. 2 dimenziós alaprajzon tervezhetjük meg lakásunkat, majd 3 dimenziós nézetben tekinthetjük meg.

CD,DVD, Blu-Ray író, lemezkép kezelő

Hordozható CDBurnerXP
A CDBurnerXP egy ingyenes CD, DVD író program, ami a legtöbb képességében megegyezik a kereskedelmi CD író programokkal.

Hordozható DVDStyler
A DVDStyler DVD szerkesztő és író szoftver, videóinkból, fényképeinkből készíthetünk DVD-t, menüvel és gombokkal…

Hordozható ImgBurn
Az ImgBurn CD, DVD, HD DVD, Blu-ray író alkalmazás. Beolvassa lemezeinket és létrehozza a lemezképeket fájlokból, könyvtárakból, még hálózatról is. Ez a telepítés nélkül működő verziója.

Visual Subst
A Visual Subst könyvtárakból hoz létre virtuális meghajtókat, indulhat automatikusan rendszerinduláskor, vagy csak létrehozza míg nem töröljük vagy kapcsoljuk ki a gépet. Telepítés nélkül működik.

Hordozható dokumentum és ebook olvasók

Hordozható FeedReader
A FeedReader egy népszerű, ingyenes, felhasználóbarát, intuitív és korszerű, testre szabható hírolvasó, feed keresővel.

Hordozható Foxit Reader
A Foxit Reader a legjobb ingyenes PDF olvasó, több mint 100 millióan használják. Gyors, kicsi, biztonságos, képes a fertőzött PDF fájlok kiszűrésére, és mindent tud amit az Adobe Reader….

Hordozható STDU Viewer
Az STDU Viewer egy ingyenes kép és dokumentum olvasó program, mely jó pár formátumot ismer, ezáltal sok nézegető szoftver kiválthat egymaga…

Hordozható Sumatra PDF
A Sumatra PDF kicsi, gyors, egyszerű e-könyv olvasó. PDF olvasó, de olvassa az ePub, Mobi, XPS, DjVu, CHM, CBZ és CBR formátumokat is…

Hordozható Universal Viewer
Minden kategóriában vannak fájltípusok amik megnézhetők az Universal Viewerrel. Megjelenít bármilyen kódolású szöveget, ismertebb képformátumokat, videó és hangfájlokat, HTML, PDF, XML, MHT fájlt, MS Office fájlokat …

Fájlkezelő programok

A43 File Management Utility
Az A43 File Management Utility 2 vagy 3 paneles fájlkezelő alkalmazás, beépített szövegszerkesztővel, képnézegetővel, hexa nézővel, fájlkeresővel, zip/unzip funkcióval… és hordozható.

Hordozható Double Commander
A hordozható Double Commander Windowson és Linuxon is telepítés nélkül működő kétpaneles fájlkezelő program. Minden fájlműveletet elvégezhetünk vele, mappafüleket és Total Commander beépülőket is használhatunk.

Hordozható Free Commander
A Free Commander a Total Commanderre hasonlító, ingyenes, kétpaneles fájlkezelő, zip, rar, cab kezelő, beépített FTP kliens … telepítés nélkül futó verziója.

Hordozható Multi Commander
A Multi Commander ingyenes két- vagy több paneles fájlkezelő program. Gyakorlatilag mindent tud amit fájlkezelés névvel illethetünk, így kiválthatja a Total Commandert.

Fájlrendszer és registry karbantartók

Hordozható CCleaner
A CCleaner rendszertakarító és hibajavító alkalmazás. Foglalkozik a webböngészők és más programok szemeteivel, minden ideiglenes vagy felesleges fájllal és registry bejegyzéssel.

Hordozható Defraggler
A Defraggler egy ingyenes töredezettségmentesítő szoftver. Töredezettségmentesít meghajtókat, könyvtárakat, külön fájlokat és üres helyet is töredezettségmentesít.

Hordozható EasyCleaner
Az EasyCleaner program átkutatja a rendszerleíró adatbázist és törli az olyan bejegyzéseket, amik sehová sem mutatnak. Törli a felesleges fájlokat és a duplikátumokat…

Hordozható Wise Registry Cleaner
A Wise Registry Cleaner egy rendszerleíró adatbázis tisztító program. “Lelassult a számítógépe és többször összeomlik?” Használjon Wise Registry Cleanert!

WinContig
A WinContig egy rendkívül kicsi, telepítést nem igénylő, könnyen használható töredezettségmentesítő program, 32 és 64 bites Windows rendszerekre.

Fejlesztő környezetek, programok

Hordozható Notepad++
Sok programnyelvet támogató, szabad forrású forráskód-szerkesztő program, Windowson fut, GPL Licence alatt…

Hordozható Programmer’s Notepad
Beépített szintaktikai szín kiemelőjével, nyelvi kód sémáival, a kód fában megjelenítésével, projekt kezelésével gyorsabbá teszi a programozást…

FTP programok

Hordozható FileZilla
A FileZilla egy szabad FTP kliens program, könnyen használható, több szálon tölt fel-le, folytatja a megszakadt letöltéseket.

Geometria

Geometer
A Geometer háromszög, kör, körcikk, körszelet, kocka, henger, kúp, csonka kúp, téglatest adatainak kiszámítására használható magyar fejlesztésű program. Telepítés után hordozható.

Internet böngészők

Hordozható ChromePlus
A ChromePlus webböngésző a Chromium feljavított változata, egy gyors és biztonságos böngésző, előre telepített hasznos plugin-ekkel.

Hordozható Firefox
Hordozható 64 bites Firefox
A Firefox a Mozilla Alapítvány webböngészője. A rengeteg rendelkezésre álló kiegészítővel szinte bármit kihozhatunk böngészőnkből és a felületét is kedvünk szerint szépítgethetjük.

Hordozható Google Chrome
A Google Chrome a Google webböngészője. Csak nyílt forrású projekteket vettek igénybe a készítésnél, melyekből legjellemzőbb a WebKit böngésző és a V8 JavaScript motor.

Lunascape
A Lunascape egy tripla motoros japán böngésző csoda. Tud automatikusan böngésző motort váltani, ha szükséges, automatikus időzíthető profil mentést is tud, használhatunk benne Firefox kiegészítőket … telepítéskor hordozhatóvá tehető.

Hordozható Maxthon
A Maxthon egy kínai böngésző ami a hármas verziótól kezdve a Trident és a Webkit motorra is épül. Nem kevesebbet állít magáról, mint hogy 200%-al gyorsabb Chrome-nál.

Hordozható Opera
Ha az Opera webböngészőről azt mondjuk, hogy a leggyorsabb és a legszabványosabb, nem állunk messze a valóságtól. Ismeri az egér mozdulatok általi- és a hangvezérlést is, továbbá a gyors keresést, link-szinkronizálást, gyors hívót, füles böngészést, minialkalmazásokat…

Hordozható Safari
A Safari a világ legjobb böngészője, olvashatjuk az Apple oldalán. Gyorsabb, egyszerűbb, elegánsabb a többi böngészőtől, PC-re és Mac-re egyaránt ingyenesen letölthető.

Hordozható SeaMonkey
A SeaMonkey programcsomag a Netscape böngésző méltó utódja, ő követi egyedül azt a vonalat, hogy egy böngészővel együtt kapjunk meg mindent, ami az internethez szükséges. Ez a hordozható változata.

Hordozható Transmute
A Transmute különböző böngészők könyvjelzőit alakítja át oda-vissza, egymás számára olvasható formába öntve. Ez a telepítés nélkül működő változata.

Hordozható Waterfox
A Waterfox a Firefox böngésző 64 bites klónja. Ez a változat kihasználja a 64 bites architektúra nyújtotta előnyöket, vagyis gyorsabb. Mindenben kompatibilis a Firefoxszal. Ez a telepítés nélkül működő változata.

TorBrowser
A TorBrowser böngésző csomaggal a Tor csatornáin keresztül névtelenül, biztonságosan és szabadon internetezhetünk. A Tor működése közben más lesz az IP címünk … telepítés nélkül működik.

IM programok

Hordozható Miranda IM
64 bites hordozható Miranda IM
A Miranda IM sok protokollt összegyűjtő, azonnali üzenetküldő ügyfélprogram Windowsra. Nagyon gyors, kicsi a mérete és az erőforrás igénye, plugin-ekkel bővíthető.

Hordozható Pidgin
A Pidgin egy azonnali üzenetküldő program, mellyel pl. AOL, Yahoo, MSN, ICQ és Jabber hálózatokhoz csatlakozva, beszélhetünk egymással akár egyszerre is.

Hordozható Skype
A Skype internet – , videó – , konferencia telefon, azonnali üzenet és fájl küldő és még sok mindenre képes program. Az összes Skype felhasználóval lehetséges az ingyenes videóhívás, azonnali üzenetküldés, fájlátvitel és képernyőmegosztás.

Internet rádiók

Hordozható Screamer Radio
A Screamer Radio egy 4000 rádióállomást összegyűjtő rendkívül egyszerű felületű rádió hallgató program. Kategória, ország, nyelv és hálózat szerint vannak rendezve a rádiók az adatbázisában.

Hordozható TapinRadio
A TapinRadio egy egyszerű internet rádió hallgató program. Több mint 10 ezer rádióállomást gyűjt össze, és képes akár több időzített felvétel készítésére is.

RadioSure
A RadioSure egy több mint 17 ezer rádióállomást összegyűjtő internet rádió hallgató, és adást rögzítő program, aminek ez a telepítés nélkül működő változata.

Irodai programok

Hordozható CintaNotes
A CintaNotes ingyenes, kicsi és felhasználóbarát jegyzetelő alkalmazás. Billentyűkombinációkkal akár vágólapról is azonnal létrehozhatunk egy új jegyzetet. A jegyzeteket címkék és alcímkék rendszerébe szervezhetjük…

Hordozható Gnumeric
A Gnumeric egy nyílt forráskódú táblázatkezelő program. Rendkívül gyors, kis erőforrás igényű és szinte minden táblázatkezelő fájlformátummal kompatibilis.

Hordozható LibreOffice
“Ahogy a nevéből is kitűnik, a LibreOffice a lehető legteljesebb mértékben nyílt irodai csomag.” A LibreOffice-t az OpenOffice bizonytalan helyzete miatt hozta létre a The Document Foundation sok hozzáadott tulajdonsággal.

The Guide
A The Guide vagyis az útmutató egy hordozható, ingyenes, szabad forráskódú információ szervező program, melyben fa struktúrában tárolhatjuk jegyzeteinket, vázlatainkat teendőinket, szöveges információkat, linkeket…

Hordozható RedNotebook
A RedNotebook egy napló szoftver, beépített naptárral. Bejegyzéseinket címkékkel láthatjuk el, kereshetünk bennük, fanézetben jeleníthetjük meg őket, illetve egy címke felhőből válogathatunk, beilleszthetünk linkeket, fájlokat, képeket, exportálhatunk PDF, HTML …

Letöltés

Hordozható Free Download manager
A Free Download Manager egy letöltés kezelő, optimalizáló és letöltés gyorsító program, Bittorrent protokoll támogatással, Flash videó fájl és média folyam letöltéssel, átalakítással, megszakadt letöltés folytatási képességgel és közösségi támogatással. Ez a hordozható változat.

Hordozható uTorrent
A µTorrent egy BitTorrent kliens program, kis méretű és memória igényű, gyorsabban tölt le, ellenáll az internet szolgáltatók általi torrent szűrésnek … Ez magyar nyelvű és telepítés nélkül működik.

Windows és Office ISO lemezkép letöltő
A Microsoft Windows and Office ISO Download Tool egy lemezképfájl letöltő alkalmazás, ami a látszat ellenére egy teljesen legális szoftver. Közvetlenül a Microsoft szervereiről tölti le a telepítő lemezek fájljait…

Levelezés

Hordozható Thunderbird
A levelezőprogram. Beépülők támogatásával, levélszemét szűrőjével, a postafiókok részletes, egyenkénti beállíthatóságával, könnyen használható kezelőfelületével… nem is értem miért nem mindenki ezt használja!

Hangszerkesztő programok

Hordozható Audacity
Az Audacity ingyenes, többplatformos hangszerkesztő, felvevő, keverő, vágó program, az Ogg Vorbis, MP3, WAV és AIFF hangfájlok szerkesztéséhez.

Hordozható MP3Gain
Az MP3Gain egy mp3 hangerő normalizáló program. Normalizálja, azaz közel azonos hangerőre hozza, állítja be mp3 hangfájljainkat. Ez a telepítés nélkül működő változat.

Hardver információs programok

Beep Codes Viewer
A Beep Codes Viewer a PC BIOS füttykódokat gyűjti össze és magyarázza. Ha bekapcsoljuk gépünket, lefut egy önteszt, s ha eközben hibát észlel a BIOS, akkor füttyjelekkel közli gépünk, hogy mi a gond. Ezeket a jeleket magyarázza a program, melyet nem kell telepíteni.

Hordozható CrystalDiskInfo
A CrystalDiskInfo egy merevlemez egészség figyelő alkalmazás. A HDD-ről begyűjthető adatokat és S.M.A.R.T. értékeket, lemez hőmérsékletet mutatja meg számunkra. Ez a telepítés nélkül működő változata.

Hordozható HWiNFO, HWiNFO32, HWiNFO64
A telepítés nélkül működő HWiNFO, HWiNFO32 és HWiNFO64 DOS, 32 és 64 bites Windowsra készült profi és teljes körű hardver, rendszer információs eszköz és diagnosztikai szoftver.

Hordozható Speccy
A Speccy rendszer információs eszköz. Részletes adatokkal szolgál gépünk hardver és szoftver környezetéről, Operációs rendszer, CPU, RAM, Alaplap, Grafika, Merevlemezek, Optikai meghajtók és további csoportokba osztva.

Hordozható CPUMon
A CPU monitor egy rendszer erőforrás kijelző program, kijelzi a processzor frekvenciát és a szabad memóriát, mutatja a processzor foglaltságát is százalékban, akár magonként.

Képnézegetők

Hordozható FastStone Image Viewer
A FastStone Image Viewer egy gyors, stabil, felhasználóbarát képnézegető és kép böngésző, átalakító, szerkesztő program.

Hordozható Irfanview
Az IrfanView egy képnézegető program… mondhatnánk, de lényegesen több attól! Egyszerű a kezdőknek, erőteljes a profiknak, gyors és kicsi. Sok képnéző program tőle “vett át” ötleteket.

Hordozható XnView
Az XnView képnézegető program, melyről nem túlzás azt állítani, hogy minden fájlt felismer. 400 bemeneti és 50 kimeneti képfájl típus választható átalakításkor.

Képszerkesztő programok

Easy Image Modifier
Ha az Easy Image Modifier-re egyszerűen rádobunk pár képet, előre beállított értékek szerint átalakíthatjuk kedvünkre. Ha sok képet szeretnénk átméretezni, átnevezni, tömöríteni egyszerre, akkor ez kiváló eszköz! Telepítés nélkül működik.

Easy Photo Effects
Az Easy Photo Effects egy kép effektező szoftver. Nagyon kicsi, gyors, telepíteni sem kell. Megnyitjuk a kép fájlunkat majd kiválasztjuk milyen hatással szeretnénk megbolondítani, és menthetjük is ha tetszik.

Hordozható FastStone Photo Resizer
A FastStone Photo Resizer egy kép átalakító, átnevező, átméretező, vágó, elforgató, színmélység állító, stb. eszköz mely gyorsan, egyszerűen dolgozik, akár kötegelt módban is.

Hordozható Hornil StylePix
Képszerkesztő, rajzoló és effektező program. A rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés, szöveg beillesztés terén is mindenre képes.

Hordozható Inkscape
Az Inkscape nyílt forráskódú vektorgrafikus képszerkesztő és rajzoló program, az Illustrator, CorelDraw, Xara X programokéhoz hasonló képességekkel, az SVG formátumot használva…

Fotografix
A Fotografix egy kicsi hordozható képszerkesztő program. A magyar nyelvi fájllal együtt kevesebb mint 750KB a teljes könyvtár, mégis rendelkezik szűrőkkel, scriptekkel, ecsetekkel, az alap eszközökkel, rétegkezeléssel…

Hordozható GIMP
A GIMP szabad forrású, multiplatformos képszerkesztő és rajzoló program, a Photoshop alternatívája. Az összes Linux csomag tartalmazza, ez a Windows-ra készült változata.

PhotoFiltre
A PhotoFiltre képszerkesztő program kisméretű, gyors és a saját szűrői mellett rengeteg beépülővel bővíthető. Hordozható és magyar nyelvű.

Hordozható RealWorld Paint
A RealWorld Paint képszerkesztő, rajzoló, GIF animáció készítő program egyben, Photoshop, GIMP, Paint.NET kompatibilitással. Ez a hordozható változata.

Snippy
A Snippy egy rendkívül egyszerű képlopó program, amit nem kell telepíteni sem.

Kiadványszerkesztő programok

Hordozható Scribus
A Scribus egy nyílt forrású elektronikus kiadványszerkesztő program, gyakorlatilag minden oprendszerre. Leegyszerűsítve nevezhetnénk PDF szerkesztőnek is. Ez a telepítés nélkül működő változata.

Konvertáló programok

Hordozható Freemake Video Converter
A Freemake Video Converter videó, hang és kép átalakító, átméretező és letöltő alkalmazás. Tud DVD-t és Blu-ray-t rippelni, Flash videót letölteni weboldalakról. 200-nál is több fájlformátumot kezel, Blu-Ray és DVD író program is egyben … ó és még sok minden. Ezt a változatát nem kell telepíteni.

Médialejátszók

Hordozható MPC – BE
A Media Player Classic – BE az MPC HomeCinema bővített változata hibajavításokkal. Ingyenes és szabad forrású hang és videó lejátszó program Windowsra. 32 és 64 bites hordozható változat.

Hordozható MPC HomeCinema
Az MPC HomeCinema média lejátszó a Media Player Classic fejlesztésének folytatása, a készítői szerint a leggyorsabb média lejátszó.

Slow MP3
A Slow MP3 olyanoknak való, akik szeretnék ellesni egy zeneszám dallamának eljátszását. Mivel .jar fájl nem kell telepíteni, de csak a Java motor megléte esetén működik, viszont akkor bármely oprendszeren.

Hordozható SMPlayer
Az MPlayer egy videó lejátszó, ami rengeteg operációs rendszeren fut. Az SMPlayer egy komplett felület az MPlayer számára, ami tovább bővíti a felsorolhatatlan tulajdonságait.

Hordozható Songbird
Songbird egy testre szabható zenelejátszó, integrált web 2.0-s szolgáltatásokkal, a Mozilla Firefox webböngésző technológiájára épülve, VLC alapú lejátszóval, SQLite alapú médiakönyvtár kezelővel, bővítményekkel, választható felülettel.

Hordozható SPlayer
Az SPlayer egy kicsi, gyors, egyszerű, könnyen kezelhető mégis nagy tudású média lejátszó program, mely a processzort csak kis mértékben terheli le, tehát gyengébb gépeken is helytáll és mindent lejátszik.

Hordozható VLC Media Player
A VLC media player nyílt forrású multimédia keretrendszer, videó lejátszó és streaming szoftver, a média fájlok lejátszásához számára nem szükséges külső codec.

Hordozható Winamp Lite
Nem tartalmaz skin-eket, nem támogat különféle mobil eszközöket, nem lehet vele rippelni, CD-t írni, csak a hang és videó lejátszáshoz legszükségesebbeket tudja.

Media Player Classic
Kicsi, gyors, egyszerű média lejátszó. Telepíteni sem szükséges, csak elindítani és lejátszik mindenféle videókat, hangokat, DVD-t, betölt feliratot és mindent …

Nyelv

Dictionary .NET
A Dictionary .NET szótár és fordító program, a Bing és a Google szolgáltatására épül, jelenleg 72 nyelven fordít oda-vissza. A szövegeket ki is mondja és telepíthető hozzá OCR alkalmazás is, egerünket is használhatjuk a kijelölt szöveg fordítására. Hordozható.

Google Translate Desktop
A Google Translate Desktop a Google Fordítót használja Windows asztalon. Nincs szükségünk böngészőre a fordításhoz, elmenthetjük a lefordított szöveget szöveges fájlba, automatikusan beilleszti a vágólapra másolt tartalmakat és működik a nyelvfelismerés és kiejtés is. Hordozható program.

Hordozható Lingoes
A Lingoes ingyenes szótár és szöveg fordító telepítés nélkül működő, hordozható változata. Az elérhető magyar-angol, angol-magyar szótárakon kívül még pár német és angol szótárral van bővítve az eredetihez képest …

Partíció kezelők

GParted
A GParted partíció menedzser minden ismertebb fájlrendszert kezel, partíció létrehozása, formázása, törlése, átméretezése, másolása, mozgatása, ellenőrzése, címkézése nem probléma számára, ráadásul minden operációs rendszeren használhatjuk, hiszen egy boot meghajtóról futtatható…

Rendszerprogramok

Ashampoo AntiSpy for Windows 10
Az Ashampoo AntiSpy for Windows 10 egy monumentális kémprogrammal, a Windows 10-el foglalkozik. Mindemellett ez nem egy Windows 10 ellenes szoftver vagy bejegyzés, szeretem a Windows 10-et, csak egy kicsit sokat akar tudni rólam. Ez a program segít, hogy mi dönthessünk arról, milyen adatokat kapjon tőlünk a Microsoft.

Autoruns
Az Autoruns, ahogy neve is mondja, az automatikusan induló folyamatokat kezeli Windows rendszereken. A folyamatok egy eléggé összefoglaló elnevezés ez esetben, érthetjük ezalatt az automatikusan induló programokat … telepítés nélkül működik.

Hordozható GWX Control Panel
A Windows 10 állandóan frissíteni szeretné régi rendszerünket. Van aki erre nemet mondott, ezt most egy új frissítés lenullázta. A GWX Control Panel a Windows 10 erőszakos nyomulása ellen készült, letiltja az “A Windows 10 beszerzése” alkalmazást…

O&O ShutUp10
Ingyenes antispy szoftver Windows 10-hez. Az O&O ShutUp10 eszközzel teljesen kézbe vehetjük a Windows 10 azon beállításait, amikkel úgy gondoljuk, hogy a Microsoft túl messzire megy az adatgyűjtés terén.

PC Decrapifier
A PC Decrapifier eltávolítja számítógépünkről a felesleges programokat. Sokszor nem csak haszontalanok ezek, hanem le is lassíthatják Windowsunkat …

Process Explorer
A Process Explorer vagyis folyamat felfedező minden futó fájl, folyamat, szál adatait megtekinthetjük és egyenként vagy “fában” leállíthatjuk őket, vagy megváltoztathatjuk a prioritásukat, affinitásukat.

Hordozható Switch Off
A Switch Off Windows kikapcsoló program leállítja, újraindítja, zárolja a gépet vagy kijelentkezik a Windowsból, kapcsolatot bont, scripteket indít, időzítve visszaszámlálással vagy pontos időben, gépi vagy felhasználói inaktivitáskor…

TCP Optimizer
A TCP Optimizer internet csatlakozás optimalizáló és gyorsító program. Egy fájl, el kell indítani, beállítani az internet elérésünk maximális sebességét, a hálózati adaptert, majd optimálisra állítani lent, és lefuttatni.

USB Disk Ejector
Az USB Disk Ejector egy hordozható eszközöket leválasztó, kiadó, szabaddá tévő, telepítés nélkül működő programocska. Memóriakártyák, USB és Firewire eszközök biztonságos eltávolításban segíthet, ha valamiért nem működne a Windowsos módszer.

Windows Error Lookup Tool
A Windows Error Lookup Tool, hasznos eszköz ha tudni szeretnénk mi baja rendszerünknek. Hibaüzenet típusokat megkülönböztetve, rövid leírással megpróbálja megértetni velünk, hogy miért állt le a Windows vagy csak egy szoftver… Hordozható program.

Szövegszerkesztők

Hordozható AbiWord
Az AbiWord több operációs rendszeren működő szabad forrású, ingyenes szövegszerkesztő. Kis méretű, gyors, sok mindenben hasonlít a Microsoft Office Word programjára, ez a telepítés nélkül működő változata, magyar helyesírás ellenőrzéssel.

Hordozható Notepad2
Lecserélhetjük vele a Windows Notepadjét. Amiket tud például: Drag & Drop szövegszerkesztést, szöveg keresés és csere, szó, sor és blokk szerkesztési műveletek, Unicode, UTF-8, Unix és Mac szöveg fájlok szerkesztése, kis- nagybetű, bekezdés konvertálás, rengeteg szöveg kódolás támogatása, szintaxis kiemelés…

Titkosító programok

Rejtjelező
A Rejtjelező számtalan módszerrel, algoritmussal védi szövegeinket, e-mailjeinket, amiket titkosítva, a címzetten kívül senki nem fog érteni. Magyar fejlesztésű program, a különféle titkosítóalgoritmusokról sok ismertető anyaggal.

Hordozható TrueCrypt
A TrueCrypt ingyenes, nyílt forráskódú, multiplatformos, lemez és fájl titkosító szoftver. Nagyszerű megoldás több fájl, könyvtár esetleg meghajtó hordozására titkosan. Ha telepítés közben csak kitömörítjük, akkor hordozható programként használható tovább.

Tömörítő programok

Hordozható 7 Zip
A 7-Zip magas tömörítési arányú fájl archiváló eszköz, szabad szoftver, rengeteg nyelvre lefordítva. A leggyorsabb és leghatékonyabb tömörítő, archiváló program.

Hordozható PeaZip
A PeaZip ingyenes, nyílt forráskódú több operációs rendszeren működő archív fájl kezelő és titkosító program. Több mint 130 archív fájl formátumot támogat, azaz létrehoz és darabol, egyesít és átalakít, kicsomagol és jelszóval is véd.

IZArc2Go – hordozható IZArc
Legjobb módja a zip, rar és sok más archív formátum ingyenes létrehozásának az IZArc tömörítő program használata. Rengeteg archív formátumot ismer, képes önkicsomagoló archívum és jelszóval védett fájl létrehozására is…

Hordozható Universal Extractor
Az Universal Extractor rengeteg tömörített, archivált fájltípust ismer, legyen szó .exe vagy .msi telepítő fájlról, .dll-ről, lemezképfájlról, Linux csomagokról vagy csak sima tömörített fájlokról, mindent kicsomagol.

Videó szerkesztő, lopó programok

Hordozható Avidemux
Az Avidemux egy ingyenes videó szerkesztő, egyszerű vágás, szűrés és kódolási feladatokhoz. A legtöbb videó fájltípust támogatja, többek között AVI, DVD kompatibilis MPEG fájlokat, MP4 és ASF …

Hordozható CamStudio
A CamStudio az asztalról videó folyamot felvevő program. Rögzít minden képernyőn történő mozgást és hangot! Méretezhető, mozgatható felvétel közben a felvevő keret.

VirtualDub
64 bites VirtualDub
A VirtualDub egy videó felvevő és feldolgozó alkalmazás, egy rendkívül kicsi és gyors videószerkesztő, vágó, átméretező, tömörítő, effektező program. Képes 4 GB feletti fájlok szerkesztésére is. Nem kell telepíteni.

Vírusirtók, tűzfalak

Hordozható ClamWin Free Antivirus
A hordozható ClamWin Free Antivirus kiváló szabad forrású vírusirtó szoftver. Külső eszközről, telepítés nélkül átvizsgálható az esetleg fertőzött rendszer.

Detekt
Röviden: az Amnesty International készített egy kormányzati kémszoftver figyelő programot. A neve Detekt. A vírusirtó nem találja meg a FinFisher/FinSpy szoftvercsomagot, azért kell ez.

Hordozható Spybot – Search & Destroy
Védd meg magad a kémprogramoktól és vírusoktól, szólít fel a Spybot – Search & Destroy, és eltávolítja a kémprogramokat, hirdetéseket és egyéb ártalmas szoftvereket.

Remove Fake Antivirus
A hamis antivírus eltávolító program azért jött létre, hogy letakarítsa gépünkről a magukat kártékony szoftverek ellen küzdő alkalmazásnak kiadó izéket. Telepítés nélkül futtatható program.

Windows Asztal

DoubleDesktop
A DoubleDesktop két asztalt “csinál” nekünk, az óra mellett lapuló piros háromszöggel válthatunk. Nem kell telepíteni.

Free Virtual Keyboard
A Free Virtual Keyboard egy ingyenes virtuális billentyűzet. Windows rendszereken fut telepítés nélkül, PC-n illetve Windowsos táblagépeken és más hordozható eszközökön is. Egérrel, illetve érintőképernyőn keresztül is kezelhető.

Hordozható PicPick
A PicPick hordozható képszerkesztő, képlopó, rajzoló, nagyító, vonalzó, szögmérő, színszedő, tervező eszköz grafikusoknak, dizájnereknek, weboldal készítőknek vagy bárkinek aki a Windows Asztalról szeretne valamit hasznosítani.

Hordozható VirtuaWin
A VirtuaWin egyszerű, könnyen kezelhető, kis erőforrás igényű Windows Asztal kezelő alkalmazás. Akár 20 virtuális Asztal kezelésére is képes.

NatGeo Wallpaper Downloader
A NatGeo Wallpaper Downloader egy egyszerű program a National Geographic fotóinak letöltésére, melyek ezután háttérkép és képernyőkímélő képében szépíthetik Windowsunkat. Telepítés nélkül működik.

Webszerver csomagok

Hordozható XAMPP
Az XAMPP egy multiplatformos, bővíthető, Apache, PHP, MySQL Web, FTP és levelező szerver csomag, melyben Perl, SQLite, OpenSSL, phpMyAdmin, Webalizer és még sok minden található. Ez a telepítés nélkül működő változata.

Z:WAMP
A Z:WAMP webszerver csomag neve a Z-ből mint hálózati meghajtóból, a Windows, Apache, MySQL (ez esetben MongoDB is lehet), PHP összetevőkből áll össze. Továbbá Adminer, APC, eAccelerator, MemCached, PHP MongoDB Admin… Csak hordozható változata van.

Frissítve: 2020. április 14. 18:12

Hasonló programok: Telepítés nélkül

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 21 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Robi

Nem biztos, hogy erre van szükségem, nekem olyan program kell, ami azonos szavakat összepárosít különbözõ szövegekben.

Képzeld el, hogy a weboldaladnak ez a része (csak a bal oldali oszlop) egyetlen szövegfájlban van, és a pontsorral elválasztott részek önálló szövegek, ahol a cím mellett dátum és kulcsszó is van.
Egy fájlban több száz ilyen blokk van.
Van jó néhány ilyen hatalmas fájlod, ezekben kell megtalálnod az összetartozó blokkokat, és csak azokat.

Két megoldás van:
Az egyik, hogy a blokkokat önálló szövegfájlokba másolod, mondjuk dátum és kategória (blokkonként csak egy lehet!) szerint, és akkor keresgélsz szavakra, de az nagyon macerás, rengeteg hamis találatot kapsz.

A jó megoldás az, ha olyan adatbázist használsz, ahol a szövegek szavanként vannak leindexelve, és rögtön látod, hogy egy-egy szó hány másik szövegben szerepel, és amikor újabb szót adsz meg, akkor gyorsan kiderül, hogy mennyivel csökkent azon blokkok száma, ahol mindkét szó szerepel, és gyorsan eljutsz a megoldáshoz.

Azért írtam neked, mert beugrott, hogy az 1990-es években az amerikai Folio Corporationnak volt ilyen megoldása, hasonló volt Infobase vagy Lotus Notes, de mind a múlté, és gondoltam, hátha ismersz hasonló programot.

Csillagpor.hu

A WinCatalog-ot tudnám ajánlani, ha jól értettem a feladatot … Teljes tudása a fizetős verzióban teljesedik ki, de ha nagyon fontos, nem olyan sok érte az a 8-9 ezer Ft.
wincatalog.com

Robi

Hello,

Olyan programot keresek, amiben el tudok tárolni több tízezer szövegfájlt és könnyen tudok bennük keresni.
Jellemzően csak a cím, létrehozás dátuma, és esetleg pár kulcsszó kellhet, ha katalógus szükséges hozzá.
Jelenleg pár száz szövegfájlban vannak, egymás után, dátum szerint, —- jelekkel elválasztva egymástól, de jó lenne egy jobb megoldás.

Zsolt

Talán ez … Snippy

Névtelen

Sziasztok! Régebben volt itt egy jó kis képernyőfotó készítő program, amit most nem látok, ahol ki lehetett jelölni külön területet is. Megtalálható még esetleg valahol? Köszi

Zsolt

Itt is van: csillagpor.hu/remek/42/helycsinalas-a-c-meghajton

Zsolt

Ha a PC Decrapifierre gondoltál, akkor az már lehet, hogy nem működik, azért nem megy… le kellene vennem.
De kitakaríthatod a gépet … holnap csinálok egy kis bejegyzést hozzá :)

Névtelen

Dell OptiPlex 755 D

toga

szeretném a gépem kitakarítani, de nem tudom hol kell elindítani a Decropiert telepítés nélkül, a merevlemezen már nagyon kevés hely van, a CCleanert használom, de nem segít

Zsolt

Helló! Mi pontosan az eszköz márkája, típusa, neve …

DKJS

Tisztelt Mindenki! Rendeltem interneten -China- 802.11 n VLAN USB-WiFi-t, nem működik driver nélkül sem Win7 sem Linux (LM-18,2) alatt. Drivert keresek

Zsolt

Hát ez nagy probléma! Ez egy vírus okozta titkosítás és fájlátnevezés. Idő hiányában most sajnos nem tudom neked elmagyarázni mit kellene tenni, de ha kicsit tudsz angolul, netán németül innen kibogozhatod. A fájlt magát nem biztos (sőt, valószínű hogy nem), hogy vissza tudod nyerni, de ha ezzel megfertőződött a géped minden egyéb adat veszélyben van. A fent belinkelt keresésben található bejegyzésekben többnyire mindenhol a SpyHuntert ajánlják … de csak eltávolításra, a fájlok visszaállítása az egy másik dolog …
Személy szerint még nem találkoztam ezzel a kártevővel, nincs tapasztalatom, de ha lesz időm megírom az eltávolítás folyamatát a talált leírások alapján.

jenő

Helló! Kérlek,a letöltött mozifilmek fájlkiterjesztése megváltozott 725.-re,lejátszhatatlanok.Mit tegyek? Várom válaszodat.Köszi

Zsolt

Nos az a problémám vele, hogy még nem találkoztam személyesen ezzel a szemtelen jószággal, ezért csak leírásokra tudok hagyatkozni. A majd a legvégén belinkelt oldalon a lényeg, ami ki is van emelve nagy kék betűkkel (sajnos, de természetesen angol nyelvű):
1: vizsgálat az AdwCleaner szoftverrel
2: ezután jön a Malwarebytes Anti-Malware
3: majd a HitmanPro
és további két nem kötelező lépés…
4: vizsgálat a Zemana AntiMalware-el
5: a böngésző(i)d alapértelmezésre állítása

Mindegyik lépés részletesen és képekkel illusztrálva le van írva az oldalon, mint ahogy megtalálhatók benne az egyes programok oldalainak linkjei is.

Ha lesz egy kicsit több időm, lehet, hogy csinálok belőle egy bejegyzést hamarosan.

Ha bármi kérdés felmerül, szívesen segítek!

Ja a bejegyzés … :) → malwaretips.com/blogs/league-of-angels-removal

Ezek után a legvégén eltávolítható az összes program a Vezérlőpultból…

Zsolt

Este megírom …

Andrea

Szia, kérném a segítséged. Kém és/vagy reklámvirusok vannak a windows 7 es gépemen, (leage og angel) redirect….sőt van mikor blokkolja a gépet, nem tudom csak leállitás után ujrainditás után használmi. Az avast free-n minden ok , nem ad ki problémát…
Mit tehetek? Letölteném hozzá valami kémprogram eltávollitót, melyiket ajánlod? sajnos nem vagyok járatos a szakmában, talán próbaverziós is megkeresheti, és eltávolitja- letöltés nélkül? melyiket ajánlod? nagyon köszönöm

Zoli

Köszi a választ!
Próbáltam Audacity progit is!Videókat is nézegettem de én bennem van a hiba hogy nem értek hozzá!
Sajnálom akkor!

Zsolt

Magyarul a 32 bites nem fut rendesen a 64 bites rendszeren, a 64 bites pedig igen, csak nincs meg a megfelelő kód.
Ha jól értem … Itt ingyenes hordozható programok vannak, tehát ebben nem tudok segíteni, de pl. az Audacity is túl bonyolult… ?

Zoli

Egy kedvenc progi nem fut win8. 64bit en ami win7 64biten igen!
Hordozható progi amihez keygenerátor is szükséges egyszer! Itt található:
www58.zippyshare.com/v/696041/file.html

Egyszerű zeneszerkesztő! Próbáltam hasonlókat keresgélni de mind túl bonyolult!
Hivatalos oldal: polderbits.com/download-sound-recorder-uk.htm
Ha letöltöm a 32bitest és telepítem akkor nem fut rendesen és aktiválás után sehogy sem megy!
64 bites futna rendesen ha lenne aktivátor vagy szériaszám hozzá ami nincs!
Kompatibilis módokat és futtatás rendszergazdaként sem megy!
Mindent próbáltam már és sehogy sem sikerül működésre bírnom!
Örülnék ha valaki adna 1 hasznos tanácsot!
Köszönöm!

Zsolt

Persze! Az programok nevei linkek, azok a letöltő oldalához vezetnek.

bánáth

Hello!
Ez mind letölthető innen valahogy?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.