Internet, hálózat, adatforgalom

Internet forgalom figyelő, adatforgalom mérő alkalmazások, internet kapcsolat helyreállító, optimalizáló, hálózati forgalmat feltérképező és szabályzó programok, tört link kereső és mindenféle helyi hálózati és internet kapcsolattal összefüggő szoftverek.

NetWorx

A NetWorx ingyenes hálózat használat (sávszélesség) figyelő, ellenőrző és naplózó program. NetWorxA teljes hálózati forgalom, vagy csak egyes eszközök használatának megfigyelésével megtudhatjuk pl. azt is, hogy valamely kémprogram, trójai vagy más rosszindulatú program működik e gépünkön, nem vagyunk e egy botnet zombigépe.
Persze nem csak erre, vagy nem elsősorban nem erre készült ez a program. Mérhetünk minden kimenő és bejövő forgalmat, ezáltal az internet szolgáltatónk által kiszabott limitet is figyelhetjük, riasztást vagy akár lekapcsolást kérhetünk a programtól, ha elértünk egy határt. Grafikonon ábrázolva nézhetjük meg az internet használatot, mérhetjük betárcsázós, ISDN, kábel modemek, ADSL, Ethernet kártyák, Wi-Fi, stb. forgalmát, de pontosan azonosíthatjuk is több adattal a forgalom forrásait, céljait.

Található a programban sebességmérő, forgalom beszámoló, kvóta beállító, ellenőrző, grafikon, figyelmeztetések, Trace Route (útkövetés), Ping, Netstat (alkalmazás, protokoll, cím, állapot, gépnév) is.

Érdemes megnézni a képernyőképeket!

NetWorx hálózati forgalom mérő, elemző

TCP Optimizer

TCP OptimizerA TCP Optimizer egy Windowson futó internet csatlakozás optimalizáló és gyorsító program. Nem igényel telepítést, egy fájl, csak el kell indítani, be kell állítani az internet elérésünk maximális csatlakozási sebességét, be kell állítani a hálózati adaptert (ha több van, és nem állította be magától), majd optimálisra állítani lent, és lefuttatni. Újraindítás után már gyorsabb is lesz az internet kapcsolat, persze csak ha helyesen állítottuk be. Ha a valósnál magasabbra állítjuk a csúszkával a sávszélességet, inkább rosszabb lesz az eddiginél, gyorsulás helyett.

Ha az átlagnál jobban értünk a TCP protokoll rejtelmeihez, akkor választhatjuk a Custom opciót is, így ezután maximálisan testre szabhatjuk a TTL, MTU, Host Resolution Priority, Network Memory Allocation, QoS, Dynamic Port Allocation, stb. értékeket.
Más füleken MTU és Latency értékek tesztelése is lehetséges, továbbá megadott URL-ek elérési útvonalának nyomon követése arról a helyről ahol vagyunk (trace).

TCP Optimizer internet kapcsolat gyorsító

ShaPlus Bandwidth Meter

ShaPlus Bandwidth MeterEz a program a neve alapján sávszélesség mérő, valójában a sávszélesség használatát méri, azaz hálózati forgalom mérő. Indulása után az óra mellett megbújik, s 2 kattintásra előugrik, mutatva a jelenlegi, mai és havi forgalmat.

A fel és letöltésekről megőrzi a havi adatokat, beállíthatjuk, hogy bár mindig fusson (a Windowszal induljon), de csak bizonyos időtávon mérjen. Egyenként állíthatjuk be, hogy figyeltetünk e vagy nem bizonyos hálózati eszközöket. Kiváló független és ingyenes mérőeszköze internet használatunknak, ha az internet előfizetésünk havi korlátot tartalmaz.

ShaPlus Bandwidth Meter forgalom mérő

Xenu

Xenu tört link keresőTört link kereső, ellenőrző program.

Igen gyors, akár 100 szálon is képes egyszerre működni és bármilyen mélységig kereshet. A hibáknál nem csak “network error“-t jelez, hanem részletezi is azt. Képes egy fájlban lévő lista alapján is keresni (nálam így dübörög nap mint nap) és oldaltérképet is készít. Akinek szüksége van egy tört link ellenőrzőre, annak a Xenu “Link nyomozó” a megfelelő megoldás.

Xenu tört link kereső

Kapcsolódó oldalak:
Free Download Manager
FileZilla FTP program
Dropbox
MozBackup
Xenu – tört link kereső

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!