Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokVírusirtó, tűzfal, védelem → Kémprogram elleni védelem

Kémprogram elleni védelem

Kémprogram kereső és eltávolító programok, rosszindulatú vagy reklámprogramokat, esetleg magukat vírusirtónak kiadó szoftvereket eltávolító alkalmazások. Ezeken kívül mindenféle, a Windows rendszer működését akadályozó fájlokat eltávolító programok.

Detekt

DetektAz Amnesty International készített egy kormányzati kémszoftver figyelő programot. A neve Detekt. Természetesen ingyenes és nyílt forráskódú szoftver.
Sok … túl sok kormány rendeli meg a FinFisher/FinSpy szoftvercsomagot az utóbbi években. Ezt a szoftver civilek, többnyire aktivisták, ellenzékiek megfigyelésére használják a kormányok. A számítógép felhasználó minden tevékenységét, és itt a MINDEN szó szerint értendő, meg tudják figyelni ezen szoftverek segítségével.

A fent említett szoftvercsomag megtalálása igen nehéz, rejtve marad a vírusirtó programok előtt, pl. Firefox böngészőnek adja ki magát … ami ellen a Mozilla tiltakozott is. Ezért vált szükségessé egy direkt erre a célra fejlesztett szoftver közreadása.

Rövid, de a gyengébb gépeket jobban leterhelő vizsgálat után megmutatja tiszta e, vagy kormány által fertőzött e a gépünk. Találat esetére az eltávolításról nem találtam információt, de ha engem megfigyelnek, akkor a HDD csere sem ár a megszüntetésre.

Detekt kémprogram kereső

ComboFix

ComboFixA ComboFix egy kíméletlen kémprogram irtó berendezés.
Azért írok róla ilyen furcsán, mert a program nem éppen szokványos, de nekem eddig 2 alkalommal rakta rendbe Windows rendszerem úgy, hogy semmi mással nem tudtam megmenteni, és 3-ból 2 vírusirtó, illetve tűzfallal is ellátott szoftver fel sem ismerte a problémát, azt az egy jobb képességűt pedig folyton kikapcsolta a rosszindulatú program. Ekkor csak elindítottam a ComboFixet, vártam, itt-ott pár OK-ra kattintottam, vártam, vártam … és kb 1/2 óra múlva egy tökéletesen működő tiszta gépet kaptam vissza.

A programnak nincs semmiféle kezelőfelülete, nincs egyetlen egy beállítási lehetősége sem, elindítjuk, telepít, keres, tisztít, pusztít és ír egy részletes naplófájlt arról amit talált és amit csinált. Ennyi.

Amit biztosan lehet tudni a működéséről, hogy automatikusan kiüríti a Lomtárat, a Temporary Internet Files és a Windows Temp könyvtárakat, kitakarítja a registry-t, minden fertőzött fájl megtisztít a kémprogramoktól és minden általa ismert káros kódtól. Ezt egyetlen kérdés nélkül teszi és elég hosszú ideig.

Minden látható a képernyőképeknél, és ott a képek leírásában mindent meg is találunk a működéséről. Ja, valósidejű védelmet nem nyújt, “csak” le kell futtatni, ha már nagy a baj.

ComboFix kémprogram irtó

Spybot – Search & Destroy

Spybot - Search & DestroyVédd meg magad a kémprogramoktól és vírusoktól!, szólít fel a Spybot – Search & Destroy. Majd azt olvashatjuk az itt-ott magyar nyelvű oldalán, hogy: Kémprogramok, hirdetések és egyéb ártalmas szoftverek eltávolítására használható alkalmazás.

És valóban! Megkeresi, hatástalanítja és eltávolítja az adware, spyware és reklám programokat, kitakarítja rendszerünkből a keylogger szoftvereket (billentyű naplózó), elkapja és megsemmisíti a trójai és egyéb rosszindulatú szoftvereket, és a számítógép használatunkat figyelő alkalmazásokat.

Az eltávolítások előtt biztonsági mentéseket készít. Alapértelmezett és Speciális módban használhatjuk, a Speciálisnál igen részletesen körülnézhetünk rendszerünkben, beállítgathatjuk és pár plusz tulajdonságot is kezelhetünk, pl. az automatikus keresést és frissítést, no meg a program felületének csinosítgatását. Rengeteg díjat nyert, igen sok nyelven használható és jó pár millióan védik vele gépüket.

A rosszindulatú programok keresésénél legyünk türelemmel, hosszú ideig tart míg megpróbál rátalálni a jelenleg csaknem másfél millió kártevő valamelyikére, amit jelenleg az adatbázisa ismer.

Spybot – Search & Destroy

Remove Fake Antivirus

Remove Fake AntivirusA hamis antivírus eltávolító program azért jött létre, hogy letakarítsa gépünkről a magukat kártékony szoftverek ellen küzdő alkalmazásnak kiadó izéket.

Ezek a programok azért álcázzák magukat ingyenes vírusirtónak, hogy a megfertőzhessék számítógépünket, a háttérben futhassanak és különféle módszerekkel (hamis riasztás panelek, linkek, kezdőoldalak, megnyíló weboldalak, stb.) meggyőzzenek, hogy veszélyben vagyunk, vegyük meg az ő szoftverüket megoldásként. Ezeket a hamis antivírus programokat el kell távolítani!

Lefuttattam, nálam nincs ilyen. A valódi vírusirtónk riasztást adhat rá, nyugodtan engedélyezzük a futását.

Remove Fake Antivirus

Ad-Aware Free Internet Security

Ad-AwareA Lavasoft szerint a legjobb és legnépszerűbb rosszindulatú program elleni védelem. Vírus, kémprogram és rosszindulatú program elleni védelemmel van ellátva, csak telepítés után derül ki, hogy még tűzfala is van. Véd az agresszív reklám, parazita és scumware, trójai és malware, Rootkit, böngésző betörés és nyomkövető komponensek ellen is.

Az ingyenes változat pár tulajdonsága: átfogó rosszindulatú program elleni védelem, antivírus, egyszerű valósidejű és letöltés védelem, minden kémprogram fertőzés és cookie eltávolítás, automatikus frissítés, Rootkit eltávolítás, külső meghajtó és Pin-Point szkenner, rendszer visszaállítási pont, minimális erőforrás igény, testre szabható profil, Windows biztonsági rendszerébe épülés, homokozó a gyanús programoknak, biztonságos böngészés, játékmód és még sok minden…

Ad-Aware internetes védelem

Spyware Terminator

Spyware Terminator“Hatékony megelőzés és a kémprogramok eltávolítása.”

Mint a neve is mondja, nem tűri a kémeket, el is pusztítja hatékonyan. Mindenféle díjakat nyert már, és az egyik legnépszerűbb védelmi program.

Tartalmaz állandó védelmi modult is, és fejlett web védelemmel rendelkezik. HIPS védelmet is bekapcsolhatunk benne, ha akarjuk (nem alapértelmezett), és fehér illetve fekete listákkal finomhangolhatjuk a számítógépünk védelmét.

Spyware Terminator kémprogram eltávolító

Kapcsolódó oldalak:
Bootolható vírusirtó lemezek
Vírusirtó
Tűzfalak
UniSales eltávolítása
AdChoices eltávolítása
WebsSearches eltávolítása
WebsSearches eltávolítása, folytatás

Frissítve: 2020. április 12. 16:50

Hasonló programok: Vírusirtó, tűzfal, védelem

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 5 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Köszi, Boldog Új Évet neked is!

András

Hasznosak az ajánlások,Buék.)

kiss attila

Áttettem az m3gainhez … csillagpor.hu/remek/programok/mp3gain-letoltese

Zsolt

Nagyon szívesen!
Üdv: Zsolt

Róbert

Köszi szépen a gyüjteményedet,és a hozzá tartozó részletes leírásaidat.Üdv:Róbert

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.