Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokKéplopó → Képlopó, screen capture programok

Képlopó, screen capture

Screen capture vagyis képlopó, kép elkapó programok. Asztalon történő eseményeket vagy videó folyamot, kép vagy videó fájlba mentő szoftverek.

HyperCam

HyperCamA HyperCam screen capture programmal a Windows Asztalon és ablakokban történő eseményeket lehet kiválóan rögzíteni. Tökéletes eszköz videó prezentációk, oktató anyagok felvételére Windowsunkból. Nem lehet vele videó folyamot rögzíteni, vagy média lejátszókból videókat felvenni.

Felvehetjük vele a teljes Asztal eseményeit vagy egy ablak történéseit, de szabadon meg is adhatjuk, hogy melyik területről, milyen méretű videót készítsen. Felvehető vele hang és készíthetők jegyzetek is, állítható a másodpercenkénti képkocka szám, hogy milyen codec mennyire tömörítse a kész videót és még pár dolog…

A 3-as verzió nem ingyenes, az innen letölthető 2.x igen, mindössze egy reklám csíkot kell elviselnünk használat közben (a programban, nem a videón!).

HyperCam screen capture program

E.M. Free Game Capture

E.M. Free Game CaptureA Camstudio kapcsán merült fel, hogy kellene egy jó videólopó program, mert azzal sokszor gondok vannak. (Azóta frissült a CamStudio.)

Az E.M. Free Game Capture ettől jobban teljesít.

Mit tud? Valósidejű 3D, 2D játékról videó felvétel készítés, directdraw és OpenGL mozgások elkapása és akár 1920×1080-as felbontásban HD videóba mentése. Az Asztalról különféle videó formátumok különféle kép/másodperces (FPS) mentése, a felvételi sebesség 5 és 100 kép/mp-es intervallumon belül állítható.

Tud menteni avi, wmv, flv, swf, mp4, mkv fájlba és az elterjedtebb hordozható eszközök által lejátszható videó formátumban (iPod, iPhone, PSP, xbox360, stb.), de ez csak egy pár megemlítése, mert tulajdonképp majdnem mindenbe menthetünk vele. Ráadásul nem csak teljes képernyős videót készíthetünk az Asztalról, hanem ablak (Window) és kijelölt terület (Region) is megadható.

Természetesen hangot is felvesz, konfigurálhatók a billentyűkombinációi és kapunk még hozzá egy Total Video Player nevű média lejátszót is.

E.M. Free Game Capture videó elkapó program

PrtScr

A PrtScr egy képlopó program. Nagyon egyszerű a kezelése, de nem éppen megszokott!
PrtScr képlopó
Mikor lenyomjuk a megadott vagy beállított billentyűket, a képernyő kicsit sötétebb színre vált és kivághatjuk a megfelelő részt, ami addig az asztal felett lebeg, míg el nem döntjük mi legyen vele.

Menthetünk JPG, BMP, PNG átlátszó vagy átlátszatlan képet, elküldhetjük e.mail-ben, helyezhetjük a vágólapra, kinyomtathatjuk, szerkeszthetjük, menthetjük, tehetjük az Asztalra a kivágott képünket. Arra is van lehetőség, hogy a kivágott képrészletet mappákba, vagy bárhová húzzuk és ejtsük.

PrtScr képlopó program

CamStudio

Camstudio - videó lopóA CamStudio Asztalról videó folyamot felvevő program, egy ún. screen capture azaz a képernyőről képet lopó, elkapó szoftver. Rögzít minden képernyőn történő mozgást és hangot!

Méretezhető, mozgatható felvétel közben a felvevő keret, de rögzíthetünk teljes képernyőt vagy ablakot és fix területet is. Többféle tömörítő codecet használhatunk, köztük a sajátját, ami a CamStudio Lossless Codec nevet viseli.

Flash (SWF) fájlba is tömöríthetünk rögtön vagy a felvett AVI fájlt később átalakíthatjuk. Egy kis lejátszót is pakol az SWF-be nekünk alapból, de ezt (ha akarjuk) eltüntethetjük a beállításoknál. A CamStudio, az SWF Producer és a Movie Player települ fel a letöltött fájl indítása után.

Egy-két tanács a használathoz: a Program Options-nél hasznos bepipálni a Minimize program on start recording opciót, így nem lesz benne a program a képben, a Keyboard Shortcuts-nél állíthatjuk be a billentyű kombinációkat.
Alapban F8 – Record, F9 – Stop.

CamStudio videó elkapó

Snippy

Snippy képlopóA Snippy annyira egyszerű program, hogy képként csak az “About”-ját tudtam ide tenni, mert tulajdonképp csak az óra mellett megbúvó kis olló az egész. Képernyő lopó program (Screen Capture), jobb gombbal rákattintva elmenthetjük a képernyőnk egy részét.

A Rectangular és a Freehand között a SHIFT lenyomásával tudunk váltani kijelölés közben. Tehát jobb gomb az ollóra – Capture Now – megint jobb gomb – Save As. Menthetünk TIFF, JPG és GIF, BMP és PNG képformátumba.

Nem kell telepíteni, egy fájl, 100 KB. Ja és ha zavar a piros vonal, állítsuk nullára a vastagságát!

Snippy képlopó

Kapcsolódó oldalak:
PicPick, sokoldalú képernyőmentő
Képszerkesztő így többnyire képlopó programok is
PrtScr – képlopó program
Konvertáló programok
YouTube videó letöltése

Frissítve: 2020. április 12. 16:47

Hasonló programok: Képlopó

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Szia

Ne haragudj, de erre nincs időm. Ha csak minden ötezredik látogatónak teljesíteném az ilyesféle kéréseit (nem te vagy az első :)), akkor is egész életemben csak ezzel kellene foglalkoznom.
A Youtube-on van jó pár oktató videó videószerkesztéssel kapcsolatosan. Keress rá! Onnan elindulhatsz …

Sok sikert!

Attila

Szia,

Próbáltam a MacBook Air-hez letölteni programot, de sajnos kevés angol tudással, és totál kezdőként videókat szeretnék készíteni az iPhone5 készülékemmel, és a gépen megvágni, ezért a kísérleteim kudarcot vallottak…
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg nincs arra lehetőség, hogy személyesen megtanítsd nekem azt, ami vélhetően neked a kisújjadban van?
Ha szánnál rám pár órát, ígérem jó tanuló leszek :-)
Köszönöm, várom a válaszod.

Attila

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.