Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokAnimáció, Képlopó, Képszerkesztő, Rajzoló program → Képszerkesztő programok, kép átméretező, ingyenes képszerkesztő

Képszerkesztő programok

Képszerkesztő programok, kép átméretező, tömörítő, képmanipuláló, rajzoló programok. Pixel és vektorgrafikus szoftverek akár professzionális képszerkesztési igényekhez is, mindezt ingyen.

Fotor

FotorA Fotor képszerkesztő a fotor.com eszközeiből tett letölthető formában egybegyúrva jó néhányat. Ez a program elérhető Windowsra, Windows 8-ra, Androidra, iPhone-ra és MacOS-re. A webes alkalmazások között van üdvözlőlap és kollázs készítő, a keretező, szöveg és mindenféle effekt mellett pedig rengeteg minta és sablon.

Az innen letölthető szoftver tud vágni előre beállított méretekre, de szabadon is, feljavítja fényképeink mindenféle paramétereit, akár automatikusan is. Képes szintén keretezni és millióféle előre elkészített hatással ellátni képeinket, amiken többnyire még állítgathatunk kedvünkre egy kicsit. Ezek mellett természetesen elforgathatunk, nagyíthatunk és mindent megoszthatunk a programból is.
Egyszerűen kezelhető, átlátható képszerkesztő szoftver, amiben a Compare gombbal folyamatosan összehasonlíthatjuk művünket az eredeti képpel, és mindent visszavonhatunk, ha meggondoltuk magunkat.

Mire feltettem az 1-es verziót, megjelent az 1.1-es, amibe már be van építve a kollázs készítő is, kiegészítem a képernyőképeket is róla!

Fotor képernyőképek
A Fotor képszerkesztő, effektező, kollázs készítő letöltése

RealWorld Paint

RealWorld PaintA RealWorld Paint képszerkesztő, rajzoló, GIF animáció szerkesztő program egyben, Photoshop (psd), GIMP (xcf), Paint.NET (pdn) kompatibilitással.

A programmal rajzolhatunk képeket, logót, webre gombokat, ikonokat. Javíthatunk, átméretezhetünk, vághatunk fényképeket, használhatunk szűrőket (támogatja a Photoshop plugineket is!), effekteket mindenre. Képeinkből animált GIF képeket is készíthetünk. Dolgozhatunk rétegekkel, stílusokkal, maszkokkal is képszerkesztés közben, és a legtöbb fent említett profi képszerkesztőből ismert eszközt megtaláljuk itt is.

Van egy, szerintem egyedülálló tulajdonsága: támogatja az egérmozdulatokkal való vezérlést!

Kicsi, magyar nyelvű, ingyenes, letöltendő!

RealWorld Paint képernyőképek
RealWorld Paint képszerkesztő, rajzoló

Hornil StylePix

Hornil StylePixA Hornil StylePix egy nagy tudású képszerkesztő, rajzoló és effektező program. Az ingyenes verziója kissé korlátozottan tud mindent… Gyakorlatban a rétegkezelésben fogjuk csak észrevenni a különbséget.

A hagyományos rajzoló, festő, színező eszközökön kívül, mindent tud kép vágás, méretezés, elforgatás, tükrözés terén, de a szöveg beillesztés sem maradhat el. Ezeken kívül a hagyományos mondhatni ismert “Photoshop” eszközök mind megtalálhatók benne, és szűrők, effektek is nagy számban használhatók.
Minden eszköz igen széleskörűen finomhangolható, az egész képszerkesztő program nagyon jó elrendezésű, áttekinthető és könnyen kezelhető, akár kezdők számára is, mindezt meglepően kis méretben (alig több mint 2 MB).

Képes kötegelt feladat végrehajtásra, dolgozhatunk képeinken teljes képernyős módra váltva is, ahol az eszközök csak menüből érhetők el, tehát teljesen a képre és annak szerkesztésére koncentrálhatunk. Elindult a magyar nyelvre fordítása, de ez itt-ott még eléggé kezdetleges.

Hornil StylePix képernyőképek
Hornil StylePix képszerkesztő

Easy Photo Effects

Easy Photo EffectsAz Easy Photo Effects egy kép effektező szoftver. Nagyon kicsi, gyors, telepíteni sem kell. Megnyitjuk a kép fájlunkat majd kiválasztjuk milyen hatással szeretnénk megbolondítani. Az effekteket egyenként beállíthatjuk alkalmazásuk előtt.
Ha mégsem nyeri meg tetszésünket egy-egy alakítás, akkor a Reset Image gombbal azonnal visszakaphatjuk az eredeti fényképet. Jelenleg az átméretezés mellett a fekete-fehérré és szépia színűvé változtató, világosságot és kontrasztot állító, keretet varázsoló és még pár remek dolgot művelő hatás készítésére képes a program.

Easy Photo Effects képernyőképek
Easy Photo Effects kép effektező

Artweaver

ArtweaverAz Artweaver egy kiváló rajzoló és képszerkesztő program, fejlett rétegkezeléssel, szűrőkkel és fénykép manipuláló eszközökkel. Külsején látszik, hogy a Photoshopot tekinti mindenben standardnak, az eszközök és a kinézete hasonló és kezeli a PSD fájlokat is.

Kiváló rajzeszközzé teszi, hogy hihetetlen sokféle ecsettel tudunk dolgozni, szinte végtelen variáció konfigurálható össze az Ecset panel lenyíló menüiből! Érdemes megnézni róla a képeket és a videót.

Artweaver képernyőképek
Artweaver képszerkesztő

Fotografix

FotografixA Fotografix egy olyan kicsi képszerkesztő program, hogy szinte nincs is …
Annak ellenére, hogy a magyar nyelvi fájllal együtt kevesebb mint 750KB a teljes könyvtár, rendelkezik szűrőkkel, scriptekkel, mindenféle ecsetek mellett az alap eszközökkel és rétegkezeléssel, meg amiket még nem soroltam …

Tehát egy telepítés nélkül működő egyszerű kezelőfelületű képszerkesztőt kapunk ajándékba.

Pár további tulajdonság: az eszközök között megtalálható a klónozó, a varázspálca, a vonalzó és a radír is, menüből forgat, tükröz, méretez, mindenféle fénykép javító dologgal rendelkezik, érdekes módon nagy hangsúlyt fektet a fekete-fehér, szürkeárnyalatos, stb. átalakításra.
A rétegkezelés, a szűrők, kijelölés mind további menükből érhető el. Képes fájlokból ikonok kinyerésére is.

A program indításakor csak pár menüpont jelenik meg, a többi egy kép megnyitásakor válik láthatóvá.

Érdemes kipróbálni!

Fotografix képernyőképek
Fotografix képszerkesztő

FotoSketcher

Csinálj a fotóidból csodálatos rajzokat vagy festményeket másodpercek alatt! FotoSketcherA FotoSketcher sok előre beállított művészi effektet tartalmaz, melyeket kézileg tovább finomíthatunk ha akarunk, s így létrehozhatjuk fényképeink rajz vagy festmény változatát, üdvözlőlapokat vagy akár ki is nyomtathatjuk és falra is akaszthatjuk az alkotásunkat.

A különféle stílusok között találhatunk ceruza vázlat, toll, tinta rajzokat, festményeket különböző felülettel (ecsetkezeléssel), állíthatunk a kontraszt, élesség, fényesség, színtelítettség, stb. értékeken, ki is vághatunk a képből vagy elforgathatjuk, a kész képekre szövegek tehetünk.
A felülete végletekig le van egyszerűsítve, vagyis a feladatra koncentrál, a képek effektezésére.

FotoSketcher képernyőképek
FotoSketcher kép effektező

Instant Photo Sketch és InstantMask

InstantMaskA képszerkesztők hozzászólásaiban többször felmerült, hogy kellene egy kép háttér eltávolító program. Találtam egy ilyen programot, az InstantMask e célra készült, a kép hátterét lehet vele eltávolítani úgy, hogy nagyjából körülrajzoljuk zöld ceruzával azt amit meghagyni szeretnénk, és pirossal azt amit törölni. Ezek után a nagyítóra kattintunk (előnézet) és meglátjuk, hogy hogy sikerült. Ha nem jó, akkor ismét a nagyítóval vissza, és még finomítunk rajta. Ha jó, akkor mentés (floppy).

Természetesen itt is segít az élesebb kontraszt és ha pontosan körül tudjuk rajzolni a határvonalakat. Arra figyeljünk, hogy a törlést körülhatároló vonal semmiképp ne fusson bele a megmaradó részbe és a maradó rész vonala pedig ne fusson ki a megmaradó képrészből. Sok képnél még így sem kielégítő az eredmény.

Instant Photo SketchA weboldalukon találtam a másik, kép effektező programot, az Instant Photo Sketch-et.

Ez annyit csinál, hogyha betöltünk egy képet, majd lenyomjuk a zöld play gombot, rápakol nekünk egy vázlat (mondjuk ceruza) effektet. Ennek a szintjét egy csúszkával állíthatjuk. Az elkészült képet, ha tetszik, elmenthetjük.

InstantMask képernyőképek
InstantMask fénykép háttér eltávolító

Instant Photo Sketch képernyőképek
Instant Photo Sketch kép effektező

Scrapbook Flair

Scrapbook FlairA Scrapbook Flair scrapbook, azaz emlékkönyv, emlékalbum készítő szoftver. Egy valódi emlékkönyvbe minden belekerülhet, nem csak fényképek, ezeket a kollázsokat állíthatjuk elő digitálisan is ezzel a programmal. Mindenféle fényképeket, képeket beilleszthetünk, majd alakíthatjuk, forgathatjuk, keverhetjük egymás alá-fölé őket, beilleszthetünk a mintákból díszítéseket (embellishment), szövegeket és szöveg buborékokat, kereteket vagy alakzatokat.

Csekély képszerkesztői képességekkel is fel van szerelve a szoftver, tehát vághatunk, színeket, világosságot állíthatunk, vörös szemet javíthatunk, stb…

Annak aki éppen digitális album készítésén töri a fejét, kezdetnek pont megfelelő ez az ingyenes program.

ScrapBook Flair képernyőképek
Scrapbook Flair digitális scrapbook készítő

FastStone Photo Resizer

FastStone Photo ResizerA FastStone Photo Resizer egy kép átalakító és átnevező eszköz, mely célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára konvertálni, átnevezni, átméretezni, vágni, elforgatni a képeket, miközben változtathatják a színmélységét, szöveget, vízjelet adhatnak a fényképeikhez, mindezt gyorsan egyszerűen, akár kötegelt módban.

Egy bejegyzésben kicsit bővebben már írtam róla: Ingyenes kép átméretező – FastStone Photo Resizer.

Faststone Photo Resizer képernyőképek
FastStone Photo Resizer képátalakító

Inkscape

Az Inkscape nyílt forráskódú vektorgrafikus képszerkesztő illetve rajzoló program. InkscapeKépességei hasonlóak az Adobe Illustrator, CorelDraw, Xara X, Visio, stb. programokéhoz, az SVG W3C szabvány formátumot használva.

Számos fejlett funkciót támogat, mint pl. útvonalak szerkesztése csomópontok által, 2D alakzatok, körök, ívek, 3D testek, sokszögek, spirálok, Bézier-görbék, egyenes vonalak, ecsetvonások rajzolása, szövegobjektumok, klónozás, objektumok csoportba foglalása, stb…

A Réteg, Objektum, Útvonal, Szöveg, Szűrők, Kiterjesztések menüpontok alatt pedig igazi kincsekre lelhetünk!

Ha mindezeket összevetjük a program verziószámával (0,48), azzal hogy már most többszörös díjnyertes és hogy Linuxon és Windows-on is elérhető, nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki még nem ragaszkodik más vektorgrafikus rajzoló programokhoz vagy hajlandó váltani. Ha pedig GIMP-et használtunk eddig, akkor kifejezetten kötelező ezzel kiegészíteni a művészi eszköztárunkat!

Inkscape. Draw Freely.

Inkscape képernyőképek
Inkscape vektorgrafikus képszerkesztő, rajzoló program

Easy Image Modifier

Easy Image ModifierAz Easy Image Modifier egy kép módosító szoftver, milyen érdekes… Egyszerűen rádobva egy vagy több képet, előre beállított értékek szerint átalakíthatjuk kedvünkre.

Ha sok képünket szeretnénk átméretezni, átnevezni, tömöríteni egyszerre, akkor ez kiváló eszköz!

Tud még ezeken kívül kép veszteségmentes elfordítást, tükrözést, vízjel beágyazást, fényképekből meta adatok törlését, tehetünk képeinkre színes keretet, módosíthatjuk a létrehozás dátumát… de a letöltéseknél a videók mindent bemutatnak.

Rendkívül kicsi, egy fájl és telepíteni sem kell.

Easy Image Modifier képernyőképek
Easy Image Modifier kép módosító program

Photo! Editor

Photo Editor képszerkesztőA Photo! Editor nagyszerű eszközöket tartalmaz digitális fényképezőgép tulajdonosok számára, képeik utómunkálataihoz.

Ez a képszerkesztő program rengeteg díjat nyert joggal, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nagyított fotó újraépítése (resample), vagy a Denoise eszköz, ami a világ legjobbjai között helyezkedik el zaj eltávolításban.

A képszerkesztő eszközei:
Red Eye Fix – vörösszem eltávolítás.
Color Enhance – szín egyensúly, kontraszt, fényerő, telítettség kiigazítás.
Denoise – luminancia zaj eltávolító.
Deblur – elmosódott kép élesítése (még az erősen elmosódott fényképnél is).
Caricature – karikatúra, képek részleteinek elnyújtása, állítható sugárral.
Make Up – retusáló eszköz.
Lighting Effects – világítás hatások, 9 előre beállított, vagy kézi mód. Ez egy igazán jól sikerült eszköz, 3D szerű effektekkel (relief), állítható fényszínnel, fényforrással.
Straighten – egyszerre fordítja és vágja a képeket.
Resample – képminőség vesztés nélküli nagyítás.
Crop – kivágás.
Kötegelt feldolgozás – pl. az Intézőben kiválasztunk több képet, majd jobb klikk, és a helyi menüből elérhetők a képszerkesztő funkciók, pl. az automatikus vörösszem eltávolítás.

Mindezekhez rendkívül egyszerű felület és kezelés párosul, és természetesen ingyenes is.

Photo Editor képernyőképek
Photo! Editor képszerkesztő program

Photoscape

A Photoscape egy “mókás és könnyű” képszerkesztő program, mely segítségével képeket javíthatunk, méretezhetünk …

Photoscape

A képnézővel képeket, mappákat, vetítést nézegethetünk. A szerkesztő képes átméretezésre, szín és fény beállítására, fehér egyensúly és ellenfény javításra, továbbá keret, buborék, mozaik, szöveg, vágás, kép rajzolás eszközöket kapunk, vagy vörösszemet és szeplőt távolíthatunk el. Ezek mellett szűrőket és kötegelt szerkesztést is használhatunk. Az egyesítéssel több fotót jeleníthetünk meg egy képben és Animált GIF-et is előállíthatunk.
Nyomtathatunk portrét, igazolvány képet és találunk még is daraboló, képlopó, színlopó, kötegelt átnevezés és Raw konvertáló eszközöket is.

… és sok mindent nem említettem, csak a képnézegetőnek van pl. olyan tulajdonsága, hogy függőleges és vízszintes veszteség nélküli tükrözés, Exif infó törlése… Kicsi, gyors, ingyenes, magyar nyelvű és letöltésre vár.

PhotoScape képernyőképek
Photoscape képszerkesztő

MAGIX Xtreme Photo Designer

MAGIX Xtreme Photo Designer képszerkesztőA MAGIX Xtreme Photo Designer képszerkesztő programba, az alap képszerkesztői képességek mellett, rengeteg fénykép javító, alakító funkció került bele. Igen sok effekttel alakíthatjuk át képeinket, ezeket böngésző nézetben is láthatjuk előre.

Az effekteket teljes képre, vagy képrészletre is alkalmazhatjuk. A Task Assistant segít a lépések nyomon követésében, a program eközben a képek eredetijét mindig biztonságosan megóvja.

A felsorolhatatlan képességekből párat említek csak, pl. internetre mentés (azaz optimalizálás), panoráma kép készítés, képlopás időzítővel és a szokásos fénykép javítások (gamma korrekció, vörösszem eltávolítás, világosság – kontraszt, auto expozíció …). Ezen kívül még horizont szint állítás, mágneses lasszó, perspektíva torzítás amire képes, kompatibilis a Photoshop szűrőkkel és ingyenes, le kell tölteni!

Magix Xtreme Photo Designer képernyőképek
MAGIX Xtreme Photo Designer fénykép szerkesztő

Photo Resize Magic

Photo Resize Magic kép átméretezőHa kapnék egy olyan feladatot, hogy a Photo Resize Magic-től egyszerűbb képméretező, képtömörítő szoftvert készítsek, nagy bajban lennék. Ráadásul ingyen!

A méret és minőség beállítások mellett, hatféle effekttel is alakíthatjuk képeinket. Annyit fűznék csak a használatához, hogy ha fekete-fehér képet szeretnénk, ne a Black@White-ot válasszuk, hanem a Gray scale-t, és ha ugyanoda készítjük az átalakított képeinket, akkor kegyetlenül felülírja az eredetit, nincs visszavonás! Mondtam, hogy egyszerű… talán tőle már csak a Help-je (F1) egyszerűbb.

Photo Resize Magic képernyőképek
Photo Resize Magic kép átméretező

PhotoFiltre

Egy nagyszerű képszerkesztő program! PhotoFiltre a képszerkesztőA PhotoFiltre egy ingyenes, kisméretű, gyors képmanipuláló szoftver, ami plug-in-ekkel bővíthető, de alapban is telis-tele van szűrőkkel.

A PhotoFiltre Studio a nagyobb testvére, de ebben is megtalálhatunk olyan képszerkesztői képességeket a teljesség igénye nélkül mint: pipetta, varázspálca, elmosás, maszatolás, klónozó és a többi kötelező eszköz, kontraszt, fényerő, telítettség, gamma korrekció, stb. a fényképeink feljavításához, szűrők, effektek közűl a tükrözés, színátmenet, maszkok, zaj, öregbítés, domborítás, művészi, textúra… hogy megemlítsem a “könnyített” verzió képességeinek tizedét.

Letölthető hozzá csaknem 40 plug-in, többek között a vörösszem effektus korrigálására, képlopásra, HTML-be a képek szétvágására, animált GIF szerkesztésre, és sorolhatnám …

Kitömörítés után a magyar nyelvi fájlokat, be kell másolni a program könyvtárába és törölni kell a TranslationEN.plg nevű fájlt.

PhotoFiltre képernyőképek
PhotoFiltre képszerkesztő

GIMP

A képszerkesztő program. GIMPA GIMP (GNU Image Manipulation Program) igen nagy tudásúvá fejlődött 1995 óta. Egy komplex képszerkesztő, kép manipuláló programcsomag, mely így a Photoshop alternatívájának is tekinthető.
Az összes Linux csomag tartalmazza, de Windowsra is fejlesztik.

A felületét egy kicsit tanulnia kell annak, aki először kezd hozzá valamihez GIMP-en, de ha rászokik, kis idő múlva nem is fogja érteni a merev vindózos kereteket.

Képes a legnépszerűbb képfájlok mellett (gif, jpg, png, tif, bmp) szinte bármit megnyitni és bármibe menteni, de senki sem használja pusztán ezért.

A GIMP 2.8-as verziójában rengeteg újdonság található, többek között már használhatunk egyablakos üzemmódot is, ami által a megszokottabb képszerkesztő látvány tárul elénk, megtoldva a füles képkezeléssel, eszközök több oszlopba dokkolhatóságával és még rengeteg újdonsággal, pl. további fejlődést láthatunk a rétegkezelés, és a szűrők terén is.

GIMP képernyőképek
GIMP képszerkesztő program

Paint.NET

Paint.NET képszerkesztőA Paint.NET egy kicsi “intuitív és innovatív” kép és fénykép szerkesztő szoftver Windowsra. Méretéhez képest igen nagy tudású képszerkesztő program és azt is írják róla, hogy a leggyorsabb. Képes rétegek kezelésére, rengeteg effektet használhatunk benne, a rengeteg eszköz között pl. egy végtelen történet kezelő is van. Plug-in-ekkel is bővíthetjük a programot… ja és még valami: szép és már magyar nyelvű is!

Paint.NET képernyőképek
Paint.NET képszerkesztő program

Kapcsolódó oldalak:
Videót gifbe alakító online szolgáltatások
PrtScr
Online képszerkesztők
PicPick minden egyben grafikai eszköz
Pencil animáció rajzoló
Animált GIF készítő programok ingyen
Arc és alak formáló, szépítő alkalmazások
5 ingyenes Scrapbook készítő szoftver
Pixlr az on-line képszerkesztő

Frissítve: 2020. április 11. 21:06

Hasonló programok: Animáció, Képlopó, Képszerkesztő, Rajzoló program

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 180 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Csillagpor.hu

Sajnálom … pedig egyértelműen van Windows 7 driver. Ebben a leírásban az áll, hogy … CD ROM-al írja … szóval nem ezzel a .zip fájllal számol, de akkor leírom én :) Szóval ha kicsomagolja egy mappába és majd az Eszközkezelőben megkeresi a fel nem ismert eszközt, ismeretlen eszköz vagy valami hasonló néven, akkor ott jobb gombbal rákattint és a meghajtó szoftver aktualizálása, majd ha nem találja meg automatikusan, akkor kézzel megkeresni a mappát … szóval ezzel a módszerrel kellene Windows 7-re telepíteni.

Frey Gyula

T. Zsolt!
A Plustek filmszkennerrel kapcsolatban: nem
sikerült a telepítés. Feladtam. Közreműködését
ezúton is megköszönöm
üdvözlettel
FGY

Zsolt

Háromféle drivert lehet letölteni: Plustek Opticfilm 7200, 7200i és 7200i SE.
Melyik ez pontosan? Innen elérhető az összes driver … ezek az OpticFilm Series-ben találhatók.
Ahogy írta a szoftvert sikerült telepítenie, mert az eszközfüggetlen, lehet hogy a drivert kell pontosítani csak.

Frey Gyula

Tisztelt Zsolt!
Köszönöm gyors válaszát a Plustek filmszkenner
beüzemelésével kapcsolatban, mindent kipróbáltam:
még a QuickScan ikont is kitette az asztalra, de
az illesztőprogramot nem sikerült aktivizálni.
(Kiírta,hogy “nem sikerült”.) Lehet, hogy én vagyok a balfék, valamit rosszul
telepítettem?
Kérem, ha egy mód van rá segítsen, mivel jó sok
régi negatívom vár beszkennelésre
üdvözlettel FGY

Csillagpor.hu

Úgy gondolom ez lesz az: downloads.plustek.com/downloads/english/driver/7200-V3304_11Lv2_a11.zip

Ha valami még mindig nem jó, segítek szívesen…

Frey Gyula

T. Csillagpor!
Van egy problémám: van egy Plustek 7200 típusú szkennerem, ami XP-n tökéletesen működött, de W. 7-re való átálláskor nem tudtam szólásra bírni.
Minden letöltő fájl megvan hozzá, de azt írja ki, hogy “WIA illesztő hiányzik”.
Ezt az illesztőprogramot sehol sem sikerült megtalálni, ebben kérem szíves segítségét
üdvözlettel FGY

Zsolt

Kedves Bem apó!

Sajnos ilyen hosszú idő után valószínűleg bármilyen szuper program csalódást fog okozni, de belinkelek ide két oldalt, ami az alternatívákkal foglalkozik: → netzwelt.de/alternative-zu/8506-arcsoft-photostudio és → alternativeto.net/software/arcsoft-photostudio-6. Jómagam fejből nem tudok jobb tanácsot adni. Azzal is megérné foglalkozni, hogy nincs e esetleg valamilyen függősége a programnak, pl. valamelyik verziójú .NET keretrendszer, esetleg az újratelepített operációs rendszerrel nem kompatibilis, és megpróbálni valamilyen kompatibilitási módban telepíteni, futtatni, mert önmagában egy alaplapcsere nem zárná ki egy korábban futott program mai indítását. Sok sikert! Ha kell még segíthetek.

Bem apó

Közel húsz éve használom az Arcsoft Photoimpression programját, (telepítőlemeze Videoimpression-t is tartalmaz, de azt soha nem használtam). Minden PC-mre és laptopomra települt eddig, garanciális Lenovo Ideapadomra is, legalábbis eddig. Sajnos ebben alaplapot cseréltek a napokban, és újratelepíteni erre már nem lehet az “öreget”. A lényeg, hogy két ablakban is tudott dolgozni, egyik ablakból a másikba másolni, sőt klónozni is. Átméretezett és retusált, sokféle betűkarakterrel, bárhova, bármely méretben és színben feliratozott. A kész képet saját, de bármely más fájlkarakterben tudta menteni, és tetszőleges méretben közvetlenül kinyomtatni. Meglehet, tudott mást is, de én a felsorolt funkciókért használtam. Egyszerű, nem nagy méretű kis progi, de nekem pont erre volt, van szükségem. Magyarul nem tudott, csak angolul és németül, de ez utóbbit beszélem. Segítsetek, mivel pótolhatnám a pótolhatatlant!

Zsolt

A Photoscape montázs részével könnyen meg lehet csinálni.

Iláné Liza

Sziasztok… nekem semmi különleges kívánságom nincs, csupán két unokám szeretném EGY képen, de nem tudom megcsinálni… hogy kell?? A választ előre is megköszönöm :)

Zsolt

Kedves Imre!

Ne haragudj, nem értem. Mi a kérdés? Mit szeretnél csinálni?

Imre

Sziasztok!

Segítségeteket kérem!
Tudom, talán szerzői jogokat is érint kérdésem, de felteszem. Lehetséges-e egy közös képről (Az Ő gépén készült, és küldte), amelyen barátnőm egy matricával kitakarta magát,hogy ne dicsekedjek vele. tudom, nem egyszerű. Mert sem a matricát eltávolítani, sem a barátnőm nem tudom eltávolítani! Ne mosolyogjatok!
Köszönöm!

Frey Gyula

Tisztelt Zsolt!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a GIMP (2.8.18)
ecsetei közül hogyan lehet egy ecsetet törölni. (Az ablak törlés ikonja nem törölt). Véletlenül a vágólapra került egy nem kívánatos ecset és nem tudom kiszedni

válaszát megköszönöm

Daniella

Én egy olyan programot keresek ami úgy szerkeszti meg a képet hogy például egy képen most egy embernek be legyen hajlítva a keze vagy az ujjai vagy ilyesmi valaki tud segíteni aki tudja a program nevét? Köszönöm előre is!

Schloska Petra Julianna

nagyon jó program lehet

Andi

Köszönöm szépen a választ.Akkor megpróbálom az Aurora 3D Animation Maker próba verzióját,talán jutok vele valamire. :)

Zsolt

Sajnos ingyen csak a próbaverziója tölthető le, de magyar nyelven úgy hiszem nem. Gondolom az Aurora 3D Animation Makerre gondolsz. Mást, ingyenest pláne magyar nyelvűt nem találtam sajnos. Van pl. ilyen, de ennek is csak a próbaverziója tölthető le … és persze megismerkedhetsz a Blenderrel vagy a DAZ 3D-vel, de ez már egy kicsit más műfaj, és sajnos egyik sem magyar nyelvű.

Andi

Sziasztok.A segítségeteket kérném!Szeretném megtudni hogy az Aurora3D Software program letölthető e ingyen és magyarul?De ha ez nem lehetséges,akkor tudtok ajánlani hozzá hasonló programot?A válaszotokat előre is köszönöm.

Zsolt

A programok alatti linkről éred el az egyes képszerkesztőket, ott van egy letöltés link.

szabó zafira

hol lehet letölteni?

Tóth Vivien

szerkeszteni akarok :)

Zsolt

Szerintem nincsen, úgy gondolom már rég nem fejlesztik ezt a beépülőt, mert a 32 bites letöltő linkje is sok helyen nem létező oldalra mutat. Sokan keresik egyébként a 64 bites PSPI plugint, de igazán nem találtam megoldást rá sehol.

karandi imre

szeretnem kerdezni hogy hogy pspi 64bites plugin nincsen a gimphez mert en nem talalom sehol elore is koszonom

Zsolt

File menüpont és ott a Save. Ha a saját gépedre akarod menteni, akkor a My computert válaszd, de azt hiszem alapértelmezésben is oda menti a képet.

Tamara

hogyan kell képet menteni a pixlr szerkesztővel?

Zsolt

A csillagporon két ilyesmihez kapcsolódó program van a Google Sketchup és a Sweet Home 3D, de félek egyik sem orvosolja a problémádat, én pedig nem vagyok annyira otthon a témában, hogy tudnám a megoldást. Ne haragudj! :)

Bori

Szia!

Tudsz olyan programot ajánlani, ami épületek és szoba belsők perspektívikus hibáit, összetartó, de valójában függőleges vonalait (akár kötegelten is) képes jól és egyszerűen javítani?

Bori

Zsolt

Szia! Ezt szinte bármivel meg lehet csinálni, de van a Photoscape nevű program, aminek az Egyesítés nevű részét direkt erre találták ki.

Endrusz

Sziasztok en egy olyan képszerkesztőt keresek amellyel egyszerűen tudnék pár képet összevágni eggyé ….. Láttam már ilyen képeket fb-n az alábbi linken van is egy példam :) facebook.com/513251245417513/photos/…
Válaszotokat előre is köszönöm

Zsolt

Innen kb. ilyen sorrendben választhatod ezeket effektezéshez: Fotor, Easy Photo Effects, MAGIX Xtreme Photo Designer …
vagy ezt is átnézheted → csillagpor.hu/remek/36-ingyenes-online-kepszerkeszto

Viki

Szia!
Én egy olyan kép szerkesztőt keresek ,amely át tudom színezni a képet pl:. Blackout, Swap meg ilyenek.
Kb. olyan mint az Enjoy Photo alkalmazás.

Zsolt

A Paint.NET megfelelő lesz neked. Az oldaláról töltsd le a legújabb verziót, mert itt még nem frissítettem sajnos.

Róbert

Szia Zsolt!

Olyan programot keresek, amivel a legegyszerűbben, a legkevesebb lépéssel lehet átlátszóvá tenni egy képet és méretarányosan egy másikra illeszteni. Ha magyar nyelvű az csak előny lenne.

Köszönöm előre is.

Zsolt

Az egyik plug-in readme-jéből idézem:

“Copy webexport.exe file to your personal plug-ins folder:

C:\Documents and Settings\\.gimp-2.6\plug-ins

(Here – name of your user account).”

… és itt találod a többi könyvtárat is, pl. scripts.

Remélem segítettem!

Névtelen

talaltam egyoldalt pluginokal es scriptekel ami a gimphez valo peldaul a texturazot csak nem tudom hogy hova kel bemasolni segitenel elore is koszonom

Zsolt

Nincs ingyenes PowerPoint. Illegálisan letölthető van … máshol. Ilyennel nem foglalkozik a Csillagpor.hu.
Helyette használhatod a LibreOffice-t: csillagpor.hu/remek/programok/libreoffice-letoltese
Ezzel is létrehozhatsz bemutatókat, a PowerPoint formátumába is mentheted, bár nem minden esetben kompatibilis azzal a végeredmény.

Dorci

Én egy ingyenes PowerPointot keresek, amit le lehet tölteni ingyenesen. Kérlek, ha tudtok, segítsetek !

Zsolt

Szia

Mi a probléma vele? Van valami hibaüzenet vagy ilyesmi?
Most 64 bites Windows 7-en próbáltam ki, feltelepült, működik.

Ez lenne az … csillagpor.hu/dogwaffle_install-free.exe

Névtelen

helo szeretnem kerdezni hogy lehet fel instalalni a dogwaffle programot elore is koszonom

Zsolt

A Photoshop nem annyira ingyenes képszerkesztő… :) Valamit elállítottál, vagy valamelyik szükséges részét leszedted a program csomagnak, mert ez ugye sosem csak egyedül települ, esetleg valami más szoftver írta felül vagy szedte le a megfelelő modult.
Megoldást nem tudok mondani, de rákerestem, és itt: halado.fotokonyv.hu/mar-megin-camera-raw és itt: van ilyesmiről szó: prohardver.hu/tema/adobe_photoshop_topic/hsz_17351-17400.html

Sok sikert!

Névtelen

holo eloszor is boldog ujevet
szeretnem kerdezni meg van a fotosop cs6 om eddig nem volt semmi gond de most nem tudom elinditani a raw alkalmazast a fotosopban mindig azt irja ki hogy inditsak el egy feljogosito termeket a raw inditasa elott csak en nem tudom hogy mi az a feljogosito termek vagy hogy mit kell elobb elinditani tudnal e segiteni elore is koszonom

Zsolt

A kiterjesztések között vannak szerintem, bár most nincs előttem.

Névtelen

Karandi vagyok, szeretnem kerdezni hogy az inszkapenak nincsenek szintek, gorbek es elesitesi menui, mert en nem talalom oket varom a valaszt.

Zsolt

A nézetnél lehet beállítani ami van. Négyzetrács van, vonalzó azt hiszem nincs.

kárándi imrre

karandi vagyok szeretnem kerdezni a foto filternek nincsen vonalzoja es seged vonala mint a gimpnek? varom a valaszt elore is koszonom

Zsolt

Sajnos a bővítmények is elavulhatnak egyszer. Vagyis elképzelhető, hogy egy régi esetleg nem jól megírt bővítmény nem működik egy új rendszeren. De ez csak egy tipp. Pontosabbat úgy lehet megtudni esetleg, hogy a konkrét bővítmény nevére és az összeomlás szóra rákeresünk, hátha találunk valami hasznosat. Sajnos leginkább angolul … pl. … GIMP plugin crash

kárándi imrre

karandi vagyokvan a 2,8 gimpem ameket a parta.org oldalol toltotem le nagyon jol mukodik es magyar csak a szurok kozt van egy nehany ami angol nyelven van es ezek kozol van egy par ami nem megy vegig mikor elinditom mindig ki irja hogy bovitmeny oszeomlott es azt szeretnem kerdezni hogy mit csinaljak hogy a boovitmeny ne omoljon ossze varom valaszat elore is koszonom

Zsolt

Hú figyelj, itt sok mindennel meg lehet ezt csinálni, csak macerás…
De ha itt: ingyenes online képszerkesztők körülnézel, akkor találsz sok olyan célalkalmazást, ami ilyen hókuszpókuszokat művel, akár egy lépésből is. Fejből nem tudok ilyet, mert akkor megírtam volna.

Szendrei Zsófia

Szia!Azt szeretném megkérdezni hogy dudsz-e olyan programot,ahol van egy kép és mögötte az árnyéka,de az árnyéka a képnek csillog.Köszi!!!

Éva

Nagyon köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, már át is állítottam. Megvolt a mai öröm. :)

Zsolt

Ha fut a program, akkor az óra mellett megtalálod a kis ikonját (lehet, hogy el van rejtve, akkor a kis nyíllal megnézheted a még futókat). Az ikonra jobb gombbal rákattintasz, és ott van egy “Show settings” menüpont. Ezzel elindítod a beállításait. Itt beállíthatod a “After capture”-nél, hogy ne a “save the desktop without asking” legyen, mert ugye ez menti automatikusan az asztalra. Remélem segítettem …

Éva

Sziasztok! A PrtScr képlopó sokáig nagyon jól működött, átváltottam Windows 7-re, de eleinte még ott is, de aztán egyszercsak egy beállítás megváltozott és a lebegő kép helyett (vagyis nem kínálja fel a vágólapra mentést) automatikusan rámenti a képet az Asztalra. Hiába törölte és tettem fel újra a programot, akkor is ezt csinálja. Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti beállítást. Köszönöm a segítséget előre is. Éva

Zsolt

:)

Harlaj

Zsolt!
Köszönöm. Azt hittem megúszom a progis részt … Hát ez nem jött be… Dolgoznom kell! :)

Zsolt

Ha jól értem a kérdést ez minimum két program lenne. Olyan amivel egy képet különféle alakzatokra feldarabolsz, majd ugyanolyan alakú egyszínű képekkel lefedsz, majd egy másik valamilyen program, ami ezt a “kattintásra felfedést” végzi.
Különféle alakban fel tudod darabolni innen a GIMPpel, de a képkitaláló program az más tészta, az végül is egy játék lenne, ahhoz leginkább programoznod kellene … na persze, ha jól értettem a kérdést …

Harlaj

Segítséget kérek!
Olyan képkitaláló program kellene nekem, amivel egy képet fel lehet darabolni különböző alakzatokra, a darabokat egyszínűre festeni, majd egér kattintásra felfedni a takart képdarabot!
Ha van a tarsolyotokban ilyen, a linket várom a … címemre!
Köszi… :)

Zsolt

Üdvözletem!

Ezek a megapixelek a fényképezőgép adatai. Kicsit bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Megapixel

Igazából nem értem, hogy mit, és miért szeretne változtatni a képen.
Kész képen a méreten és a tömörítésen kívül nem sok minden állítható.

Miért nem jó az 5 megapixel, és miért kellene más? Csak, hogy segíthessek, mert tényleg nem értem.

Egyébként magyar nyelvű, egyszerű, de mégis sok mindenre alkalmas program innen pl. a Photofiltre.

Mihály

Sziasztok
Segítségeteket kérem, mentségem 70 életévem, de akkor is próbálkozom, hátha sikerül.
5 Mpixes a fotó gépe. Hogy lehet azzal 1 Mpixes képet készíteni.
Már elkészülteket, hogy milyen programmal tudnám kisebbre 1 Mpixesre átalakítani. Csak magyarul beszélek, gépem kissé modern, benne van a képszerkesztés gyárilag, de csupán hossza-magassága ami módosítható vele.
Segítséget, tippet várok …. címemre.
Tisztelettel üdvözlök mindenkit Mihály 2013 febr 08

Zsolt

Gyakorlatilag bármelyik alkalmas erre innen. Pontosabban az Instant Photo Sketch, az InstantMask és a Scrapbook Flair kivételével.
Ha csak tényleg ennyire kell, én a FastStone Photo Resizert ajánlom.

Bond

Hello!

Egy olyan képszerkesztőt szeretnék, amivel tudok képeket vágni és átméretezni!

böbike

imádok minden képszerkesztőt ez is nagyon jó

Zsolt

Sok képszerkesztőben, sok szűrővel lehet … csak nem tudom fejből :-)
Két eset van, vagy piros a csokor, akkor leggyorsabb az, ha innen: csillagpor.hu/remek/36-ingyenes-online-kepszerkeszto kiválasztod a 33. Phixr nevűt, abban miután betöltötted a fotót, baloldalon kiválasztod a legelső szín effekt gyűjteményt (a kalapos fel az), és onnan kiválasztod a Selective b/w-t, egy piros szájról felismered, itt addig állítgatod többnyire a Fuzziness csúszkával míg jó nem lesz, majd mented. A másik eset, hogy nem piros a csokor, akkor valamelyik programmal fekete-fehérré varázsolod, akár lehet az előbbivel is, majd aztán gyakorlatilag mindegy melyik online vagy telepíthető programnak a festékes vödrével bepirosítod a csokrot.

dixie 76

Sziasztok szeretném megkérdezni hogy nem -e tudja valaki,hogy hogyan lehet egy fekete fehér képen szines tárgyakat kiemelni?.Pl fekete -fehér esküvöi képen vörös rózsacsokor.előre is köszi

Zsolt

Kiválasztod a képszerkesztő programot, a leírása alatt van egy link, ahonnan eljutsz arra az oldalra ahonnan letöltheted. Ott még további információkat is olvashatsz róla, pl. magyar nyelvű e, milyen rendszeren működik, stb…

merci

Ezt meg hogy kell letölteni?

Zsolt

Csak a kettővel ezelőtti válaszomat ismételném … :-)

Viktor =)

Melyikkel lehet fejet kivágni egy képről?? :O oO
Kivágni Nem körbe vágni.!?

Zsolt

A GIMP és az Inkscape együtt bármire képes!
A részletekben nem tudom milyen segítségre volna szükséged, de majd kérdezz, ha elakadsz valahol!

Frici

Szia!
Egy kis segítség kellene! Hogyan tudnék faliórába, egy képet óralapként megszerkeszteni, melyik programban találok ehhez segítséget.
Előre is nagyon köszi!

Zsolt

Itt az oldalon nincsenek, még …
4-et találtam ami talán használható valamire, de nehéz ügy ..
Ezek közül a FaceGent próbáltam ki … csinál egy arcot, ami alakítható, nem tudom … neked nem igen ez kell… ha mégis telepíted, akkor a PhotoFit fülnél kell hozzáadni a fényképet.
Szóval ezek azok:
itunes.apple.com/us/app/morfo-3d-face-booth/id440560166?mt=8
facegen.com/modeller.htm
thatsmyface.com
mobile.brothersoft.com/hourface–3d-aging-photo-72405.html

leonardo

Sziasztok!

Tanácsotokra lenne szükségem.
Olyan programokat keresek, amely egy 2 dimenziós fotóból 3 dimenziós képet csinál. Főleg arcfotókról szeretnék 3 dimenziós fejet kapni.

A baj az, hogy egy illető arcáról néha csak egy képem van vagy esetleg több de nem azonos magasságú kameraállásból.

Léteznek ilyen programok?

Zsolt

A GIMP-el például … betöltöd a képet, kijelölöd a kívánt részt (az eszközök között az elsők, négyzet vagy ellipszis), majd a menüsorból a Szűrők közül kiválasztod a neked szükséges Torzítást.

Molnár Imre

Kezdőként azt szeretném megkérdezni,hogyan lehet egyes testrészeket fotón kitakarni,mozaik kockázással:

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv :Imre

Zsolt

Ó, most vettem észre… ne haragudj!

Itt az látható, hogy a Photofiltre-el hogy lehet … de hasonló pl. a GIMP-el is és mással.

Réka

Sziasztok!

Remélem valaki tud nekem segíteni, olyan programot szeretnék amivel a hátteret homályossá tudom tenni úgy, hogy elöl a lényeg éles maradjon.

Nori

Ez eszembe se jutott eddig, pedig tényleg csak egy gombnyomás! De jó, most nem kell új programokat töltögetnem…
Még egyszer köszi :)

Zsolt

Meg lehet PhotoScape is oldani szerintem. Gondolom a kereteknél csinálod. Át lehet állítani az oldalméretet és a képek benne ugyanilyen arányban fognak megjelenni. Jobb oldalt a méret mellett van egy kis izé, arra kattintva megadhatod a pontos méretet is vagy a méretarányt. A 10×15 az ugye a 2:3-nak fele meg pl…

Nori

Sziasztok!

Nekem olyan programra lenne szükségem, amivel kollázst tudok készíteni, mert rengeteg képet szoktam előhívatni és ezzel szeretnék spórolni, hogy egy fotón lenne több kisebb kép.
PhotoScape-m van, azzal az a bajom h. négyzet alakúak a képek ezért a szélek mindig lemaradnak + bekeretezve sem tetszik ha a kép mindkét szélén fehér csíkok vannak.
Hagyományos téglalap alakú képeket szeretnék (10 X 15 és A/4)

Nagyon köszi előre is!

Zsolt

Mivel a pixelgrafikus képek (pl. jpg) pixelekből állnak, nem értem pontosan, kifejtenéd bővebben melyik pixeleket…

Lajos24

Valaki nem tudna egy olyan progit ajánlani ami eltüntetné a pixeleket?

Zsolt

Leginkább a képszerkesztőkhöz tartozik … és van is ilyesmiről bejegyzés: Arc és alak formáló, szépítő alkalmazások, csak nem vagyok benne biztos, hogy öregbítő van e.
De ez arra való, bár szerintem nem a legjobb, de mást nem találtam: morph.cs.st-andrews.ac.uk/Transformer

Hunor

Üdv Zsolt. :)
Tudom, ez nem kimondottan a képszerkesztéshez kapcsolódik, de nem ismersz egy olyan ingyenes programot, amivel egy alak/arc öregbíthető, illetve fiatalítható? Ha mégis, akkor megkérlek akár itt, akar az e-mail címemre írj egy rövidke választ. Előre is köszönöm a türelmedet, és a segítségedet.

Zsolt

Szia! Értem. Az InstantMask kifejezetten erre való. Persze több képszerkesztővel is meg lehet csinálni, de macerásabb, bár ez meg sokszor nem annyira pontos…

Lexi

Szijaaa:)) azt kérdezném hogy mék programmal lehet a hátteret lesatírozni vagy nem tom letakarni bocsi nem tom hogy mondjuk ezt: de remélem érted hogy értem:)) köszi szépen a választ.

Zsolt

Nem.

Több emberben felmerültek már ilyenek, videóval kapcsolatban is … mindig nemmel feleltem.
Egyszerűen nincs erre idő, és mikor és kinek csináljam meg, és kinek nem?
A napi több ezer látogatóból melyikre legyen időm, és melyikre nem?
És szerinted (és más szerint is) napi hány órát kellene szívességből bárkinek dolgoznom?
És pl. Te, mennyit dolgoznál így?

Ha ezeken elgondolkozol egy kicsit, már be is láthatod miért nem segítek.

Az oldal azért jött létre, hogy az eszközöket bemutassa, megtanulni és használni a látogatóknak kell!

Sok sikert!

Erika

figyelj Zsolt ha megadom az msn címem vgay a nevem és fészen megkeresnél és átküldeném a képeket esetleg te megtudnád nekem csinálni? :/

Zsolt

Nem nagyon értem a kérdést, de a GIMPInkscape párossal mindent meg lehet csinálni.

bea

Nekem egy olyan program kéne, amivel mindenféle képet írást lehet csinálni!

Zsolt

Semmi különös nincs benne, úgy kell használni, mint más képszerkesztőket.
Megnyitod a képet és használod a jobboldali eszközöket, illetve a fent elhelyezkedőket és a menüben rejtőzőket.
Próbálgatás közben szerintem rájössz mindenre.

Erika

A PhotoFiltre-t nem tudja vki h kell használni? :/

Erika

Köszi szépen :))) ha valamit nem tudnék majd itt írok neked ;D

Zsolt

Nagyjából el tudom mondani, de ez elég aprólékos, nehéz munka, ha “tökéletesre” szeretnéd csinálni.

Nos, megnyitod az egyik, majd a másik képet.
Amelyikről az illetőt át szeretnéd másolni a másik képre, ott fogod a Téglalap- vagy az Ellipszis-kijelölés eszközt, és kijelölöd a legkisebb négyzettel vagy ellipszissel, amibe még belefér. Majd átmásolod, tehát Ctrl-C, majd a másik képre váltasz és Ctrl-V.
Ezután elhelyezed a kis képet ahová akarod az Áthelyezési-eszközzel, ez egy 4 irányba mutató nyíl. Majd a Radír-eszközzel (piros) leradírozod a háttérszínig a felesleget.
Érdemes felnagyítani a képet, és változtatni a radír méretét, egyre kicsinyíteni mikor közeledsz a beillesztett személy kontúrjához. Ha beleradírozol, akkor visszavonhatod, Szerkesztés – Radír visszavonása….
Remélem valamennyit segítettem.

Erika

esetleg valahogy tudnál nekem segíteni? :/ mert én az ilyenekhez elég “hülye” vagyok :$ xd

Zsolt

A GIMP-et használom.

Erika

Zsolt te értesz valamelyikhez? oO

Zsolt

Hello!

Persze hogy van. Itt több olyan program is van. A legtöbbet a GIMP tudja, de a Paint.NET-el is megoldható és valószínűleg másokkal is. Bennük van a lehetőség, de értened kell hozzájuk valamelyest, és ha jól akarod csinálni, nem kis munka.

Erika

Hali!
Nekem olyan gondom lenne,hogy szeretnék két különböző képet összeszerkeszteni.Úgy mintha a két személy valóban egy képen lenne,vagy pedig úgy,hogy a képen két személy van de az egyik személyt lecserélném valahogy… :S van ilyesmi program??? :/

rita

Szia!!
Köszönöm szép, h ilyen hamar a segítségemre siettél.a boltokban ezek az önkiszolgáló gépek vannak.legutóbb levágtak vagy 200 képről a fejünket, meg ami lényeges volt. Ezért gondoltam itthon megcsinálom én. Köszönöm szépen a segítségedet. Megyek szerkesztgetni:-) szép napot!!

Zsolt

Szia!

Automatizálva megoldani, hogy honnan vágjon le valami, otthon szoftveresen ugyanolyan nehéz, mint “nekik”. Már ha jól értem a problémát.

Vagyis kell egy program, ami a megfelelő arányra beállítható és aztán gyorsan vagdoshatók a képek egyenként, mert csak szemmel tudjátok megállapítani, hogy melyikről honnan kell.

Na, hogy is legyen …

No, a Faststone Photo Resizer szerintem megfelelő, legalábbis ami a csoportos vágást illeti. Előtte lehet, hogy több csoportra kell osztani a képeket, aszerint, hogy honnan kell levágni belőle. A program elindítása után, beállítjuk a képeket tartalmazó mappát bal oldalra, majd jobboldalra amiket ezekből átalakítani szeretnénk (leginkább Add All, ha előtte kiválogattuk), és ezután lejjebb kipipáljuk az Use Advanced Options … -t.
Rákattintunk az Advanced options gombra, majd itt a Crop-ra, kipipáljuk azt, hogy Crop és ezután beállítható a kívánt méret …

Használat közben szerintem érthetőbb és biztos rájöttök valami egyszerű megoldásra! Sok sikert!

Rita

Szia!!Tudnál nekem segíteni?
Képelőhívással van gondom. Mi kb. 500-600 képet viszünk be a boltba előhívatni egyszerre. De mindig levágnak a képekből. S nagyon rossz helyekről. Külön külön a boltban nem tudjuk beállítani, hogy ebből a képből alulról vágjanak le, vagy a másikból felülről. Túl időigényes lenne. Melyik programmal tudnám ezt itthon megoldani??2 Megapixelesek a képek. Én ezekből 9×10 és képeket szeretnék. Előre is köszönöm a segítséget. Windows 7 oprendszeres a gépünk.

Zsolt

A “win képnézegető” nem tudom mit takar, a képnezegető programok között sok ilyet találsz. Gyakorlatilag minddel el lehet végezni a leírt műveleteket. Én az XnView ajánlom.

Ha valóban a Windows képnézegetőjét használtad és nem volt más feltelepítve a gépre, akkor valószínűleg a Paint volt az alapértelmezett szerkesztő, de őszintén szólva azt már olyan rég láttam, hogy fogalmam sincs mit tud. Ha fent van a gépen és nem találod, akkor a Start menü Futtatásba beírva a paint elindítja.

ildi

Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja mit is keresek.
Természetesen sikerült megdöglesztenem az op rendszeremet, úh most próbálok minden progit visszaállítani.
Amit keresek: win képnézegetőben nyitottam meg mindig a képeimet, ott volt szerkesztés funkció ami alatt sok okosságot lehetett kezdeni 1 képpel, pl. tömöríteni levágni, stb. Nem tudjátok hol tudom ezt a funkciót letölteni?
Előre is köszi.

Zsolt

Nem nagyon ismerem a programot, de nem a felbontáson, hanem a tömörítésen kell állítani.

Tehát mentéskor, vagy mentés máshogy illetve exportálás, stb amik lehetnek .. szóval ezekben az esetekben százalékosan valószínűleg megadható a tömörítés, valamilyen optimalizálás, ennek a módszere, mintavétel, stb. Tehát itt kell állítgatni. Mondom nincs előttem a program, tehát ezeket nem szó szerint kell érteni.

Az is lehet, hogy valami előre beállított sablon alapján menti, tehát nézz körül! Meg lesz az!

zsolt

Mi lehet a probléma a Jasc animation shop 3, programmal ha képet díszítek és egész végig tökéletesen szép a kép, és mikor elmentem akkor annyira leromlik a kép minősége, hogy egyszerűen ronda lesz, tiszta pixeles az egész.. Már próbáltam állítani a felbontáson is de semmi változás.

Zsolt

És ezt egyben akarod tárolni egy képben, vagy mondjuk jegyzetelni szeretnél, és ahhoz kellenének képek is?

Edina

Hello!
Van olyan program hogy pl. egy jegyzettömbre írok meg ráteszek képeket stb.?

Zsolt

A GIMP természetesen erre is jó.
Kitöltési eszközzel (festékes vödör) vagy ecsettel, akár átlátszatlanságot is állítva…

Betti

Sziasztok!
Szeretném a segítségét kérni egy hozzáértőnek!
Egy fekete fehér (digitális)képen szeretnék apró tárgyakat kiszínezni.
Melyik program alkalmas erre és/vagy hogyan kell!
Annyit kerestem már, de nem találok erre alkalmas programot!
Segítségeteket előre is köszönöm

Zsolt

Ha megtanulod a “Corel”-t akkor bármit meg tudsz vele csinálni, a letöltéshez inkább nem fűzök semmit, mert ez ugye fizetős program, és nem is olcsó.

Szabolcs

Azt hiszem találtam corel nevű programot, ezzel tudnék ilyesmiket csinálni vagy nem? Mert ha nem akkor el sem kezdem a letöltést.

Szabolcs

Sziasztok
Egy olyan minta, felirat, formaszerkesztő programot keresek amit azok (is) használnak, akik pólókra mintát terveznek. Valami olyasmi neve van hogy korea vagy korall. Tudnátok segíteni mi az igazi neve? :D

Zsolt

Üdvözlet!

Az arc-alak-formalo-szepito-alkalmazasok bejegyzés, erre a célra született, mivel már sokan kértek ilyet tőlem.

Innen retusálásra én a Photo Editor!-t ajánlom.
A videóid ilyesféle szerkesztésére pedig a Windows Movie Maker-t.

icus

Helló!
Szeretném ha segítenél nekem Zsolt, mert bőség zavaromba nem tudom melyik ingyenes program lenne 1, Fotóim retusálásához telt vagyok és szeretném egy kissé karcsúsítani magam program segítségével/plusz kiló,narancs bőr, szarkaláb,/
valamint egy olyan programot amibe a kedvenc videóimba bele tudom tenni a saját üzeneteimet és fotóimat hogy névre szólóak legyenek bizonyos személyeknek
Köszönöm szépen előre is.
Icus

Zsolt

Ha a legjobbnak azt hívjuk amivel a legtöbb mindent meg lehet csinálni, akkor a GIMP.
Egy bizonyos feladatra és pl. egyszerű használat szempontjából lehet más is, de ha egyet kell említenem, akkor mindenképp a GIMP.

viktor

melyik a legjobb képszerkesztő?

Zsolt

Arc és alak formáló, szépítő alkalmazások

Nikolett

köszönöm h segítetek!!!:)

Zsolt

Lejjebb már van egy hasonló on-line használható program modiface.com/weightmirror, de az ahogy néztem erre nem igen jó …
Most nem tudok más ilyet mondani, de az arc és alak formáló programokról szerettem volna már írni, tehát most összegyűjtöm és felteszem ezeket. 1-2 nap és meg lesz a bejegyzés, majd írok egy mélt, ha megfelel.

Nikolett

Sziasztok! Nagyon megköszönném ha vki segítene abban, h van e olyan képszerkesztő program h megformálhatod a tested vagy megnövelheted a cicidet ha igen akkor mi a neve és h lehet letölteni! Én hallottam ilyenről de nem tudom hol lehetne letölteni és mi a neve! Tényleg örülnék ha vki segítene!!
Elöre is köszönöm!!!!:):)))

Zsolt

Szia!

A Falco GIF Animator kell neked!
Nemsokára írok az animált GIF szerkesztőkről, de akkor előzetesben … ez: falcogifanimator.exe.
(Azóta kész a bejegyzés: Animált GIF készítő programok)

Ha ebben megnyitod a fájlodat, az ablakot amibe betöltötte állítsd teljes méretűre!
Baloldalon a kis előnézeti képek, jobboldalon pedig az egyes képek láthatók szerkeszthető formában. Rá fogsz jönni, hogy kell használni, szerintem …

Telepítés közben figyelj oda, mert kérdezősködik, a kérdőívet kötelező kitölteni sajnos, de ha mindenhol a felső opciót választod, még angol tudás nélkül is átmégy a teszten.
Később Next meg Accept mindenhol és szerintem a Facemoods-ot ne telepítsd!

Sok sikert!

Dulce1

Szia Zsolti!
Az a problémám, hogy csináltam egy mozgóképet a bloggif.com oldalon, de sajnos benne van a BlogGif felirat.
Milyen szerkesztővel tudnám eltüntetni úgy, hogy a kép mozogjon?
Mert próbáltam már PhotoScap-pel, Photofiltre-vel és Gimp-pel kivágni a szöveget, hogy csak a kép maradjon meg, de akkor sajnos nem mozog a kép.

Zsolt

Helló!

Az Instant Photo Sketch erre készült, de nem éppen tökéletes …
Kerestem már ilyen szoftvereket, de nem találtam olyat ami pontosan ezt tudná. Nem is nagyon egyszerű, mert addig még csak-csak működik a körberajzolás, kijelölés, átszínezés, stb. hogy egymástól különböző színekhez igazodik, de ha azonos vagy alig különböző, akkor már nem pontos, és pixelről-pixelre kell javítgatni.

Magyar GIMP leírás, pontosabban annak a folyamatos frissítése még nem megoldott, nem is csoda, mert igen nagy feladat és csakis ingyen csinálhatná meg valaki, vagy valakik.

De azért voltak/vannak próbálkozások:
gimp.hu/kezikonyv
primandras.hu/gimp
hup.hu/old/gimp

Remélem segítettem valamit!

Ida

Szia!

Végig olvastam a kommenteket….találtam is hasonló kérdést mint amire én is várom a választ.(alak kivágása és a háttér megváltoztatása egy színűre)

Letöltöttem a magyar nyelvű GIMP-et (a 2.6.11-es verziót)
Te a következő linket ajánlottad: gimp.org/tutorials/Changing_Background_Color
…ez esetleg magyar nyelven nem található meg valahol? (mert ebben amit letöltöttem nem igazán olyan az eszköztár,mint az angol nyelvűben….és csak szenvedek vele)

Ha esetleg egy könnyebben kezelhető programot tudsz ajánlani azt is megköszönöm.:)
(amivel elég pontosan kijelölhető egy alakzat körvonala és ezután egy pl fehér hátteret lehet neki választani)
Előre is köszi!

Laci

Szia! Köszi a segítséget!
Webes fejlécre gondoltam, de akkor megpróbálom gimp-pel, mert azt mondják, hogy azzal is lehet!
Köszi még egyszer

Zsolt

Üdv!

Nem baromság ez …
Mind jó XP-re, a GIMP ingyenes, de a fejléc készítést nem értem pontosan, hogy minek a fejléce, de a GIMP-el mindent meg lehet csinálni, na jó még esetleg hozzá az Inkscape is lehet hasznos.
Egyébként a Csillagporon csak ingyenes, teljes értékű programok vannak.

Laci

Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy milyen programok jók fejléc készítéshez? (lehetőleg ingyenes legyen)
A Gimp ingyenes?
ui.:Nagyon kezdő vagyok csak azért kérdezek ilyen baromságokat
Köszönöm előre is!

Zsolt

morphthing.com
Itt betöltheted a saját képed, majd kiválaszthatod a celebrity-t és Morph!
Van Megan Fox is, megnéztem.

Insane

Sziasztok,Olyan képmanipulálót keresek amivel össze tudok szerkeszteni a saját és egy másik ember arcát,mert azt mondják nagyon hasonlítok megan foxra és kíváncsi vagyok.Köszönöm!

Zsolt

Például az arcvonásaitokból egy ember csinálni? Jól értem?

Én úgy csinálnám, hogy vennék három réteget, ami ugye ez esetben a három fénykép, persze kb.egyforma méretű legyen az arcotok, és ezek után a nem kívánt részeket részben vagy egészben átlátszóvá tenném, és ezek egyben létrehoznák a kívánt eredményt.

A GIMP-el kiválóan meg lehet csinálni, de teljes részletességgel nem írom le, próbálkozz!

Sok sikert!

szandra

Hogy lehet több képet összerakni úgy, hogy egy legyen belőle? pl: én anyám apám.

Zsolt

Szia!

Szinte mindegyik program tudja ezt, de a FastStone Photo Resizer direkt erre készült. Készült róla egy bejegyzés is, az is segíthet.

Evrita

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, egy képet (JPEG) kellene tömörítenem 10 Kb-ra nyelvvizsgához, de fogalmam sincs melyik program tud ilyet, hogy ennyire kicsire tömörítsen.
Ha esetleg tudna valaki ilyet, legyen szíves segítsen, mert addig nem tudom elküldeni a fényképet a nyelvvizsga központba.
Nagyon szépen köszönöm

Zsolt

De lehet, hogy a Paint.NET jobb lesz!
Úgy, hogy váltogatod a toleranciát (Tolerance) a varázspálcánál, ott 5% ahol egyforma a szín, több ha nem egyforma (20-30), és az Adjustment-nél találod a Black and White-ot.

Zsolt

De, tudom mi a probléma, az hogy itt ott megegyezik a háttér színe az előtérrel.
Ez lett volna az egyszerűbb változat… ha még próbálkozol a tűrés állítgatásával, akkor bár aprólékosan, de lehetséges. Tehát mondjuk 10% tűrés a varázspálcánál, és kijelölöd – szürkeskála – és Esc-el eltünteted a kijelölést, majd megint varázspálca …
Más lehetőségeknek is tulajdonképp ez az alapja, mármint a kijelölés, ez esetben még a szín szerinti sem segítene, mert az is egyformának érzékeli, nem tudja, hogy az te vagy, kicsit arrébb pedig valami teljesen más, hasonló színnel.
Lehetséges egy olyan megoldás, hogy 200-300%-ra nagyítod a képet és egy vékony vonallal, ami elüt mindkét színtől, húzol egy elválasztó vonalat ott, ahol egybefut a háttér és te. Így nem jelöli ki együtt a varázspálca az egyforma színűeket sem, mert van közben egy teljesen más szín.
A végén pedig ezt a vonalat is átalakítod fekete-fehérré, vagy átszínezed … vagy valami.

Pixelre biztos módszert nem ismerek a háttér manipulálására, hát még olyat ami egyszerű is, de még utána nézek, mert úgy néz ki ez eléggé központi problémája a látogatóknak.

Bia

a Szürkeskála gombot megtaláltam meg a Varázspálcát is de ha valamire rákattintok akkor nem épp azt jelöli ki amit én szeretnék pl a háttér egy részét + engem is, és nem tudom kijelöli csak azt a részt amit én szeretnék fekete fehéren, esetleg nem tudod mi a probléma? :)

Zsolt

Szia!
Mindegyikkel meg tudod csinálni, amiben ki tudod jelölni a hátteret és szürkeárnyalatosra tudod színezni.
Innen a Paint.NET, a GIMP és a PhotoFiltre mindenképp képes rá, gondolkodás nélkül is, de lehet, hogy még van ami…
Próbálkozz a PhotoFiltre-el, nem kell telepíteni, kicsi, magyar, van magyar súgója is, és egy képen a varázspálcát állítgatva (tűrés, szín), a kb. középen lévő Szürkeskála négyzet alakú gombbal fekete-fehérítheted amit kijelöltél.

Bia

Szia Zsolti!
Nekem egy olyan képszerkesztő programra lenne szükségem amivel egy kép hátterét fekete-fehérré változtathatom, de én színes maradok. Ezt hogyan, milyen programmal érhetem el? Előre is köszi:)

Zsolt

Kezdd el olvasgatni a hozzászólásokat itt, többször is felmerül a kép hátterének lecserélése probléma … vannak linkek is, ahol képekkel van illusztrálva.
És bocsi, hogy nem írom le még egyszer…

Jucuska

Sziasztok!
Lenne egy fényképem ami elég rossz háttérrel készült. Az alakok jók, csak valahogy a hátteret kéne eltüntetni és vmi másikat berakni helyette. Meg lehet ezt oldani vhogy? Előre is köszi.

Zsolt

Nos, meg is vannak!
Egyiket sem használtam még, de szerintem valamelyik felkerül majd ide lassan.
Érdemes mindet kipróbálni, így első ránézésre mindegyik ingyenesnek tűnik:
photility.com/PictureMedley/default.html
andreaplanet.com/andreamosaic/artworks
mazaika.com

A Photo Mosaic még animált képernyő kímélő létrehozására is képes, pont úgy ahogy írtad, belenagyít az arcba :-)

Zsolt

Jaja, már láttam ilyeneket… Ezek közül egyik sem tudja, és szerintem általános képszerkesztők között sincs olyan ami ezt megtenné. Valami célszoftver… dereng, hogy láttam már ilyet.
Utánanézek, jelentkezem…

Peter

Sziasztok!
Nekem olyan program kellene, ami sok kicsi képből alkot egy nagyot. Például van egy személyről egy képem, és ha jobban rá zoomolok, akkor látható hogy az a nagy kép több kicsike képből áll.

Zsolt

OK!
Ha válaszoltak írj légy szíves valamit, érdekelne…

Mézes P

Sajnos nem beállítási gond…megkérdezem az Olympust, mit lép rá.

Zsolt

Bocs, a spam-ek közé került a hozzászólásod…
Már meglévőről már sehogy, illetve irgalmatlan munkával…
Hogy ne tegye rá azt sem tudom sajnos, de miért teszi rá?!
Nem ismerem a gépet, de nincs valami beállítás ez ellen?

szabu

Szia Zsolti!
Megpróbálkozom vele!
Nagyon szépen köszi a gyors és remélhetőleg sok segítséget!
Szabu

Mézes P

Olympus mju 6000 által készített videóról hogyan tudnám a kéretlen feliratokat törölni? ….jpg.com,stb

Zsolt

A Picasa a te barátod.
Azt hiszem már telepítés közben is van erre vonatkozó kérdés, de ha tévedek, akkor az biztos, hogy az Eszközök – Kísérleti – Fájlok másodpéldányának megjelenítése erre való.
Elindítja a keresést, ez eltarthat egy ideig, majd az Albumok – Keresési eredményekben már keresés közben is láthatod … nem nevek alapján működik, tehát különböző méretű és nevű fájlok között is megtalálja az egyezéseket. Innen aztán törölheted azt a példányt amelyik nem kell.
Na persze ennyi fájlból az is szép munka lesz…. mert azt nem tudja eldönteni, hogy melyiket törölje.

szabu

Szia!
Most próbálok a gépemen rendet rakni fényképileg. De sajnos rá kellet jönnöm több kép is 4-5 ször szerepel a gépemen!
Nincs valami olyan program ami felismeri az azonos képeket és esetleg törli vagy rendet rak?
Tudom érdekes kérdés de 46000 képről van szó!
Élőre is köszönöm!
Szabu

Zsolt

Szintén a GIMP-et tudom ajánlani.
Gyakorlatilag mindent meg lehet vele csinálni, csak meg kell tanulni.
Ha feltelepíted a GIMP-et és az Inkscape-et párban, akkor egy teljes rajzoló és képszerkesztő eszköztár rendelkezésedre áll, ha belejössz.
Az interneten keresgélve találsz leírásokat is hozzá, bár többnyire angolul, de jól illusztrálva.

Sok sikert!

Tündi

Zsolti :)
Nekem nagyon kéne, egy olyan program, amivel a hátteret tudom cserélni, és minden olyan funkciót tudok csinálni a képekkel mint egy profi fotós, pl.: arc retusálása vagy hogyha van egy kis fölösleg az illetőn akkor azt le tudjam szedni, mint a magazinokban, olyan képhatást szeretnék elérni.
Ha tudsz segíteni őszintén megköszönöm!

Zsolt

Automatizált lehetőségről sajnos nem tudok, de a GIMP mindenre képes, kb. 10 hozzászólással lejjebb van egy link, ahol igaz angolul, de képekkel illusztrálva látható a háttércsere.
Annyi a különbség, hogy a végén a festékes vödör eszközzel fehérre “meszelitek” a hátteret.

A legjobb megoldás, eredetileg is minél fehérebb hátteret csinálni a képeknek, mert tökéletes megoldás nincs, itt-ott mindig “belepiszkálhat” az árúba is a színezés, továbbá ezt hosszútávon nem fogjátok bírni!

Kata00

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy online áruházat nyitunk és amikor a termékeket lefényképezzük a hátteret át tudjam szerkeszteni fehér háttérre, több száz termékről van szó, így nekem a legegyszerűbbre leggyorsabbra lenne szükségem. Nagyon megköszönném a lépéseket is ha leírnátok hozzá! Köszönöm.

Zsolt

Köszi, például erről az oldalról is, Photoscape :-)

Viki

Kedves Csiporka!
A legjobb, montázskészítő program szerintem a Photo Scape. Ingyenes, magyar nyelven sok oldalon letölthető. Jó szerkesztgetést!
Üdv: V

Zsolt

A Google alapvetően “szőke” alkalmazásokat készít, tehát a Picasa szerintem teljesen megfelel erre a célra.
Telepítés közben figyelj oda, mit hagysz bepipálva, és ha elindult a program, akkor kattints egy képre, majd Létrehozás menüpont Képkollázs.
Szerintem innen már hamar rájössz a dolgokra.

Sok sikert!

csiporka

Sziasztok!
A lehető legegyszerűbb (szőke) módját keresem annak, hogy nagyikáknak olyan fényképet állíthassak össze, amin egyszerre több fotó szerepel a gyerekekről montázsszerűen, de minden csicsától mentesen, tehát ne vicces háttérrel stb.
Word doksiként tudok ilyet szerkeszteni, de Jpeg-ként kéne mentenem.
Előre is köszönöm

Zsolt

Nem vagyok otthon ebben a témában, de gyorsan utánanéztem, találtam egy párat amit majd valószínűleg felteszek ide.
Ezek közül szerintem a Digital Scrapbook Artist Compact Scrapbook Flair az amivel érdemes mindenképp megismerkedni, ha Scrapbookingolásba kezdesz.

Babi

Sziasztok!
Digitalis scrapbookot szeretnék készíteni. Ti melyik programot ajánljátok hozzá.Sajnos teljesen kezdő vagyok és nem tudok eligazodni a sok program között.
Előre is köszönöm.

Zsolt

Szia!
A videó a Portrait Professional szoftverről szól.
A linkről annak a próba verziója tölthető le.
Retusálni, pl. a videón is látható szeplőket, azokkal a képszerkesztőkkel lehet, amelyikben van színpipetta és ecset eszköz. A pipettával kiválasztod a szeplő melletti bőrszínt, az ecsettel pedig befested olyanra a foltot. De csak azt a foltot, mert a következő melletti bőrről megint színmintát kell venni … stb.
Használd mondjuk a GIMP-et!

Máté

Sziasztok!

az Inkscape-t töltöttem le csak nem tudom hogy kell vele retusálni mint ahogy a demo videóba van. portraitprofessional.com/photo_editing_software
Segítenétek? köszi.

Zsolt

Hello!

Van itt erről egy jó leírás, igaz nem magyarul, de azért érthető szerintem:
gimp.org/tutorials/Changing_Background_Color

Boldog Új Évet!

Niki

Szia Zsolti!
Egy kis segítség kellene!
Nekem Gimp szerkesztőm van, de sajnos nem tudom, hogy hogyan kell kivágni mondjuk egy nőt a képről.
pl. nekem van egy képem Selena Gomezről, de csak ő kellene a képre, a piros háttér nem. Azt hogyan csináljam meg a Gimp-pel?

Vagy tudsz más programot ajánlani, amivel megtudom csinálni?

Krisztina

Köszönöm Zsolt! Sikerült megcsinálnom!!! :-)))

Zsolt

Konkrétan erre beállítva nincs, de az itt szereplők kb. felével ezt meg tudod csinálni.
Szerintem kezd a Pant.NET-el!
Kijelölöd a hátteret, beszínezed a festékes vödörrel, majd raksz rá egy félig áttetsző réteget, amilyen színűre akarod az arcot… például így.

Adrienn

Hali!
Valaki tudna nekem segíteni?
Olyan képszerkesztő programot keresek ahol az arcképemen az arcomat csak egy kicsit szeretném elsötétíteni a hátteret pedig teljesen.
Van olyan?

Zsolt

Ezt a két dolgot pont erre találták ki:
modiface.com/weightmirror
slimpic.com

A slimpic-ben a nyelvet jobb fent lehet váltani, sajnos magyarul egyik sem tud.

Szerintem próbálkozz ezekkel, mert amúgy nem olyan egyszerű egy képszerkesztővel megoldani, bárhonnan is kell leszedni azt a pár kilót!

Krisztina

Sziasztok!
Hogyan tudnék pár kilót lefaragni a nyári fürdőruhás képeimről, szóval alakot formálni? Kérlek segítsetek!

Zsolt

Üdv!

Innen a PhotoEditor erre termett.
Azért csodákat ne várj, ha egy kép rossz, akkor rossz.

vismeg józsefné

Szia!
Érdeklődnék, hogy van egy képem,de nagyon homályos és tisztázni szeretnék rajta. Betörtek hozzánk és van egy kép a tettesekről, de a rendőrök csak szöszmötölnek vele. Kérlek segíts, milyen programmal tudnék rajta tisztázni?
köszi

Zsolt

Innen a Photobie, GIMP, Paint.NET mindenképp alkalmas rá. A GIMP tulajdonképp bármire …

veyron98

Sziasztok! Légyszíves segítsetek! Én egy olyan programot keresek amivel meg lehet azt csinálni hogy pl: egy már meglévő képre rárakom magam vagy,csak a fejet cserélem át. Nagyon fontos lenne!!! Előre is köszönöm!

Zsolt

A Photofiltre-ben találsz ilyen effektet, de másban is, talán ez a legkisebb, legegyszerűbb, stb…

laszlo

Helló!
Tudna valaki nekem segíteni. Egy olyan programot szeretnék amivel lehet olyat hogy van egy kép és azt úgy átszerkeszti mint ha rajzolták volna.
Köszönöm!

Zsolt

Az Adobe Bridge médiakelező nem önálló program, nem tölthető le, csak kereskedelmi szoftverek része, mint pl. a Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, After Effects és más Adobe termékek.

De ha meg van neked, akkor sem erre való.
A Photoshop-al próbálkozhatsz, de egy ilyen kép elkészítésének a részletes leírása, vagyis hogy “hová kattints” nem tartozik a csillagpor profiljába, időben és térben erősen meghaladja egy comment terjedelmét.

De azért nincs harag ? :-)

Kinga

Zsolti!
Köszönöm a segítséged!
Letöltöttem egy Adobe Bridge nevű programot és olyan képet szeretnék vele csinálni, amit a múltkor küldtem, de sajnos nem tudom, hogy mikor hova kattintsak.
Szóval tudnál segíteni?

A képet még egyszer elküldöm: …

Tünde

Köszönöm szépen:)

Zsolt

Nézelődtem egy ideig, de igazi megoldást nem találtam.

Ha rákeresel a bokeh gimp kifejezésre pl, akkor a bokeh rajzolásról van szó.
Máshol is kb. ilyen a helyzet, vagyis csak úgy kattintásra elkészülő nem nagyon van.
A bokeh effekt kifejezést ráadásul korántsem a fénypontokra értik többnyire, hanem a háttér elmosására, illetve a fontos rész kiemelésére.
Az Alien Skin nagy effekt gyáros, le is lehet tölteni ezt-azt onnan, de fel kell iratkozni és talán mind demó szoftver. alienskin.com/downloads

Tehát valószínűleg marad a rajzolgatás formákkal, rétegekkel, elmosással, türelemmel, satöbbivel, a Paint.NET-el, GIMP-el vagy valami mással.

Ha valaki esetleg tud erre a célra egyszerű és ingyenes eszközt, akkor írja meg ide!

Köszönöm előre is!

Tünde

Helo Légyszi tudnátok segíteni?? Egy olyan képszerkesztő programot keresek, amit le lehet tölteni ingyen, és képes BOKEH EFFEKT CSINÁLÁSÁRA! Tudjátok amikor a fényfoltok ilyen kis pöttyök lesznek…
légyszi segítsetek
köszi

Tyna

Nekem a PhotoScape a kedvencem,Imádom, az a legjobb szerintem:)

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.