Kommunikációs programok

Azonnali üzenetküldő programok, chat, internet és videó telefon szoftverek és hozzájuk kiegészítők.

Windows Live Messenger

Windows Live MessengerA Microsoft az oldalán ezt írja a programról: “A Messenger segítségével könnyedén tarthatja a kapcsolatot barátaival. Csevegés közben fényképeket oszthat meg. Valós idejű videobeszélgetést is folytathat. Megtekintheti a közösségi frissítéseket, melyeket barátai osztottak meg.

A Live Messenger a Windows Live Essentials programcsomag része, melyből a Windows Live Movie Maker és a Windows Live Fotótár diavetítési funkciója nem használhatóak Windows XP-n. A SkyDrive 25 GB ingyenes tárhelyet Windows XP-től felfelé használhatjuk.

Windows Live Messenger

Skype

A Skype nagyon leegyszerűsítve egy internet telefon szoftver.
A Skype oldaláról másolva: “Nagyszerű szolgáltatások használata ingyen. Világszerte bármelyik Skype felhasználót hívhatja. Az összes Skype felhasználóval folytatott videóhívások is ingyenesek. Azonnali üzenetküldés, fájlátvitel és képernyőmegosztás”

YoutubePár további ingyenes szolgáltatás: ingyenes hívás Skype és Skype között, azonnali üzenetküldés, videó hívás, konferencia hívás, csoport szervezés, egyszerű chat és emoticon képesség, csoportos chat, széleskörű profil beállítások, kapcsolat importálás, Microsoft Outlook kapcsolatok felvétele a Skype-ba, gyors szűrés, gyorshívás, Gyorsabb, egyszerűbb, biztonságosabb és jobb a hangminősége mint más VoIP klienseknek.

Aki még nem használta az innen megkezdheti, aki régóta használja, innen nyomon követheti, letöltheti.

Skype internet telefon szoftver

Jabbear Messenger

Egy látogató küldte ezt a szoftvert: “Szeretnék figyelmükbe ajánlani egy magyar fejlesztésű chat programot.” Ez a Jabbear, a VIPmail és a Citromail fejlesztőitől.

Mint a képen is látható az MSN, ICQ, Yahoo és Gtalk csevegésre van kiélezve, ezeket egyszerre is használhatjuk, a különböző protokollok kliens programjai nélkül. Jabbear egy jabber alapú instant messeging kliens program, mely XMPP protokollra épül. Használata könnyen elsajátítható, videó, fájl és hang átvitelre is képes, szép megjelenésű és ingyenes.

Jabbear

Van egy igen hasznos Jabbear Web Messenger alkalmazása is, amiből bárhol, bármilyen telepítés nélkül bejelentkezhetünk a Windows Messenger, Yahoo Messenger vagy ICQ Messenger hálózatba.

Jabbear azonnali üzenetküldő

Pidgin

A Pidgin egy azonnali üzenetküldő program, Windows, Linux, BSD és más UNIX rendszerekre. Más-más Instant Messaging hálózatokhoz csatlakozva beszélhetünk egymással AIMET, ICQ, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger, QQ, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE, MySpaceIM és Zephyr akár egyszerre történő használatával. Pidgin IMTehát miközben MSN-ezünk, chat-elhetünk is egy másik csatornán, miközben egy harmadikon éppen fájlokat küldünk és fogadunk, és akkor jön egy üzenet Yahoo!-n át… mindez egy programmal!

Minden tulajdonsággal rendelkezik amivel a felsoroltak is.

Sok “Third-Party Plugin” tölthető le hozzá, így sokak mellett kibővülhet hálózatunk a Skype vagy a Facebook IM közönsége felé, de van hozzá pl. Last.FM Plugin is.

2.6-tól hang és videó támogatással is rendelkezik.

Pidgin azonnali üzenetküldő

Miranda IM

Miranda IM
A Miranda IM (instant messaging) sok protokollt összegyűjtő, azonnali üzenetküldő ügyfél Windowsra. Nagyon gyors, kicsi a mérete és az erőforrás igénye.

350 fölötti beépülő modulja tölthető le, rugalmas, testre szabható, bőrözhető (skin).

Támogatja többek között a következő üzenetküldő protokollokat: AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, IAX (Inter-Asterisk Exchange), ICQ, IRC (Internet Relay Chat), Jabber, MSN, Netsend, Tlen, Yahoo, stb. egy felületen.

Miranda IM azonnali üzenetküldő

Kapcsolódó programok:
KLS Mail Backup
Gmail Notifier
Thunderbird

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!