Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokCD, DVD, Blu-Ray, Codec-kodek, Hang és videó lejátszó, Internet rádió → Média lejátszó programok, videó lejátszók

Média lejátszó programok

Média lejátszó szoftverek audio, videó fájl, internetes rádió műsor vagy videó folyam megnézéséhez, meghallgatásához, vagyis minden ami helyi vagy hálózati kép és hang megjelenítéshez szükséges.

Media Player Classic – BE

Media Player Classic - BEA Media Player Classic – BE a lejjebb található Media Player Classic-ok közé illene, mert a MPC HomeCinema bővített változata hibajavításokkal is működőképesebbé téve.

Tehát egy ingyenes és szabad forrású hang és videó lejátszó program Windows rendszerekre, külső kodek nélkül is működik minden lejátszás (H.264, VC-1, DivX, Xvid és FLV is), és számtalan szűrőt tartalmaz.

A külseje is változásokon esett át, innen a neve is (Black Edition). A pluszokat a PGS és DVB feliratok sokkal jobb renderelése környékén, az Opus és JPEG 2000 támogatásnál, a Speed Step beállításokban és a DXVA indikátornál találhatjuk.

Media Player Classic – BE hang és videó lejátszó

SPlayer

SPlayer

Az SPlayer média lejátszó a weboldalán összehasonlítja magát a Storm Player, QQ Player, RealPlayer, KMPlayer lejátszókkal és minden szempont szerint ő a legszuperebb! :-) Ez a használat során be is bizonyosodik. Kicsi, gyors (lejátszás, tekerés, indítás, bezárás), egyszerű, könnyen használható, mégis nagy tudású.

A processzort csak kis mértékben terheli le, tehát gyengébb gépeken is helytáll, működik energia takarékos módban is az akkumulátor üzemidejét kitolandó. Minden hardveres multimédiás gyorsítási lehetőséget kihasznál, a grafikus processzorét is (GPU). Képes feliratokat automatikusan megkeresni és letölteni, több hang és kép javító szolgáltatással rendelkezik, de alapban is beveti a LiveColor algoritmust, ami színesebbé teszi a videóinkat. (Tapasztalatom szerint néhány YouTube-ról letöltött filmnél hasznos.)

Mindent lejátszik, beleértve az audio és video streamet, a DVD-t és a Blu-Rayt is, mindezt külső codec nélkül. Van házi mozi üzemmódja is, és egy remek képlopó modul is helyet kapott benne.
A beállításokat, egualizer-t, stb. legkönnyebben egy jobb klikkel érhetjük el … és még biztos sok mindent kifelejtettem.

Jelenleg még nem magyar nyelvű, de szerintem érdemes (értsd: kötelező) kipróbálni.

SPlayer média lejátszó

KMPlayer

KMPlayerA KMPlayer sokoldalú, rendkívül részletesen konfigurálható médialejátszó. A VCD és DVD lejátszása mellett megbirkózik a DivX, XviD, Theora Ogg, wmv, mpeg-1 -2 és mpeg-4, vp3, vp5 és vp6, h263, H.264, Cinepak, MS mpeg4 és flv1, Digital Video, Indeo3, mjpeg, VC-1, RealVideo, ac3, mp2 és mp3, Vorbis, aac, wma, flac és RealAudio formátumokkal, további sok már-már egzotikus média fájl kíséretében.

Minden felirat formátumot támogat és képes audio illetve videó elkapásra is. Rengeteg külső és belső szűrővel, hang és videó dekóderrel rendelkezik illetve sokat támogat. Szinte természetes, hogy skinekkel változtatható a megjelenése, ami alapban se nevezhető csúnyának, és ha a beállításait megtekintjük, láthatjuk, hogy szinte még nem is mondtam róla semmit.

Az URL Megnyitásánál igen sok rádió és tv csatornát találunk, melyek működése nem garantált és ne lepődjünk meg ha koreai, mert a KMPlayer is koreai.
A menük és beállítások lehetnek magyar nyelvűek is.

KMPlayer média lejátszó

VideoLAN – VLC media player

VLC media playerA VideoLAN önkéntesek által működtetett non-profit projekt, mely szabad forráskódú szoftvereket állít elő GNU GPL licence alatt.

A VLC media player egy platformfüggetlen, nyílt forrású multimédia keretrendszer, média lejátszó és streaming szerver szoftver.

A VLC media player támogatja a H.264, Ogg, DivX, MKV, TS, MPEG-2, mp3, MPEG-4, aac fájlokat, és még rengeteg audio és videó formátumot, a DVD, VCD, stb. lejátszást, TV capture kártyákat és számtalan network streaming protokollt. Tehát képes átalakítani és átkódolni média fájlokat streaming szerverre, unicast vagy multicast rendszerekre, IPv4 vagy IPv6 protokollon.

A működéséhez és a média fájlok lejátszásához nem szükséges külső codec vagy program.

A lejátszó alap kinézete igen egyszerű, de rengeteg sminkkel (skin) átalakítható.

Természetesen magyar nyelven is él.

VLC media player média lejátszó

MPlayer / SMPlayer

Az MPlayer egy videó lejátszó, ami rengeteg operációs rendszer alatt fut. Lejátssza a legtöbb MPEG/VOB, AVI, Ogg/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, RealMedia, Matroska, NUT, NuppelVideo, FLI, YUV4MPEG, FILM, RoQ, PVA fájlt.

Nézhetsz VideoCD-t, SVCD-t, DVD-t, Blu-ray-t 3ivx-et, DivX 3/4/5-öt, WMV-t, H.264 filmet is.
SMPlayerAz MPlayer nagyszerű tulajdonsága, hogy gyakorlatilag minden kimeneti vezérlőn működik, akár grafikus felület nélkül is!

Az SMPlayer egy komplett felület az MPlayer számára, ami tovább bővíti a tulajdonságait.

Pl: hangsáv váltás, működik avi, mkv és DVD-k esetén, tekerés egérgörgővel, fényerő, kontraszt, színárnyalat, telítettség és gamma szabályzás, változtatható sebességű lejátszás, többféle szűrő, köztük egy karaoke szűrő (beszédhang eltávolítás) is, lehetőség automatikus felirat keresésre az opensubtitles.org-on, és az SMPlayer egyik leghasznosabb jellemzője, hogy megjegyzi a beállításokat minden játszott fájlhoz, és később ugyanúgy, ugyanonnan folytatja a lejátszást.

SMPlayer média lejátszó

BSPlayer

BSPlayerKönnyedség, műszaki tökéletesség, olvashatjuk az oldalán, továbbá azt, hogy több mint 70 millióan használják, és több mint 90 nyelvre van lefordítva! No és újabban: BS.Player – a legjobb multimédia lejátszó (DivX, HD és AVC videó, mozi, hang, DVD, YouTube) a világon!

Támogatott formátumok más egyéb mellett: divx, avi, mpeg-1 -2, xvid, 3ivX, és ogm, matroska, asf, wmv, dv és mov, mp4, qt, swf, vob, wav és mp3, ogg, aac, ac3, aif és wma …, minden legalább 32 bites Windowson.

A 2.35-tól fontos újdonság a filmek folytatható lejátszása. Telepítéskor ajánlott a komponenseknél mindenből kivenni a pipát, hacsak nem akarjuk a böngészőnket is BSPlayer-ré alakítani.

Ha esetleg pár codec hiányzik a lejátszáshoz, akkor felajánlja ezek letöltését.

BSPlayer média lejátszó

Winamp

WinampLetölthető 4 változatban, már mind ingyenes. A “megszűnése” után pár évvel felbukkant egy új verzió! Rengeteg plug-in-el és skin-el is bővíthető. Az 5.54-től újdonság többek között a Flash videók lejátszása, és az iPod-al való szinkronizálás, az 5.552-től az iTunesLibrary-ból is importálhatunk, és az 5.56 új on-line szolgáltatásokat nyújt. A legismertebb videó és audio fájlokon kívül is rengeteget ismer pluginek nélkül, de ez a képessége is bővíthető még.

Winamp.com és a kapcsolódó webes szolgáltatások 15 év után, 2013 december 20-tól nem elérhetőek többé. Nem tölthető le többet a médialejátszó, sem a pluginek, sem a szkinek. Innen 20-a után is elérhető a legújabb, de utolsó 5.666-os verzió, s mint fent írtam 2018-ban előkerült egy 5.8-as Beta verzió!

Winamp képernyőképek
Winamp média lejátszó

Windows Media Player 11

Windows Media PlayerAki a Microsoft média lejátszóját használja mindenre, és még a 10-esnél, esetleg régebbinél maradt, érdemes letöltenie a 11-es verziót. Felszínekkel és beépülőkkel is bővíthető.

A linkre kattintva a magyar nyelvű letöltő oldalra jutunk. A Plug-ins for Windows Media Player oldalon pedig, hasznos plug-in gyűjtemény található.

Windows Media Player

RealPlayer

RealPlayer letöltéseVideók letöltése és megosztása több ezer weboldalról, saját videó könyvtár és playlist összeállítása, könnyű média eszköz kezelés, minden “nagyobb” hang és videó formátum lejátszása, CD írás, multimédia keresés, internetes rádió, Flash videó lejátszás, körülbelül ezeket tudja az ingyenes verzió.

Amit szükséges még kiemelni, a RealPlayer Converter, mellyel a telepített codec-e függvényében átalakíthatjuk hang és videó állományunkat, hordozható lejátszókra, tv-hez csatlakoztatott eszközökre, számítógépre, mobiltelefonra.

RealPlayer média lejátszó

Media Player Classic, MPC-HomeCinema
Real Alternative, QuickTime Alternative

Media Player ClassicMindenkinek ajánlom, aki kis méretű lejátszó programot szeretne, ami összesen egy fájl, nem kell telepíteni (a Media Player Classic-ot) és mindenre képes egy kivétellel, ez pedig a felesleges cicoma.

A négy lejátszó ugyanaz, más-más feladatra optimalizálva.

A Media Player Classic 6.4.9.1. folytatódott MPC HomeCinema 1.0-el.

A Real Alternative a .ra .ram fájlok lejátszására készült, természetesen az MPC tulajdonságaival is felruházva. Tartalmazza a RealMedia Codecs, RealMedia plugin for Internet Explorer, RealMedia plugin for Opera/Mozilla/Netscape és a RealMedia DirectShow splitter csomagokat.

A QuickTime Alternative legfőképp a .mov, .qt, .3gp fájlok lejátszására van kiélezve. Tartalmazza a QuickTime Codecs, QuickTime DirectShow filter, QuickTime plugin for Internet Explorer, QuickTime plugin for Opera/Firefox/Mozilla/Netscape, Extra plugins for QuickTime, CoreAVC és CoreAAC codec csomagokat.

A frissítések már támogatják a Chrome böngészőt is.

Természetesen mindkét utóbbi program az eredeti RealPlayer és a QuickTime telepítése nélkül működik, azért alternatíva :-) sőt, ha ezek fel vannak telepítve, el kell távolítani őket!

Az MPC HomeCinema magyar nyelvi fájllal egybe tömörítve érhető el. A View – Language-nél kell beállítani, de letölthető külön is. Ha a Real vagy QuickTime Alternative nem beszél magyarul, de mindenképp úgy kellene, akkor ne telepítsük vele a Media Player Classic-et, a HomeCinema-t telepítsük fel utánuk. Így is működni fog.

MPC HomeCinema, Media Player Classic, Real Alternative, QuickTime Alternative média lejátszó

QuickTime és iTunes

QuicktimeAz Apple QuickTime multimédia lejátszója, letölthető iTunes-al vagy anélkül.

A QuickTime pár tulajdonsága:
3GP, 3GPP2, MPEG-4, H.274, H.264, AAC és Instant-On media fájl lejátszás, könnyű kezelés, média folyam támogatás (automatikus sávszélesség érzékelés, megszakadt kapcsolathoz újracsatlakozás), interaktív VR megtekintés.

iTunesAz iTunes zene, videó, rádió és tv műsor lejátszó, de hallgathatunk hangos könyvet is vele vagy játszhatunk általa, tárolhatjuk, szinkronizálhatjuk iPod vagy iPhone fájljainkat. Csak úgy nagyjából végigfutottam, több mint 3500 kategorizált rádiócsatorna (stream) közül lehet választani!

Fontos! Ha a hivatalos oldaláról töltjük le, egyik esetben sem kell regisztrálnunk ha nem akarunk, egyszerűen csak ki kell venni a pipákat a “FREE weekly…” és a “Keep me up…” négyzetekből és Download Now!

QuickTime média lejátszó

iTunes

Kapcsolódó oldalak:
Zenelejátszó, katalogizáló, DJ szoftverek
Konvertáló programok
Internetes rádiók
Zeneszerkesztők
Videó és hang átalakítás

Frissítve: 2020. április 10. 14:10

Hasonló programok: CD, DVD, Blu-Ray, Codec-kodek, Hang és videó lejátszó, Internet rádió

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 50 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Szia! Szerintem a VLC-ben működik a legjobban, már csak azért is, mert egyedileg konfigurálható … több mint ami szükséges :)

Maestro

Sziasztok!

Nagyon jó az oldal, pont egy ilyen oldalra volt szükségem, ahol kis leírással több lejátszó közül is lehet választani. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek közül melyik kezelhető legjobban billentyűzettel? Nekem fontos lenne, de sajnos tapasztalataim alapján nem mindegyik lejátszónál működnek az alapvető (kurzor jobbra-balrabele=tekerés;kurzor le-föl=hangerőállítás; space=szünet/lejátszás;enter=teljes képernyő; stb.) billentyűparancsok. Előre is köszönöm!

Zsolt

Szia! Jó lenne tudni melyik tévé ez, hogy megnézzem.

Ildi

Sziasztok. nem tudom tudtok.e segiteni,online nézek tv-t, és most nem játsza le a lejátszó a win7-en. Azt irja ki hogy nincs támogatott formátumu vagy MIME tipusu video? Mi lehet a baj. Egyik percről a másikra leállt. Másik gépen win8-on tudom nézni.. Köszönöm előre is a segitséget.

paramparam

A Zoom player free változata is megér egy próbát.

Zsolt

Üdv … ez nehéz kérdés, bármennyire is nem tűnik annak :) Egyrészt 1000 lejátszóról kellene most megmondanom hogy működik, másrészt én is kínlódtam már ilyennel, pl. a telefonomon a VLC lejátszót nem tudtam kordában tartani és nem is tudtam rájönni … semmire, ezért töröltem. Most az Androidos MX Playerrel nagyon meg vagyok elégedve. Egyszerűen az kell nekem, hogy mint egy fájlkezelőben kikeresem a könyvtárakban a fájlokat, elindítom, és aztán lejátssza olyan sorrendben, ahogy ott látom. Nem értem ez miért olyan nehéz, de pl. ezt tudja az MX.
Szerintem sok lejátszónál számít pl a kis és nagy kezdőbetű is, különféleképp értelmezik a számokat és különleges karaktereket, már aszerint különféleképp, hogy akkor most ezek az ABC elején vagy végén vannak e.
Sok helyen van olyan, itt is hasonlóról írtál, hogy időrendben játssza le. Tehát pl. az egy hónapja felmásoltakkal kezdi ABC sorrendben, majd jönnek a régebbiek szintén ABC sorrendben. Segíteni sajnos nem tudok, (főleg a konkrét lejátszó ismerete nélkül) csak együtt érezni veled :(

Yellow

Sziasztok.

Én arra a kérdésre keresem a választ, hogy a médialejátszók (pl Winamp, vagy az autómban lévő médialejátszó) milyen logika ill. sorrend szerint játsza le a fileokat, illetve inkább a mappákat.
Nagyjából ABC sorrendben, de mégsem. Adott egy pendrivom, amin rengeteg zene van előadónként és albumcímenként rendezve. (többezer szám, illetve többszáz album)
Elkezdi a mappákat valahol a “B” betű közepén, végogmegy Z-ig, majd jönnek a számok, az “A” betűsek, majd a “B” betűsök első fele, végül pedig azok a mappák, amiket hónapokkal később raktam a pendrivera.
Vagyis úgy tűnik, nézi a létrehozás idejét is, de nem konzekvensen. Így elég nehéz megtalálni a keresett albumot, mert látszólag nem sok logika van a médialejátszó által felállított sorrendben.
Számítógépen könnyen át tudom rendezni a sorrendet, de az autó médialejátszójában nem, pedig szeretném, ha ott is teljesen ABC sorrendben lennének a könnyű kereshetőség végett.
Üdv,
Yellow

Zsolt

A VLC Media Player innen megoldja, ha igazat mond magáról.

Névtelen

TS FÁJT HOGY LEHET LEJÁTSZANI

Zsolt

A hiba nem Önnél van. Most egy elég jó gépről, elég gyors internettel is csak apró szakadozott zajocskákat sikerült elérnem maximum. Egyszerűen, mondjuk most (szombat este) túl van terhelve a szerverük. Ennyi. Próbálkozni kell később, és reménykedni, hogy egy idő után tudnak elég “vasat” a projekt alá rakni.

Istvan

Kerem segitsenek abban,hogy hogyan tudnam nezni a Pixter videokat! Nem indul el,perceket kell varni mire egy ket kockat ugrik! Kerem onoket irjak meg milyen lejatszora,vagy kiegeszitore van szukseg hogy nezni tudjam. Egyebkent minden mas videot gond nelkul latok!!Segitseguket nagyon megkoszonnem!!Ha tudnak,valaszoljanak az e-mail cimemre!! Koszonom!

Zsolt

Én a KMPlayerrel próbálnám, nem tudom azt nézted e…
Azt sem tudom továbbá, milyen erőforrásokkal bír a géped, mert a H.264 videó dekódolás az egyike azon médiafájl lejátszásoknak, amik a legjobban terhelik a processzort. Vagyis az is lehet, hogy az adott gépen nem is megoldható, hogy akadás mentesen megnézd.

robesz77

h 264 formátumban lévő filmek bármelyik lejátszóval akad lassú lefogja a gépet,,,,tud valaki valami megoldást? előre is köszönöm..e-mail címre kérném a segítséget.

Zsolt

Ahhoz, hogy 1 formátum legyen és egy lejátszó, a világ programozóinak össze kellene ülnie, és kijelölni valakit, aki ezt+azt megcsinálja. A többinek pedig fogadalmat tennie, hogy nem csinál ilyet. De még így is lennének renitensek.

De mivel ez nem így működik, ezért ilyen színes a világ.

Másrészt többféle média formátum azért is létezik, mert ha nem kezdenek el sokan azon gondolkodni, hogy az alap wav formátumú tömörítetlen hangot, és avi szintén tömörítetlen videót, hogy tegyék kisebbé, akkor nagyjából idén vált volna lehetségessé az, hogy interneten videót nézzünk, rádiót hallgassunk, és a MP3 lejátszók WAV lejátszók kicsit nagyobbak lennének az 1 TB-os winchesterekkel, amire elférne pár órányi zene.

Isten kérdésében nem foglalnék állást ….

italoimre

Hali Mindenkinek!

Sokféle formátum van, és sokféle szívás ezekkel!
Ha csak egyféle formátum létezne mennyivel kevesebb szívás lenne….
Na de így szép az élet, minél bonyolultabb és idegölőbb, nemde ???
Ezen dolgok is mind emberi gyarlóság és emberi hibákra vezethetők vissza!
Olyan nincs hogy tökéletes ember, vagy tökéletesen megtervezett emberi alkotás???
Lehet hogy van, csak ritka mint a fehér holló, és mégsem figyel rá senki, ha esetleg valahol felbukkan, és óriási dolgokat tud megoldani szinte alapból a semmiből is….
Jó játékot a jobbnál jobb szutyok formátumokkal és lejátszókkal na + konvertálókkal!
Azt mondják az istenek tökéletesek… Csakhogy ez nem igaz, mert nincsenek!!!
Sok türelmet és további Szép Napot Mindenkinek!

Tisztelettel:italoimre

Notorious

Media Player Classic Home Cinema -> Elindítod a filmet -> Jobb gomb a képen -> Navigálás -> Audió nyelv

Így kell beállítani a Blue-Ray filmeket, hogy szinkronos legyen vagy más nyelvű…..

Zsolt

Nem akarok most itt mindenféle barkácsolgatásba belemenni, már csak azért sem mert nem illik ide az ipad 2 téma, de pl. a szifon.com-on lehet, hogy jobban tudja valaki, vagy ha rákeresel a How To Install Flash on iPad szövegre, akár a YouTube-on, akkor találhatsz ezt-azt. sok sikert!

Akinom 77

Sziasztok! Most kaptam egy ipad 2-t, szeretnék rajta online filmeket nézni, pl.az ingyenfilmek.eu-ról, de a rendszer az adobe flash playert nem támogatja. Letöltöttem az app storeból különböző médialejátszókat, av playert, oplayert, de sajnos nem értek hozzá, teljesen laikus vagyok. Légyszi segítsetek!

Zsolt

Töltsd le innen mondjuk a KMPlayert.

Névtelen

Szeretnék letölteni egy lejátszót, mert rálépek egy zenére nem játssza le. Kérlek hogy segítsetek.

Zsolt

Üdv … A videószerkesztők közül az Avidemux ami képes erre, meg a VirtualDub is, azt most teszem fel … Az mp4-et nem hiszem, hogy meg tudod vele nyitni, előtte át kell alakítani, de kipróbálhatod, lehet hogy csak codec függvénye, ha nem akkor valamelyik átalakítóval, szintén arról az oldalról, előtte csinálj belőle avit!
Valahol a hozzászólások között ugyanott le is van írva, hogy hogy kell az avidemuxal levenni a hangot, keress rá a szövegben (mármint az avidemuxra).

Névtelen

hali. mp4 es videó felvétel telefonnal erről kellene levenni a hangot valahogy? Valaki segítene?

Raci

Sziasztok!

Tud-e valaki abban segíteni, hogy mikor dvd-t játszanék le media player-el akkor ilyen elmosódott festmény hatású a kép. Mitől lehet ez?

Előre is köszi a választ

kovacsgy61

Köszönöm Zsolt a választ, megpróbálom!

Zsolt

A Dune HD Max megbirkózik a H.264-es videókkal is, tehát MPEG-4-el (mp4) és állítólag viszi az MKV konténer fájlt is.
Az Any Video Converter-el meg lehet próbálkozni, befelé ismeri a .dv-t kifelé az mp4-et, bár én még ilyen átalakításra nem használtam eddig.

kovacsgy61

Sziasztok! Nem tud valaki segíteni a következő probléma megoldásában? Dune HD MAX lejátszó a kb. 12-13 GB os Panasonic NV GS 400 as kamerával felvett DV filmeket nem játssza le. Miután rátöltöttem az 1.5 TB-os merevlemezére, csupán akkor ha előtte valamilyen konvertáló programmal átalakítom 4-5 GB-os pl. MPEG 2 re. Hogyan lehetne megoldani, hogy információ vesztés nélkül a fenti jó minőségben tudjam lejátszani ezeket a filmeket ?

Zsolt

Eszembe jutott valami zsuzsy hozzászólásáról … nem lehet, hogy az a baj, hogy letöltöd (vagy bárki más) és az .flv fájlnak nincs képe, csak hangja?
Mert akkor codec híján nem tudja lejátszani a flash videót a média lejátszód.
Ilyenkor hasznos az VLC vagy az SPlayer.

Zsolt

Ez a bejegyzés ezzel foglalkozik: Youtube videó letöltése, de nem csak YouTube videóról van szó benne.
Ott a kiegészítésben említett Video DownloadHelper Firefox plug-in a legjobb szerintem, de az Any Video Converter és a Free Studio-ban lévő YouTube-os programok se rosszak.

zsuzsy

zenéknek a klippjét meg bármilyen videót

Zsolt

Milyen videót?

zsuzsy

Honnan lehet rendesen videót letölteni és nem zenét?

Zsolt

Tehát képlopás videóból? … Persze! Most fogok egy ilyet feltenni… még ma este, SPlayer a neve… már itt is van: SPlayer

lord3333

Sziasztok tud valaki egy olyan média lejátszót amely filmböl való kép kivágásra alkalmas.
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS.

Zsolt

Szinte biztos, hogy nem a lejátszó programmal van baj.
Vagy a filmmel van valami, de szerintem ezt kizárhatjuk, mert gondolom nem egy filmnél fordult elő, a másik eshetőség, hogy nem jut a film lejátszásához elég erőforrás.
Ez lehet magának a gépnek a “gyengesége” miatt, pl. lassú processzor, kevés rendszer memória, kevés videó memória, illetve az is lehet, hogy valamilyen program vagy folyamat annyira igénybe veszi a gépet, hogy nem jut neki elég memória és processzor idő a lejátszáshoz.

Manapság szinte minden film formátum tömörített, vagyis a lejátszáskor (menet közben) ki kell “csomagolnia” a lejátszó programnak, ami elég erőforrás igényes művelet.

Olyasmiket csinálhatsz, hogy leállítasz futó folyamatokat, kitakarítod a rendszered, stb..
Ehhez találsz programokat a rendszer programok között. Esetleg feltelepítesz egy codec csomagot, hátha segítene a dolgon a lejátszó codec-ek frissítése. Ha a K-Lite Mega Pack-ot választod, kívánságodra még egy új média lejátszóval is gazdagodhatsz, ez az MPC-HomeCinema.

Niki

Sziasztok!
Nem tudna valaki jó lejátszó programot? Mert sem a Media player, sem a Winamp, sem a Gom Player, Sem a Vlc media, és sem a Bs player nem játssza le normálisan a filmet. Szakadozik, olyan mintha lassú felvételben menne.

zeezu

Dia. Az nekem se megy, nem tudom miért.

Gréta

Köszí!!!!!

Zsolt

Nem.

Marci

Valaki esetleg tudja hogy a dvix formátumot lejátsza e a samsung(svdvd 440) dvd lejátszó?

Zsolt

Nem értek hozzá… milyen fájl formátum ez, melyik lejátszóval nem indul?

dia

nálam nem indulnak a moveshares filmek , be se tölt , a ducckload hol tölt hol nem , segítene valaki?

Zsolt

Innen a VLC, az MPC és a KMPlayer az, kb. ilyen sorrendben, amivel érdemes próbálkozni, kis túlzással mondhatom, ha ezek nem játsszák le, akkor semmi.
Lehet még codec-ek, szűrők hiánya is … ezen a K-Lite codec csomaggal segíthetsz.

Sok sikert!

Gréta

Szia!
Valaki tudna segíteni? Az a gond hogy van a gépemen egy sorozat amit ha elindítok akkor a feliratot nem akarja indítani valamelyik lejátszó meg el sem akarja indítani, mert sérült a fájl. Csak annyit szeretnék hogy valaki nem tudna olyan lejátszót ami eltudná indítani és a felirat is jó lenne hozzá.
Köszi előre is

fsadsfa

A winamp az nem fogja nektek lejátszania blu-ray-t az tutkó! A media player classic vállt be nálam a legjobban!

Zsolt

Ez attól függ..
Mert ha egy távoli fájl van benne, akkor nem.
Pl: slager.hu/sr.m3u, letöltve…
Ez van benne:
#EXTM3U
#EXTINF:0,zthjduds.mp3
http:// 109.232.200.246:8000/zthjduds.mp3

homeoffice76

“Az M3U MP3 playlist fájl, tehát adatokat tartalmaz a lejátszandó fájlról, vagyis ha valamelyik lejátszóhoz rendeled, lejátssza a benne lévő fájlok listáját szép sorban.”

Igen, ha megvannak. Lehet, hogy Pam1-nek csak az .m3u file van meg, ami önmagában semmire sem jó, ki kell törölni.

Zsolt

Már hogy ne lenne ideillő!

Az M3U MP3 playlist fájl, tehát adatokat tartalmaz a lejátszandó fájlról, vagyis ha valamelyik lejátszóhoz rendeled, lejátssza a benne lévő fájlok listáját szép sorban.
Szerintem a fenti lejátszók mindegyike tudja.

Ha nem játssza le alapban valami (ezek szerint gondolom nem), akkor valamelyik lejátszóhoz hozzá kell rendelni, vagy a beállításainál megteszed ezt vagy csak megnyitod vele és akkor lejátssza.

Pam1

Sziasztok!

Tudom nem ideillő kérdés, de már sok helyen próbálkoztam és nagyon kellene a segítségetek. Így szeretném megtudni, hogy az m3u kiterjesztésű fájlt mivel lehetne lejátszani vagy hogyan tudnám én ezt a zenei fájlt lejátszani?
Előre is köszi.

Zsolt

Szia!

Lehet, hogy a lejátszók sorrendje miatt van…
Tehát az MPC HomeCinema az amiről írtam.
Az eredeti Media Player Classic-ban (és a K-Lite, stb. csomagokban) nem található ilyen menüpont. Tehát valószínűleg azt töltötted le, így igazad van. Szóval a fent írt MPC-ben van így. Mindjárt átírom, hogy egyértelműbb legyen.

//kiegészítés: a K-Lite-ban azóta már szintén az MPC HomeCinema van//

woong

Nálam ilyen nincs hogy view language, hogy tudom beállítani a magyar nyelvet?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.