Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokKépernyőképek, Windows kiegészítők → O&O ShutUp10 képernyőképek

O&O ShutUp10 képernyőképek

Az O&O ShutUp10 1.6-ben megjelent egy új View menüpont, a nyelvi beállítás mellett ki-be kapcsolhatjuk az opciók csoportosítását, továbbá jobbra zárva láthatjuk az ajánlott beállításokat, már nem csak jellel, szöveggel is.
O&O ShutUp10 új felület

Az O&O ShutUp10 1.5-ben megjelent az App Privacy, aminek elemei máshol részben megtalálhatók voltak, de most egyben és kibővítve tilthatjuk le vagy engedélyezhetjük, hogy mihez férhessenek hozzá az alkalmazások.
O&O ShutUp10 App Privacy

Most már letilthatjuk a Cortana beszéd felismerés és szintetizátor frissítését is. Ennek persze leginkább akkor van értelme, ha nem használjuk a Cortana-t.
O&O ShutUp10 Cortana

Előző verzió …

Az O&O ShutUp10 ingyenes antispy eszköz elindítva. Itt már nem az eredeti beállítások láthatók. Az Aktion menüben a zöld pipás menüpont az ajánlott beállítások, óvatosaknak elegendő, és már ez is a legtöbb Microsoftos “kémkedési” lehetőséget kikapcsolja. A képen nem ennek a beállításai láthatók, ez értelemszerűen csak a listában zöld pipával jelölteket kapcsolja csak ki.
O&O ShutUp10

Ha kilépéskor új beállításokat kell érvényesítenie, figyelmeztet, ha ki van kapcsolva a rendszer visszaállítási pont létrehozása. Egyébként érdemes rendszer visszaállítási pontot létrehozni …
O&O ShutUp10 rendszer visszaállítás

Ezek itt az ajánlott beállítások pl. Látható, hogy csak a zöld pipás van kikapcsolva … ja igen … az adatküldést, adatszerzést lehetővé tévő beállítások kikapcsolását itt zölddel jelzi a program, tehát ha a tiltás be van kapcsolva, vagyis ha mintegy felszabadított alóla, akkor van zöldre állítva. Itt pl. még a Microsoft SpyNet és Defender be van kapcsolva, mint ahogy az alkalmazások vezeték nélküli hálózat elérése is.
O&O ShutUp10 ajánlott beállítások

Itt is már elég sok minden le van tiltva, pl. kamera a bejelentkező képernyőnél, gépelési információk átvitele, reklámokkal kapcsolatos azonosítók resetelése, majd letiltása … viszont még engedélyezve van az alkalmazások hozzáférése sok mindenhez.
O&O ShutUp10 alkalmazások még nincsenek letiltva

Ha rákattintunk az egyes pontokra, lenyílik egy elég részletes magyarázat, igaz angolul.
O&O ShutUp10 magyarázat

Helymeghatározáshoz szükséges szenzorok még nincsenek letiltva, de maga az szoftver már igen. Feljebb láthatjuk, hogy szegény Cortana is le van már tiltva.
O&O ShutUp10 Cortana letiltva

A sárga háromszög az ajánlott és a mérsékelten ajánlottak letiltását jelenti.
O&O ShutUp10 letiltva a mérsékelten ajánlottak is

Itt már sok frissítés le van tiltva, de a hagyományos Windows Update és az Office frissítés még nincs. A drivereket már nem frissíti, de a Microsoft OneDrive még működhet.
O&O ShutUp10 driver frissítések letiltva

És akkor a legdurvább fokozatba kapcsolunk, így minden le lesz tiltva, pl. mindjárt a Windows Defendernek is annyi… Itt azért megjegyzendő, hogy a Defendert és más védelemmel kapcsolatos dolgot csak akkor állítsunk le, ha van saját magunk által feltelepített más védelem helyette!
O&O ShutUp10 minden letiltva

Itt visszavonhatunk minden változást, visszaállíthatjuk a “gyári beállítást”…
O&O ShutUp10 gyári beállítások

Így minden bepirosodik és boldogan fürdőzhet az összes adatunkban a Microsoft!
O&O ShutUp10 Microsoft Kánaán

Nekem egy gépen, amit mindenhová magammal viszek, minden le van tiltva, még a Windows bármilyen frissítése is, hogy a vezeték nélküli internet teljesen meg legyen óvva bármilyen felesleges adatforgalomtól, csak az itt még pirossal világító kettő maradt bekapcsolva, a gyorsabb, mégis biztonságos belépés érdekében. A Windows 1-2 hetente “kézzel” frissítem, vagyis otthon, ingyen, gyorsan, biztonságosan bekapcsolom a Windows Update-et és körülnézek.
O&O ShutUp10 széttiltva

Egy rövid kalauz …
O&O ShutUp10

… angolul …
O&O ShutUp10

… és benne pl. hogy sok beállítás Rendszergazdai jogokhoz van kötve, tehát ha lehet ezekkel a jogosultságokkal rendelkező felhasználóval indítsuk a programot.
O&O ShutUp10 rendszergazda

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.