Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokE-book, Irodai programok, PDF → PDF olvasó és szerkesztő programok

PDF olvasó és szerkesztő programok

Az Adobe PDF formátumú dokumentum fájlját olvasó, nyomtató, abba exportáló, mentő és átalakító alkalmazások. PDF szerkesztő programok.

Sumatra PDF

Sumatra PDFA Sumatra PDF egy, rendkívül kicsi, gyors PDF olvasó, rendkívül leegyszerűsített felülettel. Tehát PDF olvasó, de emellett olvassa az ePub, Mobi, XPS, DjVu, CHM, CBZ és CBR formátumokat is.

Beépül a böngészőkbe és a Windows rendszerből is megtekinthetjük PDF-ünk előnézetét, persze ha akarjuk, ezeket magunknak kell jóváhagyni a telepítés elején.

Ez a leírás is hosszú tulajdonképpen a tulajdonságairól, mert csak olvas, de azt rendkívül gyorsan!

Sumatra PDF

doPDF

doPDFA doPDF egy mindenki számára ingyenes PDF nyomtató alkalmazás. Amelyik programból lehetséges nyomtatni, az a telepítése után képes lesz PDF-be nyomtatásra is. Tehát gyakorlatilag bármilyen szöveges vagy Office fájlból, képből, weboldalból, e-mailből PDF-et csinálhatunk, a doPDF átalakítja nekünk.

A programnak nincs szüksége külső alkalmazásra, nem tartalmaz reklámot, magyar nyelvű is, a nyomtatónak igen széles skálán állítható a felbontása és a papír mérete. A Start menüből indított program fájl átalakítóként működik, különben pedig a Faxok és Nyomtatók között találjuk a doPDF nyomtató beállítási lehetőségeit.

doPDF PDF nyomtató

Foxit Reader

Foxit ReaderA Foxit Reader a legjobb PDF olvasó, már több mint 300 millióan használják, olvashatjuk a program weboldalán. Intézmények, cégek és magánszemélyek számára ingyenes.

Gyors, kicsi és biztonságos, kiszűri a fertőzött PDF fájlokat. PDF fájlok olvasására, jegyzetelésére, szöveges fájlba mentésére (.txt), kisebb szerkesztésére képes a program, rengeteg eszközzel. Az alapértelmezett PDF nyomtatóvá is tehetjük.

Érdemes az Adobe Acrobatot leváltani, és ezt alapértelmezett PDF olvasóvá tenni, ha esetleg valami hiányzik használat közben, akkor visszaválthatunk, de mindkettő ingyenes lehetőségeit tekintve, én nem találtam semmi okot erre.

Foxit Reader PDF olvasó

PDFCreator

PDFCreatorA PDFCreator egy ingyenes, nyílt forráskódú program, PDF fájlok nyomtatására. Virtuális nyomtatóként helyezkedik el egyéb nyomtatóink között, így bármilyen programból “nyomtathatunk” PDF-be.

A PDF fájlokat széleskörűen konfigurálhatjuk, titkosíthatjuk, védhetjük. A Windows környezeti menübe és a böngészőinkbe is beépülhet, időzíthető a PDF-be mentés, és a PDF-en kívül menthet pl. PNG, JPG, TIFF, BMP, PCX, PS, EPS formátumba is.

Telepítéskor a Yahoo Toolbart és a böngésző integrációt szerintem kihagyhatjuk.

PDFCreator PDF készítő

Scribus

ScribusA Scribus egy nyílt forrású elektronikus kiadványszerkesztő azaz Desktop Publishing program, gyakorlatilag minden oprendszerre.

Nagyon leegyszerűsítve nevezhetnénk PDF szerkesztőnek, készítőnek is, de a pdf-en kívül exportálhatunk eps, svg formátumba illetve képként is. Nyomdakész kiadványokat készíthetünk vele, elektronikusan pedig a teljes PDF tárház szolgálatunkra áll.

Ha sablonokból szeretnénk dolgozni, akkor a brosúrák, csomagolás, hírlevelek, lapok, névjegykártyák, PDF bemutatók, plakátok témakörbe szedve találunk párat az induláshoz.

Szükséges hozzá a Ghostscript PostScript interpreter.

Scribus kiadvány szerkesztő

Adobe Reader

Adobe ReaderAz Adobe Reader az Adobe PDF olvasója.

Az Adobe dokumentum formátuma a PDF, ma az egyik legelterjedtebb fájl típus, olvasója mára kötelező programmá vált minden számítógépen, minden operációs rendszeren. Kisebb mértékben szerkeszthetők is általa a PDF dokumentumok. Jegyzetelhetünk is a PDF-be, megoszthatunk, felolvastathatunk vele PDF fájlokat és még sok minden egyebet is tehetünk az Adobe Readerrel.

Az Adobe Acrobat Reader DC a legújabb változata, letisztult, leegyszerűsített felülettel, teljesen átgondolt működéssel.

Adobe Reader PDF olvasó

Online PDF szerkesztő és átalakító szolgáltatások

PDFescape

PDFescapeA PDFescape egy online PDF szerkesztő és megosztó alkalmazás. A PDF szerkesztési tulajdonságai új lap esetén szinte korlátlanok, feltöltött PDF fájl esetén pedig a már meglévő szöveg szerkesztése nem lehetséges, de ezt az Adobe Acrobaton kívül csak pár fizetős program tudja, ingyenes talán egy sem.

A PDFescape tehát olyanokat tud ingyen, mint PDF dokumentumok megnyitása a böngészőben, oldalak elforgatása, nagyítása, szöveg keresése, kijelölése, vágólapra másolása. PDF mentése, letöltése, nyomtatása, megosztása, szöveg, alakzat, kijelölés, stb. hozzáadása. PDF oldalak törlése, mozgatása (átrendezése), link beszúrása, PDF tulajdonságok szerkesztése, jelszó védelem, kép hozzáadása, aláírás. Űrlap mező beszúrása, kitöltése, megjegyzések, kijelölések beszúrása és még egy pár dolog…

A feltölthető dokumentum mérete kevesebb lehet 10 MB-nál és 100 oldalnál, az elkészült PDF 14 napig marad a szerveren. Akinek ezek megfelelnek, azoknak remek, ingyenes, telepítés nélküli eszköz a PDFescape. A használatához regisztrálni kell, vagy használhatjuk a Facebook vagy Google profilunkat is.

PDFescape online PDF szerkesztő

Alkalmazások, amelyek mentenek PDF formátumba is
LibreOffice irodai programcsomag
Kingsoft Office Suite Free
Lotus Symphony programcsomag
SoftMaker Office
Zoho online office
Google Dokumentumok

Kapcsolódó oldalak:
Szövegszerkesztő szoftverek

Frissítve: 2020. április 7. 12:49

Hasonló programok: E-book, Irodai programok, PDF

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Csillagpor.hu

Kedves Csaba!

Ezért leginkább a Windows a ludas. Itt szépen le van írva egy-két beállítás … a lényeg, hogy hozzá lehet adni új hangot, vagy beállítani mást alapértelmezettnek a Narrátor beállításainál.

Sok sikert!

Üdv: Zsolt

Csaba

Kedves Kollégák!
Szeretnék segítséget kérni, hogyan lehet adobe acrobat readerben magyar nyelvű szöveget felolvastatni. Csak a Microsoft Zira felolvasó választható.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel
Csaba

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2022 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.