Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokMagyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő → Szélesvászon probléma és Any Video Converter

Szélesvászon probléma és az Any Video Converter

Nemrég a videó szerkesztő programoknál felmerült a szélesvásznú filmekről a fekete csík eltávolítása. Akkor ingyenesek közül az Mpeg2avi-t ajánlottam, de valahogy nem volt az igazi…

Az Any Video Converter-nek van egy funkciója amit eddig még nem használtam, ez talán könnyebben megoldja a problémát.

Most ennek leírása következik.

Tehát az Any Video Converter indítása után a Videó Hozzáadása gombbal betöltjük a filmünket, majd a listában (középen) rákattintva, aktívvá válik a jobb oldali videó szerkesztő rész. Itt a jobb szélső varázspálcára kattintva előbukkannak a videó vágó és effektező funkciók.

Any Video ConverterAz elindított ablakban látható, hogy be van pipálva a Képméret arány megtartás, ebből vegyük ki a pipát, és az egeret vigyük a videónk valamelyik széléhez!
Látni fogjuk, hogy megjelenik a kétirányú átméretező nyilacska. Így filmünket akkorára méretezhetjük át, amekkorára szeretnénk, vagyis lenyeshetjük a széles vásznat is róla.

Ezután Alkalmaz majd OK.

Most be kell állítanunk (szintén a listában a videóra kattintás után) jobb oldalon a videó méretét, ide írjuk be azt, amilyenre vágtuk. Tehát pl: 320×138, így.

És itt jön az ami miatt azt írtam “talán könnyebben megoldja a problémát”, nem pedig azt, hogy tökéletes, mert nem igazán működik egy pár kódolással … tulajdonképp nekem mp4 volt az egyetlen kódolás, amiben jó volt avi formátumban, de csak rövid ideig próbálkoztam. Vagyis próbálgatni kell egy ideig sajnos (vagy érteni hozzá :-)). Az is lehet, hogy másnak szerencsésebb méret, formátum, codec kombináció jutott.

majdnem videó
Ez nem jött össze…

Tehát ha beállítottuk, a codec-et (kódek) és a méretet, akkor mehet a Kódolás, majd nézzük meg mit csináltunk! (ha nem állítottuk át akkor a Dokumentumok Any Video Converter mappájában található a videó)

Persze ezeken kívül használhatjuk vágásnál a méretarány megtartását is, és effektezhetünk (az ablakban az olló alatti filmszalagra kattintva), ahol a fénnyel variálhatunk, tükrözhetünk, forgathatunk, zajosíthatunk, élesíthetünk, stb.

Sok szerencsét!

Kapcsolódó bejegyzés:
Az Any Video Converter telepítése és használata

Frissítve: 2020. március 27. 21:27

Hasonló programok: Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.