Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokMagyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő → Szélesvászon probléma és Any Video Converter

Szélesvászon probléma és az Any Video Converter

Nemrég a videó szerkesztő programoknál felmerült a szélesvásznú filmekről a fekete csík eltávolítása. Akkor ingyenesek közül az Mpeg2avi-t ajánlottam, de valahogy nem volt az igazi…

Az Any Video Converter-nek van egy funkciója amit eddig még nem használtam, ez talán könnyebben megoldja a problémát.

Most ennek leírása következik.

Tehát az Any Video Converter indítása után a Videó Hozzáadása gombbal betöltjük a filmünket, majd a listában (középen) rákattintva, aktívvá válik a jobb oldali videó szerkesztő rész. Itt a jobb szélső varázspálcára kattintva előbukkannak a videó vágó és effektező funkciók.

Any Video ConverterAz elindított ablakban látható, hogy be van pipálva a Képméret arány megtartás, ebből vegyük ki a pipát, és az egeret vigyük a videónk valamelyik széléhez!
Látni fogjuk, hogy megjelenik a kétirányú átméretező nyilacska. Így filmünket akkorára méretezhetjük át, amekkorára szeretnénk, vagyis lenyeshetjük a széles vásznat is róla.

Ezután Alkalmaz majd OK.

Most be kell állítanunk (szintén a listában a videóra kattintás után) jobb oldalon a videó méretét, ide írjuk be azt, amilyenre vágtuk. Tehát pl: 320×138, így.

És itt jön az ami miatt azt írtam “talán könnyebben megoldja a problémát”, nem pedig azt, hogy tökéletes, mert nem igazán működik egy pár kódolással … tulajdonképp nekem mp4 volt az egyetlen kódolás, amiben jó volt avi formátumban, de csak rövid ideig próbálkoztam. Vagyis próbálgatni kell egy ideig sajnos (vagy érteni hozzá :-)). Az is lehet, hogy másnak szerencsésebb méret, formátum, codec kombináció jutott.

majdnem videó
Ez nem jött össze…

Tehát ha beállítottuk, a codec-et (kódek) és a méretet, akkor mehet a Kódolás, majd nézzük meg mit csináltunk! (ha nem állítottuk át akkor a Dokumentumok Any Video Converter mappájában található a videó)

Persze ezeken kívül használhatjuk vágásnál a méretarány megtartását is, és effektezhetünk (az ablakban az olló alatti filmszalagra kattintva), ahol a fénnyel variálhatunk, tükrözhetünk, forgathatunk, zajosíthatunk, élesíthetünk, stb.

Sok szerencsét!

Kapcsolódó bejegyzés:
Az Any Video Converter telepítése és használata

Frissítve: 2020. március 27. 21:27

Hasonló programok: Magyar nyelvű program, Telepítés, beállítás, Videó szerkesztő
Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.