Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokOktatási segédlet → Szótár, fordító és más nyelvi programok

Szótár, fordító és más nyelvi programok

Ingyenes szótár programok és teljes szöveg fordítók, szöveg kiejtő szoftverek és más nyelvi alkalmazások.

Dictionary .NET

Dictionary .NETA Dictionary .NET szótár és fordító program, a .NET keretrendszeren futó, internet alapú szoftver.
A Bing és a Google fordító szolgáltatására épül, jelenleg 72 nyelven fordít oda-vissza. A szövegeket ki is mondja, könyvjelzőzhető, virtuális billentyűzet is használható, ha a miénktől eltérő karaktereket szeretnénk írni.

Telepíthető hozzá egy OCR alkalmazás is, amivel a képekből is kiolvashatjuk, majd lefordíthatjuk a felismert szöveget. A találatban lévő szövegeket másolhatjuk, beilleszthetjük, de a találati oldalon szinte minden szöveg egy link, amivel tovább fordíthatunk, haladhatunk, ha akarunk szinonimák közt válogathatunk.

Az egerünket is használhatjuk a kijelölt szöveg fordítására, beállítható billentyűzet kombinációkkal.
Telepítés nélkül működő program.

Dictionary .NET fordítóprogram és szótár

Linguarde

LinguardeA Linguarde fordítóprogram szintén a Google Fordítón alapszik. Ennek a Windows asztalunkra varázslásához készítettek egy rendkívül egyszerű programot.
A Google Fordító nyelvfelismerés és fordítás tulajdonságain kívül el tudja menteni fájlba a forrás és a már lefordított szöveget. A kiejtést nem építették be a programba.
Ezeken kívül hasznos tulajdonsága, hogy átlátszóvá tehető az ablaka, vagyis ha pl. nem kimásolható szöveget fordítanánk, akkor fölé visszük az ablakot átlátszó módban, és írhatunk folyamatosan.
Telepítésekor, ha engedjük, felteszi a böngésző pluginjét is, ami a böngészőben kijelöl szövegeket fordítja nekünk egy felbukkanó felületen, ha a megjelenő kis ikonjára kattintunk.
Azt hiszem ennyi …

Linguarde fordítóprogram

Google Translate Desktop

Google Translate DesktopA Google Translate Desktop a Google Fordítót használja Windows asztalon. Egy egyszerű program, a webes fordítóhoz viszont hozzáad egy két hasznos tulajdonságot.
Először is nincs szükségünk böngészőre a fordításhoz, hacsak nem a weboldal fordítást használjuk, mert akkor automatikusan böngészőben nyitja meg a lefordított oldalt, továbbá elmenthetjük a lefordított szöveget egy szöveges fájlba, de be is tölthetünk szöveget egy fájlból is. Automatikusan beilleszti a vágólapra másolt tartalmakat, ha így állítjuk be.
Természetesen a Google fordító minden tulajdonságát megkapjuk vele, azaz a nyelvfelismerést és bizonyos nyelveken a szöveg kiejtését is.

Hordozható program, egy hibája van, a fölső sávban lévő reklámcsík, de akit ez nem zavar (nagyon) és kipróbálna egy alig több mint 300 KB-os telepítés nélkül működő fordítóprogramot, az töltsön …

Google Translate Desktop fordítóprogram

Lingoes

LingoesA Lingoes ingyenes szótár és teljes szöveg fordító szoftver. Ám ezeken kívül az ingyenes szótárak bővíthetőek, vagyis rengeteg nyelven, nagyon sokféle szótárt telepíthetünk a programba. Sok webes szótár is felvehető és használható, de kiegészítőkkel is bővíthető, olyanokkal mint periódusos rendszer, valutaváltó, mértékegység átváltó … egészen a játékokig.
Természetesen, mint a legtöbb szótár esetében, akkor vagyunk a legszerencsésebbek, ha az angol nyelv valamilyen szintű tanulása a célunk, vagy azt tudjuk használni referencianyelvnek, mert jelenleg több mint 300 angol szótár telepíthető, a legváltozatosabb szakterületekről és témakörökből.

Ezeken túl több mint 80 nyelv érhető el, köztük a magyar is, ebbe nem tudom bele vannak e számítva az online működő szótárak, mint pl. Google fordító. Ki is mondja a fordítandó szövegeket, ha akarjuk és bővíthető a szótár, a kiegészítő és a hangkészlete is.
A program összetettségéből fakadóan, kicsit ismerkedni kell a kezelésével, de hamar rá lehet jönni a lényegre, és belevethetjük magunkat a nyelvtanulásba.

Ó … még egy fontos dolgot majd elfelejtettem … különféle pluginekkel képes fordító egérként is működni a böngészőkben, a Wordben és az Acrobatban (az újabb verziókkal).

Lingoes szótár és fordítóprogram

Kapcsolódó oldalak:
Online magyarra fordító alkalmazások
Szöveg olvasó programok

Frissítve: 2020. március 27. 21:29

Hasonló programok: Oktatási segédlet

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Köszi, megnézem …

sanddio

Ajánlom a TheSage English Dictionary and Thesaurus egynyelvű szótárat.
sequencepublishing.com/thesage.html
Ha gondolod írhatsz erről is.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.