Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokIrodai programok, PDF, Szövegszerkesztő → Szövegszerkesztő programok

Szövegszerkesztő programok

Microsoft Office Word szövegszerkesztő ingyenes alternatívái, illetve más szerkezettel létező és más fájlformátumokkal működő, de ingyenes és nagyszerű szövegszerkesztők gyűjtő oldala.

Notepad2

Notepad2A programozói editorok és a sima szövegszerkesztők között sokszor nem nagyon van különbség. Egy igazi programozó a Windows Notepaden is meg tud írni bármit, és a Notepad++ is szövegszerkesztő, ha csak azokat a képességeit használjuk ki. Azzal is lecserélhető a Windows Notesz, és ebben is van rengeteg kódolást segítő eszköz.

A Notepad2 azért került mégis ide, mert a telepítése (ha nem a hordozható változatát használjuk) abból áll, hogy felülírja a Windows notepad.exe fájlját, és innentől kezdve, ez az igen erőteljesen kibővített notesz fog nekünk mindenhol megnyílni, ahonnan eddig az eredeti.

Pár képessége hirtelen: szintaxis kiemelés ASP, HTML, XML, PHP, CSS és JavaScript, VBScript, C/C++, C#, Make fájlok, Java, Visual Basic és Pascal, Assembly, SQL, Perl, Python és Apache config fájlok, és még jópár …
Drag & Drop szövegszerkesztés programon belül és kívül, szöveg keresés és csere, szó, sor és blokk szerkesztési műveletek, négyzetes kiválasztás (Alt+egér) és mozgatás, Unicode, UTF-8, Unix és Mac szöveg fájlok szerkesztése, mentése, eszköztár átrendezés, kis és nagybetű konvertálás, rengeteg szöveg kódolás támogatása, színsémák szerkesztése és létrehozása a kiemeléshez, nagyítás-kicsinyítés és még sok minden…

Ha nem zavar, hogy nem lesz magyar nyelvű a Noteszünk, de cserébe a formázatlan szövegekkel bármit megtehetünk, akkor telepítsük a Notepad2-t!

Notepad2 szövegszerkesztő

AbiWord

AbiWordAz AbiWord egy több operációs rendszeren működő, szabad forrású szövegszerkesztő, mely minden GNOME ablakkezelőt tartalmazó Linux része, hiszen a GNOME Office szoftvercsomagban együtt szerepel a Gnumeric táblázatkezelővel.

Tehát több rendszeren, így Windowson is működik, kis méretű és igen gyors, sok mindenben hasonlít a régebbi MS Word programra, de sok mindenben eltér attól, előnyére. Az import-export szűrőivel képes kezelni az rtf, html fájlokat, az OpenDocument szabványt (OpenOffice.org), a Microsoft Word és a LaTeX formátumait, és beépülőkkel további fájlok szerkesztési képességével ruházhatjuk fel.

Szövegek sokoldalú formázhatóságán kívül természetesen képes listák, képek láb- és fejlécek, képek, táblázatok beillesztésére is, de van benne automatikus helyesírás ellenőrző (magyar is), dokumentumtörténet, korrektúra, körlevél lehetőség is. Eszköztára átalakítható, a felülete több mint 30 nyelven létezik, köztük magyarul is.

AbiWord szövegszerkesztő

Kingsoft Writer Free

Kingsoft Writer FreeA komplex irodai programok között már szerepelt a Kingsoft Office, most ennek a külön letölthető szövegszerkesztő része is felkerül a Csillagporra.
Szintén ingyenesen szerkeszthetünk vele szöveget a Microsoft Wordhöz hasonló színvonalon, könnyen használható és kezeli a docx formátumot is.
Tartalmaz egy Wordből PDF-be alakító programot és már telepítéskor beállíthatjuk, hogy az MS Office dokumentum formátumai legyenek az alapértelmezések mentéskor.

Fontos megemlíteni a Paragraph Adjustment Tool nevű egyedülálló eszközét, amivel megadhatjuk, hogy az egyes bekezdések, akár sorok különféle magasságúak legyenek, vagyis akár minden egyes sor más-más távolságra helyezkedhet el az előzőhöz képest!
Az egyszerre szerkesztett dokumentumokat füleken találhatjuk meg, igen széleskörűen testre szabható táblázatokat használhatunk, tartalmaz szó számlálót, menthetünk vele titkosított Word dokumentumba is, beilleszthetünk rajzokat, 3D szövegek is a dokumentumba, magas szintű Microsoft Word kompatibilitással és a felsoroltakon kívül sok hasznos eszközzel rendelkezik még.

Akinek nem nagy probléma, hogy nem magyar nyelvű, próbálja ki!

Kingsoft Writer Free szövegszerkesztő

Irodai programcsomagok, amik szövegszerkesztőt is tartalmaznak
Kingsoft Office
LibreOffice
Lotus Symphony
OpenOffice.org
SoftMaker Office
Zoho
Google Dokumentumok

Kapcsolódó oldalak:
Notepad++
Dokumentum olvasó programok
Texter a szöveg behelyettesítő

Frissítve: 2020. március 27. 21:30

Hasonló programok: Irodai programok, PDF, Szövegszerkesztő

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.