Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programok3D szoftverek, CAD/CAM, Oktatási segédlet → Tervező, modellező, szerkesztő, ingyenes CAD és CAM programok

Tervező, modellező, CAD, CAM programok

Tervező, modellező, szerkesztő, designer, ingyenes CAD, CAM programok. 2D, 3D szerkesztő, modellező, ipari és lakás tervező, lakberendező programok.

progeCAD Smart!

progecadA progeCAD az AutoCAD® alternatívája, 2D/3D-s CAD szoftver, mely mindenekelőtt 2D-s rajzolásra használatos, kezeli a dwg, dxf formátumokban készült rajzokat.

“Egy igen hatékony és elérhető árú IntelliCAD alapú programot szeretnék ajánlani. A neve progeCAD Professional és az AutoCAD-el megegyező használhatósággal bír. Világszerte már régóta ismert és használt, ám Magyarországon csak most került a piacra és ezt rögtön a magyar verziójával.” … mint lejjebb is olvashatjuk az ajánlást a hozzászólásokban.

A progeCAD professzionális változata valóban meglepően bőséges eszköztárat ad a kezünkbe, az összehasonlításban még az AutoCAD-et is veri sok tulajdonságában, pl. kompatibilisebb az AutoCAD-nél is az AutoCAD-el :-) → DWG formátum az AutoCAD 2.5-ös verziójától a 2010-es verzióig. A nem üzleti célú felhasználásra ajánlott könnyített változat a progeCAD Smart! CAD program, a DWG fájlokkal való munkákhoz szánják, a progeCAD Professional 2009 programból indul ki, és tartalmazza a funkcióinak és kiegészítőinek nagy részét. A Smart a 2007/2009-es AutoCAD DWG formátumot támogatja.

A progeCAD menüinek magyarításához fájl és a leírás is megtalálható a letöltésnél.

progeCAD Smart! képernyőképek
progeCAD Smart! CAD program

LEGO Digital Designer

Modellünk ára Forintban
Modellünk ára Forintban

Tervezd meg a saját LEGO modelljeidet! A LEGO Digital Designer a LEGO CAD programja, azaz legó “téglákból” tervezhetünk mindenféle furfangos tárgyat, járművet, épületet, robotot akár vagy bármit.

Az ötletünk téglába öntése közben az elemek árát is lekérdezhetjük, mert igen, meg is vásárolható minden, vagy esetleg le is gyártatható a LEGO céggel, ha valami olyat állítottunk elő, ami nekik nagyon tetszik. Ilyenkor állítólag jutalékot is kaphatunk az eladott termék után.

A tervezés közben jó CAD programhoz híven, mindenféle nézetből és méretben is megnézhetjük a teremtményünket, színezhetjük, képet lophatunk róla, ki is nyomtathatjuk, elmenthetjük, s mint már írtam, beküldhetjük, megvásárolhatjuk. A legózás korosztály független, tehát rajta!

LEGO Digital Designer legó modell tervező

Sweet Home 3D

Sweet Home 3DA Sweet Home 3D egy ingyenes lakástervező, lakberendező program. 2 dimenziós alaprajzon helyezhetjük el benne a falakat, nyílászárókat, berendezési tárgyakat, bútorokat, melyeket ezután 3 dimenziós előnézetben tekinthetünk meg, vagy virtuális látogatást tehetünk az elkészített, berendezett otthonunkban. A falak akár kör alakúra is rajzolhatók vele, ajtók, ablakok behúzása után automatikusan kiszámítja a falakba illesztésükhöz szükséges helyet.

Rajzunkhoz bútorokat adhatunk egy katalógusból, melyben konyha, nappali, hálószoba, fürdőszoba, stb. kategóriákban találhatók a tárgyak. Színt, textúrát, méretet, helyet, irányt, padlót, mennyezetet változtathatunk. A rajzon lehet a helyiségek területe, méretvonalak, szövegek, nyilak, és egy iránytű mutatja az északi irányt is. Fotórealisztikus képeken és videókon láthatjuk a napszaktól és földrajzi elhelyezkedéstől függő fényhatásokat.

Az eredményt menthetjük PDF-be, bittérképes vagy vektorgrafikus fájlba vagy videóként és 3D fájlként (saját 3D-s SH3D fájlformátum). Pluginekkel bővíthetjük programunk képességeit, akár online is használhatjuk, telepítés nélkül. Rengeteg 3D modell tölthető le hozzá, a saját és mások weboldaláról, és benyújtható igény is a fejlesztőknek, új funkciók megjelenésére.

A Sweet Home 3D nyílt forráskódú program GNU GPL szerint terjeszthető.

Sweet Home 3D képernyőképek
Sweet Home 3D otthon tervező program

Geometer

GeometerGeometriai számítások elvégzésére alkalmazható program. A geometriai alakzat pár adatából kiszámítja a többi ismeretlen adatot. Használható háromszög, kör, körcikk, körszelet, kocka, henger, kúp, csonka kúp, téglatest adatainak kiszámítására.
A hiányzó adatok mellett megkapjuk a síkidomok kerületét és területét, valamint a testek térfogatát és felszínét is. A szögek adatait decimálisan és fok – perc – másodperc formában is megadja, és ezek között át is vált mindkét irányban.

Geometer képernyőképek
Geometer geometriai program

Google SketchUp

Google SketchUp - modellezőIngyenes modellező program.
A Google 3D tervező programja, mely oktatási célra ingyenesen letölthető. Ezt a 3D modellező eszközt sokkal egyszerűbb használni mint más 3D-s szoftvereket, emellett ráadásul rendelkezésre állnak a Google oktató videói is, a tervező program használatának elsajátításához. A 3D Warehouse-ban megoszthatjuk egymással az elkészített modelleket, és a Google Earth-re is feltehetőek a kész alkotások.

Aki soha nem látott még ilyen programot, az is pár perc alatt összecsaphatja első házát… mondjuk téglából, de léteznek pl. PC alkatrész komponensek is!

A letöltő oldaláról elérhetőek hozzá Scriptek, Pluginek, Viewer és Bonus Packs és innen megtekinthetünk jó pár SketchUp videót a Youtuberól.

Google SketchUp képernyőképek
SketchUp modellező

A9CAD, A9Converter

A9CAD

A9CAD, CAD programRajzolj, nézz meg, szerkessz 2 dimenziós CAD rajzokat! Írd és olvasd az ipari szabvány DWG és DFX formátumot! Adj ki parancsokat és vigyél be adatokat paracssorból! Szerkeszd a vonalvastagságot, típust, réteget, dimenzió és szövegstílust! Módosítsd a rajzolt objektumot a tulajdonságok ablakból!

A9Converter

Kétirányú DWG – DFX átalakítás. AutoCAD 2006 formátum támogatás. Fogd és vidd kötegelt feldolgozás.

A9CAD és A9Converter képernyőképek
A9CAD és A9Converter

Kapcsolódó oldalak:
3D modellező és renderelő programok

Frissítve: 2020. április 29. 18:59

Hasonló programok: 3D szoftverek, CAD/CAM, Oktatási segédlet

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 42 hozzászólás, szólj hozzá te is!

cukorka

Üdv. Midenkinek!
Nekem olyan gyorsan tanulható ingyenes programra lenne szükségem, melyben belső terek falnézetét és 3D tervét tudom bemutatni. Egyedi bútorok tervéhez szeretném használni.
Előre is köszönöm a segítséget.

Zsolt

A progeCAD Smart letölthető innen is, Windows 10-el és gyanítom, hogy 8-al sem kompatibilis, az igaz, de Windows XP SP2 kompatibilitási módban telepítve működik. Most próbáltam ki … tehát letöltés után a telepítőfájlra jobb gombbal kattintva elérjük a beállításokat ahol beállítható a Windows XP SP2 kombatibilitási módban való futtatás. Ha nem megy, írjon még! Szóval feljebb eléri … Sok sikert!

Névtelen

Aktív nyugdíjasként időnként szükségem lenne kimondottan otthoni használatra (évi 2-3 alkalomra)egy ingyenesen használható Cad programra. Azelőtt a ProgeCad smart 9 program volt hivatalosan használható, ez ma már megszűnt.Így 73 évesen már biztos nem fogok beruházni egy ilyen programra, pedig néha segíthetné a gondolkodást ha láthatnám is hogy mit akarok. Ha tudtok valamit kérlek segítsetek !
Károly

Névtelen

Köszöntöm a fórum résztvevőit. Segítséget keresek és egy olyan modellező tervező vagy CAD programot, amivel kész fémkorlát (rozsdamentes) alkatrészekből lehetne a tényleges megépítés előtt egy tervezett korlátot a véges elemet tartalmazó képekből, rajzokból modulokból megtervezni. Jellemzően merőleges és párhuzamos oszlop és kapaszkodó állások vannak, illetve a függőlegeshez képest 25-45 fok közötti kapaszkodó állások, melyeket méretezett konkrét megépült lépcsők környezetében kellene bemutatni. Néhány esetben üvegkorlát betéttel (lapokkal) kiegészítve. Valami hasonló egyszerű programra gondoltam mint a kerítés tervezők stb. Vén lászló, már segítségre szoruló 70 éves de autócadban és modellezésben nulla ismerettel rendelkező korlát tervező, aki eddig Word rajzoló programmal igyekezett bemutatni a lehetőségeket, de az alap nélküli nem műszaki igénylők ezeket nem igazán értik. infokukacpecsiglas.hu 29577166 Várom az ötleteket és a tanácsokat, semmi támpontom, alapom nincs

Zsolt

Szia! Pontosabban milyen jelek lennének ezek, szabadkézi vagy legyenek beépített, pl. nyilak?
A képfájl az még csak-csak működik, de a PDF nehezebb, illetve egy programban nem nagyon van …. habár … ha kör, négyzet, nyíl, szöveg és pár egyéb elegendő, akkor megfelel a Foxit Reader … a weboldaláról érdemes letölteni, mert azt hiszem ez most itt nem a legfrissebb verzió.

Balázs8008

Sziasztok!
Kérném a segítségeteket…
Olyan programot keresnék, ami nem igényel túl nagy szakmai előképzettséget és könnyen elsajátítható.
Meglévő alaprajzra, amit az ügyféltől kapunk (jpg, vagy pdf file-ba) kellene különböző jeleket rárajzolni, és ezt követően kinyomtatni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Nem lenne baj ha ingyenes program lenne.

Zsolt

Nem tudom mennyit segítek ezzel: softplan.com/Roof-Framing … ráadásul nem is ingyenes … de ingyen nemigen adnak ilyesmit.

Imre

Sziasztok.

Ács tető tetőrendszer tervező programot szeretnék használni ami nem túl bonyolult.

Van ilyen ?? Köszönöm előre is.

Balázs

Sziasztok!

Darupálya tervező programot keresek.

Tudnátok javasolni valamit?

Előre is köszönöm.

Tibor

Sziasztok
Nekem olyan problémám volna, hogy a PoverSHAPE 2014 /64 bit./-es programot szeretném használni…
A hozzászólást áttettem a PowerSHAPEhez.

Csaba

Köszönöm, átnézem, és ha találok megfelelőt mindenképpen jelzek. Amúgy a mokuskasw nagyon is jól működik már. A hiányosságai ugyan megvannak, de ennek ellenére nagy segítség. Csak azért írom, hogy ha valaki hasonló cipőben jár akkor hátha neki is segít. Üdv mindenkinek!

Zsolt

Szia Csaba!

Elnézést a kissé megkésett válaszért…

Keresés közben rá kellett jönnöm, hogy hű de nem értek én ehhez! :)

Úgyhogy a linkeken rád bízom a keresgélést, ne haragudj!
Ezen oldalak között sok átfedés van, ráadásul nem próbáltam ki a szoftvereket, így nem tudom megfelelnek e a célnak, de sok szerintem hasznos tervező programot találsz majd itt.

Sok sikert!

softadvice.informer.com/Free_3d_Furniture_Design_Software
softonic.com/s/home-furniture-design-software-free-download
softonic.com/s/3d-furniture-design-software

Zsolt

Holnap nekifekszem …

Csaba

Sziasztok! Már régóta keresgélek bútor tervező programot, próbáltam már többet, de nem igazán találtam meg amit keresek. Pl.:

asztalosinas –> Előre megrajzolt bútorokkal lehet csak dolgozni, amibe nem nagyon lehet plusz fakkokat, eltérő fiókmagasságokat megadni, gond van ha a korpuszt másképp szeretném illeszteni…

Ha mások is keresgélnek akkor az eddigi legjobb találatom (ingyenes):

butortervezo.net84.net

Nem számol éllfóliát, és a bútorlapokat nem lehet megnevezni, így egy terjedelmes méretű szekrénysor esetében a listában nehézkes az azonosítás, és nem illeszt automatikusan, tehát ha nem figyelsz belóghat 1-1 bútorlap a másikba pár millimétert, ami összerakáskor kellemetlen meglepetés.

Amire szükség lenne: A bútorlapok rajzolásakor illeszkedhetne a mellette lévőhöz, (nem jó ha a rajzon beletolsz egy lapot a másik belsejébe mert a valóságban nem könnyű kivitelezni. :))A kész rajzon ha hibát találok ne kelljen újrarajzolni, lehessen megfogni odébb helyezni egy egy lapot…
És persze jó ha van a felhasznált bútorlapokról méretekkel ellátott lista.

Nagyon örülnék egy ingyenesen használható programnak, nem vagyok asztalos, de szeretek barkácsolni otthon, otthonra.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Zsolt

Nosza!

Dani

Nagyon szeretnék traktort tervezni.

Zsolt

A PowerSHAPE-nél a hozzászólásokban is meg van említve, de ott feljebb is látható a függőség, vagyis hogy szükséges hozzá a .NET keretrendszer. Annak hiányában lehetnek ilyen hibák.
De mindjárt megnézem …
Szóval … először is el kell olvasni ami itt van PowerShaperől és aszerint eljárni. Aztán feltelepíteni a .NET-et, majd elindítani a telepítést. Ha el tudod indítani a programot, az első indításkor kéri a mailben kapott kódot.

HakapMaki

Jahh látom itt több progihoz hozzászólnak … amit írtam a PowerShape-val kapcsolatos. Marad a Google szkeccs…

HakapMaki

Üdv!
Mindent a leírás szerint csináltam (többedszer is), de a program indításakor állandóan arra panaszkodik hogy a “shareddb” könyvtár nem lett telepítve, és hogy nem találja a modellek könyvtárát. Xp Sp3 alá mennie kéne pedig.
Ja és hiába kaptam meg a jelszót, telepítéskor NEM kéri, tehát fuck az egész :(
Pedig a demók alapján szimpatikusnak tűnt.
De ha most utólag meg kapok tőlük reklámleveleket, elmennek a jó….. :(

Zsolt

Letölthető mosolytervező programról nem tudok.
Van egy ilyen bejegyzés, ami közel áll ehhez, talán … : Arc és alak formáló, szépítő alkalmazások

Szilágyiné S.Tünde

Üdv mindenkinek!!! Segítséget kérnék, mosolytervező programot szeretnék letölteni, tudtok segíteni?? köszi :-))

Zsolt

Az e az “Evaluating PowerSHAPE” vagyis oktatási célra való, továbbá a legújabból sosincs e, tehát most a 2011-es az e, amúgy az e nélküli már 2012. Ezenkívül több funkciója korlátozva van, használat közben észre veheted.

A PowerSHAPE-e verziók szerintem csak a regisztrációban különböznek, kicsit bonyolultabb hozzájutni az iparihoz, pontosabban egy csomó mindent nehéz lesz kitölteni, ha nem vagy cég, pl: “Company Address”.

ati27

Kérdés:

A van, és ha van mi a különbség a power shape és a power shape-e között? És a powershape-e “industrial” felhasználásra is ingyenes? Amúgy a google sketchup is egy nagyon jól használható progi.. Nekem kb 1-2 nap kellett, és “lazán” tudtam használni.. (persze azért van egy kis “előéletem” 10 év UG NX, Catia, meg most már Solidworks is :D )

Zsolt

Az nem ingyenes CAD program, úgy hogy azt ne itt… :-)

Péter

Valaki tud ArtiosCAD-et?

Zsolt

Hello!

Mivel fejből nem tudok ilyet, ezért elkezdtem keresgélni.
Az eredményt bemásolom ide, van pár dolog… de lehet, hogy csak annak látszó tárgy … majd te átböngészed!

symscape.com
grc.nasa.gov
mentor.com/products/mechanical/products/flovent
flowmaster.com
windpowerengineering.com/turbine-selector-app

Sok sikert!

Csaba

Üdv mindenkinek!

Tanácsot, tippet szeretnék kérni! Egy olyan programra volna szükségem, ami a légáramlást modellezi, elemzi. Példaként: Tegyük fel, hogy egy turbinát tervezek. Lemodellezem a szerkezetet, megadok szükséges paramétereket ( mekkora a belépő légáramlás, a turbina rotor sebessége, stb..) és a szoftver lemodellezi, hogy milyen eredménnyel fog dolgozni a turbinám. ( Mekkora lesz a kilépő légáramlás, tolóerő, esetleg szimulálja magát a légáramlást a szerkezeten belül)
Régóta használok 3Ds Max-ot, Havook-ot. Ezeknek a fizikai motorja tökéletes, ám erre alkalmatlan. Nagyon hálás lennék egy tippnek, tanácsnak!
Köszönöm!

Zsolt

Örülnék ha megoldódna a problémád, már csak azért is, mert akkor a megfelelő programot feltenném ide is :-)

Akkor addig is minden jót neked is!

Dody

Szia Zsolt! :)))

Köszi, nézegettem mindent a hétvégén. Találtam párat, le is töltöttem, amiről úgy véltem, hogy megfelel, majd felrakom, megnézem, de igazából olyat, amit kerestem, tehát ami egyszerű, nem találtam.

Majd referálok, amint tudok, hogy mi a véleményem, és ha mégis lesz valami olyasmi, amit érdemesnek találok arra, h még én is 1*űen tudjam kezelni, azt, ha nem gond, be is linkelem, bár már gőzöm sincs, mit honnan töltöttem le…

Nem tudom, mikor, talán a jövő héten lesz a próba-dolog, bár a héten is igyexem rajta lenni, aztán majd kiderül!:))

Szia, még egyszer köszi a türelmet és a segítséget, további sok sikert és jó egészséget, mindenféle egyéb jófélékkel psze:

Dody
:)))

Zsolt

Ez is olyasmi … cadpipe.com/electrical … na persze nem magyar.

DodyG

procad.com/autoiso.php

Bocs, remélem, ez nem a “reklám helye”, de vmi ilyesmiben gondolkodom, csak nem túl sok pénzért, és magyarul, meg mondjuk valami nagyon 1*űen megoldható paraméterezéssel!:DDD

DodyG

Kedves jó Zsolti!:)))

Nem mondom, h adok egy nagy puszit, mert végül is nőpárti volnék…:)))), de nagyon szépen köszi!:)))
Tudom, h az “örök hálá”-val teli a padlás, és am se sokat adnak érte a boltban, de ki tudja… Hátha vmikor majd én is tok Neked vmiben segíteni!:))))

Egy jó villanyszerelő mindig jó a háznál!:DDD Még ha kissé… hát, nem egyszerű, akkor is!:)))

Köszi, meg fogom nézni, csak lehet, nem ma, de még talán holnap!:)))
Am persze igen, jól sejtetted, vagyis jól értetted, méretezés kéne, de beilleszthető alkatrészekből, ami azért ezekben a tervező progikban ugye nem tudható, van-e, és ha mégis, mennyire egyszerű…:)))

Szia, még1* köszi, további sok sikert, jó egészséget és a legjobbakat:

Dody
:)))

Zsolt

Mondjuk az anyag igényt akarod számolni? Az adatok pedig legyenek hordozhatóak, de még “leválaszthatóak” is a rajzról?

Na nem mintha tudnék ilyet, csak hogy jól értem e.
Inkább valami SweetHome-féle program kell neked, nem hiszem, hogy CAD programok … illetve lehetnek jók, de olyan ez, mint kép átméretezés miatt Photoshop-ot venni.

Külön-külön sok tulajdonság létezik programokban, pl. a SweetHome-ba is be lehet illeszteni háttérképet, rajzolgatni, méretezni, ki is számol ezt-azt, csak az adatokat nem lehet külön elmenteni, csak a rajzzal, és egyáltalán nem hordozható, vagy a saját formátuma vagy pdf.

Ráadásul keresni is nehéz ilyet, mert angolul … hm, most eszembe jutott valami…..

El volt mentve egy ilyen oldal, hogy később átböngésszem…
pipingdesign.com/software1.html

Ez most rád vár, mert nekem nincs rá időm jelenleg :-)

Remélem sikerrel jársz!

DodyG

Bocs, megint én…:)))

A csövezési tervet rárajzolni szeretném, tehát mint írtam, az adatok felismerése lenne a lényeg, hogy ha berajzolom-beillesztem, akkor a végén ne nekem kelljen kiszámolni a szükséges mennyiségeket..

Bocsi!

DodyG

Sziasztok, szia Zsolt! :)

Köszi mindent előre is! :)
Tehát még-magyarabbul:
akár igen, beszkennelt rajz is lehet, vagy a progi csinál egy akár egyvonalas alaprajzot, az is jó.

A lényeg, hogy amit mondjuk egy adattárból beillesztek, könyök, ív, egyenes, kör, mittoménmi, az a beillesztett cuccnak összeszedje az adatait, és valamilyen formában lehessen vele számolni.

Tehát ha van egy négyzet, ami mondjuk egy szoba, és beillesztek egy egyenest, ami mondjuk egy vízcső, akkor meg lehessen adni, hogy hány méter, milyen átmérőjű, milyen anyagú.
Esetleg ha kis extra, és mindezt még össze is tudja számolni…:DDD

Nem tudom, lehet hogy létezik ez valamilyen elektromos tervezőben. Mintha olvastam volna ilyenről cserélhető alkatrésztárral, bármire alkalmas, feltölthető mindenféle cuccokkal. Ha ilyet tudtok, és EGYSZERŰ a használata, az is jó lenne…

Kipróbáltam már egy csomó progit, de eddig még mind vagy bonyolult volt, vagy más jellegű, mondjuk, alaprajz-tervező, de pl. a CAD-ek nem tudom, mennyire tudnak ilyeneket…
Már próbálkoztam klf olyan rajzolóprogival is, amik kezelik a rétegeket, de nem tudtam sehogy arra rávenni, h a berajzolt, vagy beillesztett egységeknek az adataival lehessen számolni, tehát ne kelljen kézzel, egyesével fölirkálni, mert éppen ezt akarnám kiváltani.

Elvileg nem lenne nehéz még csinálni sem egyet, mondjuk, talán akár a GIMP-re vagy hasonló progira alapozva, ami ha beillesztek valamit, feldob egy ablakot, ahol az előre beállított adatokat lehetne megadni, amit mondjuk egy csv-be vagy xls-be vagy csak simán egy txt-be elment, és akkor már elvileg importálható lenne Excel-be… Abban meg már megoldom, csak eljussak odáig, hogy meglegyen az adatok összehasonlítása-összeadása…:))

Még egyszer nagyon szépen köszi, és bocs, hogy ilyen kekec vagyok, de egyrészt nem akarnék progit lopni, másrészt meg tényleg nem találtam még fizetősben sem ilyet…
Pedig létezik, azt tudom, mert valaki valahol mutatott egyet, de az… hát az már tízen éve volt, még a DOS-os időkben, vagyis a Win95 környékén talán…

Sziasztok, még egyszer köszi, további sok sikert és a legjobbakat:

Dody
:)))

Zsolt

Köszi a jókívánságokat!

Még magyarabbul… mondjuk egy beszkennelt alaprajzra szeretnél ráilleszteni pl. egy csövezési tervet?

Szerintem a lejjebb ajánlott program alkalmas erre, pontosabban a Pro verziója, sajnos nem az ami mindjárt felkerül ide. Van benne raszter grafika beillesztési lehetőség.
De ha felteszem a programot, megírom Zoltánnak és ő valószínűleg értelmesebb válasszal is tud szolgálni.

Minden jót neked is! Zsolt

DodyG

Sziasztok! :)))

Kérdésem van:
tud-e valaki olyan progit, ami nem teljesen tervezéshez van, hanem be lehet illeszteni klf objektumokat, amiknek lehet adatokat megadni, és nyomvonalrajzban tárolja, a végén pedig összegezni is lehet vmilyen módon?
Értsd:
van egy alaprajz, akár a progi csinálja, akár egy sima kép, és rá- vagy bele- lehet illeszteni mondjuk egyenest, ívet, bármit, aminek az adatait, mint hossz, átmérő, anyag vagy akármi, tárolni és megjeleníteni is tudja?
Ezen kívül
-ingyenes
-egyszerű használni?
Ha vki kíváncsi, mire kéne, akkor mondjuk akár villanyszerelési csövezési rajzolónak vagy víz- gáz-csövezési rajzolónak gondoltam.

De mindenképpen fontos a 2 fenti tétel, mert akinek szánom, nem sok ismerete van ezen a téren, és nekem sincs, h elmagyarázzam Neki!:))))

Előre is köszi a választ, minden infónak örülök!:)))
Mindenkinek további jó egészséget, sok siket és szerencsét, és előre is köszi!:)))

Dody
:)))
dodyg-at-freemail-pont-hu

Zsolt

Köszönjük az ajánlást!

Jól értelmezem, hogy a progeCAD 2009 SMART az ingyenesen használható változat?
Mert akkor azt napokon belül felteszem ide.

Hortörsi Zoltán

Jó napot kívánok!
Egy igen hatékony és elérhető árú IntelliCAD alapú programot szeretnék ajánlani. A neve progeCAD Professional és az AutoCAD-del megegyező használhatósággal bír. Világszerte már régóta ismert és használt, ám Magyarországon csak most került a piacra és ezt rögtön a magyar verziójával.
A progeCAD jellemzők értékelésének legjobb módja a termék kipróbálása. Ilyen módon nagyon könnyű eldönteni, vajon a hirdetett jellemzők megegyeznek-e a valósággal.
Használja ezt a linket (progecad.hu/letoltesek) a próbaverzió megszerzéséhez.

Zsolt

Ezt maga a készítő Google állítja róla, de én nem vitatkozom veled, majd ki-ki eldönti magának.
Csak még egyet kérdeznék, melyiket könnyebb ettől használni?

péter

Aki azt állítja, hogy a Google sketchup-ot “sokkal egyszerűbb használni mint más 3D-s szoftvereket”, az szerintem még soha nem próbálta használni a GSU-t.

Én próbáltam. Katasztrófa. Totálisan használhatatlan, szemét kategória. Nem adtam fel rögtön, netto két napig vért izzadtam vele, aztán úgy döntöttem, hogy az egészségem fontosabb, ennél még a papír és ceruza is hatékonyabb.

Zsebők András

4m IntelliCAD tervezésre, dwg dxf fájlok kezelésére, megfizethető áron.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.