Tor Browser, Tor böngésző csomag

A Tor böngésző (browser) csomaggal a Tor csatornáin keresztül névtelenül, biztonságosan és szabadon internetezhetünk.
A Tor működése közben más lesz az IP címünk, más országból érjük el a weboldalakat, lassabb lesz a böngészés, és pár plugin, script nem fog működni, vagyis hétköznapi használatra nem ajánlott. Akkor használjuk, ha rejtve szeretnénk maradni valamiért, vagy olyan országból internetezünk, ahol bizonyos oldalak, szolgáltatások az internetszolgáltató vagy az állam által tiltva, cenzúrázva vannak. A Torral teljes biztonságban vagyunk, valós IP címünk, így földrajzi elhelyezkedésünk is rejtve marad.

tor böngésző
 • Verzió: Tor Browser 8.0
 • freeware
 • Készítő: The Tor Project Inc.
 • Operációs rendszer: Windows 7, 8 és 10
  Mac OS, Linux, 32 és 64 bit
 • 54 MB

Bárhová telepíthető a program, de alapértelmezésben a c:\users\felhasználóineved\desktop\Tor Browser mappába csomagolódik ki, ahonnan a Start Tor Browser parancsikonnal indítható. Ha minden jól megy mappástól, parancsikonostól ott van az Asztalon, ez a mappa hordozható, bárhová másolva használható.

Frissítések: a 8-as Tor 60.2.0esr Firefox verzióra épül, át lett szabva kicsit a felhasználói felülete és a következő verziójú összetevőket tartalmazza: Tor 0.3.3.9, OpenSSL 1.0.2p, Libevent 2.1.8, Torbutton 2.0.6, Tor Launcher 0.2.16.3, HTTPS Everywhere 2018.8.22, NoScript 10.1.9.1, meek 0.31, obfs4proxy v0.0.7. Az ezeken túl történt millió javítást és más változásokat itt tanulmányozhatja az ember.

Tor Browser: Download, Install, and Setup Tutorial (Windows Video)

Internet böngésző: Tor Browser
Hordozható program

A Tor böngésző letöltése és képernyőképek

Tor képernyőképek
A 32 bites Tor Browser letöltése
A 64 bites Tor Browser letöltése

Tor telepítés, beüzemelés

A weboldalán mindig a legújabb verzió érhető el, Windows, Linux, Mac verzió egyaránt: torproject.org/projects/torbrowser

14 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Az IP címednek értelemszerűen abból a régióból kell származnia, ahol engedélyezett a videó megtekintése. Tehát egy sima “megváltoztatás” vagy “láthatatlanná tevés” ezen nem segítene.

 2. Kristof7 says:

  Nem valami szuper titkos oldalt szeretnék átvágni,hanem pl.filmeket nézni!
  Több helyen is próbálkozzam egy régóta megtekinteni szándékozandó sorozat elérésére ,de sajna ott kiírják,hogy az ön régiójából ez nem tekinthető meg.
  Ha az IP.címem megváltoztatom,vagy láthatatlanná teszem vajon megoldódik e ez a probléma?

 3. Zsolt says:

  OK … köszi. Az az XP már nem ma került oda, de nem is sok értelme van … szóval akkor Win7-től … javítom, hasznos észrevétel, még egyszer köszönöm. A “kampányt” nem igazán értem :)

 4. alex53 says:

  Üdv. Mindenkinek!
  Nekem azt írta ki, (letöltöttem a 32 bites verziót) hogy csak “Win. 7 vagy felette” van szüksége.. (Pedig itt írva van, hogy XP is…)
  Az a kampány, ez meg a valóság…

 5. Zsolt says:

  Nem olyan bonyolult, mindjárt csinálok róla egy bejegyzést ….

 6. Névtelen says:

  ki tudna segíteni beüzemelni feltelepíteni a tort, természetesen honorálom

 7. Zsolt says:

  Szia Csaba!

  Az internetszolgáltató nem látja ha pl. Torral nézed, ellenőrizni nem szokta, nem is teheti, esetleg ha nyomoznának ellened, akkor kötelezhetné a hatóság bizonyos adatok kiadására. Nem tudom milyen nem illegális tartalomról kérdezel, ezért nem tudok pontosan válaszolni, de mondjuk valahol ugyanazon szerveren lehet illegális is valami, ahonnan te legálisat érsz el. Alapvetően nem illegális tartalmak elérésére találták ki az ilyen böngészőket, illetve nem olyan értelemben … leginkább mondjuk bizonyos országokból politikai okok miatt (szóval diktatúra félékről beszélünk) tiltott tartalmak elérésére, vagy éppen ilyen tartalmak létrehozására, közlésére.

  Egy “mezei weboldal” többnyire könnyedén feltörhető, .onion oldalt eddig még nem sikerült senkinek feltörnie. Egyébként ok nélkül teljesen értelmetlen ezt a böngészőt használni, mert rendkívül lassú, továbbá különféle tartalmak elérésére különféle beállítások alkalmazandók.

 8. Csaba says:

  Hello!
  Néhány kérdést szeretnék feltenni ha lehet.
  Az internetszolgáltató látja-e, hogy mit nézek meg a dark weben és szokta-e ellenorizni egy ember által meglátogatott weboldalait?
  Ha valami nem illegális tartalom akkor azt miért tárolják a dark weben mikor azt sokkal kevesebben nézik meg mint a mezei webet?
  Mi pluszt ad a dark web és a .onion mint egy mezei weboldal ha az a mezei weboldal egyébként csak egy jelszóval védett oldal és csak az léphet be akinek jelszava van? Miért nem csak ilyet használnak a dark web helyett?
  Köszi a válaszokat.

 9. Zoé says:

  Adblock megfogta, azért nem láttam mire kell ránézni :)

 10. Zsolt says:

  Lejjebb a videóban szereplő Ultrasurf-re.

 11. Zoé says:

  A Tor-on belülről telepítettem (úgy emlékszem)mert alapból nincs benne.Milyen megoldásra nézzek rá?

 12. Zsolt says:

  Próbáld meg a Toron belülről telepíteni a Flash plugint … ja nem. A probléma, hogy a Tor egy hordozható böngésző Firefox alapokon, és ha a Flash plugint telepíted, akkor az alapértelmezett Firefox könyvtárba másolódik, ami nem a Tor könyvtára, így a Tor nem látja. A Tor a te felhasználód Desktop mappájában van alapértelmezésben… Vagy nézz rá erre a megoldásra:

 13. Zoé says:

  Üdv!
  Olyan gondom lenne, hogy van ez a Fortiguard nevű blokkoló. Eleinte Firefox-al tudtam használni az oldalakat, aztán elkezdett blokkolgatni (nem mindent), aztán felfedeztem, hogy az Operát nem ismeri fel, de azon is elkezdte,most a Tor-ral próbálkoztam azzal jónak tűnik, de flash player-es dolgot (online játékot) nem tudom használni, mert azt írja:”a játékhoz Flash player szükséges ami nincs telepítve vagy le van tiltva”. Pedig telepítve van és nincs letiltva.Mi lehet a gond, ill hogy lehetne ezt a blokkolót kikerülni?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!