Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokKépernyőképek, Videó szerkesztő → VideoPad képernyőképek

VideoPad képernyőképek

A VideoPad Video Editort egy hozzászólásban feltett kérdésre ajánlottam, ehhez kapcsolódva, kis segítségképp csinálom meg a képernyőkép oldalát is. A telepítés és első indítás után, első lépésként húzzuk az első szerkesztendő videót a baloldali Video Files fül alá. Ezután meg kell várnunk míg gyorsítótárazza a program a fájl, mert ha enélkül csináljuk meg a vágást és a mentést, akkor hiányozhat valami a filmünkből. Középen a videó alatti zöld sávnak kell végigérnie, ez elég sok ideig eltarthat … (Zárójelben jegyzem meg, hogy ha több jó pár GB-os fájlt tölt be az ember, és azokat vágja egybe – pl. itt is hasonló feladat lesz – akkor a C:\ meghajtón szükséges ehhez akár több 10 GB szabad hely is, de a videók összméretének megfelelő mennyiség biztosan. És még egy zárójeles megjegyzés: …

… ha már nem szerkesztjük soha többé a fájlokat, akkor törölhetjük a C:\Users\a Te felhasználóneved\AppData\Local\Temp\VideoPadCache\ könyvtár teljes tartalmát, mert többnyire nem teszi meg a program magától, s így visszakapjuk a szerkesztés közben lefoglalt hasznos tárhelyet. Ha még szerkesztjük később is a betöltött videó fájlokat, akkor ne töröljük, mert így megint végig kell várnunk a gyorsítótárazást, ami sokszor elég hosszúra nyúlik.)
VideoPad telepítés kész

A videó fájlunk vágása az úgy működik, hogy a beillesztendő rész elejét kijelöljük a piros zárójellel…
VideoPad vágás

… a végét a kékkel …
VideóoPad vágás 2

Majd a Place gombra kattintva beillesztjük a Storyboardba. Most jutott eszembe, hogy nekünk kivágni kellene … Nos, ha a Splittel feldaraboljuk a fájlt (a kurzor utáni rész vágja le), akkor baloldalon sok kis videónk lesz, amik közül egérrel sorban behúzhatjuk azokat, amikre szükségünk van. Az Edit menüpontban található az Undo – Redo lehetőségek visszavonáshoz, ha valami nem sikerülne elsőre.

VideoPad vágás, beillesztés

Akkor most a Storyboardon a filmünk, jobb fent láthatjuk az előnézetet.
VideoPad storyboard

Ugyanez a Timelineon.
VideoPad timeline

Ezzel a kis láncszemes ikonnal tudjuk lecsatolni a hangot a videóról. Lent balra …
Videopad audio unlink

Így a Storyboardon már nincs is hang, az előnézetben sem hallatszik.
VideoPad nincs hang

Aztán most kitöröljük, de kijelölés után megy a Delete billentyűvel is.
VideoPad hang törlés

Ide lentre egyszerűen odahúzzuk az új hangfájlt.
VideoPad új hangfájl

Ííígy ni!
VideoPad így ni

És akkor Storyboardon is belinkelhetjük megint a hangot … bár ez szerintem nem az új :) … őszintén szólva először csinálom … Igen, ez így hülyeség. Szóval az unlinkelés az rendben, de visszafelé nem kell csinálni semmit. Tehát unlink, mert csak ezután törölhető, és utána odahúzni az új hangot, és vágás, effektezés, akármizés után csak simán exportálni … de folytatom.
VideoPad hang izé

Na most akkor ide semmit nem írok, mert a fenti erre a képre is vonatkozik.
VideoPad semmise

Ha ez így meg van, már exportálhatjuk is. Most én csak a működést mutatom be, nem a teljes, kérdésben kívánt végeredményhez szükséges műveletsort. Ezeken kívül sok-sok mindent lehet még ezzel a programmal csinálni, ki kell tapasztalni.
VideoPad video export

Itt beállítjuk milyen minőségben szeretnénk menteni, vegyük észre, hogy van jobbra egy Detect gomb is, ami a jelenlegi videó minőségét hivatott felismerni, mert pl. menthetjük nagyobb felbontással is, mint az eredeti volt, csak semmi értelme, jobb nem lesz, max. nagyobb a fájl.
VideoPad videó felbontás

További videó és hang kódolási beállítások és a tömörítés megadása.
VideoPad kódolás

A csúszkával állítható a minőség (így a méret is), jobbra alacsony, balra magas.
VideoPad videó minőség

Tehát akkor hová mentjük, milyen néven, milyen előbeállításokkal (pl: HD 1080p), milyen fájlformátumban, milyen felbontással, mennyi másodpercenkénti képpel, ez állandó vagy változó e, és akkor még milyen minőségben kódoljuk … aztán Create!
VideoPad Export video

Itt pedig elindul a kódolási folyamat… ez elég hosszú idő is lehet.
VideoPad kódolási folyamat

És akkor idedobjuk a másik videónkat … ezt egyébként nem így kell csinálni, tehát még nem kellett volna exportálni, csak eddig bemutattam a program működését nagyjából. Szóval a legjobb ha idedobáljuk az összes hangot és videót, amit egybe akarunk gyúrni, és abból kivagdosunk, beillesztünk, effektezünk, majd azután exportálás.
VideoPad másik videó fájl

Akkor Storyboardra húzva a másik videó is. A legjobb ha összevagdossuk az összesből a képanyagot, majd azután unlinkeljük lecsatoljuk a hangot, töröljük, és feltöltjük az új hangot.
VideoPad még mindig két videó

Na most egy picit a felületére is ránézünk. Fent sok-sok jó alkalmazás ikonja, ezeket nem tartalmazza a program, mindet letölti, ha rákattintunk, biztos van köztük ingyenes és nem ingyenes is, nem próbáltam végig, majd egyszer talán …
VideoPad külső letöltendő alkalmazások

Ezek fent viszont azt hiszem mind működnek, ide és ilyen formában lehet exportálni a kész alkotásunkat.
VideoPad sokféle exportálás

Itt akár képernyőképet és videót az asztalról, esetleg videót a csatlakoztatott eszközről lehet felvenni.
VideoPad videó rögzítés

Eddig 3 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Üdv! Nincs sajnos, akkor arról csináltam volna képeket.

Tibor

Üdv! van magyarosítás?

Nagy jozsef

nagyon pro

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.