Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokBiztonsági mentés, backup, CD, DVD, Blu-Ray, Lemezkép, virtuális lemez → Virtuális meghajtó és emulátor programok

Virtuális meghajtó és emulátor programok

Lemezkép fájlokból CD, DVD, Blu-Ray optikai eszközöket emuláló szoftverek, könyvtárakból virtuális meghajtókat létrehozó programok, ISO készítő alkalmazások.

Virtual CloneDrive

Virtual CloneDriveA Virtual CloneDrive virtuális CD és DVD létrehozó, kezelő program, egy meghajtó emulátor alkalmazás. Az iso, img, ccd, dvd, udf, bin lemezképfájlokat kezeli, ezeket lehet csatolni virtuális optikai meghajtóként. A jobbgombos menüből, vagy ha a programhoz vannak rendelve ezek a lemezképfájl kiterjesztések, könnyen csatolhatók is a rendszerhez, és ezután úgy működik a megadott meghajtónk, mintha igazi CD vagy DVD lenne.

A működéséhez szükséges egy SCSI eszközvezérlő, ezt feltelepíti installálás közben.
15 virtuális meghajtóval is megbirkózik, amiket rendszerindításkor automatikusan is felcsatolhat a Windows. Nagyon egyszerűen kezelhető program, még képernyőképet is alig lehetett készíteni róla.

Virtual CloneDrive virtuális meghajtó

Visual Subst

A Subst-ról régebben már született egy írás. Ez a program ugyanezt hajtja végre vizuálisan, milyen meglepő…

Visual SubstA megadott könyvtárakból hoz létre virtuális meghajtókat, ezeket elkészítheti automatikusan rendszerinduláskor, vagy csak egyszeri alkalomra.

Valóban van valami köze a Subst parancshoz, mert én (lehet, hogy csak eddig?) egy parancsfájllal csatoltatom fel rendszerindításkor a virtuális lemezeket, és ezeket a Visual Subst rögtön felismerte, sőt törölhettem is volna általa őket … és igen … a “Local MS-DOS Device namespace”-t kezeli, tehát valóban ua., mint a Subst.

Tehát aki nem szereti a túl mélyen lévő könyvtárakat és fájlokat, használjon Visual Subst-ot!

Visual Subst virtuális meghajtó

DAEMON Tools

Optikai média emuláló program. A Daemon Toolsal lemezkép fájljainkat a merevlemezről használhatjuk virtuális CD, DVD, HD, Blu-Ray meghajtóként. A virtuális eszközöknek és a másolásvédett lemezeinkről saját célra készített másolatoknak, képes a program többféle és többszörös védelmet emulálni.

Daemon Tools - lemezkép kezelő

Futtathatóak lesznek a SafeDisc, Securom, Laserlock, CDCOPS, StarForce és Protect CD védelemmel ellátott lemezek.

Támogatja a cue/bin, iso, ccd (CloneCD), bwt (Blindwrite), mds (Media Descriptor File), cdi (Discjuggler), nrg (Nero), pdi (Instant CD/DVD), b5t (BlindWrite 5) és más népszerű lemezképfájlokat, képes MDX, MDS és ISO fájlokat létre is hozni. Ez a Lite verziója, a sok plusz képességért fizetni kell, de a virtuális meghajtók létrehozását és kezelését ingyenesen és tökéletesen elvégzi.

DAEMON Tools lemezkép kezelő

ISODisk

ISODisk
Az ISODisk egy ingyenes lemezkép állomány kezelő eszköz. 20 virtuális lemez hozható létre általa lemezkép fájlokból. CD és DVD lemezeinkről is készíthetünk vele ISO fájlt és csatolhatjuk már meglévő képfájljainkat is, ezután CD vagy DVD-ként böngészhetjük, nézhetjük, hallgathatjuk őket.

Helyi hálózatról is tudja csatolni a fájlokat. Könnyű használat és kis erőforrás igény jellemzi.

ISODisk lemezkép kezelő

Microsoft Virtual CD-ROM Control Panel

A Virtual CD-ROM-ra egy olvasó hívta fel a figyelmem: “A VCdControlTool.exe használatával korlátlan számú meghajtó hozható létre, nem terheli a memóriát, szervíze beépül a windowsba”.
Microsoft Virtual CD-ROM Control PanelA Microsoft Support oldalon a Windows PE forrás fájljainak átrendezéséhez ajánlják.

Lemezkép fájlokat (iso, udf, rock, jo, cdfs) lehet vele virtuális CD, DVD meghajtóként használni. Telepítése a readme.txt fájlban írva vagyon, a lényege magyarul, hogy a VCdRom.sys-t bemásoljuk a system32\driver (vagy akárhová) mappába és a VCdControlTool.exe indítása után a Driver Control gombra kattintva kikeressük ezt a fájl-t, majd Add Drive -> Mount, és a Z meghajtó a virtuális CD-nk.

Virtual CD-ROM Control Panel

Kapcsolódó oldalak:
DVD Shrink DVD archiváló
CD, DVD, Blu-Ray író programok

Frissítve: 2020. március 23. 20:10

Hasonló programok: Biztonsági mentés, backup, CD, DVD, Blu-Ray, Lemezkép, virtuális lemez

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.