Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokVírusirtó, tűzfal, védelem → Vírusirtó programok

Vírusirtó programok

Vírusirtó programok és teljes körű Windows rendszer védelmi megoldások. Vagyis vagy csak antivírus programok, vagy vírusirtót, tűzfalat, viselkedésvédelmet, kémprogram és rootkit elleni védelmet és minden mást tartalmazó szoftverek.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security EssentialsA Microsoft Security Essentials a Microsoft ingyenes vírusirtója Windows XP-re és az utáni rendszerekre.
Véd a vírusokkal, kémprogramokkal és más kártevő szoftverekkel szemben.
Telepítése egyszerű, használata könnyű, és mindig naprakész, naponta egyszer frissül automatikusan, észrevétlenül és hatékonyan fut a háttérben, kis erőforrás igénnyel.

Telepítés közben lecseréli a Windows Defendert, mert ez szélesebb körű védelmet nyújt, és bekapcsolja a Windows tűzfalát, ha esetleg azt kikapcsolva találja.
Ha ingyenes védelmet szeretnénk teljes Windows integrációval, kompatibilitással, minden bonyolult állítgatás nélkül, akkor ez a megfelelő választás, bár egy hadcore user nem elégszik meg ennyivel … :-)

Microsoft Security Essentials

Avira Free Antivirus

Avira Free AntivirusAz Avira cég több mint 25 éve dolgozik számítógépeink védelméért.
Az Avira Free Antivirus ingyenes vírusvédelmi megoldás ennek a tapasztalatnak egyik gyümölcse.

A vírusirtó program kis erőforrás igényű, sokan régen használják és meg vannak vele elégedve, mások pedig szidják… Senkit nem akarok elriasztani, ez leginkább a járulékosan feltelepülő dolgoknak köszönhető.
A letöltő oldalon részletesen le van írva, mit ne telepítsünk és képernyőképekkel is minden bemutatásra kerül.

Könnyen telepíthető, beállítható a program, de ha semmit nem állítgatunk rajta, akkor is kapunk egy jó alap védelmet.
Véd minket és gépünket a veszélyes programoktól, vírusoktól, férgektől, reklámprogramoktól, védi az operációs rendszerünk kritikus területeit és blokkolja, majd eltávolítja a támadót.

150000 vírust ismer fel és távolít el, valósidejű védelmet biztosít minden rosszakaróval szemben, amik lehetnek makró vírusok, trójaiak, férgek, hátsóajtó, vicc vagy bármilyen ártó programok.

Nevükből is látható hogy a programmoduljai mitől óvnak minket:
AntiVir – vírus, féreg, trójai védelem
AntiDialer – tárcsázó program elleni védelem
AntiRootkit – rootkit védelem
AntiPhishing – az adathalászattól véd
AntiSpyware – kémprogramoktól szabadít meg

Ezeken kívül védi meghajtóink boot record és master boot record területét is.

Avira Free Antivirus

Outpost Internet Security Suite Free

Outpost Internet Security Suite FreeAz Outpost Internet Security Suite Free szoftvert nagy lendülettel készültem a tűzfalak közé tenni, de a telepítés és olvasgatás közben kiderült, hogy az “első teljes funkcionalitású ingyenes internet biztonsági megoldás”.
Használat közben említés sincs antivírus mivoltáról, de egy tökéletesen konfigurált tűzfal, mint ismeretes, mindentől megóv.

A Firewall, Anti-Malware, Anti-Leak, Anti-Spam moduljaival véd minket a hálózat felől érkező támadásokkal szemben, vírusokkal, rosszindulatú programokkal és levélszeméttel szemben.
Proaktív technológiája segítségével mindenféle, a Windows rendszerben történő változást figyel és engedélyez, figyelmeztet vagy automatikusan megakadályoz, folyamatosan tanulva, mi jó, mi nem jó nekünk.

Több mint 10 éve fejlesztik a készítői, negyvennél is több díjat nyert eddig, és megkapta a VB100-as minősítést, ami azt jelenti, hogy a Virus Bulletin tesztjén 100%-ban megtalálta, leállította, karanténba helyezte rosszindulatú programokat, illetve folyamatokat, registry bejegyzéseket, stb… (innen még az avast! és az AVG volt erre képes, de azokban nincs tűzfal és anti-spam védelem)

Kis erőforrás igényével, könnyű kezelhetőségével mindenkinek ajánlható.

Outpost Internet Security Suite Free

ClamWin Free Antivirus és Immunet

ClamAVA ClamAV UNIX rendszereken mutatkozott be, és ott terjedt el, de a nyílt forráskódú víruskereső motorja segítségével átkúszott Windows rendszerekre is.
Ennek megtestesülése a ClamWin Free Antivirus szoftver, amely egy gyors telepítés után felismeri a vírusokat és a kémprogramokat, beépül Windows rendszerünk menüibe, időzíthető, vizsgálja az Outlook levelek csatolmányait, ha kártevőt talál azt karanténba helyezi vagy törli.

A ClamWin nem dolgozik a háttérben vagyis a vírus kereséshez “kézzel” kell indítani. Ez hátránynak tűnhet, de a hordozható változatát pendriveról indítva igen hasznos eszköz, már csak azért is, mert a legtöbb vírusirtóval nem akad össze, tehát egy feltelepített mellett is használhatjuk.

Az eredeti ClamAV for Windows (időközben Immunet lett a neve) közösségi és felhőalapú védelemmel is büszkélkedhet a tanulás alapú SPERO motor mellett. A ClamAV és az Immunet Antivirus időközben a Cisco tulajdona lett.

ClamWin Free Antivirus vagy az Immunet AntiVirus és ClamAV

Panda Cloud Antivirus

A pandasecurity.com-tól kaptam az ajánlatot:
“Panda Cloud Antivirus,
licensz: ingyenes.

A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit- és spyware-irtó technológiát, helyi és távoli antivírus-komponenseket is tartalmaz, 17 MB RAM-ot használ, és az erőforrás-igénye az iparági átlagok nagyjából fele.
A szoftver ingyen elérhető a www.cloudantivirus.com címen…”
Panda Cloud Antivirus
“Az első ingyenes felhőalapú vírusvédelmi megoldás.”
Észrevétlenül véd böngészés, játék és munka közben, a legújabb vírusok ellen is naprakészen, csak telepíteni kell, aztán elfelejthetjük, nem kell konfigurálni, frissíteni, dönteni erről-arról.

Idézet az oldaláról: “A rosszindulatú programok elleni technológia új generációját képviselő Panda Cloud Antivirus a jelenleg elérhető legjobb ingyenes vírusvédelmi program.”

Panda Cloud Antivirus vírusirtó

Comodo Internet Security

A Comodo Internet Security ingyenes változatában is 3 fronton védi számítógépünket:
Comodo Internet Security

Tűzfal védelem:
Egy díjnyertes tűzfallal találkozik először a behatoló.
Megakadályozza, hogy jogosulatlanok bármi olyan információhoz jussanak amiket mi nem szeretnénk megosztani velük.

Antivírus szoftver:
Megakadályozza a támadásokat, védi és ha kell helyreállítja a fertőzött területet.
Comodo AntiVirus Software letapogatja az általa védett gépet, és elkapja a vírusokat az általunk beállított időzítéssel.

Proaktív védelem:
Védelem és megelőzés! Megvédi a kritikus operációs rendszer fájljainkat, registry bejegyzéseket, személyes adatokat, véd a root-kitektől, key-loggerektől, trójaiaktól és más rosszindulatú programoktól.

A 4-es verziótól ehhez csatlakozik a Sandbox (Homokozó), amely a Defense+ védelmet ötvözi egy fájlrendszer és regisztrációs adatbázis virtualizációval, így védve gépünket a rosszindulatú szoftverektől.

Az erőforrás igénye a többi ilyen összetett programhoz képest rendkívül kicsi (bár a Homokozóval, Proaktív védelemmel már nem annyira…).

Ó és egy fontos dolgot majdnem kifelejtettem, a CIS 4 már magyar nyelvű!

Comodo Internet Security vírusirtó és tűzfal

AVG Antivirus Free

Az AVG Antivírus 1991 óta írtja a vírusokat!
Gyöngébb gépeken is kiválóan helytáll, és a cég szerint a legjobb és legnépszerűbb vírusirtó a nem kereskedelmiek közül.

AVG Antivirus FreeTulajdonságai a programból másolva:
Víruskereső
A víruskereső vírusokat, kémprogramokat, férgeket, trójaiakat és kéretlen fájlokat vagy kódokat keres a rendszeren, miközben a kártékony rendszerprogramoktól is véd.
LinkScanner
A linkscanner védi Önt a webalapú fenyegetésektől, miközben az interneten keres vagy böngész.
E-mail védelem
Az e-mail védelem kéretlen leveleket (levélszemetet) keres a bejövő e-mailekben, és letiltja a vírusokat, az adathalász támadásokat és az egyéb fenyegetéseket.
Anti-Rootkit
Az Anti-Rootkit ellenőrzi az alkalmazásokban, illesztőprogramokban vagy dll könyvtárakban rejtőző veszélyes rootkiteket. A rootkit általában több kártékony programból áll, melyek lehetővé teszik a támadó számára, hogy rendszergazda jogosultságot szerezzen a számítógépen vagy akár a teljes hálózaton.
PC Analyzer
A PC Analyzer átvizsgálja a számítógépet, és teljesítményt befolyásoló hibákat keres.
Identity Protection
Az Identity Protection folyamatosan védi digitális értékeit az új és ismeretlen fenyegetésekkel szemben. Az Identity Protection az AVG aláírásalapú védelmét egészíti ki a programok számítógépen történő viselkedésének elemzésével, miközben úgy akadályoz meg személyes adatokat ellopásra irányuló kísérleteket, hogy nincsen szüksége frissítésre.”

AVG Antivirus vírusirtó

avast! Free Antivirus

Az avast! Antivirus vírusirtó a “piacon elérhető legjobb ingyenes antivírus védelmet képviseli”.
“Válaszd a legjobb védelmet otthonra!”avast! - antivírus

Tulajdonságai: anti spyware és anti rootkit beépülő, web, hálózat, P2P és IM védelem, továbbá erős önvédelem. A gyanús programokat elkülönítve futtatja, állandó vírusvédelem, rendszer integráció és egyszerű felhasználói felület könnyíti dolgunkat. Ezen túl fájlrendszer, hálózati forgalom és levelezés védelmet és 64 bites Windows támogatást is kapunk. Több mint 30 nyelvre van lefordítva.

Gyors regisztrációval 1 évig ingyen használhatjuk, utána megint regisztrálni kell, szintén ingyen, ez szerintem csak statisztikailag fontos nekik.

Én is ezt használom.

avast! Free Antivirus vírusirtó

Kapcsolódó oldalak:
Vírusirtó lemezek
Kémprogramok elleni védelem
Tűzfalak
Az UniSales adware eltávolítása
Az AdChoices reklámokat hogyan tudom eltávolítani?
A WebsSearches böngésző Hijacker szoftver eltávolítása
A WebsSearches eltávolítása, második felvonás

Frissítve: 2020. március 23. 20:13

Hasonló programok: Vírusirtó, tűzfal, védelem

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 17 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Szia! Innen → csillagpor.hu/remek/bootolhato-virusirto-lemezek pl. a Comodo Rescue Disk-et fel kellene valahogy írni DVD-re és arról indítani a rendszert, így biztosabb a rendszer kitakarítása. Nem tudom milyen Windowsod van, de ha van Windows telepítő DVD-d, úgy is tudsz javítani, előző verziót helyreállítani, ha arról indítod a rendszert. Hátha sikeresebb mint egy futó rendszerről.

Wendula

Kis segítséget kérnék,én egy lengyel programtól kaptam meg a b.eltérítőt,rengeteg trójaival együtt,amit egész éjszaka törölgettem,mert a gépem bekapcsolásakor csak egy fekete képernyő fogadott..feladatkezelővel leállítottam amit be tudtam azonosítani,törölgettem az itt talált programokkal,most elvileg a combofix,adwcleaner és a Malwareb. szerint is tiszta a gépem,viszont biztos ami biztos amikor vissza akarom állítani a rendszert bármelyik korábbi időpontra,azt írja sikertelen “kapcsoljam ki a vírusirtóm,mert nem tud hozzáférni egy fájlhoz” és “ismeretlen hiba lépett fel (0x80070005)”…a Spybotot kíváncsiságból akartam telepíteni,amit nem enged,mert “Egy átirányítási kérés nem biztonságosról,biztonságosra vált”…így gondolom lehet még valami,kérdésem,hogy a rendszer visszaállítóval próbálkozzak-e egyáltalán,vagy hol keressem a megoldást.

Zsolt

Szia!
Valahol látsz valamit, hogy kb. mi csinálja ezt? Olyasmire gondolok, mint itt pl. a WebsSearchesszel …
Ebben a bejegyzésben ajánlom a YAC-ot is, ami lehet, hogy megoldja a problémád.
Ha küldesz valamit, akkor képernyőképek lennének hasznosak, e-mail címet lent az Impresszumban találsz.
Ajánlom ezeket a bejegyzéseket, hátha jók valamire: unisales-adware-eltavolitas, webssearches-bongeszo-hijacker-szoftver-eltavolitasa.
Írj, ha segítenem kell még! Sok sikert!

Viktor

Sziasztok.tudna valaki ötletet adni.? Magától megnyilik az Explorer és különböző weboldalak reklámozzák maguk.Eleinte Chrome, Firefox, opera úgyszintén. Most csak az Explorer. Mindennél próbálkoztam vírusírtó mindenféle ingyenes volt hogy talált is ezt azt bovitmenyekbe néztem semmi kitoroltem mindenhonnan az előzményeket stb de semmire nem jutottam nem tudom megoldani.Vírus lenne vagy egy program ? Vezérlőbe sincs semmi olyan 1 hónapos gép. Adna valaki tippet ? Ha kell belinkelem a megnyilo weboldalakat. .köszönöm előre is. Szép estét.

Zsolt

Nos … vakriasztás, tehát károd nem lesz belőle … ha ez nem az már :)
Ez egy reklámszoftver, csak idegesítő és sok vírusirtó veszélyesnek ítéli. Próbáld meg eltávolítani, a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásokból kiindulva! Ha nem lehet, az opencandy.com/faqs/#uninstall oldalon van egy kis szoftver, ami állítólag arra való, hogy eltávolítsa mindenestől. Ez az … oclink.us/occleanup, ki kell csomagolni és futtatni. Ha közben megnyílik valami böngészőben, azzal nem kell foglalkozni, be kell zárni. (A fenti linkek már nem elérhetők, ebben a bejegyzésben a használati leírása mellett a letöltő linkje is megtalálható: ghacks.net/2014/06/23/remove-opencandy-windows-pc)
Ezzel próbálkozz légy szíves, és örülnék, hogy ha megírnád, hogy sikerült e eltávolítani, ha nem sikerült segítek még.
Minden jót!

Ja közben eszembe jutott, hogy azt írtad, hogy nem tudsz letölteni … :) bocsi, remélem ez sikerül!
Ha nem, akkor próbáld meg…, sőt jobb, ha így kezded, megnyitni a feladatkezelőt. Ctrl – Alt – Del, és ott a folyamatoknál keresel valami opencandy szerűt, és azt leállítod, jobb klikk, folyamat leállítása. Majd megnézed a Start menü futtatás vagy keresésbe az msconfig-ot beírva, hogy ott az automatikus indítás fülnél van e valami ilyesmi, ha van, vedd ki belőle a pipát!
Ezután vagy újraindítás után (főleg ha az msconfignál találtál ilyesmit) lehet, hogy már működik a dolog.

Kicsit zagyvára sikerült, ne haragudj … :)

Starck

A NOD állandóan veszélyes alkalmazásra hívja fel a figyelmet: OpenCandy, így nem engedi letölteni egyetlenegy oldalról sem, mit javasolsz?

Zsolt

Itt van: webssearches-bongeszo-hijacker-szoftver-eltavolitasa

Zsolt

Szia Tomi!

Ez egy hosszabb téma, már akartam belőle írni egy bejegyzést, így ma meg is teszem. Csak most nincs időm, de délután megírom … ha a kezdőoldalt megnézed estefelé, már ott lesz! Addig is minden jót!

A Tomi

valami kódot kér amit ha begépelek dolgozgat,meg kirja hogy eltávolítva ,de a valóságban nem távolítja el a programok közül..

A Tomi

Sziasztok!
webssearches-t nem tudom kitörölni a programok telepítése és törlése opsióval tud valaki valami megoldást?előr is köszönöm!

Zsolt

Szia!

Most leírom miket csinálnék, ebből valamit már lehet, hogy megtettetek. Szóval a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásokban eltávolítani a programot. Aztán a böngésző beállításaiban megkeresni a Kiegészítőket, Bővítményeket, melyik hogy hívja, és innen is eltávolítani a nem kellő programokat, majd beállítani (visszaállítani) a kezdőlapot, alapértelmezett keresőt.

Ezután egy halom registry bejegyzést és fájlt kellene még eltávolítani, amire keresek most valami programot, mert “kézzel” kicsit macerás…
Itt van pl. leírva, a vége felé bleepingcomputer.com/virus-removal/remove-webssearches.com-browser-hijacker, hogy miket kellene eltávolítani.

Először lehet próbálkozni innen a Spybot – Search & Destroy-al, majd a ComboFixszel, és ha ezekkel nem ment, akkor lehetne kipróbálni ezt: bleepingcomputer.com/download/emsisoft-antimalware/, ami egy 30 napos ingyenes próba program, de most megfelel az is. Sok sikert!

Angéla

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a gyerekem beszedett egy csomó vírust, nagy részüktől már sikerült megszabadulnom, de van egy webssearches nevü amitől nem tudok megszabadulni. tud valaki ajánlani olyan ingyenes programot amivel ettől meg lehet szabadulni?
Köszi a segítséget.
A gépről a “törlésén” már túl vagyok, de nem engedi leszedni magát.. szóval ez veszett fejsze.
Üdv. Angéla

VARJU

Szevasztok! Ha még mindig nem sikerült tűzfal-vírusirtó, 1 tipp! start – beállítások – vezérlőpult – felügyeleti eszközök – komponens szolgáltatók konzolgyökér – és dupla katt a szolgáltatásokra jobb oldalt megtalálod a progikat keresd ki a win tűzfaladat és indítsd el. Bizti le van állítva – blokkolva, itt megtalálod a vírus irtód is! SOK SZERENCSÉT :))

Zsolt

Hú de fáradt vagyok ehhez …. :-)

A lényeg mielőtt belekezdenék a részletekbe, hogy minden futó szolgáltatását le kell állítani, és minden fájlt, könyvtárat törölni.

A gond az, hogy nincs előttem most ilyesmi, de szerintem megtalálod a megfelelő nevűeket magad is. Beírod a Start menü – Futtatásba hogy msconfig és Enter. Itt az Automatikus indítás fülnél ha találsz valami Esetre utalót, abból kiveszed a pipát, majd Alkalmaz – OK és NEM indítod még újra.
Ezután szintén a Futtatásba beírod, hogy services.msc, Enter és itt a Szolgáltatások között is megkeresed az Esetre utalókat, ezekre jobb gombbal kattintás – Leállítás, majd megint jobb klikk – Indítás típusa – Letiltva – Alkalmaz – OK.

Ezek után már nem fog zaklatni.

Na most a fájlok eltávolítása vagy valamilyen fájlkezelővel megy (valami Total Commander-féle) és akkor látod a rejtett könyvtárakat is, vagy engedélyezned kell a Mappabeállításoknál, a Nézetben A rendszermappák tartalmának megjelenítését.
Ezután attól függően milyen rendszered van, törölni kell a következő könyvtárakból az eset mappáit (ami ezekben van gondolom eset v. valami ilyesmi néven):
C:\Program Files\…
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\…
C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\…
C:\Program Files\…
C:\ProgramData\…

A %USER% az értelemszerűen a te neved vagy ilyesmi, amit te adtál meg telepítéskor.

Ezek után újraindíthatod a gépet, és most ráengedheted a ccleanert is, ha minden jól megy kitakarítja a maradékokat a registry-ből is.

Sok sikert!

Névtelen

Helló!

Eset smart security próbaverzióm van az xp-s gépen. Lejárt a licenc, de nem tudom eltávolítani. Próbáltam már mindenhogy. A vezérlőpult programok telepítése-eltávolítása menüben nem szerepel, a ccleaner sem látja és mégis van a program. Nem fut állandóan, de néha bedobja magát, hogy lejárt a licence és elavult. Mi a megoldás? Help!

Köszönöm!

Zsolt

Van vírusirtó a gépen? Esetleg tűzfal?
Az is lehet, pl. gyenge gépnél, lassú netnél, hogy belekezd egy halom Windows ill. egyéb szoftver frissítésbe, ami úgy lefogja, hogy gyakorlatilag fagyásnak néz ki.
És még ezer dolog lehet … így látatlanban nehéz.

Amúgy végeredményben a szolgáltatónak meg kellene néznie, na lehet, hogy nem ingyen, de most fizetsz valamiért, amit nem tudsz használni. Az lehet, hogy van ahol a sarkadra kell állni, mert nem mindig szívesen foglalkoznak ilyesmivel.

robi

Sziasztok. Az mitől lehet h az internetem leáll kb öt perc után, és még a vonalat sem engedi bontani? Lehet h valami vírus okozza? A szolgáltató szerint (digi) náluk minden rendben van! Ha valaki válaszol légyszi írja az email címemre. — Köszönöm a segítséget előre is!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.