Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokFejlesztő környezet → Webszerverek, webszerver csomagok

Webszerverek, webszerver csomagok

Webszerverek, webszerver csomagok, Apache, PHP, SQL, FTP, mail és más szolgáltatások, környezetek, szerver szoftverek. Általuk akár otthoni gépen vagy LAN-on is működtethetünk webszervert.

BitNami

BitNami XAMPP alkalmazásA BitNami egy nagyszerű fejlesztés … “The App Store for Server Software” vagyis alkalmazásokat telepíthetünk pillanatok alatt szerverre, asztalra vagy felhőbe.
Azaz … hogy a szoftveres részénél maradjunk, ha fel van telepítve innen az XAMPP webszerver csomag, akkor annak a kiegészítőit telepíthetjük, vagyis igen gyorsan lehet Joomla, WordPress vagy Drupal CMS rendszerünk, csupán a felhasználói nevet és jelszót kell megadni a telepítés elején.

További kiegészítőket találunk az oldalán, akár előre telepített Linuxos virtuális gépen is. Csak pár példa, hogy mik érhetők el XAMPP kiegészítőként a fönti hármon kívül: MediaWiki, Plone, SugarCRM és Magento, Node.js, concrete5, DokuWiki és LimeSurvey, Piwik, phpBB és Coppermine és még rengeteg minden …

Ha valaki magyar felületre vágyik az egyes rendszerek esetében, akkor lesz csak kis dolga, egyébként nem kell bajlódni többet a telepítéssel!

BitNami XAMPP webszerver kiegészítő

Z:WAMP

Z:WAMP szerverA Z:WAMP webszerver csomag neve a Z-ből mint hálózati meghajtó betűjelből és a Windows, Apache, MySQL (ez esetben MongoDB is lehet), PHP összetevőkből áll össze.

A csomag tartalma: Apache, PHP, MySQL, MongoDB, Adminer, APC, eAccelerator, MemCached, PHP MongoDB Admin, vagyis a fentebb említett összetevőkön kívül szerver gyorsítási lehetőségként bekerültek a csomagba memória gyorsítótárazó programok is.

A MongoDB sok tekintetben okosabb a MySQL-nél, gyorsabb is, csak kevésbé elterjedt, kevés szolgáltatónál van fent alapban.

A Z:WAMP-ot nem kell telepíteni, a zwamp.exe indításával meg is történik az üzembe helyezése.
Az óra melletti ikon menüjéből kiindulva a konfigurációs fájlokat lehet direkt módon szerkeszteni, nem teszi ezt meg helyettünk semmilyen program.
Ebből látszik, hogy végtelenül egyszerű, de nem kezdőknek ajánlott, már ami a beállításokat illeti, mert egyébként ha bemásoljuk pl. a php fájljainkat a zwamp/vdire/web mappába, futnak ahogy kell, és ettől többre legtöbbször nincs is szükségünk.

Z:WAMP webszerver csomag

WampServer

WAMP szerverA WampServer mint neve is mutatja, Windows, Apache, MySQL, PHP szerver, vagyis webszerver csomag Windows rendszerekre.
A csomag tartalma: Apache, PHP, MySQL, XDebug, XDC, phpMyAdmin, SQLBuddy és webGrind.

Letöltés és telepítés után egy átlagos webszervert kapunk, egy jól működő menüvel, ami az óra melletti W betű “alatt” rejtőzik, bal egérgombbal nyitható meg és a képen láthatóakat tartalmazza.
Az almenüket is figyelembe véve mindent elérhetünk innen, az Apache moduloktól kezdve a PHP beállításain keresztül a MySQL konzolig, még közvetlenül a httpd.conf, php.ini, my.ini fájlokat és hibanaplókat is.

Telepítéskor megkérdezi, hogy melyik böngészőt szeretnénk a localhost eléréséhez használni.
Magyar nyelvű, 32 és 64 bites változata is van.

WampServer webszerver csomag

XAMPP

Az Apache Friends oldalán olvashatjuk:
“Sokan tudják tapasztalatból, milyen nehéz feltelepíteni egy Apache webszervert, és ettől még nehezebben megy a MySQL, PHP vagy Perl.
Az XAMPP könnyen telepíthető Apache terjesztés, mely magába foglalja a MySQL-t PHP-t és Perl-t, és tényleg könnyű telepíteni, csak töltsd le, tömörítsd ki és Start!”

És igen, körülbelül ennyi.Apache friends

A csomag több operációs rendszerre is elkészült, létezik Lite, csak tömörített és telepíthető verziója is, és Add-On-okkal is bővíthetjük.

A teljes csomag tartalma:
Apache (IPV6 engedélyezve), MySQL PBXT motorral, PHP (PEAR, Mail_Mime, MDB2, Zend), Perl, XAMPP Control Version, XAMPP CLI Bundle, XAMPP Port Check, XAMPP Security, SQLite két verziója, OpenSSL, phpMyAdmin, ADOdb, FPDF, Zend Framework Minimal Package, Mercury Mail Transport System, msmtp, FileZilla FTP Server, Webalizer (GeoIP lite-al), apc for PHP, eAccelerator for PHP, Ming for PHP, PDF with pdflib lite for PHP, rar for PHP, Xdebug for PHP, libapreq2 (mod_apreq2) for Apache

XAMPP Apache webszerver csomag

Kapcsolódó oldalak:
Weboldal költöztetés ellenőrző lista

Frissítve: 2020. március 23. 20:35

Hasonló programok: Fejlesztő környezet

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Jó, persze. Attól függ mire kell pontosan. Én az XAMPP-ot használom inkább.

tomi

WampServer az jó?

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.