Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokWindows Asztal, Windows kiegészítők → Windows grafikus felület bővítők, GUI kiegészítők

Windows grafikus felület bővítők

A Windows grafikus felhasználói felületét (GUI) lecserélő vagy kiegészítő programok. Windows Asztal és Start menü kiegészítők vagy működésüket kibővítő alkalmazások.

EarthView

Az EarthView egy dinamikus Windows háttér és képernyőkímélő program.
A Föld és térkép oldalon található de ide is illik … a folytatás ott…

Start8

Start8A Start8 feladata, hogy a Windows 8 operációs rendszerre visszavarázsolja a Start menü gombot. Mielőtt még elkezdene ujjongani a Windows 8 használók azon tábora, akik nem tartják jó ötletnek a Metro felületet, gyorsan elmagyarázom, hogy nem a Metro UI vagy a Metro Start menü eltüntetéséről van szó, csak egyszerűen a visszakapott Start menü gombbal érhető el ugyanaz a menü ezután.

A Start8 használatával nem tűnik el az Asztalunk soha, a teljes képernyős “beúszó” Metro indító csempék szelídülnek egy menüvé, vagyis ha elvesszük a gombról az egeret, eltűnik a Metro Start menü és az Asztal marad. A Startra jobb gombbal kattintva elérhető egy menü, a Futtatás, Leállítás, gomb kép megváltoztatás mellett pl. innen lehet teljes képernyős Metro-ra váltani. A Metro Start menüből a Stardock Start8 gombbal is ki-be tudjuk kapcsolgatni a Windows 8 ezen új alkalmazását.
(Nézzük meg a képeket és videókat!)

Start8 Windows 8 Start menü gomb

Metro UI Tweaker

Metro UI TweakerA Windows 8 felületének legnagyobb változásai a Metro és a Ribbon, vagyis a Start menü leváltása és az Explorer, tehát minden Windows ablak fölső szalagja, amelyen megtalálhatunk minden művelethez menüt.

Aki ezeket nem szeretné használni, esetleg az erőforrásait félti az újításoktól az a Metro UI Tweaker segítségével letilthatja őket. A program továbbá Power Options részével képes hozzáadni a Windows 8 Metro Start menühöz a kikapcsolás, kijelentkezés, újraindítás, stb. lehetőségeket.

Le lehet tiltani csak a Metro Start menüt, külön csak az Explorer Ribbont, vagy mindkettőt egyszerre. Az egészet vissza is csinálhatjuk a program következő indításakor a Enable Metro Start menu and Explorer Ribbon kiválasztásával.

Metro UI Tweaker Windows 8 Metro felületváltó

ObjectDock

ObjectDockA Stardock fejleszti az ObjectDock alkalmazás indítót. Parancsikonjainkat helyezhetjük el rajta, s akár a Start menüt is lecserélhetjük vele, hiszen a Start menü is megjeleníthető általa. Ez így érdekesen hangzik, de így van :-)

Az alkalmazás nagyban hasonlít a RocketDock-hoz, mégis furcsa lenne azt állítani, hogy onnan lopta a cég az ötletet, mivel ehhez hasonló programokat már 1996-ban is használtam a Stardock-tól, csak akkor mág OS/2-re fejlesztette. Elég széleskörűen konfigurálható a program, sebesség, elhelyezkedés, kinézet, átlátszóság, animációk, működés és egyéb tulajdonságot terén. Témákat is letölthetünk hozzá, amivel teljesen megbolondíthatjuk a látványt és a működést! Ingyenes, le kell tölteni és kipróbálni!

ObjectDock alkalmazás indító

RocketDock

A RocketDock egy fájl, könyvtár és program indító alkalmazás. Régebben már írtam róla “RocketDock, mert utálom a Start menüt” címmel. Nálam azóta is az első számú helye a parancsikonoknak.

RocketDock

A dock-ra bármilyen ikont ráhúzatunk, és szinte bármire rávehetjük a programot, főleg ha kiegészítőkkel is bővítjük, amik lehetnek ikonok, bőrök, a működést módosító docklet-ek, továbbá hátterek, beállítások.
Beállíthatjuk az ikonokat, a pozíciót, a stílust és a viselkedést vagyis egy olyan alkalmazással bővíthetjük Windows-unk kezelőfelületét, amelynek teljesen mi “mondhatjuk meg” hogy nézzen ki, hol legyen és mit csináljon. Érdemes elolvasni a bejegyzést róla, azóta annyi változott, hogy fent jelenik meg a RocketDock :-)

RocketDock alkalmazás indító

BumpTop

BumpTopA BumpTop virtuális íróasztal a Windows Asztalt cseréli le, egy rendkívül szabadon kezelhető 3D asztalra. Az asztal körüli falakra is pakolhatunk ikonokat, képeket notesz lapokat, ilyenkor az ikon mérete, perspektívája is megváltozik, igazi háromdimenziós kezelő felülethez méltón. Az ikonok továbbá csoportokba szervezhetők, összeköthetők, dobálhatók, és gyakorlatilag bármit megtehetünk velük.

A letöltő oldalon a videók szépen bemutatják a működését, kinézetét …
A Google megvásárolta, egy ideig nem volt sehonnan sem elérhető, majd felbukkant a GitHubon, és frissült is már azóta!

BumpTop 3D Windows Asztal

NatGeo Wallpaper Downloader

NatGeo WallpaperA NatGeo Wallpaper Downloader egy egyszerű program a National Geographic fotóinak letöltésére, melyek ezután háttérkép és képernyőkímélő képében szépíthetik Windowsunkat.

A program indítása után jelenleg egy 2007-2009-ig terjedő időszak fényképeit választhatjuk letöltésre, ez több mint 5000 nagy felbontású kép. Beállíthatjuk melyik évből, milyen felbontásban szeretnénk a képeket és kiválaszthatjuk, hogy a weboldalról illetve a magazinból származó fotók kellenek e nekünk (szerintem mind!). A weboldal fotói 5 kategóriába vannak szedve, itt nincs származási idő, továbbá alul beállíthatjuk, hogy hová töltsön.

Bőven fog lejönni ezekből a képekből, tehát még gyors internet kapcsolat esetén is kell várni a befejezésig pár percet. Letöltés közben már nézegethetjük is a képeket, és innen beállíthatjuk a Set as wallpaper-el háttérképnek, vagy letöltés után a Windows Asztal beállításainál, mint a képernyővédőt is, ahol a Képek vetítésénél kell megadni a letöltési könyvtárat, tehát hasznos ha megjegyezzük hová kerültek a képeink (alapbeállítás az Asztal).

NatGeo Wallpaper Downloader háttérkép letöltő

VirtuaWin

A VirtuaWin Virtual Desktop Manager, tehát virtuális asztal kezelő.

VirtuaWinA VirtuaWin egyszerű, könnyen kezelhető, széleskörűen konfigurálható, kis erőforrás igényű Windows Asztal kezelő alkalmazás. Akár 20 virtuális Asztal kezelésére is képes, melyek között az általunk beállított billentyű kombinációkkal vagy egérrel is válthatunk.

Windows 95-től kezdve minden Windows-on fut és a mérete szinte hihetetlen, a hordozható formája 145 KB! Beállíthatjuk, hogy vízszintesen és függőlegesen (pontosabban wide és deep) mennyi asztalunk legyen. Modulokkal is bővíthető, így erősen kiterjeszthetőek a képességei. Ha okosan rendezgetjük a jópár megnyitott ablakunkat, kis idő után rászokhatunk és áttekinthetőbbé teszi életünket.

VirtuaWin Asztal kezelő program

TaskSwitchXP

TaskSwitchXP - alkalmazás váltóAz egyik alapvető Windows funkciót bővíti ki ez a segédprogram; az Alt-Tab-al való futó alkalmazások közötti váltást. Váltás közben látható a programok ablakainak tartalma, egérrel is kezelhető és átlátszóvá is tehető, de ezektől fontosabb, hogy az Értesítési területre kicsinyített programok is láthatók és a Windows Feladatkezelő elindítása nélkül le is állíthatók innen.

TaskSwitchXP futó program váltó

Double Desktop

Double DesktopKét asztalt “csinál” nekünk, az óra mellett lapuló piros háromszöggel válthatunk. Mindkettőn megnyithatunk alkalmazásokat, melyek csak a saját Asztalukon láthatók, hacsak nem toljuk arrébb egy kicsit, mert tulajdonképpen egy nagy Asztalt kaptunk, mit ahogy a képen is látjuk.

Egy fájl, nem kell telepíteni, 71 KB és ’99-es kiadás, de még a Windows 7-en is fut!

Double Desktop Asztal váltó

Kapcsolódó oldalak:
RocketDock, mert utálom a Start menüt

Frissítve: 2020. március 23. 21:24

Hasonló programok: Windows Asztal, Windows kiegészítők

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.