Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokWindows kiegészítők → Segédprogramok, Windows kiegészítő programok

Windows kiegészítő segédprogramok

A Windows operációs rendszer képességeit kiegészítő kis programok, vagy már meglévő tulajdonságokon finomító szoftverek. Vagyis apró hasznosságok …

O&O ShutUp10

O&O ShutUp10Ingyenes antispy szoftver Windows 10-hez. Az O&O ShutUp10 egy eszköz amivel teljesen kézbe vehetjük a Windows 10 azon beállításait, amikkel úgy gondoljuk, hogy a Microsoft túl messzire megy az adatgyűjtés terén. Ez egy telepítés nélkül működő program, egyetlen fájl. Elindítás után meg kell adnunk a kívánt tiltásokat illetve engedélyeket, majd a programot bezárni, ezután többnyire újraindítani a gépet, és kész is a gyorsabb, tisztább, személyes adatainkat lényegesen jobban védő Windows 10.
Sablon beállításokból is választhatunk, sőt a legjobb ott kezdeni, majd finomítani, saját igényünkre szabni. Négyféle előre beállított opció van: ajánlott, ajánlott és mérsékelten ajánlott egyben, minden beállítás alkalmazása, és van még egy gyári beállítások visszaállítása. Ez utóbbi mindent bekapcsol.
Az egyes beállítási pontokra kattintva megjelenik azok magyarázata, csak sajnos magyar nyelven még nem él a program. Összesen 82 Windows beállítást tudunk segítségével megváltoztatni, ez több mint amit az Ashampoo AntiSpy for Windows 10 program nyújt, igaz az magyar nyelvű.
Fontos, hogy nem érdemes elsőre mindent letiltani, mert érhetnek meglepetések. Pl. próbáljuk ki tudjuk e a Windows belépéshez szükséges jelszót, mert ha pl. letiltjuk az előző felhasználóra való emlékezést, akkor nem fog menni az automatikus bejelentkezés, esetleg nem emlékszünk a helyes felhasználói név, jelszó kombinációra, és még a végén szükségünk lesz erre a bejegyzésre is :).

O&O ShutUp10 képernyőképek
Az O&O ShutUp10 letöltése

USB Disk Ejector

USB Disk EjectorAz USB Disk Ejector egy USB eszközöket lecsatoló, kiadó, szabaddá tévő, kicsi, telepítés nélkül működő programocska. A Windowsos USB ikonhoz hasonlóan ez is az óra mellett bújik meg, ha akarjuk. Az ebben a bejegyzésben tárgyalt biztonságos eltávolításban segíthet, ha nem menne mégsem …
Eszköznév, meghajtó betűjel és más hasonló tulajdonságok szerint rendelhetünk a különféle USB és memóriakártya adathordozóink kiadásához billentyűket.
Parancssorból is fut és akár a forráskódját is letölthetjük. A beállításait, kinézetét megnézhetjük a képernyőképeknél.

USB Disk Ejector

EasyBCD

EasyBCDAz EasyBCD (Boot Configuration Data) programra egyszerűen azt írná az ember, hogy boot-menü szerkesztő, de ez igazán nem írja le hogy mi is ez.
Nem lehet neki pontos 1-2 szavas nevet adni. Egyben boot manager, bootloader módosító, na persze boot-menü szerkesztő is, de újra is építhetjük vagy ki is javíthatjuk vele a boot-betöltőt, vagy telepíthetjük is vele a Master Boot Recordba (MBR), ha valamiért ott nem lenne. Windowsok esetében megküzd az NT-Loader és a Bootmgr (ehhez kapcsolódik a BCD) megoldásokkal is. Hozzáadhatunk a boot menühöz gyakorlatilag bármilyen operációs rendszert DOS-tól kezdve Windowson át Linuxig vagy Macig, de bootolhatunk ISO lemezképről, virtuális merevlemezről, WinPE-képről, floppyról, vagy telepíthetjük a PLoP BIOS bővítőt, amivel pl. régi számítógépünk is tud USB-ről bootolni, ha korábban nem lett volna rá képes.
Az kétségtelen, hogy a boot-menühöz ért a legjobban, minden lehetőségét kihasználhatjuk a program segítségével, de feltehetjük általa akár a NeoGrub boot managert vagy létrehozhatunk vele bootolható külső adathordozót is.

Fontos hogy tudjuk mit miért teszünk, és vigyázzunk, több gomb nem kérdez, felnőttnek tekint bennünket, a szoftver rögtön végrehajtja amit kértünk tőle!

EasyBCD

GWX Control Panel

GWX Control PanelA Windows 10 szerintem nagyszerű operációs rendszer (egy kis odafigyeléssel). De van akinek nem kell, vagy még nem kell, vagy azon a gépen nem kell … A Windows 10 mindenáron frissíteni szeretné szeretné régi rendszerünket, van aki erre nemet mondott, és most egy új frissítés ezt lenullázta, megint bekéredzkedne. Állítólag nemsokára nem lesz választási lehetőségünk sem …
Ultimate Outsider” ezt helytelennek tartja, és tesz is ellene. Megalkotta a GWX Control Panel ingyenes szoftver, a Windows 10 erőszakos nyomulása ellen.
A GWX Control Panel letiltja az “A Windows 10 beszerzése” programot és az óra melletti kis figyelmeztető ikonját, letilthatjuk vele a Windows frissítést és törli a korábbi frissítések gyorsítótárát, program és naplófájljait.
Az újabb verzióval már bekapcsolhatunk egy állandó figyelést is, ami figyelmeztet, ha esetleg egy frissítés következtében újra aktiválódna “A Windows 10 beszerzése” “fenyegetés”.
Még egyszer leírom, semmi baj a Windows 10-el, de akinek nem kell, azt hagyja békén!

GWX Control Panel

Ashampoo AntiSpy for Windows 10

AntiSpy for Windows 10Az Ashampoo AntiSpy for Windows 10 nem keverendő össze a cég másik szoftverével az AntiSpyware-el, azzal ellentétben ez a program csak egyetlen kémprogrammal foglalkozik, ezt úgy hívják: Windows 10. A program abban segít, hogy dönthess arról mit tudjon rólad a Microsoft. A biztonsági beállításokat rakta egyetlen oldalra egy telepítés nélkül futó kis programba. Így védhetjük pl. a személyes adatainkat, magánéletünket, a tartózkodási helyünkről sem küld adatokat ha nem akarjuk, és semmiféle diagnosztikai vagy használati adat sem jut ki a gépből, ha úgy látjuk jónak. Alapértelmezésben a programban szereplő összes opció bekapcsolt állapotban van, használhatjuk az ajánlott beállításokat is, így 5 dolgot bekapcsol a program a 42-ből. Természetesen mindent könnyedén visszaállíthatunk az alapértelmezett állásra is.
Szerintem kötelező Windows 10-hez! Már magyarul is tud.

Ashampoo AntiSpy for Windows 10

Free Virtual Keyboard

Free Virtual KeyboardA Free Virtual Keyboard egy ingyenes virtuális billentyűzet … milyen érdekes. Windows rendszereken fut, PC-n illetve Windowsos táblagépeken és más kisebb, hordozható eszközökön is ahol hasznos, ha egy teljes billentyűzet rendelkezésünkre áll. Egérrel, illetve érintőképernyőn keresztül is kezelhető.
A mérete tetszés szerint állítható, pár szín és billentyűzettípus is váltogatható, ezeken kívül átlátszóvá is tehető.

Nos, körülbelül ennyi. Hordozható és a rendszeren beállított nyelv billentyűzetkiosztását veszi át.

Free Virtual Keyboard virtuális billentyűzet

PicPick

PicPickA PicPick (All-in-one Design Tool) felfedezésekor bajban voltam egy ideig, hogy hová is tegyem a Csillagporon belül. Lehetne képszerkesztő, képlopó, nagy jóindulattal rajzoló program is vagy akár még grafikus felület kiegészítő is, mert az óra melletti ikonból is elérhetjük az össze programkáját, de ezek mellett nagyítóval, vonalzóval szögmérővel … sok mindennel rendelkezik, nagy segítsége grafikusoknak, dizájnereknek, weboldal készítőknek vagy bárkinek, aki a Windows Asztalról szeretne képek, méretet vagy színt valahol hasznosítani.
Végül is ide került, mint segédprogram.

Az eszközei között a legnagyobb a képszerkesztő, amivel minden alap képszerkesztési feladatot meg tudunk oldani, de tartalmaz pár effektet, fényképjavító eszközt is, be tudunk illeszteni szöveget, alakzatokat, nyilakat is például.
A legfontosabb a képlopó része, amivel bármilyen képet elkaphatunk, beleértve a szabadkézi körberajzolást és az ablakgördítést is, és ezek után a négy legelterjedtebb képformátumon kívül küldhetjük vágólapra, Facebookra, Twitterre, emailben, FTP kiszolgálóra, Office alkalmazásokba, nyomtatóra, webre, külső programba … automatikusan is menthetjük a beállított könyvtárba a képet.

Ezeken kívül nagyíthatunk, mérhetünk szöget, vonalzóval távolságot vagy egy kerettel megnézhetjük egy kijelölt négyzet paramétereit, firkálhatunk az Asztalra ceruzával, színeket lophatunk a színszedővel, azt hiszem ennyi.

Képeket URL-ből, vagyis akár közvetlen weboldalakból is megnyithatunk szerkesztésre, mentésre.
Gyors, kicsi, könnyen kezelhető program, magyar nyelvű és otthoni használatra mindenkinek ingyenes.

PicPick minden egyben grafikus eszköz

Windows Error Lookup Tool

Windows Error Lookup ToolA Windows Error Lookup Tool vagy egyszerűen WELT, hasznos eszköz, ha szoftverfejlesztők vagyunk és Windows a célplatformunk. Persze más esetekben is hasznos lehet, ha nem csak egy értelmezhetetlen kódsort kapunk ajándékba, mikor valami számunkra fontos alkalmazás nem hajlandó elindulni, vagy leáll, vagy hibásan működik.

A Windows rendszer hibakódok felsorolását 0-15999-ig a Microsoft is rendelkezésünkre bocsátja a Windows Dev Centerben, de mi van, ha éppen a hálózattal van valami gondunk? Esetleg nem tudunk angolul (mert az angol, a programban, ha a rendszerünk magyar nyelvű, akkor a magyarázat is magyar), vagy csak úgy be szeretnénk magolni az egészet egy olyan helyen sétálgatva, ahol nincs WiFi, esetleg áramszünet van … na jó, nem folytatom.

A lényeg, a program hiba és üzenet típusokat megkülönböztetve, rövid leírással megpróbálja megértetni velünk, miért köhög a Windows rendszerünk, szoftverünk, meghajtónk, stb.

Windows Error Lookup Tool Windows hibakód magyarázó

Switch Off

Switch Off - automatikus kikapcsolásA program fejlesztése 2002-ben leállt, megszűnt a weboldala is … majd 7 év múlva folytatódott a történet, és ezután még 7 évnek kellett eltelnie, mire valaki rámírt, hogy van új verzió és weboldal is! Az előző verzióról írtam: Bár… mi fejleszteni való van egy olyan programon aminek a mérete telepítés előtt 63,5 KB, többféleképp le tudja állítani a gépet, köztük pl. visszaszámlálással, ill. webről vezérelten, és ha szükséges kikapcsolás, hibernálás stb. előtt bezárja a futó programokat
És az elmúlt években még bővült, Windows 10-el is kompatibilis, van hozzá magyar nyelvi fájl és hordozható formában is elérhető.
A képernyőképeknél bővebben láthatók a tulajdonságai. Aki tovább szeretné dolgoztatni a számítógépét mint önmagát, annak igen hasznos eszköz!

SwitchOff Windows kikapcsoló program

Auto Mute

Auto MuteEz egy apró alkalmazás, amit a készítője a gyors vagy automatikus hang elnémítás eléréséhez írt.

A Windowsba beépített hangerőszabályzó tudásán kívül például, beállítható hozzá egy billentyű kombináció, indítható a rendszerindítással, beállítható hogy kijelentkezéskor, kikapcsoláskor vagy alvó állapotba álláskor némítsa le a rendszerhangot (hogy bekapcsoláskor néma legyen) … de tulajdonképp a képen az összes tudása megtalálható.

Az óra melletti kis zöld hangjegy képében bújik meg, ahonnan jobb egérgombbal is elnémíthatjuk illetve beállíthatjuk.

Auto Mute hang némító

Hasonló programok:
CPUMon
Double Desktop
TaskSwitchXP

Frissítve: 2020. március 23. 21:31

Hasonló programok: Windows kiegészítők

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Tamás

Csatlakozom az előttem bölcsen szólóhoz

janosmohacsi8@gmail.com

Kedveseim! Nagyon jó, hogy vagytok és jó dolgokról írtok. Nekem újdonság, felüdültem ahogy olvastam.
Jó lesz nekünk, ha Folytatjátok!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.