Csillagpor.hu
Csillagpor.huLetölthető programokFájl, fájlrendszer karbantartás, Rendszerprogram, Shareware, Telepítés, beállítás, Titkosítás, adatvédelem, biztonság → Wipe telepítése és beállításai

Wipe telepítése és beállításai

A Wipe 2.61 biztonsági fájl törlő program angol nyelvű telepítéséről és beállításáról szól ez az írás.

A letöltött telepítőfájl futtatása után az I agree-vel indul a telepítés, majd nyelv választás (magyar még nincs), és ezután nem kell feliratkozni, a No, thanks-re kell kattintani, majd úgy hagyni a Join Quality Improvement Program négyzetet, tehát nem, hacsak nem szeretne valaki segíteni a fejlesztésben.

Aztán, hogy Would you like … azt mindenki döntse el maga, de elég szerintem az ikon a Start menüben, tehát klikk Nem (vagy No) közben többször akadékoskodhatnak a védelmi szoftverek, engedélyezzük a műveleteket nyugodtan.WipeMegnyílik a “Köszi!” weboldala, azt zárjuk be és már futtathatjuk is a Start menüből a biztonsági fájl gyalunkat: Programok – Wipe – Wipe.

Az első futtatásnál OK – OK, csak arra figyelmeztet, hogy eltarthat egy ideig…
… ezután eljutunk egy Welcome! ablakig, ahol választhatunk a Delete track and garbage és az Advanced cleaning mode között.

A felsőt ajánlják kezdőknek, töröl mindent amit magától el mer dönteni és ami biztonságos, az alsónál magunk garázdálkodhatunk!
Igazából, ha az alsót választjuk és mindent bejelölünk, akkor is maximum jelszavakat, előzményeket, és ablak méreteket, helyeket veszíthetünk.
Kedvenceket vagy leveleket, bármi más fontosat NEM!

Legalul még bejelölhető, hogy mindig szakértő módban induljon.

Alul van még egy Settings gomb, ott találhatunk további beállításokat, pl. a Delete method-nál, hogy mennyire biztonságosan töröljön.
Az alap beállításon kívül mindegyik visszaállíthatatlan törlési módszer. Ezek sajnos az ingyenes verzióban nem elérhetőek.

A beállításokból a jobb alsó Apply gombbal léphetünk ki, akár változtatunk valamit, akár nem.

Continue után a következő ablaknál a törlendő elemeknél, jobb egérgombbal az elemekre kattintva bővebb információt kapunk róluk és/vagy egyenként törölhetjük őket.

Nagyjából ennyi…

Windows 7-en a védelem kicsit többet akadékoskodott, de egyébként ugyanúgy zajlott minden.

Futás közben itt valóban igaz a kezdeti figyelmeztetés, hogy az antivírus, stb. szoftverek drámaian lelassíthatják a Wipe-ot.

De most már kész.
Indulhat a törlés!

Frissítve: 2020. március 22. 21:51

Hasonló programok: Fájl, fájlrendszer karbantartás, Rendszerprogram, Shareware, Telepítés, beállítás, Titkosítás, adatvédelem, biztonság

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Már mi fizetős?
Mert a Wipe nem.

Innen lehet letölteni és ingyen használni: setup_wipe.exe

A regisztrálás csak egy lehetőség, ha támogatni akarod a fejlesztést, de nem kötelező, nélküle is teljes értékű a szoftver, a többszörös törléseket leszámítva.

Pityu

Ez fizetős – jó szórakozást!

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2021 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.