Csillagpor.hu
Robonaut 2 beszerelve az ISS-en

robotokRobonaut 2-ről már volt szó korábban a Csillagporon.
Most megkezdődött a NASA és a General Motors humanoid robotjának tényleges küldetése. Február 24-én indult a Nemzetközi Űrállomásra, majd a napokban csomagolták ki és került a helyére. Az űrhajósok megviccelték a földi személyzetet, mikor kinyitották Robonaut ládáját (SLEEPR), őt nem találták sehol…

Robonaut 2 beszerelve az ISS-en
Robotoljon a robot!

robotokA modern gyárak egyre inkább a robot munkára épülnek, egyre több területen háttérbe szorítva az embert.
Sok érv szólhat amellett, hogy ez nem kívánatos folyamat, de egy biztos, sok esetben a termék költségének, s így árának csökkentése az emberi munkaerő drágasága miatt hiúsulhat meg.

Robotoljon a robot!
A robot kígyó fára mászik

moduláris robot kígyóA Pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetemen Biorobotics Laboratóriumában tanították meg ezt a kígyót fára mászni, pontosabban készítették erre a feladatra is, a moduláris robot kígyót.
A robot kígyó biomimetikus mozgással, azaz a természetben élő kígyóktól ellesett módszerrel mássza meg a fát, illetve a függőleges csöveket.

A robot kígyó fára mászik
Atléta alkatú robot munkás

hrp4 atléta robotA humanoid robot 1 méter 51 cm magas, 34 ízülete sokkal rugalmasabb mint elődeié és 39 kilogrammot nyom.
A videón láthatóak a sportos alkatú robot remek tulajdonságai, tud például fél lábon állni, törzset elfordítani, 5 ujjú keze is ügyesre sikeredett, még a háta közepét is meg tudná vakarni ha viszketne …

Atléta alkatú robot munkás
Robonaut a NASA és a GM fejlesztésében

Robonaut 2A NASA és a General Motors dolgozik, a Robonaut partnerségi program keretén belül, az űrhajósokat segítő vagy önállóan dolgozni tudó humanoid roboton.

A második generációs robot Robonaut 2 néven került a nyilvánosság elé.

Robonaut a NASA és a GM fejlesztésében
ASIMO humanoid robot

asimoEz egy hiánypótló bejegyzés, ugyanis a Csillagporon még nem került bemutatásra ASIMO robot.

A Honda humanoid robotjának fejlesztése 1986-ig vezethető vissza. Kezdetben a két lábon állás volt a legnagyobb produkció, mára a tanulásig jutott a Honda a fejlesztésében…

ASIMO humanoid robot
Robot hírek, videók, robotika, űrkutatás, robotok

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2019 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!