Csillagpor.hu
Csillagpor.hu → KIVA az áruházi raktáros robot

KIVA az áruházi raktáros robot

A KIVA robotok nem tartoznak a legfotogénebb robotok közé, még csak nem is humanoid robotok.

Ettől függetlenül több ezer dolgozik belőlük a világ raktáraiban, és rohamosan terjed alkalmazásuk.

Az egyre hatalmasabb raktárak már elképzelhetetlenek lesznek nélkülük.

A KIVA robotok zömök narancssárga emelőgépeknek néznek ki, és azok is, némi ésszel.

Raktári állványokat emelnek és mozgatnak egy nagyon egyszerű, padlóra ragasztott matricák által vezérelt hálózatban.

A robotok egymás között és a szerverrel egy Wifi hálózaton kommunikálnak, ezen kapják az utasításokat és így kerülik el az ütközést és a felesleges meneteket olyan irányba, ahol torlódást okoznának.

Ez a rendszer feleslegessé teszi az állandó járkálást, ha mégis el kell jutni valahová, inkább az állványok szállítják az emberi munkaerőt, mint fordítva.

A szoftverek munkája a szervezés és ezek irányítják a robotokat is, a konzolról ami leolvasó, vezérlő és ellenőrző egység is egyben, mindig valósidejű információnk lehet, a pontos raktárkészletről és minden helyéről, illetve a helyről nem is szükséges, csak kérni kell és hozzák a robot munkatársak.

A konzolok vonalkód olvasó lézerekkel értesülnek az árú adatairól, és valós időben, beavatkozás nélkül vezérlik a robotokat.
(Tehát ha tudomást szereznek arról, hogy kivettem azt a cikket amiért hozzám jött, és beolvastattam a lézerrel, akkor tovább indulnak, más feladat ellátására.)

Az emberek az ilyen munkahelyeken rendkívül hatékonyan együtt dolgoznak a robotokkal, a tapasztalatok szerint meg is személyesítik őket.
A dolgozóknak vannak kedvenceik, nevet adnak a robot munkatársaknak, névtáblákat, matricákat ragasztanak a robotokra, hogy egyedivé, emberivé tegyék őket.

Az alábbi videó is egy ilyen ötletből született:

KIVA Systems, Quiet Logistics

»
«

 

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2018 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!