Csillagpor.hu
Csillagpor.hu, , → A Willow Garage PR2 robotja

A Willow Garage PR2 robotja

A Willow Garage személyi robotja, egy szabad robot operációs rendszerrel (ROS – Robot Operating System) működik, és egy szintén nyílt forráskódú számítógépes vizualizációs könyvtáron (Computer Vision with the OpenCV Library) nyugszik a látása.

A PR2 fejlesztése nagyságrendekkel kevesebb pénzből folyik mint pl. ASIMO roboté, mára mégis sikerült elérni, hogy irodai környezetben összetett feladatokat is elvégezzen.

A videón látható, amint megtalálja a cél helyiségeket, bemegy nyitott, félig nyitott ajtókon, ha kell a kilincset is használva, vagy éppen megállapítja, hogy zárva van az ajtó és nem tud bemenni.

Az irodákban sorban csatlakoztatja az akkumulátorok töltőjét, majd végül elmegy a cél állomásra (Final Plug), ahol örülnek neki a készítői, mert teljesítette a Milestone 2 küldetést.

A fejlesztő csapat természetesen a hardveren és a szoftveren egyaránt dolgozik, és a nyílt forrásnak köszönhetően közkincs a munkájuk.

Az első mérföldkő a navigáció volt, a második ugyanez akadályokkal, feladatokkal tarkítva, a harmadik a külső “címzettek” feladatainak teljesítése, a negyedik pedig a külső ügyfelek számára való
szállítás (magyarul a robotok eladása) lesz.

Willow Garage PR2 – Milestone 2

»
«

 

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2018 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!