Törölhetetlen WordPress hozzászólás

Ezt a kérdést kaptam:

“Olyan problémám lenne, hogy nem tudok egy hozzászólást törölni a WP blogomból. Vagyis megnyitom a bejegyzést, de nem látom lent a hozzászólások között, illetve az admin felületen az oldalsó menüsorban a hozzászólások között sincs. Pedig ott van a weboldalon, látom!

Nem hiszem el, hogy nem lehet törölni.
Tudnál segíteni?”

Igen, ez elég idegesítő probléma.

Persze meg lehet oldani.

Az adatbázisból kell törölni…
Vagyis belépsz a phpMyAdmin felületre, baloldalt kikeresed a WordPress megfelelő nevű adatbázisát, rákattintasz, így láthatóvá válik a tartalma. Ha nem multisite módon van feltelepítve, akkor könnyű a választás, a wp_comments sorai között kell keresni a hozzászólást. Ha multisite, akkor ez meg van számozva, pl: wp_3_comments. Keresd ki a megfelelőt úgy, hogy belenézel baloldalt a sorok tartalmába!

phpmyadmin wp tables

Ezek után megnézed a kérdéses oldal forráskódját (ha kell, ha nem, leírom: jobb gombbal kattintás, és Oldal forrása, vagy ilyesmi), rákeresel a törlendő hozzászólásra, és az elejéről megjegyzed az azonosítót, pl. id=”comment-4251″, ebből a 4251 szükséges.

Az ilyen azonosítójú bejegyzést kell megkeresni, majd törölni.

Ennyi.

Na persze akkor, ha feltételezzük, hogy hozzá férsz a phpMyAdmin-hoz …

Remélem segítettem.

2 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Szia!

  Ez egyébként biztonsági okokból van így, és komolyabb változások esetén nem frissül automatikusan, de megértem hogy idegesít, ha mégsem akarod.
  Amúgy nem bonyolult, a teljes tiltáshoz a wp-config.php fájlba kell beszúrni egy sort:
  define( ‘AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true );

 2. Böhömke says:

  Szevasz!

  Hogy tudom letiltani az automatikus WordPress frissítést, mert az agyamra megy! ´˙`˛°˘^ˇ~