További 8 ingyenes felhő tárhely

Az előző, ingyenes felhő alapú tárhelyeket összegyűjtő bejegyzésbe a bevezető után már csak 5 szolgáltatás került.
Most következik további 8 ingyenes felhő tárhely szolgáltatás. Természetesen itt is csak működő és valóban ingyenes szolgáltatások találhatók. Használjuk őket ingyen, vagy tekintsük ezt kóstolónak egy későbbi előfizetéshez!

Gyerünk!

Degoo

6 🜝 degoo.com
100 GB ingyenes, biztonságos backup tárhely (magyarosíthatná végre valaki a backup szót, most írjam azt, hogy biztonságos biztonsági másolat tárhely?!). Egy eszközről ment az ingyenesben… bár lehet hogy félreértem, mert miközben ezt írom párhuzamosan ment egy laptopról és egy mobilról is. Azt írják, hogy ettől biztonságosabban nem is lehet tárolni, mert nagyon titkosítanak és több példányban van minden elmentve, ha netán háború lenne vagy nem tudom … mindenesetre mindig mindenhonnan visszaállíthatóak lesznek ezután a fájljaink, úgy hogy sosem kell rágondolnunk sem, mert automatikusan megy minden. minden változást észrevesz a kijelölt fájlokon és már menti is! A Google és az Amazon ultrabiztonságos szerverein tárolja adatainkat.
Windows, OS X és Android felhasználók örülhetnek.

Ez jó! :) … “Valójában olyannyira biztosak vagyunk abban, hogy ránk esik a választásod, hogy arra bátorítunk, próbáld ki az alternatív lehetőségeket: ezek a Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud, Amazon Cloud Drive, Box, G Cloud Backup, CM Backup, Titanium Backup, Backblaze, Carbonite, Bitcasa, Crashplan, SOS Online Backup, Mozy, IDrive, SpiderOak, Mega, Jottacloud, MediaFire, pCloud, CloudMe, SurDoc, McAfee Online Backup, Asus Web Storage, TrendMicro SafeSync és a Memopal. Próbáld ki őket! Biztosak vagyunk benne, hogy visszatérsz hozzánk.”

A Degoo azok közé a szolgáltatások közé tartozik, amivel elmenthetjük, majd ha szükséges visszaállíthatjuk a fájljainkat, könyvtárainkat, de könnyedén böngészni, megosztani nem tudjuk őket, tehát ez tényleg “csak” biztonsági mentés, de a teljes belső Android tárhelyet is elmenthetjük akár, meglepő sebességgel!

Plusz 3 GB jár meghívott barátonként, 600 GB a felső határ ingyenesen! Egy beállítással megoszthatjuk a nem használt processzoridőnket, így újabb ingyenes gigabájtokhoz juthatunk. Az Androidos változata magyar nyelvű.

Innen úgy lehet elkezdeni a csatlakozást, hogy az nekem is jó legyen:
100 GB Free Backup

🜝 Degoo Androidra

A Degoo lehetőségei, a fotó tárhely maximalizáló az ingyenesben nem működik.A Degoo beállításai, megtarthatjuk a törölt fájlokat is.
Mentés folyamatban Windows 10-en...

 

Dropbox

7 🜝 dropbox.com/plans
A Dropbox az a szereplő, amihez elég lenne egy linket idetenni, mert mindenki ismeri, talán … Ennek ellenére (vagy talán épp ezért), nem kínál túl nagy ingyenes tárhelyet, mindössze 2 GB amit kezdésnek kapunk. Persze fel lehet tornázni 16 GB-ig ajánlás/500 MB-onként, de még az sem túl nagy. De … ezt a tárhelyet elérhetjük mindenhonnan, fel-le tölthetjük, szinkronizálhatjuk, megoszthatjuk fájljainkat, automatikusan szinkronizál eszközeink között, mindenféle fájltípus megosztható, ezek közül a dokumentumok, képek, videók, zene közvetlenül is megnézhetők, hallgathatók saját nézegetőjével. Rengeteg alkalmazás, szolgáltatás van/lehet vele összekapcsolva.

PC, Mac, Android, iPad, iPhone vagy Windows Phone alkalmazásai vannak, de mivel van egy elég jó webes felülete, gyakorlatilag ahol van működő internetkapcsolat és böngésző, onnan elérhető. Mi magunk adhatjuk meg a szinkronizálandó könyvtárat. Minden téren elég jó szolgáltatást nyújt, leginkább annak köszönhetően, hogy figyel a felhasználói igényekre. Könyvet lehetne róla írni (illetve sokan már meg is tették: 🜝 dropbox books), de még sok szolgáltató van hátra …
🜝 Dropbox Androidra

Dropbox beállítások

Webes Dropbox felület

 

ElephantDrive

8 🜝 elephantdrive.com
Frissítés: már nincs ingyenes változata!
2 GB tárhelyet kapunk ingyen, 3 eszközről menthetjük és szinkronizálhatjuk a fájlokat, maximum 100 MB fájlmérettel. Gyűjtőink és fájljaink linkjét megoszthatjuk, minden lépésben titkosítottan működik, tud NAS és Windows Server backupot is.
Windows, Mac, iOS, Android alkalmazásai vannak. A Windows szoftverét nem sikerült Windows 10-re feltelepíteni 3 próbálkozással sem, Java-t igényel, és elavult neki ami van, de az ő telepítette … mindegy, nincs erre idő, én nem próbálkoztam tovább. Androidon kiválóan működik és böngészőből elérhető a webes felület, úgyhogy én hanyagolom a desktop appot. Másnak hátha sikerül …
Alapértelmezésben menti a kapcsolatokat és a képeket. Ajánlással plusz 250MB-ok szerezhetők be.

Nevezzük el a szinkronizálandó eszközt és kapcsoljuk ki-be amit akarunk!Elephantdrive beállítások
Az ElephantDrive webes felülete.

 

FilesAnywhere

9 🜝 filesanywhere.com
Frissítés: Ez sem ingyenes már … valószínűleg harmadszorra is át kell magam rágni minden tárhelyen …
Az 1 GB-os igen gyenge méret fért bele a FilesAnywhere örökös próbaverziójába. Így hívják az ingyenes csomagot náluk.
2 GB a feltölthető fájlméret :) … vagy ez nem fájlméret … ? Ezt hogy érthetik? Lehet, hogy összesen ennyit lehet feltölteni, vagyis az adatforgalom felfelé ennyi lehet max. Egy felhasználó, 10 kimenő fax és könnyű megosztás … ami még jellemzi. Regisztráláskor kapunk egy ellenőrző emailt, abban kapjuk a felhasználói nevünket és jelszavunkat, mindenféle linkeket, külön mobil oldalt (https://m.filesanywhere.com), és külön felhasználói nevet is hozzá. Van adat visszaállító szolgáltatása is, és még sok más eszköz érhető el az oldaláról. Az Androidos app kiváló, lehet vele közvetlenül fényképezni, videót rögzíteni, és bármilyen fájlt feltölteni! Egyébként nem rossz, látszik hogy főleg irodai szolgáltatásokra állt rá, a fizetős biztos hogy jó (jelszó védett megosztás, mobilos elérés, online form generátor, amerikai telefon támogatás … eddig volt ingyenes … aztán Point-in-Time backup, kiválasztható mentés és szinkronizálás, helyi és online szerkesztés, faxolási lehetőség, nincs fájlméret korlát, FTP, SFTP, SSL/TSL elérés a fizetősben).
🜝 FilesAnywhere Androidra

FilesAnywhere weben

 

FlipDrive

10 flipdrive.com/pricing
10 GB felhő tárhelyet kapunk a FlipDrive-tól, az ingyenesben 25 MB fájl méret korláttal. 10 fájl link és 10 megosztható mappa jár még hozzá, bármit is jelentsen ez. A FlipDrive a mi “biztonságos, személyes internet merevlemezünk”.
Három alkalmazást is használhatunk, az egyik a fényképek mentése … tárolhatjuk, rendezgethetjük és megoszthatjuk a fényképeinket. Könnyen készíthetünk vele online fotóalbumot, biztonságosan tárolhatjuk és megoszthatjuk barátainkkal és a családdal. Eközben a képfájlok megmaradnak az eredeti minőségben (gondolom a fényképalbumban tömörítve van, de a tárhelyen nyilván hagyja az eredetit). A megosztás nagyon könnyű, kapunk egy személyes és nyilvános fotóoldalt flipdrive.com/felhasználóinév cím alatt.
A másik lehetőség a kapcsolatok mentése … egy erőteljes kapcsolatkezelő rendszert kapunk, mely tárolja, szervezi kapcsolati adatainkat. Bármikor, bárhonnan elérhető, sohasem felejtjük el a telefonszámokat, e-mail címeket és más fontos információkat mint írja. Csoportokba szervezhetők az adatok, könnyű az alkalmazás kezelése.
A könyvjelzők mentése a harmadik hasznosság, elmenthetjük fontos oldalainkat, hozzáadhatók jegyzetek, könnyedén megoszthatóak bárkivel és szintén bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről elérhetőek.
Még mit is ír magáról … használhatjuk e-mail csatolmányként is a megosztott fájljainkat, mert így gyorsabb és könnyebb, több felhasználóról is írnak, nem tudom melyik csomagban … de nagyon jó így a közös munka … ilyesmik.
Nekem tetszik eddig. Regisztráláskor ellenőrző e-mailt küld. 500 MB-okat kapunk barátok meghívásáért, ezzel növelhetjük ingyenes tárhelyünket.

Sajnos csak IPhone és iPad alkalmazása van, és a kedvencek és kapcsolatok mentését is félreértettem, össze lehet ezeket gyűjteni a FlipDrive oldalon, de nem tudjuk menteni máshonnan …

A saját lemezem

 

G Cloud

11 🜝 gcloudbackup.com
1 GB ingyenes tárhelyet kapunk, amit 10 GB-ig lehet feltornázni ezerféle ajánlással. A Genie9 fejleszti a mobilos alkalmazást, ami a Zoolz backup szervereit is üzemelteti… tehát jó. Ezért lehetnek pl. olyan vad árazásai, hogy pl. 99.99 Dollár egyszeri fizetésért kapunk életfogytig korlátlan tárhelyet, vagy ugyanezt havi 3.99-ért!
Mivel a fényképek, zenék és mindenféle fájlok mellett a kapcsolatokat, SMS-eket, hívásnaplót, rendszer beállításokat, böngésző adatokat és egyebeket is képes automatikusan menteni, eddig ez tűnik a legalkalmasabbnak arra az esetre, ha egy új telefonra kell átemelni mindent. Az alkalmazások teljes mentésére egy extraként megvásárolható app képes, de csak rootolt készüléken. Sajnos reklámokkal van teletűzdelve, de 0.99 Dollárért lekerül róla. Felajánlja a Cloud Gallery alkalmazás telepítését is, ami elég jónak néz ki mentett fotóink nézegetéséhez. Lehet különféle eszközök között szinkronizálni, és a timeline opcióval könnyedén és igazán ötletesen böngészhetjük fájljainkat az időben visszafelé.
Akkor most lesek a Google Playből, mit hagytam még ki … Whatsapp és Viber fotó és videó mentés, minden fájl és adat elérhető a webes felületről, beléphetünk e-mailel, Google+ vagy Facebook profillal, külső SD kártyát is ment, és még sok minden … A fájlok megoszthatók és letölthetők webről is.
Ha nagyon akarjuk átállíthatjuk a nyelvet is weben, de csak a Google fordító fordítja le, úgyhogy érhetnek meglepetések.
🜝 G Cloud Backup Androidra

A tárhely használatában a fájltípusokat színekkel jelzi, itt csak kép van...
Amiket ment ... kapcsolatok, hívásnapló, SMS, képek, videók, WhatsApp ...A Timeline ... nagyon jó!

 

Google Drive

12 🜝 drive.google.com
15 GB ingyenes tárhelyet kapunk a Googletól bármilyen fájljaink tárolására. Ha még nem lenne Google fiókunk, akkor regisztrálni kell egyet, ez esetben azt jelenti, hogy lesz egy Gmailes e-mail címünk, és egyúttal minden ingyenes Google szolgáltatásba regisztrálunk. A mentett fájljainkat bármilyen eszközről elérhetjük, könnyedén rendezhetjük, megoszthatjuk. Windowsos és Androidos alkalmazása is van, de elérhető iOS-re is, csakúgy mint a Google Photos Backup (Asztali feltöltő). Ha a Google Photosban eredeti minőségben mentjük fényképeinket, akkor a Google tárhelyünkből foglalja a helyet, de ha megelégszünk egy még mindig kiváló, de tömörített minőséggel, akkor végtelen tárhelyet biztosít a Google számunkra, külön csak a fényképeknek.
Sok szolgáltatás képes vele együttműködni, így küldhetjük, megoszthatjuk fájljainkat a Google Drive által. A fájltípusok nagy részét letöltés nélkül képes megjeleníteni. A Windowsos szinkronizáló szoftver mappája fixen a Dokumentumokban helyezkedik el, oda kell bemásolni amit fel akarunk tölteni. A programból közvetlenül nem nézhetők meg a fájlok, az csak szinkronizálja a mappát, a webes felületről érhető el minden. Ez a mobilos alkalmazásra nem igaz.
🜝 Google Drive Androidra
🜝 Google Fotók Androidra

Google Drive Androidon készülődikGoogle Drive beállítások, a feltöltendőkhöz adja e automatikusan a fényképeinket?
Fénykép feltöltési méret és tárhely beállítások

 

hubiC

13 hubic.com/en/offers … már nem működik a szolgáltatás … illetve egy felhő alapú, de más szolgáltatáson dolgoznak, más domainen és nem ingyen 🜝 shadow.tech.
25 GB tárhelyet kapunk hubiCtól, ahol mindenféle fájlokat korlátlan méretben tárolhatunk ingyen. Az adataink 3 különböző francia adatközpontban tárolódnak, nagy biztonságban. Automatikusan szinkronizálja adatainkat eszközeinkről, Windows, Linux, Mac OS X, Android, iOS és Windows Phone rendszerekről, és elérhető webes felületről is. Megoszthatjuk tárolt fájljainkat és mappáinkat is. 50 GB-ig lehet növelni az ingyenes tárhelyet ajánlásokkal, hogy személyenként mennyi tárhely jár, nem derült ki számomra.

A Windowsos szoftver telepítésekor kiválaszthatjuk a mappát, amit szinkronizálni szeretnénk. Ez a jó megoldás, a fix mappásat nem szeretem. Pl. ha egy SSD lemezen van a C:\ meghajtó, akkor egyrészt a szűkösebb hely, másrészt a lehető legkevesebb lemez írás miatt nem ide szeretné az ember másolgatni a fényképeit, videóit, főleg biztonsági mentéseket nem. Na most, ha csak egy C:\ meghajtón elhelyezett mappát szinkronizálhatok, az nekem egyszerűen nem megfelelő, mert egy másik HDD-n vannak az ilyesféle adataim. Ezzel a programmal pl. nyugodtan megadhatok egy másik lemezt, mappát is szinkronizálásra.
Telepítés után megjelent egy üzenet, hogy regisztrálni kell … kapok egy e-mailt … megnézem … igen megkaptam, egy visszaigazoló linkre kell kattintani, ennyi. A hubiC szinkronizáló szoftverben be lehet állítani a le és feltöltési sebességet, és a szinkronizálás gyakoriságát is, sok más mellett. Beépül a Windows Explorerbe is, vagyis ha egy mappára kattintunk jobb gombbal, láthatjuk, hogy hubiC – Create backup. Az Android appal bármilyen mappát (főleg ha rootolt a telefon) beállíthatunk mentésre, van minden telefon adat mentés és visszaállítás opciója is, ez gyakorlatban a fénykép, videó, zene, kapcsolat és naptár adatok mentését jelenti.

A hubiCban bármilyen könyvtárat megadhatunk mentésre.mindent menthetünk
kiválaszthatjuk a szinkronizálandó mappát

 

Nos … ez volt a második rész.

Folytatódik ….

2016.03.06.

Ingyenes felhő tárhely sorozat:
1-5 / Ingyenes felhő tárhelyek, bevezetés (Bitcasa, Box, CM Backup, CloudMe, Cubby)
6-13 / 8 ingyenes felhő tárhely (Degoo, Dropbox, ElephantDrive, FilesAnywhere, FlipDrive, G Cloud, Google Drive, hubiC)
14-19 / A következő adag felhő alapú tárhely (IDrive, Jottacloud, Jumpshare, MediaFire, MEGA, Memopal)
20-26 / Ingyenes megmentőink a felhőben (MiMedia, MyVDrive, OneDrive, OpenDrive, OziBox, pCloud, PromptFile)
27-31 / Ingyen adat a fellegekben, na még 5 (SurDoc, Symform, Sync, Syncplicity, Yandex.Disk)
Felhő tárhely kezelő alkalmazások (web)
Felhő tárhely kezelők Androidon
Felhő tárhely eredményhirdetés

14 hozzászólás

 1. Zsolt says:

  Köszi hogy megosztottad! Ötletes … :)

 2. Fülöp says:

  Akkor megmondom én, hogyan lehet végtelen tárhyelyetek:
  Szervusztok!
  Végtelen tárhely nem létezik ingyen, de én azért találtam egy kicsit analfabéta, de hibátlan módot.
  Van nekem egy weboldalam (fiatal vagyok), ahova anime részeket teszek fel. webnodés, így ingyenes.
  Namost a részeket felteszem drivera, ha megtelik a 15 GB, jön egy következő fiók. Így igaz, hogy nagyjából 15 google fiókom van, de már 150 GB-om, és nyilván nem a fő fiókomra teszem fel. És igazából csak a megosztható linket kell kimásolnom, felrakni a weboldalra, így még ott sem foglal helyet.

  Mi a jó ebben? (mi nem XD)
  Nekem van 2 fő fiókom: az egyik az iskolai, másik a privát. az iskolait adom meg mindenkinek, oda jönnek az excel, txt, docx fájlok. Azonban a másik 15 fióknál megosztom a mappákat a priváttal, és ott a megosztás fülben elérhetem a másik 15 adatát, sőt szerkeszthetem is ha akarom. Nyilván a 15 fiókom sorszámozva van, pl rész***@gm***.comsz***@gm***.com azonos jelszóval, mert soha nem fogom üzenetküldésre használni. Ha betelik, kijelentkezem vele a telefonból, és a privát fiók megosztott fülje alatt ott van minden.
  És a kedvencem ebben:
  A drive mappákat a telefon kezdőképernyőjére le lehet hívni, így ott van nagyjából 2000 anime rész a telefonomon 2 kattintásra, még chromeot sem kell nyitni hozzá.
  Tehát nem létezik végtelen tárhely, ez igaz. De lehet úgy kijátszani a rendszert, hogy legyen. (remélem érthető voltam)

 3. Zsolt says:

  Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy a felhőből hogy törlődik a felvétel, akkor a válasz sehogy, ha betelt, nem tudsz oda többet írni. Tudomásom szerint nincs olyan felhő szolgáltatás, ami automatikusan törölne, hogy legyen hely. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy 100 GB mennyi ideig elég, mert nem tudom milyen rendszerességgel, milyen minőségű felvételt akarsz feltölteni. 24 órás felvételeknek, full HD-ben, pár napig … fekete-fehér SD, csak napi pár óra, akár évekig … szóval elég nagy a különbség.
  Ha fontos dolgokat szeretne az ember feltölteni, akkor mindenképp fizetős szolgáltatást ajánlok. Én a pCloudot használom, rákereshetsz, ha havi rendszerességgel fizetsz, akkor a legkisebb csomag havi 3,99 EUR – 500 GB, szerintem nagyon jó ár. Van mobil alkalmazás is hozzá, webről is elérhető, de a Windowsos szoftvere létrehoz egy P: meghajtót, szerintem ettől egyszerűbb kezelést kitalálni sem lehet. Kicsit bővebb leírást róla ebben a bejegyzésben találsz, ha lejjebb görgetsz. Sok sikert!

 4. Miki says:

  Kérdezném, otthoni wifi kamera felvételeit tárolnám a felhőben, biztonsági okból. Milyet javasoltok? A felvétel hátulról törlődik mint a kamera kártya? És pl. a 100g mennyi ideig elég. Köszönöm a választ

 5. Zsolt says:

  Köszi Orso :)

 6. ORSO says:

  Magyarosítom néked : )

  BACKUP = Háttérmásolat

 7. Zsolt says:

  Szia! Az inkább “csak” backup tárhely, tehát nem megy a megosztás. De pl. a pClouddal meg tudod csinálni. Itt találod … A megosztott linknél azt is megadhatod, hogy meddig éljen.

 8. Tibor says:

  Sziasztok!

  A degoo-n tárolt adataimat megoszthatom valakivel olyan formában, hogy küldök neki egy linket, amivel egy adott file-t letölthet? Vagy az egész fiókhoz kell hozzáférést adnom?

 9. Zsolt says:

  Szia! Köszi, de szerintem nem így van. Amit az elején ír … “2000 GB cloud backup with Degoo
  …….. Zwei weeks free!” ez csak a 2000 GB-re vonatkozik. Tehát az van 2 hétig, amúgy a 100 GB ingyenes maradt, ami ajánlásokkal feltornázható 500 GB-ig. Lejjebb középen kell a “Try the free account”-ra kattintani, és akkor láthatjuk ezt.
  degoo-free-1.jpg
  Nekem jelenleg ingyen van ennyi:
  degoo-free-2.jpg

 10. Viktor says:

  Sziasztok! A degoo azóta teljesen fizetős lett, bár az áraik is lentebb mentek ezzel párhuzamosan.

 11. Zsolt says:

  Igen, minden ingyenes, de nagyobb helyekért és tudásért fizetni kell. Ez és ezenkívül még 7 bejegyzés (ennek a bejegyzésnek a végén, az “Ingyenes felhő tárhely sorozat:” felirat alatt megtalálhatók a bejegyzések linkjei) foglalkozik az ingyenes tárhelyekkel, azok tulajdonságaival, alkalmazásaival, regisztrálni pedig a leírásuk körül megtalálható linkekre kattintva, a saját oldalukon lehet. Minden feltett kérdésre kiderül a válasz a 8 bejegyzés elolvasásakor, és az egyes felhő tárhely szolgáltatások oldalainak meglátogatásakor.

 12. Névtelen says:

  Még mindig nem tudom, mibe kerül. Ingyenes?

 13. Névtelen says:

  Lehetséges ezt az alkalmazást letölteni? Hogyan? Mibe kerül? Pontosan mit tud, mennyiért?

 14. Névtelen says:

  Nem tudom még mindig, hogy férhetek hozzá ingyen tárhelyhez. Hogy, hol kell regisztrálni, és mibe kerül ez nekem.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!