Az UniSales adware eltávolítása

Egy kérdésben az UniSales adware eltávolítása lett volna a feladat. Még képernyőképet is kaptam segítségül, de csak nem sikerült magam megfertőzni. Tulajdonképp a legtöbb időt mindig ezzel töltöm … én is akarok egy olyat!
De sokszor nem sikerül …
Tehát jelen esetben megint csak mások leírásából tudok kiindulni, így ez egy egyszerű bejegyzés lesz, remélem működni is fog! Ha nem sikerül eltávolítani, akkor majd folytatom egy bonyolultabb úton.

Először is az érintett böngészők kiegészítői közül távolítsunk el mindent amire nincs szükségünk (ha mindent eltávolítunk ész nélkül, akkor is legrosszabb esetben azt az állapotot állítjuk vissza, ami friss telepítéskor volt), nézzük meg az alapértelmezett kereső beállítását, a kezdőoldalt, és ahol kell állítsuk olyanra amire szeretnénk, ahol lehet távolítsuk el ami nem kell nekünk.

Majd a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásoknál (XP-n: Programok telepítése és törlése) távolítsunk el mindent ami gyanús. Az UniSales-en kívül mindenféle Toolbar, Search izé uninstallálható.

Ezután a SpyHunter szoftvert ajánlják több bejegyzésben, de ezt szerintem mind a SpyHunter írta vagy íratta, ugyanis ez egy olyan szoftver, amivel félóra alatt ugyan megtalálod a UniSalest és más káros vagy haszontalan szoftvert, de csak a SpyHunter megvásárlása után tudnád őket eltávolítani.

Ezért a AdwCleanerrel próbálkozzunk a böngészők rendberakása érdekében. Ezen az oldalon továbbá ajánlják a Malwarebytes Anti-Malware és csak a túlbiztosítás kedvéért a HitmanPro-t … amit én nem ajánlok, mert ez sem törli a megtalált kártevőket míg nem fizetünk.

Az AdwCleaner   🜝   következőképp működik: Indítás után rákattintunk a Scan gombra, megvárjuk míg elkészül a kereséssel, ha már nem aktív a Scan gomb, akkor van kész, ilyenkor rákattintunk a Clean gombra, majd hamarosan meg is vagyunk. Ha valaki szeretné és tudja is mit csinál, akkor a nagyjából középen található füleken végignézheti mit talált a program, és esetleg valamit kivehet a törlendők listájából.

A másik programnak se túl bonyolult a használata, annyi van, hogy a Malwarebytes Anti-Malware   🜝   esetében meg kell adni a nevet és a mail címet letöltés előtt.
Itt a Scan Now, majd ha kész akkor az Apply Actions gombot kell keresni. Az egész művelet fél óráig is eltarthat.

Még plusz programként ideírnám a YAC-ot, amivel itt is sikerült a problémát megoldani.
A végén van az oldal linkje.

Többet nem is írok most, mert ha működik akkor minek, ha meg nem, akkor kérek szépen mindenkit aki kudarcot vallott miattam, írja meg, és folytatom a kutatást!

Kiegészítés:
Működik!

A levél írójától azt a visszajelzést kaptam, hogy a leírás alapján sikerült az adware eltávolítása … és megkaptam az AdwCleaner log fájlját is!

Ebből csak a törölt könyvtárak nevét és a futó szolgáltatásokat másolom ide. Ebből két könyvtár ki van emelve, ez a kettő szerepel a szolgáltatások között is, vagyis a háttérben épp futó programok között. Ezek kiemelten gyanúsított alkalmazások ezek szerint. A fertőzésben is valószínűbb, hogy szerepük volt.

Akkor a lista…

Service Deleted:
Update AdvanceElite, Update Dolphin Deals, dd693f9b, Util AdvanceElite, Util Dolphin Deals, {3fa44d1f-c300-4673-a8c1-5ba05468b4bd}t, {f2dee4ac-05d0-4e54-80bc-2dc0ba61a2c7}t

Folder Deleted:
A két gyanúsított: AdvanceElite, Dolphin Deals
és a többi törölt: Allmyapps, Mini – Adblocker, The AdBlocker, 18127144771271284252, fb908e20b3b4561c, RegClean Pro, TampaGeneration, CCheApMeo, ChheapME, NaewSaver, apn, AppsHat Mobile Apps, Babylon, Conduit, genienext, Minibar, Mobogenie, somotomoviestoolbar1, torch, BabSolution, Babylon, Claro, ExpressFiles, file scout, Funmoods, ilividmoviestoolbardla, newnext.me, OpenCandy, PerformerSoft, somotomoviestoolbar1, SwvUpdater, CrashRpt, DownloadManager

Az utóbbiak közül szinte mind felesleges, de pl. a Babylon Toolbar több leírásban meg volt említve mint gyanús alkalmazás és ne feledjük, hogy a fenti szolgáltatások kódsorai bármit rejthetnek, ebben a műfajban egyébként is értelmetlen őszinteséget és következetességet elvárni, vagyis bármilyen elnevezés rejthet bármit.

Köszönöm! Sok sikert!

Pár kép:

Ebben a környezetben sikerült a kérdezőnek megfertőződnie, nekem nem ment…
fertőző

Az AdwCleaner működés közben…
adwcleaner

Keresi az Anti-Malware … már 4 veszélyes objektumot talált is.
antimalware

Kapcsolódó oldalak: Vírusirtók, Kémprogramok ellen, Tűzfalak