Csillagpor.hu
Csillagpor.huWebes alkalmazás → Videót animált gifbe alakító online eszközök

Videót animált gifbe alakító online eszközök

Rengeteg gif készítő oldalt találtam, mikor a bejegyzés írására készültem. Így arra gondoltam, hogy csak a legjobbak szerepeljenek itt a legkeresettebb témában, vagyis a mozgó gif képek készítése saját vagy videómegosztóról belinkelt videóból. Ezek mind online eszközök, azaz semmit nem kell telepíteni használatukhoz, és azt hiszem regisztrálni sem kötelező semelyiknél. Az itt következő szolgáltatások szerintem lefedik az e témakörben keresgélők minden igényét.

Imgur

Legyen ő az első mondjuk …
A főoldalán az eddig elkészített gifek láthatók, böngészhetők. Fent a logójától jobbra található menüből feltölthetünk képet, készíthetünk gifet videóból (Video to GIF) és gyárthatunk mémet képekből, szöveggel. Minket a Video to GIF rész érdekel most. Elindítjuk és egyetlen egy beviteli mező vár minket, ahová be kell másolni a forrás videó linkjét, szinte bármelyik videómegosztó vagy egyéb oldalról. Én a Youtuberól másolok ide linket, úgy gondolom ez a legjellemzőbb. A betöltött videó alatt a kívánt helyre húzzuk azt a … csúszkát, majd ott megadhatjuk a kivágandó animáció elejét és végét. Ez nem csak egérrel működik, ha akarjuk századmásodperc pontossággal be is írhatjuk, pontosíthatjuk a kezdeti és a befejező időpontot. Ezután a Create GIF-re kattintunk, és a vágás részével már kész is vagyunk. Várjuk türelmesen, míg elkészül … majd jobboldalon láthatjuk a további lehetőségeket. A legelső link az Edit image, ahol tovább dolgozhatunk az animgifünkön, vághatjuk, méretezhetjük, forgathatjuk, effektezhetjük, szöveget tehetünk rá. Az animációnk mellett jobbra lejjebb találhatjuk a megosztáshoz, letöltéshez, beillesztéshez szükséges linkeket, kódokat. A beágyazást és a letöltést elérhetjük közvetlenül a kép alól is. Én ide a beágyazást választottam, így az Imgur szervereit terheli:

View post on imgur.com


Ha a letöltés mellett döntünk, akkor a képen nincs semmiféle vízjel, ez hasznos tulajdonság.

MP4 to Gif

A most következő mp4, ogm vagy webm videófájlból készít gif vagy webm animációt. A WebM az alapbeállítás, ha valaki gifet akar, át kell állítani mentés előtt. Szóval ebben be kell töltenünk valamilyen eszközről a videónkat, linkből nem működik.
A kivágandó animációnk kezdetét és végét a Begin és End gombokkal adhatjuk meg egyszerűen úgy, hogyha odaért a filmünk akkor rákattintunk. Ezután lejjebb beállíthatjuk hogy hány képet szeretnénk másodpercenként, legyen e valami szűrő a képen, majd a kép mérete jön és egy Create Animation gombra kattintás. Nagy hátránya, hogy nincs előnézet, illetve van, csak a feldolgozás után, vagyis ott dönthetünk, hogy letöltjük, vagy még igazítunk rajta. Az elmentett videónkban szintén nincs vízjel, hacsak nem használunk reklámblokkolót, mert akkor bizony úgy gondolja, hogy bele kell tennie.
Ez szerintem akkor a leghasznosabb alkalmazás, ha otthon már elkészítettünk a videót, és csak át kell alakítani. Ilyenkor nem kell kínlódni a vágással, viszont effektezhetjük, méretezhetjük a kis animgifünket.

mp4 to gif

Make A Gif

Mint a neve is mondja … és mindezt sokféleképp. Képeket tölthetünk fel, van YouTube to GIF része is, és Video to GIF is, ez a YouTube mellett Vimeo, Vine, LiveLeak, Break, Daily Motion oldalakról képes kezelni a videóinkat, de itt tölthetjük fel a gépünkről is őket, akár húzd és ejtsd módszerrel is. A következő lehetőség a Webcam to GIF, itt közvetlenül webkameráról készíthetjük a gif fájlt, és az utolsó a gif fájl feltöltése, ha már meglévő gifet szeretnénk módosítani. Mi itt most csak a két videós lehetőséggel foglalkozunk. A YouTuberól belinkelt megoldás nagyon könnyen vágható. Baloldalt megy a film, a kijelölt rész előnézete folyamatosan, jobboldalt állítgathatjuk a kezdő időpontot és hogy milyen hosszú legyen az animált gif.
10 másodperc érhető el regisztrálás nélkül. Ezután beállítjuk a minőséget, kategóriát, és akkor megint jön a CREATE GIF, ezúttal nagy sárga formában! Ha készen vagyunk, akkor még lehet hozzá szöveget adni, menthetjük mp4-be is gif helyett (ha ez előző oldalon bejelöltük, hogy legyen hangja is, akkor nyilván nem lehet gif a formátum), és megoszthatjuk, véleményezhetjük, 18+-osnak jelölhetjük, letölthetjük, beágyazhatjuk, stb…
Itt a jobboldalon látható sárga Create A Gif-re ne kattintsunk ha még nem vagyunk kész, mert az az előző oldalra vezet, hogy kezdjük a gif készítést. Ha letölteni vagy linkelni akarjuk, akkor a videó alatt balra található a megoldás. Beágyazást nem nagyon találtam. Ha az oldalra mentenénk el, akkor be kell jelentkezni. Ő sajnos beleteszi nekünk a vízjelét.
A Video to GIF megoldás linkbemásolós része gyakorlatilag ugyanaz, mint a YouTube-os volt. A másik, a fölső pedig a videó fájlunk feltöltésére szolgál, pl. rádobással, ahol számomra rögtön kiderült, hogy 50 MB a felső határ. Keresek egy másikat … Mondjuk ez meg 48 MB, úgyhogy várok egy picit… Nos, innentől ugyanaz amit fent leírtam, ugyanaz a felület, ugyanúgy működik minden. Jó szórakozást!

kommi.gif

Imgflip

Az Imgflip nyitóoldala is természetesen az alkotásokkal kezdődik. Aztán a logó mellett fent lenyitjuk a Create menüt és találunk egy mémgenerátort, csinálhatunk animgifet videóból, képekből, de létrehozhatunk diagramot vagy demotiváló szöveges-képes hogyishijjákot. Nekünk most a Make a GIF (from video) kell. Akkor most ide beillesztek egy YouTube linket, és mehet a móka! Ha betöltődött a fájl a zöld háromszöggel kijelölhetjük a kivágandó, giffé alakítandó rész elejét, a pirossal pedig a végét. Kézzel századmásodperc pontossággal finomíthatunk, és a Preview gombbal megnézhetjük a művet. Jobboldalon állíthatunk másodpercenkénti képkockát, és van egy szuper tulajdonsága, visszafelé is lejátssza a gifünket, sőt a Forverse beállítással oda-vissza játssza le! Továbbá méretezhető, sebességet is állíthatunk, elforgathatjuk, fekete-fehérré alakíthatjuk, no persze ha lenyitottuk a More Options lehetőséget bal fent. Aztááán … Generate GIF! Ezután beágyazhatjuk, letölthetjük a művet. Mint majd láthatjuk, itt is van vízjel. Én akkor itt is ágyazok:

MemeCenter

Videókból csinál animált gifet, a fent nevezett mémmé válás céllal. Flash nélkül nem megy. Most épp lefagyott tőle a Chrome… na még egyszer! No, a balra keresendő Create melletti plusz gombbal indul a mém vagy a gif készítés, nekünk most nyilván a Gifmaker kell. Ez lehet Animated GIF vagy Reaction GIF, gyakorlatilag mindkettő ugyanaz, csak … a videót feltölthetjük a megszokott linkből, Facebook, YouTube, Vine és Coub oldalakról. Ha beillesztjük a linket, mire betöltődik vegyük le a hangerőt, különben megsüketülünk … én szóltam! A felső csúszkának nevezhető háromszöggel a leendő gif fájlunknak elejét az alsóval a végét állíthatjuk be. Mellette a Previewt állítsuk On állásba, így a kivágott részt játssza le, különben csak simán a teljes videót. Kézzel ezred másodperc pontossággal állíthatjuk be az értékeket, majd ha kész vagyunk a vágással, akkor az Add videora kattintva megnyílik nekünk a mű egy videószerkesztőben. Itt rajzolhatunk rá, képet, videót adhatunk hozzá, akár kamerából is, szöveget írhatunk a videónkra, méretet állíthatunk, effektezhetünk, meg még ezt azt …
Ja ez a Reaction rész! Mindjárt megnézzük az Animated Gifet is, csak előbb elmentem. Jobb fent: Save Gif.
Akkor most az Animated Gif, itt is mehet kameráról, videóból, képekből (gif is átszerkeszthető), vagy üres lapról kezdve.
Legyen most videóból … Create a GIF From Video. Beillesztem, vágom ugyanúgy, Add video, itt nincs annyi szerkesztési lehetőség, és nincs hely pl. szövegnek, csak magán a képen, amúgy minden ugyanúgy megy mint a fentin. Ez egyszerűbb és egy sima animgifhez jobb, a másik inkább a mémes részleghez tartozik. A végeredményen van vízjel. Nem próbáltam mit tud bejelentkezve.

memecenter

GIPHY

A GIPHY GIF Maker tud gifeket kétféleképp szerkeszteni (az egyik a szöveg hozzáadás, a másik az effektező, ahol pl, majd a kész gifünkkel azt is megcsinálhatjuk, hogy oda vissza játszódjon) és slideshowt létrehozni, de minket itt is a videó fájlból létrehozás foglalkoztat, ez a legelső Gif Maker fülnél található. Itt is megadhatjuk a videó linkjét, de nem csak a YouTuberól, hanem a Vimeo, Vine oldalakról és más videó linkekkel is próbálkozhatunk. Beillesztem a YouTube linket, automatikusan elkezd betöltődni és nagyon hamar kész is! Ezután nagyon egyszerűen és pontosan megadható a kezdőpont, és utána hogy mennyi idei tartson a kivágott videó. Ezek az értékek kézzel pontosan finomíthatók. Ezután szöveget és címkét is adhatunk a gifünkhöz. Aztán a Create GIF-re kattintva kész, feltöltődik az oldalra.
Ha kész akkor pl. beilleszthetjük egy weboldalba, pl. mint én most itt:

via GIPHY

Le is tölthetjük a kész gif fájlt, ha az Advanced lehetőséget választjuk, nincs benne vízjel. Lehet még állítgatni az automatikus lejátszás, közösségi megosztás terén … azt hiszem ennyi. Egyszerű, igazából nem tudok hibát találni benne, ezért is olyan népszerű manapság.

Ezzel a hat oldallal be is fejeztük a videóból animgif gyártási lehetőségek gyors áttekintését. Mindegyik oldalra lehet regisztrálni is, így valószínűleg még több lehetőségünk lesz itt-ott. Én itt mindent regisztrálás, belépés nélkül csináltam.

Jó szórakozást, munkát, ki mit szeret!

Frissítve: 2020. április 27. 17:19

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Bejelentkezve sem tudom eltávolítani, maximum priváttá tenni a profilt.

Névtelen

Make a gif oldalrol hogy lehet gifet torolni ?
Nem jelentkeztem be csak megcsináltam de teret én eltávolítani.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.