A WebsSearches böngésző Hijacker szoftver eltávolítása

Most bajban vagyok, mert itt megígértem, hogy leírom a WebsSearches nevű böngésző Hijacker szoftver eltávolítását, de jó 2 órai erőfeszítéssel sem sikerült megfertőződnöm általa.
Vagyis, ha valaki tudja konkrétan, hogy melyik program telepítése közben szerezte be ezt a micsodát, akkor legyen szíves egy hozzászólásban megosztani velünk! Ezután én kibővítem ezt a bejegyzést pontosabb információkkal, képekkel is.

Egyszer már válaszoltam ilyesmire itt: virusirto-tuzfal-kemprogram-eltavolito#comment-11760 és már bekaptam én is ezt az idegesítő programot, el is távolítottam, de pontosan nem emlékszem hogyan.

Szóval most megpróbálom leírni a (vélt) teendőket webssearches eltávolításához, saját ötleteim és 1-2 weboldal alapján “látatlanban”.

Először is ha ellátogat az ember a “bűnös” weboldalra, ott van egy ilyen … istart.webssearches.com/uninstall.html tehát az eltávolításáról szóló oldal.

Eszerint a Firefox böngészőnél a Beállításokban állítsuk vissza az Általános fülnél az Alapértelmezett kezdőlapot, majd OK. A keresőknél őszintén szólva fogalmam sincs mire gondolnak, mert szerintem ilyen beállítás már nincs a Firefoxban, egyszerűen át lehet állítani a keresőt a keresőmezőnél lenyíló menüben, ha a Webssearches az alapértelmezett keresőnk jelenleg.
Ezután indítsuk újra a böngészőt, mondja … Majd jönnek a parancsikonok, ha jól értem itt arról beszélnek, hogy a hülyén működő parancsikonoknál a jobb gombbal elérhető beállításokban töröljük a Webssearchest a Parancsikon fülnél a Cél mezőből. Majd a Kiegészítők jönnek, itt a bővítmények és a kiterjesztések közül is töröljük … ami nem kell :), de a Webssearchest mindenképp.

Majd a böngésző és a gép újraindítása … (a gépet minek? nem tudom).

Az Internet Explorernél… Eszközök – Internetbeállítások – Kezdőlap, Alapértelmezett vagy Új lap, majd Programok – Bővítmények kezelése, itt az Eszköztárak és bővítmények, Keresésszolgáltatók, Gyorssegédek közül távolítsuk el ha ott van, és bármit, amit nem akarunk, hogy ott legyen!
Alkalmaz, OK.

webssearches
A parancsikonoknál ugyanaz mint fentebb …
Ezután a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásokból távolítsuk el, illetve azt írja, hogy az IePluginService-t … pl. ez az a rész amit így látatlanban nem nagyon értek … És újraindítjuk az Internet Explorert…

A Google Chromenál … A Beállításoknál, Induláskor – Új lap oldal megnyitása, ha valahol ott van a Webssearches linkje, azt töröljük! Majd Keresés – Keresőmotorok kezelése és töröljük ami nem kell, beállítjuk ami kell. A parancsikon téma ugyanaz… Ezután nézzünk bele a Bővítményekbe, és töröljük a nem oda valókat, pl. a Webssearchest. Alapértelmezésben a Google Dokumentumokon kívül itt nincs semmi. Újraindítás …

Na most, hogy ez mennyire lesz elég, nem tudom, de ezeket jó eséllyel akkor is meg kell csinálni, ha még más intézkedések is szükségesek.

Ha nem megy a dolog, akkor jönnek a továbbiak…

Ahogy a fent linkelt válaszban írtam… “Először lehet próbálkozni innen a Spybot – Search & Destroy-al, majd a ComboFixszel

Ezek után, ha még szükséges akkor jöhet a “kézi” megoldás! Ezt szeretem a legjobban, mert tudom mit csinálok! :)

Indítsuk el a Feladatkezelőt, Ctrl – Alt – Del, és vagy rögtön megjelenik (XP-nél pl.), vagy Feladatkezelő indítása. Itt a Folyamatok fülnél ha van olyasmi, hogy Webssearches vagy istart vagy SupTab valami, akkor a jobb egérgombbal rákattintva válasszuk a Folyamatstruktúra leállítását. Ha leállt, akkor valamilyen fájlkezelővel, úgy hogy a beállításokban láthatóvá tettük a rejtett fájlokat (az Intéző is jó akár, csak ott is láthatóvá kell tenni mindent, Vezérlőpult – Mappabeállítások – Nézet fül, és itt ki kell venni a pipát az “Operációs rendszer védett fájljainak elrejtése” szöveg elöl) keressünk a C:\Program Files\, C:\Program Files (x86), C:\ProgramData, C:\Users\A Te felhasználóneved\AppData könyvtárakban és alkönyvtáraiban SupTab, webssearches, IePluginService, WPM nevezetű könyvtárakat és töröljük őket! Tiszta gépen, Windows 7, nekem nincsenek ilyen könyvtárak.

Ezután utolsó takarító lépésként indítsuk el a regedit programot. A Start menüben vagy a Keresésbe vagy a Futtatásba írjuk be, hogy regedit és Enter! Itt Szerkesztés – Keresés és ide írjuk be először a Webssearches szót, majd Következő keresése, ha megáll valahol, akkor csak egyszerűen nyomjuk meg a Delete gombot, és utána folytassuk a keresést F3 gombbal, majd ugyanígy minden, ha talált valamit.

Ezt egészen addig csináljuk míg ki nem írja, hogy nem talál többet vagy kész vagy valami ilyesmi. Ezután kattintsunk a baloldali faszerkezetben a legfölső Számítógép ikonra, így elölről kezdi a keresést, és csináljuk megint ugyanígy a SupTab, majd az istart és supWPM kifejezésekkel is.

Ha ezeket töröltük, indítsuk újra a számítógépet és nézzük meg mit csináltunk! :)

Húúú, remélem segítettem, mert ez hosszú volt!

Leírom még egyszer, ha valaki tudja pontosan, hogy mitől fertőződött meg ezzel a sz…-al, akkor írja meg, feltelepítem én is, és akkor tökéletes leírást csinálhatok az eltávolításáról!

Köszönöm!

Folytatás, ahol megoldódik a probléma! → A WebsSearches eltávolítása, második felvonás.

20 hozzászólás

 1. Novák Edvárd says:

  Ha valamit végre akarok hajtani akkor kéri azt hogy verifykáljon és azután nem tudom mit kell.

 2. McJames says:

  Nem a websearch, hanem az Ask Toolbar megy a Java online install állománnyal (_az offline telepítőben nincs benne!_). Amúgy ez kb. 1 milliárd $-os üzlet a Oracle-nak.

 3. Zsolt says:

  Igen … a Windows Loader az tipikusan az a szoftver, aminek ugye nincs legális változata, mert a nem megvásárolt Windows illegális futtatásához kell. Nos így bármi előfordulhat vele, benne, tőle …
  De, köszönjük, hogy megírtad! Persze eltávolítani ugyanúgy el lehet a második felvonásban írtak alapján, illetve a végén említett YACcal.

 4. Bodza says:

  Nekünk egy windows 7-es Loader programmal ráadásként érkezett.

 5. Zsolt says:

  Arra nem emlékszel honnan töltötted le?

 6. Névtelen says:

  nekem szerintem a virtual dj-től

 7. Zsolt says:

  Köszönjük … megoldást a webssearches-eltavolitasa-masodik-felvonas bejegyzésben találsz inkább, mint ebben. Sok sikert!

 8. Névtelen says:

  nekem ez a sz*r webssearches a winamp letöltésekor/telepítésekor került rá a gépemre és nem tudok tőle megszabadulni.

 9. Kriszti says:

  AC3Filter vagy KMPlayer telepítésekor kaptam meg.

 10. Zsolt says:

  Köszi…

 11. Lali says:

  Kösz Csaba a YAC tisztitó kiválló.

 12. Zsolt says:

  Szia!
  Érdekes …
  Próbáld meg a feladatkezelőben leállítani a hozzá kapcsolódó szálakat. Ctrl-Alt-Del és ott lent a Folyamatkezelő indítása, majd a folyamatra jobb egérgombbal kattintva válaszd a folyamat vagy folyamatstruktúra leállítását.

  Egyébként nézd meg ezt a bejegyzést is, itt folytatódik sikeresen a történet: webssearches-eltavolitasa-masodik-felvonas

 13. krisztina says:

  Szia, nekem nem engedi törölni a regeditben. Talált egy istartaddress4 fájlt azt írja nem lehet törölni az összes azonosítót.

 14. Zsolt says:

  Nem értem én ezt … letöltöttem, feltelepítettem a Spintires demó verzióját és semmi. Valahogy immunis vagyok erre a nyavalyás WebsSearchesre, pedig isten bizony meg akarok vele fertőződni! Mindegy … másnak itt van figyelmeztetésül akkor a te hozzászólásod is … köszönjük!

 15. Zsolt says:

  Óóó, köszi, ki is próbálom még ma! :)

 16. Tari says:

  Spintires demo verzio letoltese kozben szereztem be.

 17. Zsolt says:

  Köszi! Akkor lehet ezzel is próbálkozni. Próbaverzió, de működik. De miért kell a netet bontani?

 18. Guzsik Csaba says:

  Van egy megoldás erre az idegesítő websearches kitakarítására. Ingyenesen letölthető! A neve YAC. Angol de garantáltan kitakarítja ezt a szart. A lényeg mielőtt használjátok a netet bontani kell.

 19. Zsolt says:

  JAVA frissítéskor?! … az szép, mondhatom.
  Az a baj, hogy még mindig csak látatlanban tudok valamit mondani, mert JAVA frissítést is nehéz reprodukálni, mert ha telepítem a legfrissebbet kapom… de megpróbálom … telepítéskor a Search App by Ask akar felkerülni, engedem neki … hát nem, semmi WebsSearches …

  Akkor azt javaslom, hogy a sok helyen ajánlott SpyHuntert töltsd le … mindjárt kipróbálom … nem regisztrált verzió, egyelőre nem tudom mi a korlátja, most épp fut, talált is ezt+azt, … !!! többek között egy webssearches.com (1 infenctions) dolgot is! Azt sem tudtam hogy bárhol … szóval mint írtam egyszer már volt nálam ilyen és eltávolítottam, de nem emlékszem hogy, de még mindig maradt egy darabkája. Akkor ez a megoldás! Szóval a SpyHunter eltávolítja … illetve ha befejezte meglátom, mert még fut, és nem tudom mit jelent az, hogy nem regisztrált … a Firefox profilja volt még fertőzött, a sessionstore.js fájl …
  A nem regisztrált nem távolítja el! Meg kell venni, rohadjon meg!
  Na persze nem ajánlok olyanokat, hogy aki akarja keressen rá a SpyHunter 4 + patch -re, hanem keresgélek tovább…

  A bejegyzésben írt szoftverek nem találtak rá semmire?

 20. Edit says:

  Helló !

  Én a JAVA frissítésekor kaptam meg ajándékba a webssearches böngészőt. Már néztem youtube videón is, próbáltam a leírás alapján eltávolítani, de sajnos nem sikerült.
  Kérlek ha tudsz segíts.