Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT hírek, Operációs rendszerek, Szoftver, Windows 8 → Windows 8 béta váró

Windows 8 béta váró

A Windows 8 Developer Preview (DP) után, ami alfa verziónak nevezhető, 2012 február 29-én indul a Windows 8 Beta tesztelése amit a Mobile World Congress sajtótájékoztatója után rögtön publikussá tesz a Microsoft.

Ezúttal már a felhasználóknak szánt verziót (Windows 8 Consumer Preview) tölthetjük le és próbálhatjuk ki, vagyis ez már kiforrottabb rendszer lesz, tartalmilag, működésileg, kinézetileg közelebb a végleges Windows 8 verzióhoz.

Szinte felsorolásszerűen, Windows 8 béta váróként, leírom mit tudhattunk meg innen-onnan a Windows 8 DP óta, az újabb Windows 8 teszt kiadásról, esetleg a véglegesről. A lista koránt sem teljes, és nem időrendben olvasható.

Steve Ballmer az eddigi legrizikósabb operációs rendszerüknek nevezte a Windows 8-at, ami vagy forradalmat csinál vagy belebuknak.

Valószínű, hogy a bizonyos Windows 8 verziókban lesz egy Windows To Go funkció, ami USB meghajtókra, pendriveokra, stb. telepíti nekünk a Windowst.

A béta bemutató helyszíne nem véletlenül a Mobile World Congress, vagyis már régen tény, hogy ARM processzorokon is fut a Windows 8. Nagyon erőteljesen ráfekszik a Microsoft a táblagépek és más hordozható eszközök piacára.

Nagyon fontos a Microsoft számára, hogy minél kevesebb memóriát használjon az új rendszer, ez már a DP esetében is látható volt, de tovább dolgoznak rajta. A laptopoknál és asztali gépeknél valamivel gyengébb táblagépeken való akadálytalan működés, és a hosszabb akkumulátor idő az ok.
Ennél fogva biztosra vehetjük, hiszen az MS is bizonygatja folyton, hogy olyan gépen futni fog a Windows 8, amin most a Windows 7 működik.

Az is előfordulhat, hogy csak letölthető verziója lesz az új Windowsnak, vagyis nem lesz neki doboza.
A Windows telepítése, upgrade-elése lényegesen egyszerűbb lesz a jövőben, valószínűleg elérhető lesz webes telepítési lehetőség is.

Gyors (egygombos) újratelepítés funkció is várható (Refresh és Reset). Ez vagy helyreállítja (felfrissíti) rendszerünket vagy visszaállítja (Reset) az eredetit, attól függően, hogy mennyi adatot szeretnénk megőrizni.
Mindkét folyamat lényegesen rövidebb idő alatt menne végbe mint egy újratelepítés.

A Live integrációjának köszönhetően beállításainkat is szinkronizálhatjuk több gépen, és valószínűleg az új jelszókezelő is össze lesz kötve vele, így egy névvel és jelszóval kezelhetünk mindenféle accountot itt-ott.

ReFS fájlrendszer valószínű, hogy csak a stabil szerver változatban lesz használható. Várható továbbá a nagy kapacitású (2,2 TB-tól nagyobb) merevlemezek támogatása valamelyik változatokban.

Valószínűleg benne lesz a bétában:
Letölthető Metro-stílusú alkalmazások a Windows Store-ból, pl. sok asztali program új metrós verziója, és játékok, köztük az Angry Birds.
Finomított, változtatható Metro felület.
Semantic Zoom” az egér használóknak, sok, eddig csak érintőképernyőn elérhető lehetőség egérre átültetése.
Továbbfejlesztett “Charms Bar“, a jobb oldalon előbukkanó gyorsindító menü megújítása.
Metro alkalmazások könnyű bezárása, ujjal vagy egérrel fentről lefelé kell dobni az ablakot.
Metro-stílusú levelező program, chat program (integrált Skype ?), naptár, média lejátszó, SkyDrive kliens, névjegyzék, miegymás.

Nem lesz Start gomb alapértelmezésben, de beállításokból visszaállítható a régi Windows kinézet.

Úgy tűnik, hogy az ARM-es Windows 8 nem Windows 8 lesz, a Windows on ARM (WOA) nevet viseli majd, és nem is lesznek egymással kompatibilisek, ennek viszont már része lesz (ingyen) az Office 15 programcsomag, úgy néz ki nem Metro felülettel.

És még két érdekesség, a Mozilla nemrég bejelentette, hogy még idén Metro-stílusú Firefoxszal rukkol elő, és TechCrunch titkos Windows 8 fegyverként ír a Windows 8, a laptop és a Kinect egymásra találásáról.

Eddigi tippelgetések legutóbbi állása szerint 2012 októbérben fog megjelenni a végleges Windows 8 kiadás.

Ennyi volt a jegyzeteimben… még 12 nap a Windows 8 bétáig, addig is a legjobbakat mindenkinek!

Folytatás várható …

Kapcsolódó:
Start8 Windows 8 Start menü gomb
Windows 8 Consumer Preview telepítése 2
Az előző Windows indítása Windows 8 telepítés után
Windows 8 védelem, de előbb leállítom a Metrót
Metro UI Tweaker, Windows 8 felületváltó
Windows 8 hardver követelmények
Windows 8 letöltés, telepítés
Windows 7 dual-boot helyreállítás

2012.02.17.

Frissítve: 2020. március 20. 14:42

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.