Csillagpor.hu
Csillagpor.huIT cikkek, Windows 7 → Windows 7 telepítés, tesztelési fázisban, keresem a hibákat, be is mutatom

Windows 7 telepítés

Elhatároztam, hogy megismerem, kipróbálom a Windows 7-et a tesztelési fázisban amennyire csak tudom, mert ugye ez azért van. Mondjuk, hogy keresem a hibákat, s közben be is mutatom.

Letöltöttem az itt -> Első pillantás a Windows 7-re <- leírtak szerint, felírtam egy DVD-re a képfájlt.Mivel erre a gépre 3 oprendszer akartam bezsúfolni, át kellett ezt azt rendezni, törölni, kiírni, particionálni, vagyis menteni ami menthető (amíg menthető), és hogy legyen kb. 20 GB a Windows 7-nek egy külön partíción.

Mikor ezek a rendezkedések megvoltak, betettem a DVD-t (de előtte gondosan felírtam a serialt), majd újraindítás.

F8 után kiválasztottam a DVD meghajtót mint fő boot-ort, aztán megnyomtam bármelyik gombot mert azt akarom amit elkezdtem.
(Úgy néz ki sohasem fogják feltételezni a Microsoftnál, hogy aki Windowst használ az is lehet biztos a dolgában)

A telepítésnél a kérdezősködés az időzónával, a nyelvvel (csak english van) és a billentyűzet kiosztással kezdődik, majd a licence elfogadása után, az új telepítést választom, mert nem frissíteni szeretnék (kétlem, hogy menne magyar XP-ről vagy az Ubuntura pályázik?) mivel felismer egy már telepített Windows-t, ebből mindent a Windows.old könyvtárba ment.
Arról a partícióról menti ezt el amire települ, a másikat nem bántja (illetve bántani ezt se bántja :-)), itt csak egy Program Files könyvtár volt 3 alkönyvtárral, azt egy az egyben belerakta a Windows.old-ba.
(A másik rendszerben vissza kellett másolnom az eredeti helyére, mert így nem futott egy-két dolog.)

Ezek után másolások következnek, majd restart, az indítómenüben egy pillanatra felbukkan, hogy Earlier Version… és Windows 7, de választani nem lenne időnk, folytatódik a telepítés.

Eközben elgondolkodom azon, hogy most vagy működik vagy nem, mert drivereim Windows 7-re nincsenek, de működik úgy néz ki, semmi további kérdés, még egy újraindulás. (Erről se fog leszokni soha a Windows. Mintha valami külső hatalom intézné a dolgokat, nem Ő maga, és megpróbálná kicselezni az újraindulásokkal…
windows7Miért nem lehet memóriát törölni, abba valamit betölteni, védettséget, jogosultságot változtatni, fájlokat felülírni, létrehozni, ide-oda bejegyezni ezt-azt, csak a teljes hardver újraindításával? Mindegy.)

User name beírása kész, a Computer name pedig átveszi ezt, végre valami barátságos, ez esetben automatikusan Csillagpor PC.
Product key beírása… 4x rontom el, de végül kész, automatikus aktiválás, ha on-line vagyok, menjen (közben nézem a felületet, nem rossz).
Set Up Windows: Use recommended settings-et hagyok a biztonságnál (ez a legszigorúbb), az idővel kapcsolatos dolgokat eltalálta -> Next.

Hálózati beállítások következnek, itt én Home Network-öt állítok (router miatt), majd rákérdez, hogy szeretnék e egy homegroupot, azt nem szeretnék, de azért a jelszót felírom, sose lehet tudni, tehát Skip, és már be is állítódott a Windows 7 Ultimate!

Most egy ideig preparálja a deszktopom, majd bejön az Asztal, van net, már töltődik is a frissítés (ha rákattintok), aztán egy riasztás, hogy nincs vírusirtó.

Ó anyám, az tényleg nincs, erre nem is gondoltam, a meglévő ingyenesek nem muzsikálnak a hetesen …

Kapcsolódó:
Windows 7 vírusirtó
Windows 7 Codecs
Windows 7 dual-boot helyreállítás
Windows 7 frissítések, telepítések
Windows 7 RC1 telepítés, upgrade
A Windows 7 DVD programjai
Windows 7 fagyás, feléledés, CPU, memória, Asztal, Gadgets
Vírusirtó Windows 7-re
Windows 7 telepítés

Csillagpor.hu
2009.02.22.

Frissítve: 2020. március 20. 14:41

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 3 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

Már megjelent.

Saropoulos Mária

Nagyon jó. Nagyon várom, hogy legyen, hisz annyira jó.

Horváth István

Már régóta várom, jó tulajdonságai miatt.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.