Csillagpor.hu
Csillagpor.huOperációs rendszerek, Szoftver, Windows 8, Windows tippek → Windows 8 hardver követelmények

Windows 8 hardver követelmények

… tehát az előző részben feltelepítettük a Windows 8-at.
Most a hivatalos oldaláról lelessük a hardver és szoftver követelményeit, és megnézzük milyen szoftverek lettek feltelepítve alapban.

Windows 8 hardver, szoftver követelmények:
A Windows 8 működik minden olyan hardveren, ami elég volt a Windows Vista vagy Windows 7 rendszereknek.

Control Panel Metro stílusban
Control Panel Metro stílusban

Ezek nagyjából 1 GHz-es vagy gyorsabb 32 vagy 64 bites (x86, x64) processzorok, 32 bites rendszer esetén minimum 1 GB, 64 bites rendszernél pedig legalább 2 GB RAM memória, 16 GB merevlemez 32 bites Windowson, de 64 biten már 20 GB kellene. (Telepítéskor valamivel kevesebb mint 10 GB elég neki, de ez sok mindenre nem jó a tesztelésen kívül, és korántsem lett minden feltelepítve a DVD-ről, mit ahogy látni fogjuk.)

Figyelembe kell venni, hogy DirectX 9 és WDDM 1.0 vagy újabb driverekkel kompatibilis legyen a videókártyánk. (Most nem kell elkezdeni keresgélni, hogy a miénk ilyen e, jó lesz az valószínűleg!)

A multi-touch használatához nyilván érintőképernyő szükséges, a Metro stílusú alkalmazásokhoz pedig legalább 1024×768-as felbontás.

Ha rátelepítjük meglévő rendszereinkre a Windows 8 DP-t, akkor tudnunk kell, hogy frissítésre semmilyen előző operációs rendszer esetében nincs lehetőség.

A Control Panel minden eleme
A Control Panel minden eleme

Minden esetben új telepítéssel kerül fel a W8, azzal a kis különbséggel, hogy Windows 7 és Vista esetében megmaradnak a felhasználói nevek és jelszavak, a fájlok és a beállítások, míg Windows XP esetében csak a felhasználói nevek, jelszavak és fájlok, vagyis a beállítások nem.
(Egész pontosan nem tudom, hogy itt a “beállítások” mit fednek … a legjobb ha teljesen tiszta telepítésre készülünk fel, a rendszer úgysem stabil még!)

Az előző Windows 8-as bejegyzésnél valaki bemásolta többek között, hogy “a fejlesztői változat regisztráció nélkül 2012 november 3-ig használható“, ez valóban így van, ezt is vegyük figyelembe!

A képeken a Metro felületen működő Control Panel (Vezérlőpult) látható, majd a hagyományos Control Panel minden elemével, és legvégül megtekinthetjük, hogy miket kapunk a Windows 8 … vagyis Windows Developer Preview DVD-vel.

Windows 8 telepített alkalmazások
Windows 8 telepített alkalmazások

Természetesen amiben van pipa az feltelepült, amiben nincs azt nekünk kell feltelepítenünk, ha akarjuk, ebben az esetben szükség lesz további gigabájtokra is.

Mint láthatjuk megkapjuk az Internet Explorer 10-es változatát, kapunk az IIS-t webszerverestől, mindenestől, a Media Features alatt kizárólag a Media Player lapul, és még mindenféle hasznos és haszontalan programokkal gazdagodhatunk, ha akarunk.

Folytatom nemsoká …

Kapcsolódó:
Start8 Windows 8 Start menü gomb
Windows 8 Consumer Preview telepítése 2
Windows 8 Consumer Preview letöltése, telepítése
Windows 8 béta váró
Az előző Windows indítása Windows 8 telepítés után
Windows 8 védelem, de előbb leállítom a Metrót
Metro UI Tweaker, Windows 8 felületváltó
Windows 8 letöltése, telepítése

2011.09.21.

Frissítve: 2020. március 20. 14:45

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Eddig 2 hozzászólás, szólj hozzá te is!

Zsolt

windows-8-developer-preview-to-expire-on-march-12-2012/
Nem sajnos az…, ezek szerint gyorsabban haladnak.
Tulajdonképp mindegy, mert frissíthető a bétával, majd RC-vel, ezzel az időpont is kitolódik, majd jön a végső és reméljük nem ez az eddigi forgatókönyv érvényesül:
Windows 8

Mesant

Sajnos lecsökkent a lejárati idő, most már csak 2012. március 12-ig használható ingyen a DEV verzió.

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.