Csillagpor.hu
Csillagpor.huMagyar nyelvű, Windows 8, Windows tippek → Windows 8 védelem, de előbb leállítom a Metrót

Windows 8 védelem, de előbb leállítom a Metrót

Ebben a bejegyzésben megtudjuk hogyan tilthatjuk le átmenetileg a Metro felületet, majd megnézzük mit tehetünk a Windows 8 védelme érdekében.

A Metro UI Tweaker for Windows 8 programmal letiltom a Metro felületet, így a régi Start menüt kapjuk, illetve az Explorer szalagját (Ribbon) is hanyagoljuk, hogy a beállítások végignézése idején ne zavarjanak (szokatlan még, majd rájuk is sor kerül)

Innen letölthető a Metro UI Tweaker for Windows 8 program.

Explorer még Ribbonnal
Explorer még Ribbonnal

Metro UI Tweaker
Metro UI Tweaker

Metro UI Tweaker, nincs Ribbon
Metro UI Tweaker, nincs Ribbon

Start menü Metro nélkül
Start menü Metro nélkül

Itt vagyunk a “hagyományos” felülettel és a Control Panellel kezdünk, annak is a Windows Update részével. Rendben, be van kapcsolva, most van 8 fontos és 3 választható frissítés, rajta!
Ezek közül 1 a Windows Defender, tehát valami védelmünk már van, ezek szerint…

A frissítések telepítése és újraindítás után megnézem a választható hármat is… az mind driver frissítés, felteszem őket is.

A Windows 8 beépített vírus és rosszindulatú szoftver elleni védelemmel és tűzfallal fog érkezni, illetve rendelkezik most is. Hogy később a Microsoft Security Essentials programon kívül telepíthető lesz e bármilyen külső védelmi szoftver a Microsoft legújabb operációs rendszerére, ezt még nem lehet tudni.
Mindenesetre érdekes helyzetet teremtene, ha minden így maradna, valószínűleg perek sorozata indulna a cég ellen, mert mihez kezdenének ezután a vírusirtásból élő cégek?

Windows Update
Windows Update

Windows Firewall
Windows Firewall

Windows Defender
Windows Defender

MSE letöltése
MSE letöltése

Most megnézem a jelenlegi védelmet, majd érdekességképpen megpróbálom a magyar nyelvű Microsoft Security Essentials programot feltelepíteni.

A Control Panelből a Windows Defender beállításai felé veszem az irányt.
Állandó védelemre állítva, friss a program és az adatbázis is, eddig még nem látható semmi elfogott kártevő a Historyban, és a Microsoft SpyNet be van kapcsolva, a Basic membership az alap beállítása, azaz gyanús folyamatokról küld értesítést a Microsoftnak, így segítünk a rosszindulatú szoftverek elleni védelemben.

Megnézem a Windows tűzfalával mi a helyzet. Bekapcsolva, az Advanced Settingsbe belépve tovább bonyolíthatjuk az életünket, ez is véd valamelyest, az a lényeg.

Akkor most jöjjön, a lehet hogy teljesen értelmetlen lépés, a Microsoft Security Essentials letöltése, telepítése. Azért lehet, hogy értelmetlen, mert pontosan nem tudom miben különbözik a Defender jelenlegi védelme és az MSE, lehet hogy semmiben, legalábbis külsőre, ha megkeressük a két képet láthatjuk. A Microsoft elmondása szerint a Defender az MSE szintjére felturbózott védelem.

Mindegy, kísérletezzünk!

Magyar Microsoft Security Essentials telepítése
magyar Microsoft Security Essentials telepítése

Security Essentials számítógép vizsgálat
Security Essentials számítógép vizsgálat

A Security Essentials figyel
A Security Essentials figyel

Windows Defender letiltva
Windows Defender letiltva

Úgy tűnik sikerült, vagyis semmi inkompatibilitási probléma nem bukkant elő, pedig a Windows 7-re szánt vírusirtót Windows 8-ra telepítettem, és azért se szólt egy mukkot sem, hogy az alap nyelv nem magyar. (Persze ez más szoftvereknél természetes, de az MS sajátjainál, nem mindig lehetséges más nyelvűt felküszködni.)

Az MSE átvette a Windows Defender szerepét, a tűzfalon kívüli minden védelmi beállítást ezentúl innen érhetünk el magyarul.

No akkor frissek vagyunk és biztonságban is érezhetjük magunkat, tulajdonképp az itt leírtak nélkül is a Windows 8-al!

Akkor nemsoká …

Kapcsolódó:
Start8 Windows 8 Start menü gomb
Windows 8 Consumer Preview telepítése 2
Windows 8 Consumer Preview letöltése, telepítése
Windows 8 béta váró
Az előző Windows indítása Windows 8 telepítés után
Metro UI Tweaker, Windows 8 felületváltó
Windows 8 hardver követelmények
Windows 8 letöltése, telepítése

2011.09.24.

Frissítve: 2020. március 20. 14:49

Legnépszerűbbek: Videószerkesztő programok, Képszerkesztő programok, Törölt fájl visszaállítás és fájlrendszer helyreállítás, Windows 10 bejelentkező jelszó kérés letiltása, Particionáló programok, Internet böngészők

»
«

Kérdezz, szólj hozzá!
Semmilyen adatodra nincs szükségünk,
de ha gondolod, itt megadhatod a neved:


Itt szólhatsz hozzá:
Megjelenés előtt minden hozzászólás moderálásra kerül. → Ha érdekelnek az okok ...

Impresszum / Kapcsolat / Közösségi média | Adatvédelmi Nyilatkozat

2003 - 2020 : Csillagpor.hu ... hogy neked jó legyen!

A Csillagpor.hu is sütikkel édesíti az életed, de semmilyen személyes adatodra nincs szükségünk! Ha bővebben érdekelne ... Jó, legyen.